» »

Referendum o arbitraži

Referendum o arbitraži

««
36 / 47
»»

msjr ::

Ker maš le ~45% je vse tole na zelo mehkih nogah. Nikjer ne piše, da bi na volitve šli natanko isti in natanko isti ostali doma.

Običajno nižja udeležba pomeni zmago desnice. Poglejmo samo rezultate preteklih referendumov, pri katerih se je vedno pokazala povezava med nizko udeležbo in levici neljubim izidom.

Tako da sem se že mislil, da bo rezultat proti, a se je zgleda izkazalo da so tudi nekateri volilci, ki običajno glasujejo za desno opcijo vzeli pamet v roke in glasovali za.

oracle ::

Mene zelo preseneča primorska s tako visokim procentom, pa tako močno se je popovič namatral:D

Zheegec ::

očitno je vsaka reklama dobra.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

USS Liberty ::

>>>>>>>>>Tisti, ki so glasovali proti, niso vsi idioti. Med njimi je velika večina le tako vzgojenih, da je treba bolj zaupati avtoriteti kot lastni pameti.

Boj kot lastni pameti avtoriteti pri nas zaupajo levaki. Avtoriteta sta za vas Kučan in Jankovič in glasujete, kot vam onadva ukažeta preko medijev...

To se je lepo videlo tudi, ko je na predčasnem glasovanju bilo kar 2/3 za... iz tega se vidi, kako so levičarji pri nas veliko bolj fanatični in celo na predčasnih glaovanjih že eno uro pred odprtjem volišča čakajo, da obkrožijo tisto kar jim ukažeta ajatola Kučan in janković
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

JanK ::

Zanimive so primerjave izjav sedaj in pri RTVS referendumu:

Jansa sedaj: "Očitno gre za nezaupnico slovenski politiki, ki so jo dali tisti, ki so ostali d oma, čeprav gre za izjemno pomembno vprašanje, dodaja predsednik SDS-a."

Marjan Podobnik sedaj: "kot še meni, je naša država razklana na pol, odgovornost predsednika države in vlade, ki so z zavajočimi izjavami prepričali ljudi v podporo, pa je velika."

Cukjati tedaj: "Rezultati vzporednega glasovanja današnjega referendumskega odločanja o zakonu o RTV Slovenija, če bodo takšni tudi ostali, potrjujejo verodostojnost odločitev, ki jih sprejema državni zbor, je dejal predsednik državnega zbora France Cukjati."

Janez Podobnik tedaj: "Predsednik SLS in okoljski minister Janez Podobnik je pričakoval tesen izid referenduma o zakonu o RTV Slovenija, a na koncu pričakuje, da bo večina volivcev potrdila vladni predlog. To bi bilo tudi priznanje vladni koaliciji, ki je uveljavila usmeritev iz koalicijske pogodbe, meni predsednik koalicijske ljudske stranke."

jype ::

USS Nimitz> Boj kot lastni pameti avtoriteti pri nas zaupajo levaki.

Sem prebral en izvod časopisa "Demokracija" (pojma nimam, čemu tak naslov), pa sem se odločil, da je morda stalinizem bolj naklonjen tržnemu gospodarstvu.

SmeskoSnezak ::

Meni je bolj zanimivo to, kako ljudje radi žalijo pa čeprav na minimalni način in s tem hočejo diskretidirati tiste, ki so šli volit proti. Jaz resnično upam, da večina, ki jih je šla volit za , ni istega mnenja kot pametnjakoviči tukaj gor! Ker če imamo resnično take "izdajalce" in hinavce v Sloveniji, se raje preselim.

Poglejte v sebe in si priznajte, da niste nič bolši brainwasherji, kot naši politiki. Vsak ima svoje mnenje in ga lahko izrazi. Kaj naredi vas "bolše" ob tem, da pravite, da je človek neumen? Kar se mene tiče, ste izgubili spoštovanje in vas ne mislim v drugih temah več upoštevat, kot bi vas sicer.

Bom pa rekel takole, čeprav sem proti in imam dvom v arbitražni sporazum. Želim si in hočem videti, da RS da resnično vse dokumente na mizo in zahteva vrnitev ozemlja, ki je bilo odvzeto. Tudi Savudrijo, ki Daedalus tako svetohlinsko pravi, da so sanje...

