Forum » Problemi človeštva » Napad psov
Napad psov

talmai ::
Seveda ima vezo pri aferi tudi Janša, saj bi morali pse usmrtili še v času, ko je imel kmetijsko ministrstvo načez človek iz njegove vlade. Krivci niso zgolj iz leve.
Mene bolj zanima, da pride na dan, kaj se je (v resnici, ne kar se govori) dogajalo pri prodaji državnega deleža Mercatorja, pri nakupu Patrij itd. Tukej se pa ne gre za posredovanje ob vračanju psov ampak za posredovanje pri oškodovanju državnega premoženja / kraji davkoplačevalskega denarja, kar mene kot volilca mnogo bolj zanima. To da so bolj ali manj svinje (a.k.a. imajo veze) levi in desni, to vem, mene zanima, koliko me stane klientelizem enih in drugih.
Mene bolj zanima, da pride na dan, kaj se je (v resnici, ne kar se govori) dogajalo pri prodaji državnega deleža Mercatorja, pri nakupu Patrij itd. Tukej se pa ne gre za posredovanje ob vračanju psov ampak za posredovanje pri oškodovanju državnega premoženja / kraji davkoplačevalskega denarja, kar mene kot volilca mnogo bolj zanima. To da so bolj ali manj svinje (a.k.a. imajo veze) levi in desni, to vem, mene zanima, koliko me stane klientelizem enih in drugih.
"Bit je kot določna popolnoma nedoločna." (M. Heidegger)

Double_J ::
To pa vprašaj kolega od Kresalove, Pogačarja... pomojem je on nekje pri vrhu goljufij, SIB banka je samo vrh gore.
Dve šivanki...

lexios ::
Seveda ima vezo pri aferi tudi Janša, saj bi morali pse usmrtili še v času, ko je imel kmetijsko ministrstvo načez človek iz njegove vlade. Krivci niso zgolj iz leve.
...ampak za posredovanje pri oškodovanju državnega premoženja / kraji davkoplačevalskega denarja, kar mene kot volilca mnogo bolj zanima. To da so bolj ali manj svinje (a.k.a. imajo veze) levi in desni, to vem, mene zanima, koliko me stane klientelizem enih in drugih.
Seveda jo ima, če je ta vlada od nje oblast prevzela in imamo sranje, to pomeni, da smo ga imeli že prej, čist tko po domače... Tega ne zanikam! Mi pa gre na k., ko se nekateri ven vlečejo in tipično obtožujejo druge!
Oškodovanje državnega premoženja je v igri v obeh primerih, a nekdo to zanika! Seveda oboji...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()

Utk ::
janši očitamo nejemanje zdravil. samo to.
Potem pa ne bo težko nalepit linka, ki dokazuje, da ima Janša predpisana kakšna zdravila, in linka, ki dokazuje, da jih ne jemlje. Lahko nalepiš tudi svoj link na doktorat iz psihiatrije, če dokažeš še, da si se imel z Janšo priložnost tolk ukvarjat, da lahko oceniš, da rabi zdravila. Ampak to ne boš, ker si menda nekakšen ekonomist, pa še to bolj slab, če podpiraš to vlado.

borchi ::
CrniE, če bi vedel, da bo opazka o tvojem heroju tako ranil tvojo dušo, bi se seveda vzdržal.
poljubi poster in 'bed time' za tebe...
l'jga

durrenmatt ::
krneki0001 je izjavil:
Janša je jokal, ko so ga vrgli iz komunistične partije, potem se je pa proti njim obrnil, ker so ga izločili. (se ga nekateri, ki so bili pred incidentom z njim dobro poznali in je bil zelo zelo zaveden komunist, pa najbrž je še danes, vsaj po njegovem obnašanju in načinu dela, kako eliminirat nasprotnika)
Janšev foter je bil streljan v kočevskem rogu in je bil eden redkih tistih 'srečnežev', ki jim je uspelo preživet in zlesti ven iz jame. Pol je pa bil celo življenje tiho o tem, da ne bi sinu uniču življenja v bivšem sistemu. Šele pred smrtjo je juniorju povedal resnico. In to je po mojem zapečatilo Janšev odnos do komunizma.

