» »

MacBook Pro uporaben za kuhanje kave

MacBook Pro uporaben za kuhanje kave

PC Authority - Apple je po nekoliko daljšem intervalu končno osvežil svoje prenosnike MacBook Pro, kjer sta 15 in 17-palčna modela dobila nove Intelove procesorje iz serije Core i5 in Core i7. Po spletu je mogoče opaziti razna predvidevanja, zakaj enake poteze Apple ni naredil pri 13-palčnem MacBook Pro, ki še vedno uporablja procesorje iz serije Core 2 Duo, razlog pa se morda skriva tudi v dejstvu, da Intel novih čipov s kodnim imenom Arrandale še ni sposoben dobavljati dovolj hitro. Posledično je prišlo tudi do 20% podražitev procesorjev, a to v obliki pomanjkanja prenosnikov vpliva predvsem na manjše proizvajalce.

Poleg višje zmogljivosti ter načeloma daljše avtonomije, ki jo ponujajo v 32 nm-proizvodnem procesu izdelani procesorji, pa v primeru najzmogljivejšega 17-palčnika, opremljenega z 2,66 GHz Core i7-620M Arrandaleom, pride tudi do nekoliko neželenega efekta segrevanja ohišja. To so ugotovili pri PC Authority, kjer so med testom omenjenega prenosnika opazili nihanja v določenih aplikacijah, predvsem v Photoshopu. S pomočjo Bootcampa so naložili Windows in poleg testov pognali še CPUID Hardware Monitor, s katerim so merili temperaturo procesorja.

Cinebench R11.5 je temperaturo procesorja dvignil prek 100 °C, zgodba pa se je ponovila v različici za OS X. Visoke temperature niso omejene le na sintetične teste, saj so tudi v aplikacijah, namenjenih resnemu delu, pogosto opazili 90 °C in več, medtem ko je Fujitsu LifeBook SH 760 z enakim procesorjem po treh zaporednih testih Cinebencha dosegel le 81 °C.

Graf temperatur v OS X

vir: PC Authority

Morda gre za osamljen primer, morda se ponavljajo težave izpred nekaj let s preveliko količino termalne paste na najbolj vročih čipih, morda pa so pri Applu nekoliko pod-dimenzionirali hladilni sistem. Tačas lahko poročate o svojih rezultatih, če ste (bolj ali manj) ponosen lastnik novega 17-palčnega MacBook Proja z najdražjo opcijo procesorja.

94 komentarjev

«
1
2

Keyser Soze ::

Da bo čast samo moja...

It's a feature!:D
OM, F, G!

Bor H ::

Važn da sam dela ;)

__Devil__ ::

Kaj hočemo, procesorji se pač grejejo :D.

In še nekaj, kar manjka v novici:

MacBooka Pro-ja s procesorjem i7 raje ne uporabljajte na kolenih ali v naročju. Sploh če ste moški in bi radi še kdaj imeli potomce.

:)

techfreak :) ::

Meni je pri zadnjem pred-unibody MBPjem uspelo največ malo čez 80C na procesorju, spodaj je pa bilo samo okoli 45C in ga je bilo skoraj nemogoče držati.

Če so ti novi toliko bolj toplejši ... te lahko fajn ogreje pozimi, ne rabiš dodatnega gretja.

Zheegec ::

Ja, že prejšnji se kar grejejo, že neka srednje zahtevna aplikacija ga fajn segreje. Logično, ko se vse hladi preko ohišja. Je pa zato lahko tanjši...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

filip007 ::

Saj se Apple pogleduje z AMD in bodo njihov Fusion noter dal pa bo bolje.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

BALAST ::

iCookCoffee je samo dodaten feature. :))

Nič kaj napredna izvedba hlajenja? Gre mogoče za potrošniško natego, ker bo po enoletni garanciji iTossAway?

