» »

Kopanje jarka

Kopanje jarka

JanezH ::

Doma nam napeljujejo elektriko pod zemljo in je treba izkopati jarek, ki je dolg 12 metrov, globok 0,8 metra in širok toliko, da lahko hodiš notri, se pravi kakih 0,6 metra.
Zemlja upam, da ni preveč težavna, mislim, da je šoder in navadna zemlja, brez kakih večjih kamnov.

Ocenjujem koliko časa bi porabil za to, ker pa nimam nobenih izkušenj, bi za časovno oceno poprosil še koga od vas, ki je že delal kaj takega...

hvala
  • spremenil: JanezH ()

Fave ::

To je 5,76 m3, kar pomeni, da boš gagal kot norc. Če nisi navajen kopanja boš dolgo delal. Drugače pa eno popoldne lahko prekoplješ od 0,5 do 1m3. Vse drugo je brezsmiselno garanje in uničevanje samega sebe.

Od kdaj rabi elektro 0,6m širok jarek? Jarek naj bo čim ožji, toliko, da boš lahko kopal.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

dzinks63 ::

Da lahko hodiš po njemu ne rabiš 60cm širine, razen če imaš 150kg+, ene 30-40cm je povsem dovolj. Če se da vseskozi "štihati" brez krampanja ali štemanja boš to hitro naredil. Če si zelo zagnan, bo ene pet ur dovolj, če vzameš bolj na easy pa bo prav tako v enem dnevu končano.

LeXani ::

Sam sem kopal 3 jarke skupne dolžine 45m (3x15) za ozemljitev. Globina je bila pol metra širina ene 30 centi, kopal sem pa dva tedna in sicer po 7-8 ur na dan. Je bilo pa veliko lažje, ker sem zaoral ledino z enim težkim plugom, sploh zaradi korenin..problem so pa kamni ja. Ti zna kakšen velik časa vzet, če nisi vajen..
Pa ni treba tako široko kopat..brezveze..30-40 cm je dovolj.
Čas prve prijave 04.11.2005

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeXani ()

#000000 ::

Kaj se boš matru KLIK Ne vidim smisla da sam krampaš, delal boš najmanj 3 dni če boš po šihtu kopal, tko pa te bo koštalo do 100 evrov in v par urah je zadeva končana. Edin če je tko smotan da ni placa pol ti pa krampanje ne uide.

fosil ::

Tole me spominja na tiste osnovnošolske naloge o delavcih in kopanju jam :)

Si pa lahko tudi na ta način pomagaš, skoplješ en meter in nato čas pomnožiš z 12.
Tako je!

Rippy ::

S kod pa si? Mogoče bi bilo bolj pametno najeti kakšnega "mini" kopača oziroma če poznaš koga, ki ima nastavek in traktor. Če lahko s tem prideš zraven bo zadeva opravljena v 5-10 min drugače boš garal kot bik sploh, če je zemlja neprimerna za lopato.

AmokRun ::

Nekaj dni krampa in lopate mu sigurno ne bo škodilo.:D

DT232 ::

Delavec gradbenik PK = 3ure/m3

Po normativu...Kolk si pa ti hiter je pa čist odvisno..:P

bond007 ::

To je pomoje res brezveze na roke delat pa se matrat, sej nismo več v letu 1844. No razn, če maš fetiš na to. 80 centi je kr globoko, da boš lahko not stal rabiš pol metra široko... 12 m X 0,8m x 0,5m = zašvicu boš full

Tko ko je že en gor predlagu .. najameš mini bagrček, pa se mal poigraš, res se skeširaš tistih 100 evrov, ampak bagr lahk maš tri dni in z njim lahko z njim postoriš še marsikaj drugega uporabnega.

Okapi ::

Ali pa greš na najbližje gradbišče in se zmeniš z dvema delavcema, da ti to naredita v nedeljo, za recimo 2x20 evrov + sixpack pira. Lopate in krampe bosta prinesla s seboj.

O.

Scorpia ::

Okapi: Ko bi bilo to enostavno, ko smo mi rabili da nam prekopajo zemljo, niso hotli slišat pod 100 evrov. Pol nam pribijejo da ne smejo to počet, če ni šefa zraven in lahko izgubijo delovno dovoljenje v sloveniji. Pa še ti delavci nam živijo čez cesto v najemu in niso smeli. Dela je bilo pa tolk, da smo mi uspeli opraviti delo v treh dneh, po dve uri. Še danes me roka boli od hudičeve zemlje prešnjega tedna.
////

Isotropic ::

problem najema bagra je se, da moras imeti dovoljenje za uporabo gradbene mehanizacije, vsaj ce ga najemas od kaksne firme (ne pa od lokalca). tko ti bodo se delavca podturili.