CrniE, če bi vedel, da bo opazka o tvojem heroju tako ranil tvojo dušo, bi se seveda vzdržal.
Aha, torej samo nakladaš, glih tako kot vsi drugi, ko mu stopiš na žul, naenkrat pozabi na pravila foruma in argumente.
Jaz bi recimo predpisal tablete vsem, ki so volili to vlado, in ki verjamejo, da je pri teh psih vse čisto, bi blo več koristi, kot pri Janši. Dokler se ne bi popolnoma ozdravili, jim bi odvzel tudi volilno pravico. Ne pozabit, da ta ni čisto garantirana, tudi če si polnoleten. Če ne verjamete, si poglejte zakon, sigurno se boste našli v njem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Okapi ::
Potem pa ne bo težko nalepit linka, ki dokazuje, da ima Janša predpisana kakšna zdravila,O zdravilih je začel pisat Dvojni J, z njim se zmeni.
O.

Aha, torej samo nakladaš, glih tako kot vsi drugi, ko mu stopiš na žul, naenkrat pozabi na pravila foruma in argumente.sej sem reku, da mi je žal. še enkrat se ti opravičujem. če bi vedu, da te bo to osebno prizadelo, ne bi tega bleknil...
l'jga

krneki0001 ::
durrenmatt je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
Janša je jokal, ko so ga vrgli iz komunistične partije, potem se je pa proti njim obrnil, ker so ga izločili. (se ga nekateri, ki so bili pred incidentom z njim dobro poznali in je bil zelo zelo zaveden komunist, pa najbrž je še danes, vsaj po njegovem obnašanju in načinu dela, kako eliminirat nasprotnika)
Janšev foter je bil streljan v kočevskem rogu in je bil eden redkih tistih 'srečnežev', ki jim je uspelo preživet in zlesti ven iz jame. Pol je pa bil celo življenje tiho o tem, da ne bi sinu uniču življenja v bivšem sistemu. Šele pred smrtjo je juniorju povedal resnico. In to je po mojem zapečatilo Janšev odnos do komunizma.
Pravljice in buče.
Pred dobrimi šestimi leti je izšla knjiga junaka osamosvojitvene vojne Janeza Janše Okopi. V drugem poglavju z naslovom Posledice zamolčane zgodovine je glavni akter oče trenutnega obrambnega ministra (tudi) Janez Janša. V njem se nam razkrije življenjska pot od rojstva in trde mladosti do prisilne mobilizacije v vaško stražo in služenja domobranskim ciljem. Med drugim je tudi dobro opisana vrnitev iz Avstrije, ko naj bi ga leta 1945 partizani najprej zaprli v Škofove zavode v Šentvidu pri Ljubljani, pozneje pa naj bi ga poslali v Kočevje na streljanje, ki pa se mu je uspešno izmaknil tako, da je zlezel iz jame, polne mrličev. Ves krvav in podhranjen se je nato začel prebijati proti rodni vasici, vendar so ga na poti še enkrat prestregli zmagovalci druge svetovne vojne in ga ponovno zaprli v Šentvidu, kjer pa so ga z ostalimi izpustili, da se je lahko vrnil domov.
Takšno "potvarjanje" zgodovine je spodbudilo mladostniške prijatelje očeta, da so nam zaupali svojo verzijo, po kateri pa se nam dogodek prikaže v povsem nasprotni luči. Kot znan vaški domobranec naj bi se že kot starejši mladoletnik med vojno obnašal bahaško in se najraje ukvarjal s prekupčevanjem na črnem trgu.
Enkrat naj bi ga vaščani celo zalotili, ko je ukradel vola na kmetiji v Butajnovi in ga prignal na kmetijo v Spodnji Veliki vrh, vendar ga je moral vrniti. Sočnih zgodbic je še več, vendar so se Setničani najbolj razburili zaradi podatka, da je Janez kot v napetem trilerju pobegnil iz jame v Kočevju. Kot trdijo, to ne drži. Res naj bi bilo le, da je bil zaprt v Škofovih zavodih skupaj še z enim vaščanom, Albinom Zorcem, in da so ju po koncu vojne izpustili. Ta zgodba je znana celi vasi in vsi se čudijo, da se je šele pred okoli desetimi leti, ko je Janša zamenjal politično opcijo, začelo govoriti o herojstvu in trpljenju očeta domobranca ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