Janša je rekel, da je to nezaupnica celotni vladi, torej tudi opozociji! Mogoče pa se je pobolšal. Kaj pa vem :)

Jaz sem proti in to po vsem slišanem od obeh taborov. Spoštujem pa , če kdo reče, da je za. Ga ne bom diskreditiral!
Lep pozdrav
@ Pusti soncu v srce... @

Alencica ::

Nihče ni resno jemal F. Bučarja, ko je govoril o tem (no, že ob drugih družbenih problemih), da ne vemo zakaj imamo lastno državo.

On a side note, od kod vsa ta sovražnost in nestrpnost do političnega mnenja, ki se ne sklada s t.i. levico? 350k folka idiotov?

msjr ::

Dr. Milan Balažic o volilni abstinenci:

Običajno abstinenca škodi enim in drugim. Čeprav pri nas praviloma bolj levici, ker so levičarski volivci, če politična situacija ni zelo zaostrena, manj disciplinirani, težje se odločijo oditi na volišče, bolj rezervirani so do politike. Desni oziroma desnosredinski volivci so bolj disciplinirani, praviloma so tudi nagovorjeni s prižnice ali še kje. Abstinenca je tu nižja

djordjevic ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Janša je rekel, da je to nezaupnica celotni vladi, torej tudi opozociji!

Si malo falil? ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ja, brez zadržka lahko rečem, da so idioti. Vsak, ki je pripravljen vstran vreči nekaj milijard evrov vrednih poslov, da v zameno dobi _POPOLNOMA NIČ_, je idiot. Če misli, da se ga denar, ki ga ne dobi direktno v svoj žep ne tiče, doubly so.

Sem mislil, da je bolje - da je idiotov samo dvesto tisoč, ker je toliko ljudi podprlo gospoda Jelinčiča na predsedniških volitvah (kako krasno bi bilo, če bi Slovenci prehiteli Italijane v rubriki najbolj neolikanega državnika na svetu, ane). Očitno jih je precej več.

No, morda sem res malo preoster - po pravici povedano je moje mnenje precej bolj žalostno: Mislim, da je bil referendum eden tistih, s katerimi zapravimo veliko denarja, izražena volja ljudstva pa je popolnoma nepomembna za nadaljni razvoj dogodkov. Mislim, da je bilo vprašanje popolnoma nesmiselno in tudi povsem nepotrebno - naloga naših predstavnikov je nastopati zoper naše sosede in zastopati naše interese. Trenutno so naši interesi odstranitev čimveč ovir na poti do večje gospodarske rasti in arbitražni sporazum je pomemben korak v to smer. Žal je problematika veliko prezapletena, da bi jo lahko povprečen državljan obravnaval, kar nas spet pripelje k nesmiselnosti referenduma.

Karaya 52 ::

Okapi> En primer prosim, kjer je bil v igri teritorialni stik in je beseda junction pomenila služnostno pot ali karkoli drugega.

Tako je. Gre za prvi primer nasploh in isto argumentacijo je koalicija uporabila ko jim ni uspelo doseči sojenja po ex aequo et bono, češ tega ne moremo ker takšnega primera že 200 let ni bilo. Kislo grozdje jasno, cel sporazum je tak.

Okapi ::

Vsak ima svoje mnenje in ga lahko izrazi.
Ja, samo naše mnenje (od teh, ki smo se tule trudili pojasnjevati zadevo) je temeljilo na argumentih, vaše mnenje pa na strahovih in zavajanju (zavajali so politiki in politično obarvani strokovnjaki, vi ste jim tule samo slepo verjeli, da ne bo kakšnega nesporazuma).

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Sem razočaran, priznam... Po letu 96, ko je levica s pomočjo kupljenega glasu v DZ prišla na oblast, so to prve volitve oz. referendum, ki sem se ga udeležil... Vseeno sem upal, da bo večina proti, kljub temu, da je levica imela celo medijsko mašinerijo za sabo. Na žalost je zmagala slovenofobija in levica je s pomočjo uvoženih volilcev dosegla minimalno zmago... Balkan je premagal Slovenijo, Jugoslavija je premagala Slovenijo...