PrimozR ::

BALAST bolj iBuyNewSlightlyBetterOne.

techfreak :) ::

Apple je v tujini znan tudi zaradi dobre podpore in servisa. Kupiš podaljšano garancijo na 3 leta in veš, da ne boš imel problemov oz. da ti ga bodo popravili.

nUUb ::

Jaz imam enake probleme, ni Mac ampak se vseeno greje spodaj, tako da na procesorju +60 stopinj v IDLE ni problem doseči, na grafični pa še kakšnih 10 stopinj več in ne ni prah kriv.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

Bananovec ::

Hmm, torej Apple služi še z prodajanjem garancije? Zanimivo!

JurijTurnsek ::

me zanima, če bo kak američan ta "feature" izkoristil za tožbo... dejansko se lahko na njem pošteno opečeš, če pa si spreten tožnik, pa jih lahko skušaš obtožiti, da so ti uničili spremije :)
http://www.slatnaskejta.com

techfreak :) ::

Bananovec je izjavil:

Hmm, torej Apple služi še z prodajanjem garancije? Zanimivo!

Še dobro, da IBM/Sony/Acer/HP/... ne ponujajo tega.

Zheegec ::

Praktično vsi ponujajo podaljšanje garancije, serijsko 3 leta garancije imajo samo prenosniki nad kakšnih 1000EUR (recimo HP, Dell), torej v glavnem dražji modeli. Toshiba ima recimo 2 leti serijsko...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Vanadium ::

Pa medion prenosnik iz hoferjeve akcije ma 3 leta pa ni dražji od 1000 ojro če se ne motim je 599EUR :))

antonija ::

me zanima, če bo kak američan ta "feature" izkoristil za tožbo... dejansko se lahko na njem pošteno opečeš, če pa si spreten tožnik, pa jih lahko skušaš obtožiti, da so ti uničili spremije :)

Vse kar apple rabi je ena izdaten "Warning" knjiga prilozena izdelku namenjena za ameriski trg. Tam pa lepo pise da te lahko tvoja nova igracka opece ce nisi pazljiv (poleg opozorila da ne deluje pod vodo in da ce se z njim tusiras prej izklopi napajnje).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Phoebus ::

saj je že mbp 5.1 ki ga imam jaz, nemogoče prevroč (če ga malo obremeniš da ne laufa nonstop na 1600MHz in integrirani grafiki).

[MYTiX] ::

Včeram sm dobil 15" i5 verzijo in če CPU karkoli dela, ga skorej ne moreš držat v naročju. Sicer pa zakon mašinca. Sploh pa končno s 1680 resolucijo na 15".
podpis

Brasco ::

Me ne preseneča. Procesor mojega Mac minija z 2,53Ghz (c2d) se pri uporabi handbrake-a segreje na 98 stopinj. Sem že razmišljal da bi odprl in preveril pasto....

mcsk8r ::

Za vse, ki se vam pregreva uporabljajte smcfancontrol. Meni je pomagalo

LINK: http://www.macupdate.com/info.php/id/23...

klinker ::

Sem kar razocaran nad temi MBProji :| bo treba pocakat na novejso verzijo z redizajniranim ohisjem/hlajenjem...ker jst cpuja na 90 stopinj zal ne smatram za stabilnega. Ne vem kako lahko tlacijo tak cpu v "staro" ohisje...amaterska poteza za moje pojme.

mojca ::

Če kdo potrebuje Logitechovo podlago za držanje prenosnika na kolenih (z USB hladilničkom), naj piše na ZS.

Potem, ko so mojo belo plastično pečico po treh letih brezplačno zamenjali za Unibody model, so se temperature znižale z povprečno 20 stopinj (na procesorju z 90 na 60) in zdaj hladilne podloge ne potrebujem več. (Za cvrtje jajc je kljub vsemu še vedno priročna Time Capsule.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: mojca ()

zee ::

Le nekaj dni pred predsdavitvijo novih Macbook Projev sem nabavil 13'' verzijo iz lanske revizije. Strojček se mi tipično greje nekje med 40-50 oC, kar se mi zdi povsem "cool", sploh 8+ urah avtonomije. 8-)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Stark ::

Hecno je, da takoj, ko se tak problem pojavi pri Applu vsi delajo iz tega novice za na prve strani. Roko na srce se zelo veliko prenosnikov pregreva za kar je ponavadi krivo ohišje in "grelne naprave" od denimo NVidie. Meni je na strai grafični, ki sem jo imel na PCju NVidia kazala zelo zelo visoke temperature pa kljub temu še danes dela.
Je pa res, da v fabrikah, kjer sestavljajo prenosnike termalno pasto mažejo na komponente kot da je Nutella in, da tanko ohišje ne ustvarja ravno odličnih pogojev za hlajenje.
Serija Projev, ki se je kvarila je imela NVidiine grafične čipe z napako. Vsak, ki malo razmisli ne bo kupoval 1. serije ampak bo raje počakal, da pride ven nova serija s popravki.