Vsak, ki lahko zruši to vlado, si zasluži podporo, pa tudi če sam Satan. Približno s takšno logiko je tudi ta vlada zmagala.

krneki0001 ::
tsh2, čisto na kratko - Janše so se ustrašli v partiji, ker je bil še hujši in bolj zaveden kot oni. Ko pa je še vojski zaupne papirje ukradel, so pa dobili izgovor, da ga odstranijo - in takrat so ga zaprli za nekaj časa.

tsh2 ::
ne nebivedu. janša je imel kopijo dokumenta, ki je dokazoval, da hoče JLA narediti vojaški udar, ker so bili nezadovoljni z reformami, ki so napeljevale k demokratizaciji (in odcepitvi republik).
link: Proces proti %C4%8Detverici @ Wikipedia
tisti del, da je bil janša še "hujši in bolj zaveden", karkoli že to pomeni, je pa samo v tvoji domišljiji.
link: Proces proti %C4%8Detverici @ Wikipedia
tisti del, da je bil janša še "hujši in bolj zaveden", karkoli že to pomeni, je pa samo v tvoji domišljiji.

Kritiziral jih je še kot član... s precej desničarskimi argumenti. Nebivedu nekaj sanja...
Dve šivanki...

perci ::
nebivedu tko prepričljivo razlaga, da bi mu nekdo, ki ga ne pozna lahko še verjel. V resnici Janša ni bil aretiran, ker bi bil preveč zaveden "komunist" ampak ravno nasprotno - ker se je zavzemal za politični pluralizem in spoštovanje človekovih pravic. Vrednote, ki v CK ZKJ pod srbsko nadvlado niso bile ravno čislane.

perci ::
Tudi danes iste vrednote raznim borchijem še vedno niso pomembne. Nič hudega, če "vladni" zdravnik dobi nazaj pse, ki so pred tem že večkrat napadli, enega človega naredili invalida. Nič hudega, če je inšpektor 3x odredil usmrtitev teh psov, vladnemu zdravniku pa je uspelo s političnimi pritiski to preprečiti. Nič hudega, če premier in resorni minister javno ne obsodita vrnitve psov. Nič hudega, če so bili psi vrnjeni brez kakršnekoli pravne podlage. Vse je blo po reglcih.
Nič hudga, vam rečem. Vprašte borchija.
Nič hudga, vam rečem. Vprašte borchija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()

Looooooka ::
Pa orozja ta angelcek tud ni prodajal a ne.
Pa po Ljubljani tud ni laufal za ljudmi s pistolo.
Ne...that never happened.
Matr al ste ful naivni al ste pa dejansko 15 let nazaj okol z zaprtimi ocmi hodil.
Pa po Ljubljani tud ni laufal za ljudmi s pistolo.
Ne...that never happened.
Matr al ste ful naivni al ste pa dejansko 15 let nazaj okol z zaprtimi ocmi hodil.

Okapi ::
Kritiziral jih je še kot član... s precej desničarskimi argumenti.Kar tolaži se. JJ in še nekateri drugi zavedni omladinci so imeli ultraboljševistične ideje, ki so bile prehude za partijske aparatčike. Splošni ljudski odpor po vzoru Gadafija (vsak državljan svoj mitraljez doma, vsaka hiša svoj top, če malo karikiram) in take reči.
O.

