Forum » Zvok in slika » Vprašanje glede predvajanja HD z PC
Vprašanje glede predvajanja HD z PC
T-Majo ::
Pozdravljeni.
Zadnje čase gledam HD filme ali serije. Zaslon imam 1680x1050 - 16:10 '22. Sicer bistvene razlike med 720p in 1080i ne vidim.
Gledam z predvajalnikom GOM Player (enostavno mi je vmesnik všeč). Včasih odprem tudi kaj z VLC ali WMP. Ti programi po mojih info ne podpirajo strojnega pospeševanja? Torej uporabljajo CPU za kodiranje? Zanima me, kaj bi spoh pridobil, če bi hardwarsko predvajal HD filme? Bi bila slika lepša? Je kakšen poseben program zato?
Mogoče mi zna kdo tudi razložit, zakaj ne opazim razlike med 720 in 1080 kvaliteto?
Zadnje čase gledam HD filme ali serije. Zaslon imam 1680x1050 - 16:10 '22. Sicer bistvene razlike med 720p in 1080i ne vidim.
Gledam z predvajalnikom GOM Player (enostavno mi je vmesnik všeč). Včasih odprem tudi kaj z VLC ali WMP. Ti programi po mojih info ne podpirajo strojnega pospeševanja? Torej uporabljajo CPU za kodiranje? Zanima me, kaj bi spoh pridobil, če bi hardwarsko predvajal HD filme? Bi bila slika lepša? Je kakšen poseben program zato?
Mogoče mi zna kdo tudi razložit, zakaj ne opazim razlike med 720 in 1080 kvaliteto?
bluefish ::
Slika ne bi bila lepša, vsaj ne brez dodatnih nastavitev. Poznalo bi se le pri razbremenutvi procesorja.
Strojna podpora je odvisna od kodeka, zadevo se da dobro nastaviti v MPC HC - en članek o optimalnih nastavitvah (nekdo ha je objavil na tem forumu) si lahko preberš tu: http://nunnally.ahmygoddess.net/all-the...
Strojna podpora je odvisna od kodeka, zadevo se da dobro nastaviti v MPC HC - en članek o optimalnih nastavitvah (nekdo ha je objavil na tem forumu) si lahko preberš tu: http://nunnally.ahmygoddess.net/all-the...
LapD ::
Da bi zaznal raliko na tako malem zaslonu bi moral 1080p gledati z razdalje največ 75 cm.
web&motion designer
T-Majo ::
Procesor ni problem (C2D@3.2ghz). Potem je tako bolje, da ventilator ni glasen na grafični. Mogoče kakšen nasvet, kako narediti lepšo sliko?
Glede na to, da je FHD 1920x1200, program potem spremeni na 720p ali na defult resolucijo zaslona?
Saj gledam nekaj takšnega, med 75 in 100cm.
Glede na to, da je FHD 1920x1200, program potem spremeni na 720p ali na defult resolucijo zaslona?
Saj gledam nekaj takšnega, med 75 in 100cm.
jRk0 ::
1080p je itak bzv ce mas 1680x1050 pa se kot pravijo, razlik otezko opazis ko gres dalje stran.
You fuck up once, you loose two teeth.
Oldi ::
Če uporabljaš winsove kodeke in imaš HD grafično, zna biti slika boljša, saj vse delo opravi grafična kartica, ki gotovo deluje drugače kot softverski kodeki, še posebno pri odpletanju prepletenega videa. Pa še procesor počiva pri kakem % obremenitve. :)
nocnitic ::
Imam eno vprašanje ?
Slika se zatika pri gledanju hd filma pri povezavi na z računalnika na lcd-tv. Če predvajam filem na računalniku preko lcd monitorja stvar funkcionira odlično. (1920x1080)
Torej v čem bi lahko bil problem.?
Corel duo 2,9 ghz
4gm RAM
ATI RADEON 5770
Slika se zatika pri gledanju hd filma pri povezavi na z računalnika na lcd-tv. Če predvajam filem na računalniku preko lcd monitorja stvar funkcionira odlično. (1920x1080)
Torej v čem bi lahko bil problem.?
Corel duo 2,9 ghz
4gm RAM
ATI RADEON 5770
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 600 MB, 3 ure, HD kvalitetaOddelek: Zvok in slika | 2986 (2439) | gendale |
» | 37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22674 (20579) | Yoni |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17385 (10270) | GrimReaper |
» | Nakup LCD TV HD ali HD readyOddelek: Zvok in slika | 3258 (2809) | djordjevic |
» | Hišni kino s projektorjemOddelek: Kaj kupiti | 2597 (2495) | mgermo |