WarpedGone ::

Ne ne, samo idiot si. Posluš jupeta.
Zbogom in hvala za vse ribe

Okapi; smo na 36. strani pa še vedno nisi povedal kako pridemo do mednarodnih vodah, če sodimo po mednarodnem pravu, katerega del je tudi nedeljivost notranjih voda in ob čaščenju pojma "junction" ki je žal Pahorjeva skovanka, do sedaj nikoli uporabljena - da pa je prepisana iz sporazuma DR je pa tudi laž, ker tam se omenja ob besedah ter. contact with int. with high seas.

edit: bolje biti politično obarvan, kot vladni plačanec, kar Škrkova (ki je soavtorica AS) in njena asistenkta Sencin sta.

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

djordjevic je izjavil:

SmeskoSnezak je izjavil:

Janša je rekel, da je to nezaupnica celotni vladi, torej tudi opozociji!

Si malo falil? ;)

Ne, nisem. Sem gledal po televiziji, kar je dejansko rekel. Od tod začudenje, če se mu je pobolšalo :P

Okapi je izjavil:

Vsak ima svoje mnenje in ga lahko izrazi.
Ja, samo naše mnenje (od teh, ki smo se tule trudili pojasnjevati zadevo) je temeljilo na argumentih, vaše mnenje pa na strahovih in zavajanju (zavajali so politiki in politično obarvani strokovnjaki, vi ste jim tule samo slepo verjeli, da ne bo kakšnega nesporazuma).

O.

Oh, boga, no... a spet? Resnično se trudiš izgubiti vso spoštovanje ali kako? Glej, česa ne razumeš pri odgovoru, da sem si prebral vse poglede, komentarje od vseh in si sam naredil svoje mnenje? Tudi vaša mnenja!! In sem lepo povedal, da zaradi "reasonable doubt" v celotno politiko bom raje proti , kot za.

Dobro, pa se grem tole igro... čeprav zadnjič. Na moje dvome in vprašanja tako nikoli nisem dobil odgovorov od vas, le razumno prikimavanje :P Povej mi potemtakem, a ti slepo verjameš v PRAVO? Dobesedno na besede in zapise, ki si jih bral in hotel mene in ostale "izobraziti"?!? Če omenjaš, da so nasprotniki slepo verjeli politikom... ni vse črno-belo, kot hočete ljudje ZA in nekaj ljudi PROTI, dopovedati!
@ Pusti soncu v srce... @

nevone ::

Jest pa mislim, da je rezultat tega referenduma odličen in se nikakor ne strinjam s s tistimi, ki tukaj kogarkoli od zmagovalcev ali poražencev poveličuje ali zaničuje. Oba pola sta pokazala da sta močna, kar je za celoto več kot odlično. Tole trapanje z razdeljenostjo je povsem brez vrednosti. Najbolj uspešen je sistem, ki ima močen pol tako za kot proti (ne glede na problematiko), ker se na ta način veliko bolj razjasni problematika o kateri je govora.

Imamo demokracijo in en pol pač vedno zmaga, drugi potegne ta kratko, ampak pomembno je, da se stališča soočajo.

Nekako se mi pa tudi zdi, da je obsojanje Slovenije na slab izid arbitraže nedržavotvorno dejanje. Imeli smo referendum in če bi naša politika zaupala v demokracijo, bi sedaj pač naredila vse, da od te arbitraže iztržimo čim več, ne pa da že vnaprej predvideva neuspeh. Rezultat referenduma je jasen.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

errhec ::

USS Nimitz & JJ & company.

Ljudje hočejo rešitev problemov.
Nočejo obljub.
Če bi ti živel ob meji bi drugače razmišljal, pa pozabi na prodane duše iz "našega Kopra" .
Čez 20 let se ozri nazaj in razmišljaj o tvojih besedah ;)

Pa brez zamere.
dd

SmeskoSnezak> In sem lepo povedal, da zaradi "reasonable doubt" v celotno politiko bom raje proti , kot za.

Očitno ne razumeš, da je tisto, kar nas največ stane, stanje spora. Če si proti, se spor nadaljuje (brez datumov za morebitno rešitev) in stane še več. Če si za, se spor rešuje - in to ne na za nas najslabši možen način.