Kritiziral zanič vojsko + zgrešeno ekonomsko politiko, z desne perspektive, kot član. Neposredno po tem so se ga losali.
To bi definitivno prišlo v poštev, če bi bili Ertlovci bolj zagreti pri napadu JLA, ter nebi hoteli hitro spakirati kufrov.
Splošni ljudski odpor po vzoru Gadafija (vsak državljan svoj mitraljez doma, vsaka hiša svoj top, če malo karikiram) in take reči.
To bi definitivno prišlo v poštev, če bi bili Ertlovci bolj zagreti pri napadu JLA, ter nebi hoteli hitro spakirati kufrov.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()

Verjetno pa so mu zamerili tudi, ker so se z njegovim predlogom ukinili razni mladinski pohodi.
Dve šivanki...

Nič hudga, vam rečem. Vprašte borchija.perci, če se potuhneš, po tem ko ugotovimo, da ne znaš brat kaj da bi šele bil relevanten v debati, za kak teden še ne pomeni, da lahko sedaj podtikaš.
right?!
l'jga

Smesno. Borchi obtozuje ljudi podtikanja. Svašta.jah, nič. če sem se lepo opravičil CrniE-mu, se bom pa še perciju. perci, oprosti, da sem se zapletel v debato s tabo. če bi vedu, da te to tako stravmira, bi se vzdržal.
l'jga

Vajenc ::
Popolnoma ste zasmetili kužke!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

WarpedGone ::
Nekaj precej relevantnih vprašanj.
Vse so le naključja.
Kaj ima kdo zagovarjanja in slepega branjenja akterjev tega dogajanja?
Vse so le naključja.
Kaj ima kdo zagovarjanja in slepega branjenja akterjev tega dogajanja?
Zbogom in hvala za vse ribe

MadMicka ::
Sej sm že povedal, pa bom še enkrat, da bo jasno: Določba po kateri pritožba ne zadrži izvršitve je v primeru usmrtitve psov totalen nesmisel. Kaj hudiča ti pomaga pritožba, če pa ti medtem pse usmrtijo.
Edino pravilno je bilo, da dokler ni bil postopke končan, da počakajo z usmrtitvijo psov. Če bi jaz odločal o zadevi, zagotovo ne bi usmrtil pse, preden ne bi imel v rokah vsaj dokončno odločbo, še bolje pravnomočno.
Ne rabiš biti pravnik, da to razumeš.
Edino pravilno je bilo, da dokler ni bil postopke končan, da počakajo z usmrtitvijo psov. Če bi jaz odločal o zadevi, zagotovo ne bi usmrtil pse, preden ne bi imel v rokah vsaj dokončno odločbo, še bolje pravnomočno.
Ne rabiš biti pravnik, da to razumeš.

Določba po kateri pritožba ne zadrži izvršitve je v primeru usmrtitve psov totalen nesmisel
Ker je po tvoje določba nesmiselna, je ni treba upoštevat.
Plosk plosk plosk.

LordTado ::
To ti je pol demokracija, da se itak naprej ve da ne bo uspela nobena interpelacija pa če bi minister osebno ubil človeka ali nardil hudo kršitev.
Komunisti imajo večino glasov in se lahko samo smejijo...
Komunisti imajo večino glasov in se lahko samo smejijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LordTado ()

Ja Sims, seveda, psi bi ta čas morali obvezno biti v zavetišču.
Namreč, sama klavzula, da pritožba ne zadrži izvršitve jasno ne pomeni, da odločba mora biti izvršena. In pameten pravnik ve, kdaj počakati z izvršitvijo. Zdej LordTado in WarpedOne, če kaj ne razumeta, vprašajta, bom z veseljem odgovoril.
Namreč, sama klavzula, da pritožba ne zadrži izvršitve jasno ne pomeni, da odločba mora biti izvršena. In pameten pravnik ve, kdaj počakati z izvršitvijo. Zdej LordTado in WarpedOne, če kaj ne razumeta, vprašajta, bom z veseljem odgovoril.

iz štihovega mencanja...
... je potrebno opozoriti še na eno nenavadno okoliščino sojenja na katero ministrica (btw, kako bi morala kresalova voditi sodišče, da bi bilo štihu po godu?) ni bila pozorna. upravno sodišče je namreč bilo enako ekspeditivno tudi pri izdaji odredbe s katero se zadrži vračilo psov lastniku.
a tale zalar (čeprav niti ni bil predsednik ampak 'samo' član senata) resnično pelje zadeve hitreje kot v povprečju to zmorejo sodišča?! birokratom seveda to ni povšeči, ma da se stvari pomikajo po polžje...
vurs je imel vse, čisto vse, da bi kerovi že zdavnaj bili v večnih loviščih...
Potrebno je opozoriti še na eno nenavadno okoliščino sojenja na katero ministrica in novinarji ni bila pozorna. Upravno sodišče je dne 10. 3. 2008 odpravilo odločbo VURS z dne 13. 2. 2008 in odločbo Ministrstva neznanega datuma. To pomeni, da je sodišče za sodbo potrebovalo manj kot en mesec, kar je za slovenske razmere naravnost fantastično. Sploh za zadeve, ki se ne štejejo za prednostne. In to na sodišču, ki ima povprečen čas sojenja od prejema zadeve do izdaje sodbe 1 (z besedo: eno) leto. Je morda sodnik Zalar kršil načelo enake obravnave, ki veleva zaporedno obravnavanje zadev glede na čas prispelosti?
... je potrebno opozoriti še na eno nenavadno okoliščino sojenja na katero ministrica (btw, kako bi morala kresalova voditi sodišče, da bi bilo štihu po godu?) ni bila pozorna. upravno sodišče je namreč bilo enako ekspeditivno tudi pri izdaji odredbe s katero se zadrži vračilo psov lastniku.
a tale zalar (čeprav niti ni bil predsednik ampak 'samo' član senata) resnično pelje zadeve hitreje kot v povprečju to zmorejo sodišča?! birokratom seveda to ni povšeči, ma da se stvari pomikajo po polžje...
Ker je po tvoje določba nesmiselna, je ni treba upoštevat.ja, ta mickina logika je podobno tako luknjava kot štihova, ko je po njegovem treba upoštevat 'zdravo pamet'. tist kar piše je bol tako, za okras.
Plosk plosk plosk.
vurs je imel vse, čisto vse, da bi kerovi že zdavnaj bili v večnih loviščih...
l'jga

Alencica ::
MadMicka; a je MS populist, ko pravi, da bi moral inšpektor "pritisnit tisto injekcijo"?
Zasebno je na istem stališču kot ti, javno pa pravi, da bi inšpektor lahko pse usmrtil.
Pa še ovadbo je podal proti inšpektorju brez vsake vesti kot pritisk naj se ne zajebava s čimerkoli v zvezi s psi.
A bo MS odgovarjal za krivo ovajanje?
Zasebno je na istem stališču kot ti, javno pa pravi, da bi inšpektor lahko pse usmrtil.
Pa še ovadbo je podal proti inšpektorju brez vsake vesti kot pritisk naj se ne zajebava s čimerkoli v zvezi s psi.
A bo MS odgovarjal za krivo ovajanje?

Alencica, to, da odvetnik pritiska na inšektorja z grožnjo tožbe ali ovadbe, spada v odvetnikov delokrog. To je pač odvetniško delo. Bolj ko stranka "teži", bolj je odvetnik zagret.

res? link?
l'jga
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borchi ()

Zdej LordTado in WarpedOne, če kaj ne razumeta, vprašajta, bom z veseljem odgovoril.
Razsvetli me, kakšen je rok izvedbe odločb?

