» »

Naključen vklop laptopa iz standby + blue screen

Naključen vklop laptopa iz standby + blue screen

fidekk ::

Nekaj časa nazaj sem imel toshibin laptop in včasih se mi je zgodilo, da se je kar sam od sebe prižgal iz standby-a. Ekran je bil sicer črn, ventilator pa je pihal na polno. Sem mislil, da je pač nek bug pri toshibi.

Zdaj imam HP-jev laptop in Win 7 64bit (na toshibi sem imel XPje 32bit) in stvar se ponavlja. Včasih je zaslon prav tako črn, danes pa me je pričakal BSOD (slika spodaj). Pogledal sem opis napake, ampak parameter 1, ki je pri meni 0x4 tukaj ni opisan, tako da to ne pomaga dosti. Obstaja tudi nek hotfix, saj naj bi se to pojavljalo če bi uporabljal firewire naprave, a jih ne, tako da verjetno ne bi pomagalo.


Mogoče kdo ve kako to odpraviti? Očitno je problem v Windowsih oz. nekem driverju, ki ga moti standby stanje. Aja, laptop je stalno vključen v napajanje, tako da mogoče ima to tudi kakšen čuden vpliv. Podobna stvar se dogaja pri sestri, ki ima toshibin laptop in Win7 64bit.

 Slika

Slika

matobeli ::

meni se je to tudi že dogajalo, imam ene 2 leti star toshibin prenosnik in win7 Pro, pa sem kar driverje okrivil. malo sem jih reinštaliral, malo pognal un recovery dics od winsov, da je popravil par napakic, pa se mi zdi da sedaj deluje bolje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

fidekk ::

Driverje za kaj? Sploh ker se to dogaja še na drugem laptopu nekako ne razumem kje bi lahko bila težava razen v windowsih.

matobeli ::

amm, driverje za... hmm, vse po malo, chipset, mrežna, grafična,... :) nekaj je glede SCSI težil, pa niti nevem kaj je to.

Na win 7 poiskusi vse tiste win teste in odkrivalce težav uporabi (computer health?), meni je pomagalo

darkolord ::

Če ga ročno zbudiš iz standby se lepo vklopi?

Če je na napajanju, se lapotop iz standby ponavadi zbudi, da gre v hibernate. Mislim, da je tako po defaultu.

Poskusi izklopiti to opcijo (mislim da je HybridSleep) ali pa poskusi računalnik ročno dati v hibernate način, da vidiš, če se sesuje.

Če lahko vsebino mape \Windows\Minidump uploadaš kam, bi se najverjetneje dalo ugotoviti, kateri driver povzroča težavo.

mrBlack ::

poskusi tudi s clean boot-om(run->msconfig->pa sam kenslaj pod services ter startup), zna pomagat da ga neka background aplikacija sesuva...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 - počasen resume

Oddelek: Operacijski sistemi
262606 (2150) MrStein
»

Windows 8 uvaja hitri zagon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11929350 (23539) Jst
»

wake up Blue screen

Oddelek: Strojna oprema
81050 (949) Hexenšus
»

Ubuntu cilja na 10 sekund zagonskega časa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10510508 (7261) techfreak :)
»

Asus predstavil nov Eee (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
7210685 (7020) Dr_M

Več podobnih tem