To smo že povedali in Žiga Dolhar se je celo potrudil celovito obrazložiti, zakaj ta možnost ni slaba (dobra možnost - recimo da Hrvaška popusti vsem našim zahtevam - je seveda zgolj pobožna želja nekaterih, ki pa ob konkretnejših vprašanjih okoli smiselnosti takšnega razpleta obstanejo z odprtimi usti).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Matako ::

WarpedGone je izjavil:

Ne ne, samo idiot si. Posluš jupeta.

jype močno pretirava - nisem pa ravno prepričan, da je USSNimitz najboljši protiprimer. Kakorkoli, po mojem je razporeditev idiotov precej enakomerna po obeh taborih.
/\/\.K.

phantom ::

@yupe: Glede na to, da je Hrvaška pred vrati EU, spor ne bi več kaj dolgo trajal. V kakšne pol leta bi izpogajali opazno boljši AS in to bi bilo to. Ampak 51.5% Slovencev je raje vrglo puško v koruzo.

Sicer pa glede "politično obarvanih" pravnikov: Marko Pavliha je bil poslanec LDS in kasneje SD, pa minister za promet v Ropovi vladi. Rajko Pirnat, ki so ga tisti, ki so bili ZA sporazum tako radi navajali, je že na začetku rekel, da je sporazum slab za Slovenijo, ampak je vseeno za, ker se mu zdi to najboljša rešitev iz situacije, v katero nas je spravil Pahor.
~
~
:wq

Gregor P ::

Še malo mednarodnih novic na to temo ... tako za "osvežitev":D

BBC: Slovenia backs Croatia border deal in referendum vote
Slovenes have narrowly voted in favour of accepting a deal on a border dispute with Croatia, in a national referendum.

Spiegel: Slowenien will Grenzstreit mit Kroatien beilegen
Ein 20 Jahre alter Konflikt nähert sich dem Ende: Die slowenische Bevölkerung stimmte für eine internationale Kommission, die den Grenzstreit mit dem Nachbarland Kroatien lösen soll. Damit könnte der Beitritt Kroatiens zur EU erleichtert werden.

ORF: Referendum: Slowenen stimmen für Grenzabkommen
Beim slowenischen Referendum über das Grenzabkommen mit Kroatien hat sich heute Abend weiterhin ein stabiler Trend zu einer Ja-Mehrheit abgezeichnet.

DiePresse: Grenzstreit: Slowenen stimmen für Abkommen mit Kroatien
Slowenien hat über das Grenzabkommen mit Kroatien entschieden. Die von der staatlichen Wahlkommission veröffentlichten ersten Ergebnisse deuten auf eine Annahme des Abkommens hin.

Corriere: Slovenia: referendum verso il s?

... in seveda hrvaški

HRT: Slovenci za arbitražni sporazum

Vecernji: Slovenci tijesnom većinom rekli DA Arbitražnom sporazumu

Jutranji: Slovenci podržali sporazum: 51,5 posto ZA, 48,5 posto PROTIV

24sata: Tijesno do kraja: 51 posto Slovenaca je za arbitražu
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Daedalus ::

Očitno smo ob odcepitvi vojno - izgubili.

Vzemi pomirjevala. Ker take izjave kažejo na to, da jih potrebuješ.

Če ste med svojimi protagonisti zasledili izjave, ki nimajo nikakršne zveze z realnostjo - so laži - potem bi morali na to opozoriti, če se smatrate za odgovorne državljanje. Ampak če tako pomembno stvar spremeniš v politični projekt, potem moraš neumnosti dopustiti.

Link?

Imamo demokracijo in en pol pač vedno zmaga, drugi potegne ta kratko, ampak pomembno je, da se stališča soočajo.

Nekako se mi pa tudi zdi, da je obsojanje Slovenije na slab izid arbitraže nedržavotvorno dejanje. Imeli smo referendum in če bi naša politika zaupala v demokracijo, bi sedaj pač naredila vse, da od te arbitraže iztržimo čim več, ne pa da že vnaprej predvideva neuspeh. Rezultat referenduma je jasen.

