» »

Vodna črpalka

Vodna črpalka

[Default] ::

Manjka mi samo vodna črpalka za vodno hlajenje. :) Vodni blok ima by B&M. Zanima me katira vodna črpalka je boljša pri vodnemu hlajenju, potopna ali zunanja, pa zakaj? Koliko pretoka naj bi imela?:\
Lp

tec ::

Jest imam 150 l/h potopno in je neslisna in dovolj mocna za 3 bloke

Dami ::

Tud jst iščem eno potopno, majhno, naj ima ene 600l/h in more bit 12V. Aja, pa more bit taka da lahko dela non-stop. A kdo ve, kje se da to dobit?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

[Default] ::

V conradi jih imajo na 12 voltov ampak.

krucymucy ::

kaj je una v conradu draga... mal premal pretoka... al kaj???
kaj pa če bi pogledal v kaki trgovini k majo opremo za akvarije...

tadyŽ ::

jest jo mam od ribic in je čist uredu. pretoka pa ne vem ker nimam več škatle
I am Alpha and the Omega

Kaboom ::

zakaj bi mogla bit 12V če pa maš v računalniku tudi ~220V, pač poiskat moreš napetost, pa še wattaže ti nebo odjedala napajalniku, edino preklopnik z relejom moraš naredit, pa še cenejše + močnejše so. (jaz imam winds 800 potopno za vodomete, 600 litrov pretoka), iz hobby trgovine.

potopna je bolj tiha, ampak zato si pač pomaga s hlajenjem vode ki je okrog nje, ampak ne toliko da ti vode potem ne bi dovolj hladilo.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaboom ()

VASkO ::

jaz mam winds 1200, je 950 l/h, kosta pa 6800SIT. Pa ima Kaboom prav, da je bolje imeti crpalko za 220V, ker ti potem ne obremenjuje napajalnika, cigar moc nikli ni dovolj velika - pumpo raje na 220V z relejem na napajalec dat vezat

Ravnodusnez ::

Hmm.. jel dobra stara pumpa na ruke nije dobra?
Jos uvjek mi je dovoljna za pumpanje lopte i bicikla.. sta oces vise.. ah djeca dan danas.. misle da moze imat sve...

[Default] ::

VASKo

Zanima me kolk je kaj glasna tvoja črpalka pa če se ful greje? A je to slučajto tista pumpa SELTZ ki se da regulirat pretok? Potopna ane?
Lp

VASkO ::

ni seltz, je SACEM WIND'S 1200, pretok se regulira od 550l/h do 950l/h, greje se nic, slisi pa se jo pri prizganem racunalniku sploh ne, ko pa ga ugasnem pa je pumpa prizgana (nimam se vezave prek releja), se jo malo slisi, samo jo imam v kanti zunaj ohisja, v kratkem pa bo v rezervoaru z debelejso steno in lesenim ohisjem.

[Default] ::

No kolk imate še kaj drugi močne pumpe?:\

Vesoljc ::

potopna MAXIJET 1000. 1000 l/h, 220V. in verjem mi pumpe ne boš slišu. če maš vsaj en vent v kišti bo ta bl glasen. postavljena je na treh unih priseskih (kot na joystickih od commodorjev), tko da ful ublažijo vibracije in s tem tud glasnost. motorček sam je pa uber tih. aja, bla je pa okol 4000, kupu sem jo pa v enem pet shopu v BTC, tm zravem tržnce.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

[Default] ::

Danes sem kupil pumpo potopno IDRA ki ima 400-1300 l/h pretoka. Pumpa delu potihoma sam pa se trese kot kakšna slaba vibra od telefona. Aja kupil sem jo v Italiji bila pa je malo manj kot 7000 sit. Porabi pa 25 wattov.

EX-B ::

Imam eno iz Conrada za 4900SIT z 4000l/h pretoka, slisi se jo ne spljoh. Je voda, ki se pretaka po ceveh glasnejsa.
Lp. EX-B

krucymucy ::

Še jest mam vprasanje! Kje pa nej jest dobim pumpo - pa nocem potopne, ampak tako da bi naredu zaprt sistem brez rezervoarja... ker nočem, da se mi poliva po compu...
Sem iskal povsod pa ne najdem nč - a kdo ve za kej takga, al bom mogu res potopno nabavt???

VASkO ::

v Zoo Hobby programu v Hocah imajo tudi Eheim pumpe, so pa malo drage, te pa lahko uprabis tudi v inline nacinu, krucymucy. Okvirna cena 900l/h je okoli 19 tisocakov!

krucymucy ::

p***a je draga... pa kaj čm zdej????

[Default] ::

Jast sem pa vidu pumpo v Italiji za 7500 zunanjo 1000l/h. Sam če boš mel zunanjo boš še zmiraj rabil majši rezervoar...

VASkO ::

krucymucy, v istem Hobby programu imajo tudi eno pumpo, ki jo lahko priklopis v inline nacin, ker ima odspredaj namesto rez, skozi katere vlece vodo, kar prikljucek za cevko. Je od SACEM WIND'S model mislim pa da je 550l/h. Pojdi tja in malo skatle odpri in poglej, kaj je noter, jaz sem tudi tam kupil, samo sem se nazadnje odlocil za WIND'S 1200 (950l/h potopna) pa je cool.

|Luka| ::

Jst mam 1400 lph, dal sem pa malo man kot 7k.
Pumpa je neslisna, pokur pa 24W

krucymucy ::

Tiste pumpce v konradu niso vredne nč... tiste niso sposobne delat več kot 2 uri... jest pa rabm tako ki dela skoz...
no kaj čm zdej... Hoče so predeleč ... čist na drugem koncu SLO... kaka online trgovinca po možnosti SLO... pa ne conrad!

subz ::

U lublan majo u eni zoo trgovini v centru pr breweryju eno orenk majhno, ful lepo z 900l/h pretoka za 4.200 sit. Men je ful huda za videt pa mejhna je in neslisna! Zdej ce ti lj odgovarja pol ce ne ves kje tocn to je pa pras. Bos vse zvedu.

krucymucy ::

kje točno v centru? kje je ta brewery?

Dami ::

Vasko: mi lahk poveš kje točn je ta trgovina. Če pridem iz avtoceste, kam morm it na onem križišču? Na levo, al dol proti lesnini?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Cosmo ::

Tud nasproti nove avtobusne v Mb je ena trgovina z akvaristiko & stuff...sem videl da imajo kar nekaj pump. Ce koga zanima si naj gre se tja pogledat
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

subz ::

krucy: kle mas na karti kje to je. Trgovini je ime ZOO ameba or something. Upam da se naus zgubu :) Pa da mi slo-tech ne bo tezil za tole kao reklamo za trgovino

Dami ::

zxy: ja sn vidu gor na oni bajti reklamo. bom res enkrat šou pogledat, če že grem večkrat mim.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

dex ::

VASkO: če je tista pumpa iz hobby programa potopna, najbrž ne bo nič z inline vezavo. Tud pumpo je treba namreč hladit...
vem, da nič ne vem...

|Luka| ::

Tkole je:
mislm da nekdo hoce da je pumpa zunaj, torej cev not in ven (nic v vodi).
V BTCju hala A (zoo Dasa) majo pumpe od Rene (od 300 - 1200lph) ki so zunanje (ali pa potopne).
Cena je pa za 600 lph cca 4k5 Sit ....

Drgac mam pa Aquaclear (neslisna, nc ne trese) 1400 lph Cena = 7k SIT

krucymucy ::

ambrož: ljubljana mi je kot domači vrt - sem pet let preživel tam!

subz ::

LIX: a to pumpo si kupu u isti stacuni?

krucymucy ::

Vasko: kaj je treba punpo hladit? mislm vem da je treba sam tiste pumpe k sem jih jest vidu so se hladile s tekočino ki je tekla skozi njih (preko rotorja motorja) in ta hladilna navitje!!! tud nekatere potopne ... no več ali manj vse!!!

VASkO ::

meni je prodajalec rekel, da je vazno, da je potopljen samo tisti del, kjer vodo not vlece (da ne dela na suho) - ker pa ima prikljucek za slauh, skozi katerega vlece vodo pa sklepam, da ne bi bilo narobe, ce bi jo dal v inline nacin, saj se hladi s tem, ko voda skozi njo tece. je pa 550l/h model za okoli 4200 SIT, jaz imam pa 900 ali 950l/h istega proizvajalca pa nima prikljucka za slauh. Je mozno samo potopit in tako gnati mojo.

krucymucy ::

Vesoljc: Si probu MAXIJET pumpo v pretočnem načinu ... jest sem jo kupu - pa se mi zdi da tam lohk pušča k se vrti!!!

Tito ::

Kaj pa da bi dal kr uno pumpo za centralno?

EX-B ::

Tito: Lahko je tudi ona za centralno, ampak so take precej velike, poleg tega je potem ze malce problem prikljucitve cevi na one prikljucke, ki jih ima taka pumpa...

12V pump se za vodno hlajenje NE kupuje, fantje. Izkusnje iz prve roke. Jest sem svojo gonu sicer na 5V, ampak zacne tud tko kmalu spuscat cudne zvoke. Splaca se plunit se par sto SIT vec za rele in kupit pumpo na 220V, ki lahko deluje stalno, poleg tega so 220V pumpe VELIKO tisje od 12V...
Lp. EX-B

Tito ::

KAj pa pretočne npr. Tale

Jure2k ::

Zobniška črpalka.
Zelo kvalitetna zobniška črpalka, ki jo poganjate z 12 V napetostjo je primerna za prečrpavanje metanolov, bencinov in dizelskega goriva in seveda vode. Črpalka je samočrpna. Zaradi zobnikov, ki so narejeni iz medenine je življenjska doba te črpalke resnično dolga. Tehnični podatki: Količina črpanja 1,8 l/ minuto • Komplet s pritrdilnim kotnikom za pritrditev • Velikost skupaj s kotnikom 73 x 46 x 60 mm.

Ta link, ki si ga dal ti ni delal in sem kar skopiral, da bodo vsi videli o čem govoriš.

EX-B ::

108l/h je mal premajhen pretok... In verjetno ni prav tiha...
Lp. EX-B

Jure2k ::

Verjetno je res mal prešvoh pumpica.
:D

morphling1 ::

Tudi tvoj link ni pravi, moraš dat v iskanje "črpalka" pa najde vse kar imajo in zobniška črpalka sigurno ni primerna za vodno hlajenje saj je pretok čisto premajhen, take pumpe sicer ustvarijo visok pritisk kar je uporabno, samo zaradi same zgradbe niso primerne za 24/7 delovanje.
Kar se pa tiče pump za centralno, sem gledal na Grundfos strani in najmanjši njihov model bi bil uporaben, samo še zmeraj so to kar velike pumpe pa priključke je treba predelat. Ena zadeva na ketero pazite so W ki jih pumpa porabi, velik del tega gre v vodo in uporabit pumpo ki kuri 200W recimo da gre od tega 50W v vodo ti kljub dosti boljšem pretoku ne bo čisto nič koristilo saj preveč greje vodo in si skupno na slabšem, pa tudi prevelik pritisk oz. dobavna višina ne koristi saj so lahko problemi s tesnenjem, pa tudi avtomobilski radiatorji so recimo narejeni za pritiske do 30 psi kar je okoli 2bara oz 20m v višini.
Mene zelo zanima ta najmanjši model Grundfos UPE 25-40, ki recimo pri dobavni višini 2.2m ter pretoku 1000l /h porabi 43W od in ker je motor posebej ter se hladi preko kov. ohišja gre v vodo le majhen del tega.
Podatek je le en ki sem si ga izbral v iz njegove karakteristične krivulje, noro dobra zadeva pri tej pumpi je to da lahko zbiraš režim dela, moč med 20 in 60W, ali konstanten pritisk ali konstanten pretok, res super predvsem zame ko designam bloke, za povprečnega uporabnika je en Maxy-Jet 1000/1200 več kot dober.
Aja še mere tega najmanšega modela 18*18*15cm so nekako največje zunanje mere torej bi se jo mogoče dalo nekako spravit v ohišje.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Gre^gor ::

Kupi tako za akvarij. Lahko skoz dela, pa se tiha je. Za 2.5K sit dobis potopno 600l/h, 220V.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gre^gor ()

TESKAn ::

Hehe, danes grem kupit enga Maxi - jeta, pa me prodajalc vpraša, če bom računalnik hladil:D. Morphling, si mu naredil res dobro reklamo, zgleda:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Tito ::

Kje so pol da kupit Maxy-Jet in koliko stane?

TESKAn ::

BTC tržnica, je tam ena trgovina za male živali.
Sem pa kar nekam razočaran nad tem maxi jetom MJ 750 - zadeva je dosti glasnejša, kot ste mi tle pravili. Jah, bom mogu le al dat 14k za enga eheima al pa eno za centralno...je6iga.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

morphling1 ::

Teskan, ne verjamem da je glasna, vse mag-drive pumpe so neslišne edino določene vibracije povzročajo, če jo vpneš tako da se vibracije ne prenašajo na ohišje bo neslišna. Eheim ni čisto nič drugačen.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

TESKAn ::

No, bom mogu zadevo še malo pogledat, zgleda...če je vse notr tko, kot more bit.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup pretočne črpalke

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
133847 (3553) Nico
»

Kje dobit Eheim pumpo?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211925 (1546) TESKAn
»

L/h pr pumpah

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
7752 (630) mico
»

Pumpa

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131150 (959) SkIDiver
»

Kolk vode

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211171 (940) |Luka|

Več podobnih tem