» »

50 % popust pri avto.zavarovanju

50 % popust pri avto.zavarovanju

Tammih ::

Zdravo!

Razmišljam o nakupu avtomobila. Kljub temu, da imam našparanega dovolj denarja za nakup z gotovino, se mi zdi boljša varianta kredit, saj večina prodajalcev PRI NAKUPU VOZILA NA POLOŽNICE NUDI 50% POPUST PRI OBVEZNEM IN KASKO ZAVAROVANJU. Računal sem, da bi 4000 eur plačal takoj, 4500 EUR pa vzel kredit na tri leta. Sicer bom v treh letih plačal obresti cca 550 EUR, vendar pa bom s popustom, ki mi ga nudijo v času kreditiranja prišparal 1500 EUR pri kasko zavarovanju. Plus tega se mi bonus vsako leto prišteva normalno (5%), zdaj ga namreč nimam še nič.

VPRAŠANJE: Težava je, da nisem "redno" zaposlen in ne vem, če lahko sploh dobim kredit. V zadnjih dveh letih sem dobival vsak mesec dohodek od 1000-1500 EUR, vendar pa preko študentskega servisa, zadnje pol leta pa preko AVTORSKE POGODBE. Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj s tem?

OZZY ::

Če boš vzel pri banki kjer maš račun bo verjento šlo. Drugač pa je najbolje, da pride enden s tabo, ki ima za nedoločen čas (fotr, mat) kot porok. Pri men ni blo problemov s tem pri hypotu. Se mi zdi, da so zelo fleksifilni pri njih. Prav taako je bil najugodnejši stanovanjski kredit pri njih, pa tud niso nič kompliciral. Pri ostalih bankah sem pa skoz neke litanije poslušal kako in kaj lahko in ne morjo.
Go with the flow.

telexdell ::

Običajno kredit na položnice da prodajalec avtomobila. Ti tudi ne komplicirajo preveč glede kreditne sposobnosti, saj avto do poplačila kredita ostane njihova last (prav tako se kasko polica glasi na njih in se bonus ne bo pripisoval k tebi?!).
Se pa vseeno dobro pozanimaj o vseh stroških za najetje kredita in njegovo poplačilo. Težko namreč verjamem, da bi po svetu hodili dobri strički in bi ti kar tako poklonili 1500EUR oz skoraj 20% vrednosti avtomobila.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

oldguy ::

(prav tako se kasko polica glasi na njih in se bonus ne bo pripisoval k tebi?!).


Ni res, vse je stvar dogovora in tega, kdo avto zavaruje. Jaz imam urejeno točno tako, torej: par jurjev kredita (40% vrednosti), leasing avtomobila, zavarovanje se glasi name, bonus se mi pa prišteva normalno. V teh časih se da vse dogovorit...

chrush ::

Jaz sem kupil avto z gotovino avgusta 2009 in dobil 55% popusta pri zavarovanju na ta avto za toliko časa, dokler bom ta avto imel. Vsako leto se mi pri tem še prišteva 5% bonusa. Avto sem kupil pri avto Filipič, zavarovano pa imam pri Adriatic Slovenica. Tako da ni nujno, da vzameš avto na kredit ali leasing.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

Tody ::

Chrush hmm tole te je en nategnil :) 55% bonusa lahko dobiš potem pa ne gre nikamor več. Če pa plačaš vsako leto 5% manj je to zarad tega ker ti da zastopnik popust (in gre dejansko iz njegovega žepa). Dam možnost da gre za kako akcijo ampak da ti bi kr vsako leto za 5% dal dol pa dvomim. Avti trajajo dones brez problema 10 let tko da bi na konc vrjetno mel že kr zastojn ;)

chrush ::

Mogoče sem se malo narobe izrazil. Moja punca ima avto pisan nase in ima samo 25% bonifikacije, ampak plača vsako leto samo toliko, kot če bi imela 55% bonifikacijo plus vsako leto se ji pripiše 5% zraven k njeni stari bonifikaciji, dokler ne bo pač dosegla 50%. To ne pomeni, da bo imela čez 10 let brezplačno registracijo.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

Tody ::

ja tako je pa bolj jasno :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Na cesti
848212499 (1533) kixs
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26670383 (37974) ;-)
»

Še kasko zavarovanje ali ne? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10630598 (28618) D3m
»

nakup avtomobila kredit leasing ipd..

Oddelek: Na cesti
2222829 (21758) Spajky
»

Avtozavarovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10525257 (20159) theBill

Več podobnih tem