Aleluja. In +1, seveda. Je pa bilo za pričakovat, da bo desnica zagnala vik in krik. Nenazadnje JJ ne vidi rad, da se mu takole kradejo "državotvorne teme". IIRC pa je rezultat znak nezaupanja v slovensko politiko. Zato pa se je izbralo pot, ki predvideva tretjo osebo, ne pa zgolj domačih mešetarjev in prodajalcev suhe robe. Marsikdo je glasoval za, ker ima pol k*rac političnih nabijanj okoli te teme.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

>>>>>>>Ljudje hočejo rešitev problemov. Nočejo obljub.

Ja, sej zdej bomo pa problem vsekakor rešili in to dokončno. V našo škodo seveda...

Zorro ::

Prav zanimivo mi je brati vse komentarje enih in drugih zagovornikov. Sedaj, ko smo dobili končno odločitev, pa v debati močno pogrešam telbanca. A je mogoče na kakšnem kriznem sestanku? :D

Pšenični je izjavil:

Ene pogrešam tlele že cel popoldan. Ali imajo krizni sestanek, ali pa so na "travmatološki".

Po takem shodu nič čudnega. Morda iščejo izgovor za prazen Prešernov trg.

" Bolj žalostno je poročanje RTV, ki pod krinko zakonodaje ki ureja volilno kampanjo na TV, daje navidezno profesionalno podobo, sami prispevki so pa poden novinarske etike. Objavljanje anket je v tem trenutku sicer prepovedano, še vedno pa lahko izberejo tri navadne državljane ki sporazum podpirajo iz podobnih razlgovo kot jih beremo tukaj "imajo poln k igračkanj z mejo" in enega samega kritičnega državljana, ki ga povrhu vsega diskreditirajo s političnim predalčkanjem."

Se strinjam, da je to sramota in blamaža.

@deadalus:
Js potrebujem pomirjevala? Ker sem polovico ljudi razglasil za idiote?
Oh, wait...

phantom> Glede na to, da je Hrvaška pred vrati EU, spor ne bi več kaj dolgo trajal. V kakšne pol leta bi izpogajali opazno boljši AS in to bi bilo to. Ampak 51.5% Slovencev je raje vrglo puško v koruzo.

Hja, ta možnost obstaja vedno. Vsekakor velja, da je bolje vrabec v roki kot golob na strehi - arbitražni sporazum, ki za nas ni slab, držimo v rokah, samo še podpisat ga moramo, morebiti bodoči sporazum, ki naj bi bil boljši, pa...

Dost mamo. Dovolj dobro je, da lahko gremo naprej. Kot sem že rekel se mi zdi referendumsko vprašanje smešno in nepomembno, hkrati sem pa prepričan, da če že kdo od "ljudstva" mora odločati o tem, ali naj se spor rešuje hitro, ali dobro, potem naj bodo to prebivalci, ki živijo ob meji in se jih to najbolj tiče. Vse kaže, da so ravno ti najbolj množično podprli arbitražo, kar me nikakor ne preseneča.

Pa seveda ko govorimo o škodi, ki jo povzroča spor - žal tam popolnoma nič ne pretiravam.

Sedaj, ko smo dobili končno odločitev, pa v debati močno pogrešam telbanca.
On še ni vrgel puške v koruzo - upa na 25.000 glasov argentinskih Slovencev.>:D

O.

Mipe ::

Kako to, da so Primorci najbolj ZA, Gorenjci, ki jih ti problemi sploh ne zadevajo, najbolj PROTI? Tukaj lepo vidimo, da so tisti, ki jih ta problematika najbolj zadeva - Primorci, Dolenjci in Pomurci - ZA rešitev problematike po mirni poti. Ker se jih problematika zadeva, bi morali oni odločati o tem, ne pa neki gorjani, ki nimajo nobene veze z hrvaško mejo, kaj šele morjem.

Samo res, ja. Kje se skriva jasnovidni telbanc? >:D

No, ko sm sam omenu takšno pot - da se naj odloči folk, ki jih to najbol zadeva sm bil direkt ozmerjan od "današnjih zmagovalcev". Vas naštejem?

Brane2 ::

Mater, škoda da nisem šel glasovat.

Stvar je bila tako na tesnem, da bi moj glas za Miloševića ziher odločilno nagnil tehtnico v eno ali drugo stran. >:D:))
On the journey of life, I chose the psycho path.