Okapi ::

Pol nam pribijejo da ne smejo to počet, če ni šefa zraven
Ja, to je res odvisno, kako naletiš, oziroma kje iščeš delavce. Šefi (privatniki) res nočejo, da si "njihovi" delavci sami fuš iščejo, ker pobirajo odstotke.

O.

St235 ::

Dvanajst metrov ni malo skopat na roke. KAr se najema bagra tiče je pa vse stvar dogovora in pogajalskih zmožnosti. NAjvečkrat se da s kakšnim lokalcem zmenit, ali pa če kje blizu kako hišo zidajo al kaj podobnega. Ko smo za drenažo rabli skopat ene 20m za cev smo se zmenil s komunalci, ki so ravno 100m stran eno cesto popralvjal, pa je Mujo še tisto špuro za 50eur potegnil.

Hardstyle ::

Če imaš doma multikultivator ali pa kak sosed potem si tega izposodi. Mi imamo doma takega z tremi "rezili" širina cca 40cm in z lahkoto preora ilovico, vzameš lopato in zmečeš zrahljano zemljo vstran ter ponoviš vajo. Preora pa približno 15-20cm v globino,naeenkrat.

BALAST ::

Hardstyle to si dal dober predlog, sicer ne vem kako bi bilo v praksi, če naletiš na kamenje večje od 5cm. Potem je potrebno s5 na roke.

boogie_xlr ::

Pri nas, ko so kabelsko(in elektro na določenih delih) polagali, so nam pripeljali motorko. No, zgledal je tak ko traktor, ki je imel zadaj motorko, ki "žaga" zemljo.

Hardstyle ::

BALAST če naletiš na tak kamen, ga pač na roko izkoplješ, drugače pa pri malem gasu ga tud multikultivator skoplje ven,če imaš dobra "rezila". Če pa imaš polno takih kamnov, pa si jebal ježa, tudi z lopato in krampom :) tak da ti ostane samo še bager.

boogie, najem tiste "žage" je predrag za teh 12m.

Dragi ::

How to dig a trench for dummies.

Resno? 8-O

Vikking ::

BALAST je izjavil:

Hardstyle to si dal dober predlog, sicer ne vem kako bi bilo v praksi, če naletiš na kamenje večje od 5cm. Potem je potrebno s5 na roke.


Če ima v bližini kmeta, natakne plug pa zaorje brazdo. Zmečeš ven, naslednja runda.

Drugače pa mini bager.

JanezH ::

Kmetje so v bližini, ker je to pri babici na kmetiji. Sem klical glede motokultivatorja, ker imajo takega Motokultivator KLIK, nimajo pa kakega priključka za orat (razen za traktor). Neko frezo imajo samo za po njivi za motokultivator (pa še preširok je).
Bi bilo pa super tole ja. Bom videl kako bo šlo z lopato. Mi bo še bratranec pomagal, da bo šlo hitreje :)

Hardstyle ::

No, mi imamo

takega

, sicer v ožji izvedbi ampak dela kar mora =)

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

WamPIRe- ::

Mini bager ali pa en plato pira, pa kolege povabi pa boste skopal.. Če ste 4 pa da ni preveč kamenja, stelahk v 2eh popoldnevih konc. Široko pa naj bo za eno lopato + par cm, da lahko ven mečeš.
Prvi gre s krampom naprej, da zrahlja zemljo, drugi za njim z lopato pa ven meče :D

tsh2 ::

če imaš dovolj časa ni problema - vsak dan koplješ uro do dve pa imaš namesto telovadbe. če pa se mudi pa bo bolj sranje.

rdecaluc ::

Less talking more shoveling ! :))

Sicer pa daš 30EUR pa maš skopano z bagrom. Sedaj pa razmišljaj dalje.

Lp
Est modus in rebus. ,typos

LeXani ::

Kmetu rec da naj ti z plugom, tko kot sm jst. Brezveze komplicirat.
Čas prve prijave 04.11.2005

teoo ::

ta tema mi je privlekla na dan travme z "otroštva" :D ...saj si predstavljate kako je na roke kopati jarke na krasu, ko rabiš več časa macolo kot kramp in lopato:D

Moj predlog je, da poskusiš s krampom in lopato in se po uri dela na podlagi žuljev na rokah ter stopnji bolečine v hrbtu odločiš, če je to zate. ČE ne dobiš bagra, daj tu na forumu prošnjo za pomoč. 10 ljudi, to na hitro premeče.
defying gravity

dzinks63 ::

Če bi rad strojno izkopal jarek, potem rabiš nekaj takega ali pa mini bager.

shark_nm ::

Evo zaradi tega smo mi prodali bager...ker pol usak k*** pravi sej to boš pa ja skopal za 30 eur. In si na koncu ko si si pokril nafto pokasiral 3 eur za par ur jebanja na vročini....

