» »

Asus EeePC 1201N

Asus EeePC 1201N

strictom ::

Specifikacije:

Graphics & chipset: NVIDIA ION (GeForce 9400M)
    Memory: 2GB DDR2 (upto 3GB)
    Storage: 250 / 320GB HDD + 500GB web-based storage
    Connectivity: 802.11b/g/n WiFI, Bluetooth, Ethernet
    I/O: HDMI, VGA, 3 USB 2.0 ports, SD card slot, mic, headphones
    Webcam: 0.3MP
    Touchpad: Supports multitouch gestures
    Battery: 6 cells, 8 hours
    Colors: Black, or silver.
    Dimensions: 11.7″ x 8.2″ x 1.3″
    Weight: 3.1 pounds

Zadevo na vseh rewievih hvalijo, 12,1" ekran, ION chipset, dual core Atom M330, avtonomije ima cca. 5 ur (odvisno od baterije) ... Predvaja full hd 1080p prez problema, razne COD4, NFS:MW ter podobne, mal starejše igre laufajo gor pri zmernih FPSjih.

Kupil bi ga v navezi z enim 32/64gb SSD diskom za sistem ter najpogosteje uporabljene programe.

Pameten nakup (cca. 450€ se gibljejo cene v sloveniji, v tujini nekaj podobnega)? Al pride v kratkem kaj bolj pametnega ven, da bi se mi splačalo počakat.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

ShowDown ::

Jaz sem ga kupil prejšnji teden in sem neverjetno zadovoljen. :) Če te kaj zanima kar vprašaj.

kitewing ::

Baje pridejo MSI netbooki 12" v kratkem.

__Devil__ ::

kitewing je izjavil:

Baje pridejo MSI netbooki 12" v kratkem.

Pri MSI sem večkrat opazil slabo kvaliteto izdelave. Sploh pri notebookih. Netbooki pa mi ne izgledajo kaj preveč "trpežni". Raje kak ASUS ali HP. Razen, če bo hardware toliko dober, da se bo dalo odmisliti kvaliteto ohišja in da bo cena primerna pa je vredno razmisliti glede nakupa.

Zgodovina sprememb…

Kolk ti realno drži baterija pri full brightness če bi recimo gledal kakšen film ali pa mel wifi vklopljen?

A ma en ekstra 2.5" slot za dodadni ssd?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: strictom ()

Za filme ne vem, sem pa že igral CS:S več kot 2 uri na brightnessu malo čez polovico, pa še je ostalo nekje 20% baterije. Browsanje pa brez težav +3 ure.

cobrica ::

Kako je pa kaj z samim predvajanjem flasha v browserju?
Imel sem ze dva eeeja in sicer EEE 701 in trenutno imam EEE 1005ha ampak ni nobeden najbolje prebavljal flasha. Vse skupaj štekalo.
Tale se mi ful dopade zato ker je tanek,12ka je,lahek je edino kar me skrbi je seveda flash..

Na promo posnetkah je youtube na 1080p laufal gladko.

Jap, 1080p mu ne dela težav.

cobrica ::

Se mi splača potlej kupit ta računalnik ali je boljše da še malo počakam? Sicer se mi ne mudi nikamor,pa vseeno pač razmišljam o nakupu ker se mi tale 12ka zdi kar fajna. Edino avtonomija je bolj boga.
Se bo dalo model EEE 1201PN dobit pri nas,ki bo imel boljšo avtonomijo?

Karen ::

Če boš še mal počakal boš izher bodil še kaj boljšega:D

Melanholija ::

Eden je čakal pa je potem umrjo

proinstal ::

Mene zanima,če je na to temo kaj novega se pravi Netbook velikost ekrana ni pomembna, važno da je dvojedrni proc, hdmi izhod in vsaj 2Gb rama za kako dobro ceno takoj kupim.
Hvala

Bezukhoff ::

Sam si lastim ASUS 1215n in je zadeva kar šmekersko in funkcionalno všečna.

Problemi, s katerimi se sooča veliko uporabnikov omenjenega modela, pa izhajajo iz trenutno bednih NVIDIA ION gonilnikov:
- zatikajoče FULL HD predvajanje (meni delujejo tekoče, pač odvisno od nastavitve kodekov)
- zatikajoče FLASH HD predvajanje v brskalnikih (ADOBE in NVIDIA tole odpravljata)
- zatikajoče igre (spet odvisno od različice gonilnikov, amapak meni igre ustvarjene do leta 2009 delujejo relativno zadovoljivo)
- nekompatibilnost RAM modulov (določene podpira, določene ne, zatorej je pri nadgradnji potrebna pazljivost, posodobitev BIOSA bojda razreši težave)

Skratka, edina težava so trenutno gonilniki. Sam sem z kodeki razrešil predvajanje FULL HD vsebin, trenutno se igram z C & C 3 in Wolfensteinom, obe igri delujeta več ko zadovoljivo. Ampak dokler ne bodo gonilnikov in BIOSA konkretno posodobili, bodo tudi težave ostale. Zatorej gnjavite na NVIDIA in ASUS tech support :).

V kratkem bom netbooka posodobil, in sicer na 4 GB RAM, Win 7 64bit ter kasneje tudi SSD disk (ko bodejo pač cheaper in ko se mi bo dalo netbooka razstavljati na prafaktorje).

My 2 cents!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Kaj kupiti
2230278015 (98573) MrStein
»

Netbook za HD prezentacije

Oddelek: Kaj kupiti
194612 (3966) MK99
»

Intel izdal dvojedrni Atom

Oddelek: Novice / Procesorji
195981 (4795) Dr_M
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )