» »

MlacoM modifikacija

MlacoM modifikacija

royt ::

verjetno ste že opazil, da mlacom vse bolj preseneča s ponudbo, kar se tiče modificiranja. prodaja tudi en model ohiška, ki je vodno hlajen, pa me nekaj zanima, kar se tiče tega.

ali je po vašem mnenju hlajenje dovolj kakovostno, čeprav vse skupaj stane 90K (če bi rad pa hladil gpu, matično, disk, je pa potrebno dokupit). po mojem mnenju je 600l črpalka preslaba, da bi poganjala vodo, skozi 3 bloke+ kaj vem kaj je za diske.

tega ohišja defenitivno ne mislim, kupit, ker že imam podobno (cs2001), vendar me samo zanima, kako se vam kaj zdi ta ponudba.

ps:
še nekaj na splošno; če bi rad, da je vodno hlajenje učinkovito, rebiš čim boljši pretok po cevi. ampak če bi rad vodno glajenje uporabil na grafični in na procesorju je edina možnost (edino če nimaš dve črpalki in dveh radiatorjev) T- člen (ki ga tudi prodajajo pri mlacomu). pa me zanima, če se zaradi tega tudi poslabša pretok. ne mislim na to, ker imaš potem še en blok in še enkrat toliko cevi, v mislih imam T- člen, ker 90 stopinjski "ovinek", vsaj po mojem mnenju, upočasni vodo. in, prav tako po mojem mnenju, potem za dva bloka potrebuješ ne samo 600l črpalko ampak malo boljšo- vsaj 800l.

me je pa razočaralo, da modificirane stranice imajo samo za cs601. ampak, da ne bo kdo razočaran, kmalu pridejo stranice za cs2001.
[Microsoft... ker se cenim!™]

Tic ::

pumpa ziher ni prešvoh ;)
persona civitas ;>

MI_KO ::

Rešitev za tvoj t-člen problem je:

Y-člen........dobiš ga pri merkurju, obiju, baumaxxu,....

morphling1 ::

A res, čisto vsaka akvarijska pumpa je zelo omejena ko gre za računalniško hlajenje s s tako veliko pretočnimi upori, te pumpe so narejene za velik pretok pri majhnih pretočnih uporih in ta krivulja sposobnosti se jim ne dviga v povezavi s pretokom ampak raste dosti bolj počasi, kar pomeni ena 4000 l/h pumpa bo imela pretočno višino recimo samo dvakrat večjo kot ena 600l/h pumpa , taka pumpa bo imela veliko težav z delovanjem in se bo bolj grela kot kakšna manjša, oprimalno za te sisteme z eno pumpo je okoli 1000-1200 l/h s čim višjo dobavno višino (ta podatek mora imeti vsaka normalna pumpa na škatli, če nima niti tega se jo ogni v velikem ovinku), rešitev za povečanje dobavne višine je recimo vezava dveh pump eno za drugo, tako imam jaz narejeno s svojima 1000 l/h maxy-jetoma, seveda pa obstajajo tudi pumpe ki imajo visoko dobavno višino, recimo japonske Iwaki mag drive pumpe, samo se cene začenjajo od 200$ pa gor. Ampak no, nekako se vseeno da hladit tudi s temi pumpami samo mora bit temu primerno sistem narejen, Koolance je bolj tko za začetnike da rečeš da maš vodno, sposobnosti so pa nekje na nivoju boljšega zračnega, pumpa je prešvoh, bloki so švoh, cevi so tanke, rad. je slab, cel sistem je totalno neprimeren za kakega hudo navitega axp-ja (ali še huje novega t-breda) pri višji voltaži.
Kar se tiče uporabe raznih razdelilnih členov, meni sploh niso včeč, vsi predstavljajo še nek dodaten upor, cevi se ti podaljšajo in s tem spet upori, jaz vse vedno naredim v zaporedni vezavi to je vedno najboljše za optimalno hlajenje.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Sergio ::

morph: jaz mislim sedaj na svoje vodno hlajenje dat še en hladilnik. teb se zdi pol bolj smiselna zaporedna vezava dveh hladilnikov?

jaz bi jih raje dal vzporedno... en y-člen. pretok se zmanjša, fi se poveča, voda dalj časa potuje čez radiator...

si bom pa kupil tega maxy-jeta, zagotovo. 550 l/h pumpa za 3 jurje ne naredi dobrega dela.

btw, maxy-jet je pretočna pumpa, ane?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

morphling1 ::

Preden daješ še en radiator, raje pomeri temp vode, pa temp. vstopega zraka in ju primerjaj, če bo razlika majhna je to čisto brezveze in boš več zgubiš s tem ko ti pade pretok v celoti (kar ti sigurno bo) vodno hlajenje je tako in tako eno usklajevanje vseh komponent da delujejo skupaj čimbolj optimalno.

Nevem kako ti naj drugače povem da pumpa deluje tudi pretočno, dual action baby :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

royt ::

ti mi samo povej, zakaj imaš neke bakrene cevi...
[Microsoft... ker se cenim!™]

Boeing ::

ker cevi ne moreš upognit v tako malo radius, ne da bi občutno zmanjšal pretok ali je poškodoval.

je tako Morphling al je drugačen razlog ? 8-)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

morphling1 ::

Točno tako, in bolšega kot bakrenih kolen ni, ker imajo velik notranji premer, gladke stene in lep radij tako da je pretočni upor čim manjši, in tiste hitre 90° spojke sem pri sebi že zamenjal z bakrenimi koleni, tisto sem montiral bolj zato da vidim če kako se obnesejo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
32221177 (12307) Dr_M
»

Test črpalk Maxi-Jet MJ 750, Hydor LS 20 in Hydor LS 30 (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
838840 (6552) Jackass
»

Vezava vodnih blokov CPU-NB-VGA

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
252849 (2445) Blup
»

Vodno hlajenje - Kompleti

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
291590 (1249) Gejmer
»

Vodna črpalka

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
473797 (2945) TESKAn

Več podobnih tem