Kje se skriva jasnovidni telbanc
Tako dolg nos ima, da ne seže z rokami do tipkovnice:D

O.

BlueRunner ::

Heh. Na obali so močno za arbitražo. V ptujskem volilni enoti so proti. Kaj neki naj bi to pomenilo? Da so obmejne občine na obali za eno rešitev, tiste pri Muri pa za drugo rešitev? Zakaj takšna razlika v mnenju o isti težavi med prizadetimi prebivalci na vzhodu in prizadetimi prebivalci na zahodu?

luli ::

Bil sem proti!
Prepričala me nista ne Janša ne Pahor. Tretja pot, ki sem jo sam videl je bila, da bi se tako Hrvati kot Slovenci odpovedali tistemu kosu morja za 50-80 let in bi bilo prosto tako za plovbo kot ribolov. Čez 50 let bi mogoče na obeh straneh meje ugotovili, da je nesmiselno spreminjat, kar je do takrat delovalo. Glede kopnega pa je roko na srce že vse dogovorjeno. Zakaj mislite, da smo zavzeli Trdinov vrh, Hrvati pa dele v Prekmurju?

Volitve so končane in sedaj mislim, da je prava pot tista ki vodi k arbitražnemu sporazumu. Kdor je imel prav bo sodila zgodovina. Vseeno pa mislim, da mora biti sodba arbitraže pred morebitnim vstopom Hrvaške v EU.

lambda ::

Čez nekaj let bo pogled nazaj na to temo nadvse zanimiv.

>>>>>>>>>On še ni vrgel puške v koruzo - upa na 25.000 glasov argentinskih Slovencev.

Iz Argentine bo prišlo kveljemu ene par sto glasov.... Dvojni državljani iz jugo republik, ki glasujejo tako kot ti in ostali levi skrajneži, pa v volilnem telesu predstavljajo cca. 20% glasov....

errhec ::

Brane2 je izjavil:

Mater, škoda da nisem šel glasovat.

Stvar je bila tako na tesnem, da bi moj glas za Miloševića ziher odločilno nagnil tehtnico v eno ali drugo stran. >:D:))

Glas ljudstva je bil na strani ZA sporazum, večini se ni dalo oditi na VOL -išče.
Na pikniku je bilo 90% osebkov (cca 60 ljudi ) ZA vendar sva šla na volišče samo 2 !!!!

Sedaj pa bodo JJ&Co ...... kako tesen je bil izid ( seveda, vendar samo od tistih ki so šli na volišče ) ;)
dd

USS Liberty je izjavil:

Dvojni državljani iz jugo republik, ki glasujejo tako kot ti in ostali levi skrajneži, pa v volilnem telesu predstavljajo cca. 20% glasov....

Hja, slabo ste počistili leta '91, ane. >:D

Zorro ::

USS Liberty je izjavil:

>>>>>>>>>On še ni vrgel puške v koruzo - upa na 25.000 glasov argentinskih Slovencev.

Iz Argentine bo prišlo kveljemu ene par sto glasov.... Dvojni državljani iz jugo republik, ki glasujejo tako kot ti in ostali levi skrajneži, pa v volilnem telesu predstavljajo cca. 20% glasov....

Dvojni državljani so se ta vikend sončili na hribovitem Balkanu, sicer bi bila udeležba čez 50%. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

BlueRunner ::

Dvojni državljani iz jugo republik, ki glasujejo tako kot ti in ostali levi skrajneži, pa v volilnem telesu predstavljajo cca. 20% glasov

Sedaj pa tako g. Letalonosilka: Slovenja je država državljank in državljanov. Volijo lahko polnoletni državljani in državljanke. Če te to moti in, če se ne moreš vzdržati svoji kvazi-nacionalističnih izpadov, jih prosim odpelji kam drugam. Poveličevati referundume in voljo ljudsta, hkrati pa namigovati, da nekateri državljani volilne pravice ne zaslužijo je navadno smetje, vredno samo oseb, ki so intelektualno zastale nekje v 1848/49.

Ve se kdo ima aktivno volilno pravico. Ve se kdo ima oblast v tej državi. Če ti kaj ni všeč, si izvoli narediti svojo državo in nehaj srati po glavi ostalim državljanom, ki razumemo, da se lahko politično razlikujemo in iz tega ne delamo dram in ne poudarjamo dolžine svojih pedigrejev.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Glede na tesen izid - ne bi počakali na glasove iz tujine (preden odpirate šampanjce)?