PacificBlue ::

@Shark nm

Se čisto strinjam, mi smo tudi prodali bager zaradi tega..ni računice.

@Smukec
Na roke se res ne splača samemu kopat,razen če ti utegnejo pomagati kolegi, drugače pa raje plačaj enmu da ti izkoplje z bagrom.Ta bo naredil v eni, dveh urah, ti sam pa bi se mučil cel teden.
I’m out.
:3

rdecaluc ::

Pri nas so zdej kopal bagerji.. Odvisno od podjetja računajo na uro ali pa na kubikažo.

Torej 30EUR/h.. če bo več kopal pa več.. vsaj ta firma ki je nam kopala.

To da pa ni računice ste si pa po vsej verjetnosti sami krivi.
Est modus in rebus. ,typos

krneki0001 ::

Mini bager stane 20 evrov na uro. Prevoz, razkladanje in nakladanje pa 50 evrov. Dela za 2 urece, te bo prišlo okoli 90 evrov. Mislim da se jarka ne splača kopat na roke za ta denar.

telexdell ::

krneki0001 je izjavil:

Mini bager stane 20 evrov na uro. Prevoz, razkladanje in nakladanje pa 50 evrov. Dela za 2 urece, te bo prišlo okoli 90 evrov. Mislim da se jarka ne splača kopat na roke za ta denar.

Povprečen slovenski delavec mora za ta denar delati dva dneva po 8 ur! A naj on tudi najame robota, ker se ne splača delati za ta denar?
Sem sam kopal jarek za vodo preko sosedove parcele do potoka. Dolžine cca 30m, material prst in globje ilovica. Globina jarka cca 0,5m in širina ene lopate. Začel zjutraj ob 9 uri, vmes malo kramljal s sosedi,osvežilni napitki, pavza po kosilu... Skratka ob petih popoldne je bila cev položena in jarek zasut. Me je dva dneva malce bolel križ a sem ga zdravil ob pogledu na vodo na svoji parceli. Če torej ima človek čas in če teren ni ravno kraški se tja do 30-40 m ne splača posebej naročati stroja. Se lahko zgodi, da bo potem več dela s povrnitvijo prejšnjega stanja na parceli, kot pa ga bilo s samim izkopom.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

klemenSLO ::

kos mo kopali okrog hiše je bila ura mini bagra mislm da 20EUR. In to so tud vsi stroški. Sigurno maš kakega blizu - tako da ti ne bo kake kilometrine pa razkladanje računal.
Bager več kot 1 uro nima kaj delat.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

Ejsi_Disi ::

A ste zihr, da pri teh malih cenah za najem ne nabijejo še zraven prevoz bagra 100€, pa strojnika 20€/h?
Rock n' roll ain't noise pollution!

shark_nm ::

rdecaluc je izjavil:

Pri nas so zdej kopal bagerji.. Odvisno od podjetja računajo na uro ali pa na kubikažo.

Torej 30EUR/h.. če bo več kopal pa več.. vsaj ta firma ki je nam kopala.

To da pa ni računice ste si pa po vsej verjetnosti sami krivi.


30 eur na uro ste mu plačali... Porabil je za 15-20 eur nafte pa dve ure... Lepo ste ga nategnili... Ne kriv je folk, ki misli da ti je bager podarjen od samega boga in pije liter nafte na delovno uro. No saj nima veze, mi smo skopali za bajto pa vse tako da v minus nismo šli, nam je prav prišel bager, da bi pa gor enga strojnika dal pa služi, pa pač ni šlo.

Avenger ::

Evo tkole na hitr pa mal nenatačnen račun, bager, ki stane 150.000E in dela 8 ur na dan, 20 dni na mesec, 12 mesecev letno, 10 let (kar bi bilo seveda super) - in v 10 letih se mora denar za stroj najkasnej vrnit in pika - pride 7,5E na uro. Plus vzdrževanje stroja, sem pa tja crkne kakšna pumpa, hidravlično cev za zamenjat, gosenice, priključki, itd., tko da lahko tole mirno povečamo na 10E. Dober strojnik.. ne vem, ene 10E na uro mora že dobit, ne? Plus nafta 15E, pa smo že na 35E k čemur je treba prištet še podjetniški dobiček in pod 10E se ne bo noben tud pogovarjal. Najbolj skromna cena bi bla v tem primeru 45E. Tisti manjši bagrčki so cenejši in je cena manjša, a še vedno ne prav dosti. Ko tkole začneš računat, hitro razumeš zakaj nekaj toliko stane in da ni nekih zlatih jam.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Okapi ::

bager, ki stane 150.000E
Spodaj na sliki je 3 leta star bager, dovolj velik za izkopat jarek, o katerem se pogovarjamo. Rabljen 720 ur, odlično ohranjen, stane 13.000 evrov (+ DDV).