Stark ::

Aja pa nekaj ljudi je pri eni izmed starejših verzij MBP odkrilo, da se jim blazno pregreva. NE spomnim se ali so potem izdali nek softwarski patch ali pa so ljudem zamenjali prenosnike. Skratka iz teh nekaj priemrov je takrat nastala cela panika. Pri serijski proizvodnji v več milijonih kosih je možno, da pride do napak.
Nikoli se pa ne omenja razna cenena ohišja drugih proizvajalcev. 1x na CeBITu je nek Nemec blazno hvalil nek laptop - hardwersko je bil sicer res močan - ampak kvaliteta ohišja: nein danke.
Ampak neke leve firme ne bo nihče omenjal, važno je, da je Apple in, da se kritizira.
Medtem, ko je na sodoben svet IT vplival bolj kot večina ostalih proizvajalcev.

antonija ::

Pri levih firmah (Hoffer, nizke cene) je kaj takega vsaj razumljivo, ce ne ze kar pricakovano. Pri firmi kot je apple (kjer kaj manj od "the best in the world" sploh ne mores slisat, cene so seveda temu ustrezne) bi pricakoval da ne bos imel tezav ki pestijo manj premozne posameznike in tiste ki jih nakup jabolka ne veseli prevec. Ampak kot kaze je na koncu vseeno kaj kupis, bos z applom imel iste probleme kot z 50% cenejso skatlo iz hofferja. Vsaj to bi clovek razbral iz tvojih postov...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Stark ::

Napake se dogajajo tudi pri avttih najvišjega cenovnega razreda. Tako je pri računalnikih. Večino komponent Apple dobiva od drugih izdelovalcev. Če NVidia zajebe celo serijo grafičnih ne more biti za napako kriv Apple. Res je, da lahko izbira izdelovalce komponent in bi mroal izbrati najboljše glede na ceno samo vedno se lahko pojavljajo napake. MBP uporabljam dobro leto. Videi in zahtevnejši programi lahko dvignejo temperaturo na 80C in pač nastavim malo večjo hitrost vrtenja ventilatorjev. Če bi bile temperature kritične bi ventilatorja začela vrteti z vso močjo in bi prišlo lahko tudi do upočasnitve programov. To se mi do zdaj še ni zgodilo.
Tudi v Winsih, ki uporabljajo drugačen sistem za upravljanje s hardwarom (BIOS, Apple mislim, da EMI), kjer ne moreš nastaviti hitrosti ventilatorjev začnejo delati s polno močjo, če je temperatura previsoka.
Ves chipset od NVidie se kar dosti greje in, če temu dodaš še procesorje.
Možnosti so torej: -ali je Apple slabo dizajniral ohišje (v prejšnih serijah MBPjev teh problemov) ni bilo ali pa je napaka v procesorjih / ostalem hardwaru. Brez dvoma bodo napako našli do takrat je pa vse samo navadno špekuliranje...

antonija ::

To se pravi smo ugotovili da ima apple iste napake kot vsi drugi proizvajalci, za tak izdelek racuna neprimerno vec in noben nima pojma zakaj do teh napak prihaja?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Limit-sky ::

In še vedno nihče ne ve, zakaj se MBP tako dobro prodajajo?