Sicer pa - LJUDSTVO je povedalo svoje. Demokratična volja je izražena. To pa nekatere boli. Naj jih, mene njihova bolečina ne gane.
sudo poweroff

Daedalus ::

USS, za časa JJ se je v volilnih registrih za tujino načaralo cca 60.000 volilcev. Prvotna cifra se je sicer precej znižala, ko se je pogruntalo, da so glasovnice pošiljali tudi mrtvim, ali pa na naslove, na katerih niso živeli že več let. Tako da premisli še enkrat, prej ko začneš nabijati. Članek iz leta 2007:

Po podatkih ministrstva za notranje zadeve je bilo potencialnih volivcev iz tujine decembra 2006 samo 12.444, letos avgusta pa 73.911. V devetih mesecih so torej v volilne imenike na novo vpisali 61.467 slovenskih državljanov brez stalnega prebivališča v Slovenji.

Link.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Samuel ::

Verjamem, da je že depresivno, če že x-tič zgubiš za par procentov.

Kot po vsakih volitvah, referendumu je tudi tokrat bilo samo vprašanje časa, kdaj bo kdo omenil izseljence v Argentini. Sedaj bom zapisal da je rezultatu na obali botrovala povsem drugačna etnična slika kot tista v Hotizi - bo linč, ampak čas je da se začnejo stvari meriti po istih vatlih. Nekateri se še morate naučiti da smo vam leta 91 odvzeli političo palico. Za računalnikom je lahko biti glasen.

Okapi, djrodjevic smo na 36. strani pa še vedno nista povedala kako pridemo do mednarodnih vodah, če sodimo po mednarodnem pravu, katerega del je tudi nedeljivost notranjih voda in ob čaščenju pojma "junction" ki je žal Pahorjeva skovanka, do sedaj nikoli uporabljena - da je prepisana iz sporazuma DR je pa tudi laž, ker tam se omenja ob besedah ter. contact with int. high seas.

Mipe ::

Ljudstvo je povedalo svoje? Ne vem, no, to je nekam malo ljudi, ki je oddalo svojo voljo... velika večina je ostala doma oziroma raje šla na piknike ter počitnice ob Jadranu. To najbrž pomeni, da jim dol visi za to problematiko, ne glede na populistično retoriko obeh strani.

Veliko pa pove tudi dejstvo, da je še vedno pol-pol, odstotek gor in dol. To ni nekaj, kar bi morali reševati z politiko, ker ta očitno ne deluje v tem primeru, ampak z legalnimi načini, torej pravom, kateremu smo se zavezali. Torej arbitraža.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

klemenSLO ::

Poglejte, kar smo se odločili smo se odličili. Kaj se zdej obmeatavate. Upejmo da AS čim prej in čim bolje odoči.
Na koncu bodo neglede na rezultat podporniki ASa le-tega hvalili na vse pretege tisti ki smo bili proti pač ne.
Dejstvo pa je da bomo morali s tem živeti. Želimo si le, da Hrvati ne bodo na morju delali težav in jih s tem začeli povzročati tusi Luki kot vitalnemu delu gospodarstva.

Za večino se ne bo spremenilo nič.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

>>>>>>>>>>>Hja, slabo ste počistili leta '91, ane.

V Sloveniji se čisti predvsem Slovence.... lep primer je recimo Ljubljana, ker Slovence najdeš samo še na žalah...

katerega del je tudi nedeljivost notranjih voda

1. citiraj del mednarodnega prava, kjer to piše.
2. povej, katere notranje vode bi bilo potrebno deliti.

O.
««
36 / 47
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izzid arbitraže ter izbira arbitra

Oddelek: Problemi človeštva
277379 (6593) mojsterleo
»

Ustavno sodišče, politika in meja s Hrvaško

81553 (1435) mojsterleo
»

Osimski sporazum (strani: 1 2 3 )

10312700 (10898) jype
»

Rehnov predlog o SLO-HR arbitraži (strani: 1 2 )

726888 (5223) Karaya 52

Več podobnih tem