» »

težave z linuxom

težave z linuxom

tey007 ::

imam eno težavo. ko v kubuntu-ju odprem google chrome (včasih pa tudi ko nič ne delam), začne laptop delati s polnimi obrati in na 100°C, kljub hladilniku.. ni mi jasno, kaj bi lahko bil vzrok tega. pa to je že večkrat nardilo oz se dogaja redno. in tudi dokaj veliko RAM-a mi požre. 580MB ko ne delam nič (vsaj toliko mi pokaže na začetku). ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo? aja btw, na linuxu ne laufam nobenega antivirusa.

karafeka ::

V takem trenutku pojdi v terminal, in napiši top.

Tabo boš videl, kateri program, ki rabi resurce.

CCfly ::

Pritisni Ctrl+Esc.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

fak. to ni več normalno. prižgan je chrome, in mi žre 900mb. tok požrešen še windows ni :O. katastrofa. ampak tako močno "melje" samo na kubuntu, na ubuntu ne. ampak ne bi rad šel na ubuntu, ker mi je kubuntu lepši :S. pa zgleda bo kar treba preklopit, ker tole ni več normalno. katastrofa no. oz. to zelo čudno. v terminalu mi kaže da je Mem: 1100378k used, na sistemskem nadzorniku pa 390......

OmegaBlue ::

Pa dajte že glavo iz rit potegnit. Linux ima drugačen memory management kot ste ga vajeni na ostalih starejših OS (vista in 7 delata podobno). Ram je tam zato da se porabi, večina "zasedenosti" nad katero jamraš je cache, ki se sprosti po potrebi, ČE ga aplikacija potrebuje. Nevem zakaj imate tako gromozansko željo imeti par GB frej spomina.. zakaj ga rabiš potem?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Glej porabo procesorja ne RAM-a.

OK, saj rama je dost, nikoli še nisem vsega porabil. problem mi je pretirano segrevanje. nastavljeno imam, da se ob zagonu odpre amarok, sedaj pa ne vem, kje naj ga odkljukam, ker se ne spomnim, kje to nardim... amarok mi je "žrl" 50% procesorja...

preem ::

mogoče flash ?

Amarok se usidra v pasico kjer se nahajajo minimizirani programi v obliki ikon (system tray; ikona volkca). Izklopiš ga tako da na na ikoni pritisneš desno tipko na miški in izbereš Quit.
Možno je da je Amarok porabil toliko procesorja, ker si pri prvem zagonu ustvari bazo podatkov o glasbi naloženi na disku.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1091337824 (1164) LightBit
»

Ubuntu 12.04 Beta je nared, Unity za vse (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10632254 (27531) MrStein
»

Izšel Ubuntu 10.04 LTS - Lucid Lynx (strani: 1 2 3 4 )

17035299 (29798) poweroff
»

Izšel KDE 4.3

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
485421 (2898) Icematxyz
»

Znane specifikacije Ubuntu 7.04 Feisty Fawn (strani: 1 2 3 )

12915081 (12180) Roadkill

Več podobnih tem