Stark ::

Če NVidia zaserje celotno serijo grafičnih dobijo potem slabe grafične vsa podjetja, ki prodajajo računalnike, tudi Apple. Saj NVidia ne načrtuje grafičnih posebej za Apple. Tudi pri npr. Mercedesu ti lahko gre menjalnik pa velja za zelo kvalitetno firmo.
Prijateljica ima Peugeota manj kot 1 leto pa je bil že najmanj 5x na servisu, pa jaz ne govorim naokorog, da so vsi Peugeoti bedni.
Je sploh kdo pomislil, da je mogoče problem samo z eno pošiljko?!?!
Tale, ki je objavil posnetek na youtubu ima odprtih en kup programov, virtualizirano poganja Windowse in temperatura doseže 60 stopinj:


Tako kot je bilo v primeru, ko sem jaz kupoval MBP, je imelo nekaj ljudi probleme in je iz tega nastala cela štala.
Antonija: Apple ne proizvaja svojih sestavnih delov in drugi zanj ne razvijajo nekih "special" zadev.

Moj model je imel/ima kar nekaj stvari, ki so bile zelo drage takrat: kvaliteten LED ekran (LED ekrani so še sedaj dragi), 4 GB DD3 1066 MHz Rama (večina ostalih prenosnikov je takrat imela 800MHz rame, ki so bili zelo cenejši), ohišje narjeno iz enega kosa aluminija v tovarni, ki jo je odprl Apple na Kitajskem samo za to. Zelo kvalitetno tipkovnico, ki ni tak jajc kot večina ostalih. 2 grafični kartici. Trdno in robustno ohišje.
Kar folk vedno pozablja: Apple sam razvija Mac OS X in programe. HP lahko zraven "flikne" OEM verzijo Windowsev, ki ga mogoče stane 40 evrov, pa še to v končni fazi plača kupec.
Izgradnja nove tovarne za delanje ohiših iz aluminija je tudi nekaj stala.
Ne rečem, da ostala podjetja nimajo stroškov.
V končni fazi kar res šteje je izkušnja in zadovoljstvo ob uporabi. In po več kot 14 letih uporabe Windowsov je Mac OS X prava osvežitev pa naj zakrknjeni uporabniki PCjev rečejo kar hočejo.
Da je Apple izbral pravo pot pa kaže tudi dejstvo, da je na borzi prehiteva MS oz. ga je že prehitel.

Zheegec ::

Če NVidia zaserje celotno serijo grafičnih dobijo potem slabe grafične vsa podjetja, ki prodajajo računalnike, tudi Apple. Saj NVidia ne načrtuje grafičnih posebej za Apple. Tudi pri npr. Mercedesu ti lahko gre menjalnik pa velja za zelo kvalitetno firmo.

Temu so se velike trgovine izognile na zelo preprosti način - ko so se ugotovile napake z GF8600 serijo so začeli naročati prenosnike z ATI grafično kartico... Problem solved.

Pa Mercedes ni že v štartu tako dizajniran, da crkne menjalnik - crkne samo pri nekem manjšem procentu avtomobilov (kar je normalno, noben ne pravi da ni). Če je serijska napaka pa sledi - VPOKLIC.

Ravno par dni nazaj smo se čudili, kako se na Macbook Pro prejšnje generacije (ki je bila aktualna do par tednov nazaj) začne ohišje močno greti že ob uporabi zelo zahtevne aplikacije z imenom "Try this Mac", ki obremeni procesor do celih 20% (ja, slabo spisan app). Po 2 urah je postalo že neprijetno za uporabo. Moram probati še kaj bolj zahtevenga, da si približno predstavljam, kako se grejejo novi. Če bodo reklamacije bo to jajc... Na splošno mi gre pri Apple na živce to, da kupci mislijo, da so kupili nekaj bistveno boljšega, ko pa pride do reklamacije (sicer v čisto normalnem procentu, ne govorim, da se kvarijo bolj od ostalih!!), pa so vsi noro tečni, da "kako se to lahko dogaja", da so kolegi rekli da je to "odlično". Arrrgh.

No, to je bilo mojih 5min za flame/spam, see ya :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mtosev ::

zdaj bo apple se to patentiral:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Limit-sky ::

"...mi gre pri Apple na živce to, da kupci mislijo,..."


Tebi gre na živce Apple, ker so kupci noro tečni pri reklamacijah?

antonija ::

pa jaz ne govorim naokorog, da so vsi Peugeoti bedni.

