Forum » Loža » EU garancija?
EU garancija?
Osprey ::
Pozdrav,
zanima me, kako je z mednarodnim uveljavljanjem garancije? Npr. da kupim nek izdelek v Nemčiji in Italiji, pa rabim servis ali garancijsko popravilo. Mi je to lokalni zastopnik v SLO dolžan zagotoviti? Slišal sem, da bi v EU naj obstajali neki predpisi v zvezi s tem, pa me zanima, če kdo ima kaj več informacij. Tudi izkušnje so dobrodošle.
zanima me, kako je z mednarodnim uveljavljanjem garancije? Npr. da kupim nek izdelek v Nemčiji in Italiji, pa rabim servis ali garancijsko popravilo. Mi je to lokalni zastopnik v SLO dolžan zagotoviti? Slišal sem, da bi v EU naj obstajali neki predpisi v zvezi s tem, pa me zanima, če kdo ima kaj več informacij. Tudi izkušnje so dobrodošle.
Šimpanz ::
Takega predpisa ni. Recimo če kupiš mbd v Nemčiji in neha delat, ti je v našem uvozniku ne bodo menjali, kar je tudi logično če za to niso nič plačani. Vse je odvisno od politike proizvajalca.
Zheegec ::
Pozdrav,
Če ima artikel mednarodno garancijo in je pri nas mednarodno pooblaščen servis, potem ja. Recimo večina HP prenosnikov, Toshiba prenosniki, Acer, Dell, Apple,... Gotovo se najde dosti tega
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Osprey ::
Recimo če kupiš mbd v Nemčiji in neha delat, ti je v našem uvozniku ne bodo menjali, kar je tudi logično če za to niso nič plačani
Ha, ravno tu je catch. Mislim, da bi to vsaj na ravni EU moralo biti predpisano, če se že gremo nek odprti trg. Sicer je to za odprti trg lahko precejšnja ovira. Nek proizvajalec, ki dobavlja mednarodno in ima svoje zastopnike bi glede plačil to moral imeti porihtano. Ko bo to tako, lahko rečemo, da imamo odprti trg.
Zheegec ::
ne, ravno če ni te prisile je odprti trg. Če neko podjetje to nudi je to pač prednost, je pa to njihova lastna odločitev.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Garancija, 45 dni, nov izdelek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 41778 (17303) | Furbo |
» | prenosnik v tujini - garancijaOddelek: Strojna oprema | 3548 (1580) | Formula 1 |
» | Originalni garancijski listiOddelek: Pomoč in nasveti | 4260 (3806) | Bias |
» | Rehnov predlog o SLO-HR arbitraži (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6785 (5120) | Karaya 52 |