Je računica hitro drugačna.:P

O.

Furbo ::

A za 13k naj kupi zadevo za en jarek ?

V glavnem, nasvet avtorju teme, ko boš kopal, si obvezno omisli rokavice.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Okapi ::

A za 13k naj kupi zadevo za en jarek ?
Seveda ne. Ampak privatnik, ki ima tak bagerček, lahko računa 30 evrov na uro, pa bo imel v 1000 urah dela zadevo z obrestmi in stroški vred odplačano.

O.

Avenger ::

res, pri takih pikolinotih je bistveno cenejš :)
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

krneki0001 ::

telexdell je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Mini bager stane 20 evrov na uro. Prevoz, razkladanje in nakladanje pa 50 evrov. Dela za 2 urece, te bo prišlo okoli 90 evrov. Mislim da se jarka ne splača kopat na roke za ta denar.

Povprečen slovenski delavec mora za ta denar delati dva dneva po 8 ur! A naj on tudi najame robota, ker se ne splača delati za ta denar?
Sem sam kopal jarek za vodo preko sosedove parcele do potoka. Dolžine cca 30m, material prst in globje ilovica. Globina jarka cca 0,5m in širina ene lopate. Začel zjutraj ob 9 uri, vmes malo kramljal s sosedi,osvežilni napitki, pavza po kosilu... Skratka ob petih popoldne je bila cev položena in jarek zasut. Me je dva dneva malce bolel križ a sem ga zdravil ob pogledu na vodo na svoji parceli. Če torej ima človek čas in če teren ni ravno kraški se tja do 30-40 m ne splača posebej naročati stroja. Se lahko zgodi, da bo potem več dela s povrnitvijo prejšnjega stanja na parceli, kot pa ga bilo s samim izkopom.


Mini bager z gumijastimi gosenicami ne dela tok škode kot velike zadeve. Koplje pa zelo hitro in več kot po ure za 12m nima kaj delat.
Problem je če ni samo zemlja in ilovica. Pri nas smo imeli skale in je moral skale še razbijat. Ne grem pa sam nikoli več razbijat skal na roke - sem jih, ko smo vikend delal, pa sem cele tedne tolkel z 10kg macolo in s pajserjem dajal narazen tiste kamne. Raje plačam 3x tok kot je cena, pa da to stroj naredi, kot pa da bi še enkrat to nabijal.

LordTado ::

Poklič malo kake instalaterje kabelske ali alektričarje če poznaš koga pa si sposodi frezo kopanje jarkov.
Tisto kar je na sliki je freza za vrt:))

JanezH ::

Evo z bratrancom sva delala od 9ih zjutraj pa do 7ih zvečer (vmes par kratkih pauz za kozarec vode, in 1 urna pauza za kosilo). Jarek dolg okoli 15m, 0.8m globok, širok pa kakih 30 do 40 cm, toliko da se je dalo hodit notri. Sva odkopala, dala not električno omarco, potegnla cev za elektriko in un želez za ozemljitev in pol še vse zakopala nazaj. Rezultat: 1 majhen žulj in 2 dni zjebanosti :)

Bananovec ::

Daj mi dobro lopato in motko ter kramp pa ti lahko sam na roke pridem kopat!

WamPIRe- ::

Smukec bravo!
@9000: Ja zdaj si glasn, ko je jarek že skopan :P Pa dobro, da vem ,ko bom sam kaj rabil za skopat, na koga se moram obrnit ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WamPIRe- ()

Bananovec ::

Aja, nisem bral.
Vseeno bravo!
Še dobro, da sta to naredila še prej kot udari tista vročina ker potem je pa res hudič.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako izkopat vodnjak?

Oddelek: Loža
3120283 (2159) BigWhale
»

Deljenje interneta s sosedom

Oddelek: Pomoč in nasveti
152049 (1668) MeGreat
»

SiOL - Premestitev modema

Oddelek: Omrežja in internet
182424 (1878) crniangeo
»

Kaj bomo pa z [vstavi poljubnega delavca]? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
748532 (5410) slovenija T
»

enačbe tunelogradnje

Oddelek: Znanost in tehnologija
173068 (2485) keber

Več podobnih tem