Ne, to jst govorim, ker mam enga doma in je res porazna zanesljivost prii teh avtih :\

Apple je pa odgovoren za svoje izdelke, pa ce jih sezida SJ sam al pa ce outsourca kitajcem. Izgovor da je nekdo drug zajebal, oni so pa samo preprodali naprej tukaj ni na mestu. Apple bi moral imet svoj QC in take napake (in ni tezko vklopit enga compa na vsake toliko in izmerit kako se hardware obnasa).

Pa poglej is po kaksnih cenah prodaja apple svoj OS (v stacune poglej na netu, mene je na rit vrglo kolk je to poceni v rpimerjavi z MSjem, sploh ce spackas skupaj prejsnjo razlicico + upgrade).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zheegec ::

Limit-sky je izjavil:

"...mi gre pri Apple na živce to, da kupci mislijo,..."


Tebi gre na živce Apple, ker so kupci noro tečni pri reklamacijah?

Recimo no, čeprav iz konteksta se vidi, da mi gre bolj na živce "mindset". Ampak ja, tudi Apple - torej marketing.
Saj vprašaj prodajalca v Apple store za primerjavo med nekim naključnim PC za 1000€ in Mac.

Dosti bolj bi bil vesel, če bi se oglaševal, kot "kovinsko ohišje", "super baterija" in tako dalje (pač dejanske prednosti, ne pa kot "ultimate machine".
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Looooooka ::

Hmm ravno zato se se zadnjic vprasal(HP notebook...linux) ce imajo notebooki sploh se svojo osnovno funkcijo.Po 30 minutah mi je postalo zelo vroce(zrak je notebook je pihal stran od mene).Te zadeve se ocitno hudo grejejo.Tako da bi za domaco uporabo res se kar naprej rajsi uporabljal PC.Pa tudi vidim da zna bit problem ce zadevo pustis prizgano na ne vem....postelji.Ostanes brez sobe, ker se ti ni dalo sedeti za mizo :)

Limit-sky ::

Alien, verjetno kakšen prodajalec v comtronu tudi ravno ne more našteti vse razlike. Je pa jasno, da vsak prodaja najbolj profitabilne izdelke, ki jih lahko. Eni se odločijo za ene, drugi za druge. S tem, seveda, pride tudi marketing, ki ga spet vsak izkoristi najbolje, kot lahko.

Koliko se ta marketing komu "dopade" ali ne, lahko vsak vedno pokaže s svojo denarnico. Prodajne številke, zadovoljstvo kupcev, kvaliteta izdelkov kažejo dobro.

Glede pretiravanja pri oglaševanju pa tako ali tako vsi vemo, kako je. Na Applovi strani pa forsirajo ravno to, kar ti praviš, da bi morali (iz Apple strani o MBP-features, po vrsti od zgoraj navzdol):
"Precision aluminum. The new gold standard."
"The longest-lasting Mac notebook battery ever."
"Powerful graphics, two ways."
"A display of brilliance."
"Even the keyboard is advanced."
Procesorska hitrost je bolj spodaj.
Verjetno se pa tudi med Apple uporabniki najde kak bedak , ki tudi ne ve, kaj govori.

techfreak :) ::

Looooooka je izjavil:

Pa tudi vidim da zna bit problem ce zadevo pustis prizgano na ne vem....postelji.Ostanes brez sobe, ker se ti ni dalo sedeti za mizo :)

MacBooki v nasprotju z večino PC prenosnikov nimajo odprtin spodaj in se manj grejejo na postelji.

antonija ::

Apple se rpodaja tocn tkole: klik

Skratka najboljsi, najhitrejsi, najlepsi, ... brez napak seveda. To je apple marketing ki gre vecini na zivce.

EDIT: se applov opis za iPad: klik
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Limit-sky ::

antonija, ti boš pa zagotovo vedel, zakaj drugi proizvajalci ne naredijo podobne marketinške akcije?

Z istim marketingom in boljšimi izdelki je uspeh zagotovljen, a ne da?

antonija ::

antonija, ti boš pa zagotovo vedel, zakaj drugi proizvajalci ne naredijo podobne marketinške akcije?

In to sklepas ker?

Z istim marketingom in boljšimi izdelki je uspeh zagotovljen, a ne da?

Istega marketinga ne morejo imet ker ga ima apple. In mislim da velja precej splosen konsenz da je marketing department v applu eden najboljsih.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zheegec ::

Za Apple marketing sem že parkrat rekel, pa bom ponovil - fantje tam si zaslužijo res res visoke plače!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Limit-sky ::

Hvaljenje z "ultimate machine" sem nazadnje videl na Lenovo.com.

Seveda je marketing oddelek v Applu zelo sposoben. Ampak to ni edini razlog za dobre prodajne rezultate. Mnogo je že bilo uspešnih marketinških akcij, pa na koncu niso prinesle željenega rezultata. Bodisi zaradi slabe kvalitete, cene, supporta ali pa zaradi pomanjkanja le-tega.

Jaz zase vem, da če se pri kakšnem izdelku, po domače, zajeb***, vem, da bom drugič pogledal najprej drugam. In obratno. Če me izdelki enega proizvajalca nikoli ne razočarajo, ne vidim razloga, da bi najprej pogledal drugam. Pa ne glede na marketing in promocije itd...

Na pamet mi zdajle pade Vista. Marketing je bil na višku, ampak ni kvaliteta dosegala obljubljenega. Verjetno je marsikdo preskusil Visto zaradi oglaševanja ali ker je slišal, da je ok. In če je človek razočaran z izdelkom, ne vidim razloga, da bi ga še uporabljal ali celo naslednjič slepo verjel takim istim govoricam in hypu. In obratno.

Stark ::

Ja točno Limit-sky. Mislim, da je revija NY Times razglasila Glisto za enega največjih polom v zgodovini IT. In folk je šaltal na MS.

Saj se tudi ostali učijo oz. posnemajo. Recimo vojne okrog najtanjšega prenosnika. Potem pa vidiš novico thinner than macbook air ima pa 2 cm debelo ohišje ali je pa še debelejši od MBP.

Dokler bom jaz zadovoljen s svojim MBP mi je prav vseeno kaj si mislite o Applu in njihovih izdelkih. Na enem računalniku lahko uporabljam 2 OSa ali več od katerih se mi eden bistveno bolj dopade za vsakdanje delo. Ne bom rekel, da ne bi bil zadovoljen z nekim tajvanskih "sranjem" enako, samo v Macu so podrobnosti, ki ga ločijo od ostalih. Kjer že, ko odpiraš škatlo doživiš tisti filing notranje sreče in zadovolsjtva, da si kupil res nekaj posebnega. Steve Jobs je naredil svoj kult, ki ima pa tudi temelje v enostavnosti in delovanju. Ljudje so XPje nalagali po 5x v letu, medtem, ko eni niso niti 1x nalagali na novo OS X v 5 letih.

Kar tole si poglejte:
http://www.ted.com/talks/david_pogue_sa...

Pa Mercedes sm dal samo za primer. :)

antonija ::

Dokler bom jaz zadovoljen s svojim MBP mi je prav vseeno kaj si mislite o Applu in njihovih izdelkih.

Sej ubistvu si nic kaj veliko ne mislimo... samo debatiramo o napakah na izdelku in preglavicah ki jih povzroca. Ti pa ze ves cas probavas preusmerit debato v drugo smer, na dobre lastnosti doticnega izdelka, napake pa ignoriras oz. jih poskusas banalizirat.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Stark ::

