Forum » Zvok in slika » PROEL zvočnik 600W TFL 152P8
PROEL zvočnik 600W TFL 152P8
maki007 ::
Pozdravljeni,
Imam vprašanje glede nakupa zvočnikov. Kupujem zvočnike in med veliko izbiro sem našel tudi zvočnike:
8 ohm moč (continuous) : 600 W moč (peak) : 1200 W 45Hz - 18kHz (-6dB, +6dB) 100dB @ 1W/1m 15'' woofer - 4'' voice coil 2' throat - 3'' titanium voice coil
Glede podatkov o zvočnikih nimam pojma, zato vas prosim da mi kdo razloži kako in kaj so navedeni zvočniki in če se jih splača kupiti in kok naj največ odštejem za take rabljene zvočnike (rabljeni samo doma) z končno stopnjo v kompletu.
že vnaprej se vsem zahvaljujem za odgovore!
Imam vprašanje glede nakupa zvočnikov. Kupujem zvočnike in med veliko izbiro sem našel tudi zvočnike:
8 ohm moč (continuous) : 600 W moč (peak) : 1200 W 45Hz - 18kHz (-6dB, +6dB) 100dB @ 1W/1m 15'' woofer - 4'' voice coil 2' throat - 3'' titanium voice coil
Glede podatkov o zvočnikih nimam pojma, zato vas prosim da mi kdo razloži kako in kaj so navedeni zvočniki in če se jih splača kupiti in kok naj največ odštejem za take rabljene zvočnike (rabljeni samo doma) z končno stopnjo v kompletu.
že vnaprej se vsem zahvaljujem za odgovore!
RazzorX ::
Ti misliš te zvočnike za notranjo al zunanjo uporabo? Ker če misliš za notranjo (seveda ni mišljena dvorana) bolje če kupiš tranzistor, bo bolš. =)
Te zvočniki so za notranjo uporabo neuporabni, kvaliteta zvoka je ena izmed zelo slabih, važno da nabija in se dere.
Te zvočniki so za notranjo uporabo neuporabni, kvaliteta zvoka je ena izmed zelo slabih, važno da nabija in se dere.
Zvočnike sem mislil nabavit v večini za notranjo uporabo, bi jih pa tud kdaj pa kdaj uporabil od zunaj za kako privat zabavo. Ne razumem pa zakaj bi bila kvaliteta zvoka zelo slaba, saj je cena teh zvočnikov v trgovini HARTMAN čez 800 EUR.
Še link kjer sem našel podatke:
http://www.hartman.si/Izdelek.aspx?izde...
Še link kjer sem našel podatke:
http://www.hartman.si/Izdelek.aspx?izde...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maki007 ()
Ma ni zelo slaba, to sem dal le primerjavo, če primerjaš zvočnike za notranjo uporabo in zunanjo pri isti ceni. Glej to je narejeno za zunajo uporabo. Velik bas zvočnik in troblja, da se jih sliši daleč in močno. Ni pa to kvaliteta. Notri jih poslušat ne bi mogel naglas, ker bi te hitro bolela ušesa.
mhm, tak da pol ne predlagaš da nabavim omenjene zvočnike. Zdaj sem še bolj zmeden ker sem mislil, da sem končno našel zvočnik z končno stopnjo, po dobri ceni (700EUR), glede na ceno v trgovini.
Saj pravim, za zunanjo uporabo (party...) so verjetno super, ampak za notranjo (v velikosti povprečne dnevne sobe) pa ne. :)
vlado1 ::
res je ti zvočniki so bolj za kakšen majnši bend ali dj,govor,žurke ...pa še tu majnka subb za boljši sound in so tud bolj namenjeni za galamo kot pa hi fi poslušanje(NISO SLABI)če je mišljeno 700 eu za kos je to malce drago če pa v kompletu z končno pa se splača kupit(za450 eu dobiš kit komplet za boljše boxe )
KOLKO GNARA TOLKO MUZIKE
Tukaj gre v kompletu z končno stopnjo za 700 EUR.
A maš mogoče kak link kje se dajo nabavit tile kiti za boxe?
Ali pa mogoče kake zvočnike se da nabavit za ojačevalc PIONEER A401 (550 W), da bi vse skup lepo špilalo.
A maš mogoče kak link kje se dajo nabavit tile kiti za boxe?
Ali pa mogoče kake zvočnike se da nabavit za ojačevalc PIONEER A401 (550 W), da bi vse skup lepo špilalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 4 … 28 29 30 31 )Oddelek: Zvok in slika | 189838 (54981) | Janac |
» | Kateri zvočniki?Oddelek: Kaj kupiti | 3312 (3025) | klinker |
» | Ozvočenje?Oddelek: Zvok in slika | 6019 (4267) | Primož12 |
» | Kako naj vem koliko prenese aktivni zvočnik in nekaj vprašanj okoli akustikeOddelek: Zvok in slika | 5100 (4624) | jest10 |
» | Pok v bassuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 633 (489) | LordTado |