Ne da jih poskušam zbanalizirat samo ssmešno mi je, da takoj, ko se pri Applu pojavi kak problem folk iz tega naredi celo senzacijo medtem, ko ostalim crkuje vse možno. Tudi marsikateri Asusov (in od drugih proizvajalcev) laptop, ki je denimo namenjen igranju crkne zaradi pregrevanja. Da ne omenjam tega, da pade na tla pa ga lahko samo še odneseš na deponijo.
Dokler se Apple ne bo odzval in povedal kje je napaka so vse samo špekulacije in iskanje čarovnic. Tako kot je v navadi v Sloveniji, kjer folk podaja svoje sodbe ne, da bi poznal vsa dejstva. Je že tako, da je človek na internetu lahko pameten in sledi tropu medtem, ko sam ne razmisli in niti malo ne pogleda ostale vire ali imajo ostali probleme ali ne.
Kaj, če je pokvarjenih "samo" 100 računalnikov v milijonski seriji? Sošolec ma starejši model MBP za katerega so nekateri govorili, da se pregreva pa sam teh problemov nima. Pa tudi CPUji niso ravno stvari, ki takoj, ko se zelo segrejejo grejo v maloro.
Ena lastovka še ne prinese pomladi, in nekaj "pokvarjenih" računalnikov še ne pomeni, da je cela serija pokvarjena. Možno, da je napaka v določenem softwaru. Misliš, da Apple ne testira svojih izdelkov preden jih da na trg?

antonija ::

Misliš, da Apple ne testira svojih izdelkov preden jih da na trg?

Iz tega kar lahko preberem... ja. Kitajcem placujejo da to delajo namesto njih, pa se to zgleda ne placajo dovolj da bi stvar delala tako kot mora.

Predvsem pa govorimo o applu, ki naj bi bil pojm za "just works" stvari. Pri njih se pac ne pricakuje takih napak, sploh se jih pa ne placuje zato da se ti na koncu laptop pregreva. Al se apple res kupi samo zarad tiste slikce jabolka, kvaliteta pa nima nic pri tem (oz, je enako zanic kot vsi drugi)?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

techfreak :) ::

Na Acerjevem prenosniku se mi je ohišje deformiralo zaradi toplote in je bil CPU večinoma pod 50C. Pri MBPju je 60 - 70C standard, večkrat pa tudi več in še nisem imel težav.

Stark ::

Nekateri poročajo, da njihov novi MBP dosega nižje temperature kot stari. Medtem, ko nekaterim testi pokažejo tudi 80C in več. Ob zahtevnejših videiih morda moj kdaj doseže 80C, vendar zelo redko in ponavadi vedno v brskalniku. Še, ko poganjam Windowse preko bootcampa se ne segreva tako zelo.
Aluminij je zelo dober prevodnik toplote, zato se toplota oddaja preko ohišja, ki se posledično bolj segreje.
Res pa je, da zelo tanko ohišje ni najbolj zračno kar privede do višjih temperatur.
Kako je pri nas ne vem, ampak v Ameriki ti zamenjajo MBPja brez problema, če se pregreva. Vprašanje je koliko je takih, kjer se zadeva res pregreva. Možno je, da je nekaj narobe samo s pošiljko.
Do sedaj nisem imel niti enega problema, razen s slabimi driverji v Windowsih, ki so verjetno od NVidie. V 1 letu sta mi na OS X zaštekala samo 2 programa tako,da sem jih moral "ctr-alt-deletat". To je bil Microsoftov MSN za Maca...

Je pa res, da bi lahko določene stvari bolje popedenali za bootcamp pa Jobs očitno ne prebavlja najbolje tistih, ki poganjajo Winse (ali kaj drugega) na Macu. Da morda politika igrnoriranja flasha na iPadu ni pravilna.
Sicer pa ljudje velikokrat pravijo, da ne kupuj 1. revizije Macov ampak, raje počakaj na morebitne popravke.

Nočem izpasti šovinsit ampak Kitajci sestavljajo izdelke približno enako, pa naj se gre za Appla ali pa koga drugega. Žal je tako. Ko vidiš slike kako na ventilatorje mažejo termalno pasto se lahko samo nasmehneš...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applovi prenosniki se pregrevajo, problem rešuje programski popravek (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6712881 (9335) Invictus
»

Macbook?

Oddelek: Kaj kupiti
265065 (3540) Uporabnix
»

Toshiba premika meje zaslonov ultrabookov s KIRAbookom

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
3714543 (11728) HupChup
»

Applov WWDC 2012 poln novosti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
13438187 (33543) dejanslo
»

Apple osvežuje linijo MacBook Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
9127067 (24805) JayKay

Več podobnih tem