Alencica ::
Point članka je totalno zgrešen. Ljudje se ne "zgražajo" nad spolnim življenjem SB, pač pa nad nepredstavljivo močjo doseženo v španoviji poznanstev, vez. Ker niso formalno organizirani z "ničemer nimajo nič" in podobno, se pa vsak kos sestavljanke prilega, da se bolj ne more (roter-ziherl, MS-KK, KK-pogačar itn itn). Jasno, Marcel to spretno zamolči.
Ali jaz rabim dokaze, za to kar govorim? Ne. Point being je v totalnem omajanem zaupanju v državotvorno ministrstvo, ki drži monopol nad prisilnimi sredstvi v državi. Kako za vraga naj dokazujemo reči, ki so v domeni dokazovalcev?!?? Zaupanje je edini threshold civilnega nadzora. Moje mnenje je, da bi nad vsem skupaj morala bedeti parlamentarna komisija, tako kot nad Patrio, kjer je tudi vse smrdelo do neba. Ampak neocon LDS je že preko te faze in gradi svojo republiko, katere glavne doktrine se ne bi sramoval niti Cheney ali Rove.
Ali jaz rabim dokaze, za to kar govorim? Ne. Point being je v totalnem omajanem zaupanju v državotvorno ministrstvo, ki drži monopol nad prisilnimi sredstvi v državi. Kako za vraga naj dokazujemo reči, ki so v domeni dokazovalcev?!?? Zaupanje je edini threshold civilnega nadzora. Moje mnenje je, da bi nad vsem skupaj morala bedeti parlamentarna komisija, tako kot nad Patrio, kjer je tudi vse smrdelo do neba. Ampak neocon LDS je že preko te faze in gradi svojo republiko, katere glavne doktrine se ne bi sramoval niti Cheney ali Rove.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Alencica ()

Alencica, to, da odvetnik pritiska na inšektorja z grožnjo tožbe ali ovadbe, spada v odvetnikov delokrog. To je pač odvetniško delo. Bolj ko stranka "teži", bolj je odvetnik zagret.
Za krivo ovadbo greš lepo v zapor.
Dve šivanki...

imagodei ::
@Okapi,
si nisi mogel kaj, da ne bi povedal očitnega, kaj?
Drugače je že Alencica odgovorila, vidiš, malce višje:
si nisi mogel kaj, da ne bi povedal očitnega, kaj?

Tiskana izdaja.
- Hoc est qui sumus -

TESKAn ::
To pomeni, da je sodišče za sodbo potrebovalo manj kot en mesec, kar je za slovenske razmere naravnost fantastično.
So se vpleteni pač pomujali in so prišli na sodišče, ko je bilo treba, ne pa kot večina slovenceljnov, ki toži nekoga, potem se jim pa še na obravnavo, za katero so obveščeni dovolj vnaprej in ki bi jo lahko preložili, ne da prinest svoje lene riti.
Je morda sodnik Zalar kršil načelo enake obravnave, ki veleva zaporedno obravnavanje zadev glede na čas prispelosti?
Mogoče je pa sodnik upošteval stranke, ki se dejansko prikažejo, ko je razpisana obravnava?
Spet neosnovano udrihanje po sodiščih, sodniki gor, dol, levo, desno, da bi se pa kateri od teh naših ""novinarjev"" spravil na sodišče in raziskal, zakaj pride do napak, to pa ne. Je pa res, da se to, da stranka v postopku ne prikaže na sodišču in gre tako v nič ura - dve delovnega dne, pač ne bi skladalo z doktrino "sodniki lenobe", ki je tako popularna pri nas.
upravno sodišče je namreč bilo enako ekspeditivno tudi pri izdaji odredbe s katero se zadrži vračilo psov lastniku.
Še enkrat, se ne sklada z doktrino pokvarjenih sodišč. /sarcasm
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::
So se vpleteni pač pomujali in so prišli na sodišče, ko je bilo treba, ne pa kot večina slovenceljnov, ki toži nekoga, potem se jim pa še na obravnavo, za katero so obveščeni dovolj vnaprej in ki bi jo lahko preložili, ne da prinest svoje lene riti.
Razlog sodnih zaostankov je torej jasen. Zanikrnost strank.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Srečko, a sem lahko tvoj prijatelj? (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Problemi človeštva | 91187 (72430) | LordTado |
⊘ | stanje psov oddelkov policijeOddelek: Loža | 3493 (2836) | Gandalfar |
» | Miro Senica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26593 (23353) | IvoC |
⊘ | cenzuraOddelek: Loža | 2804 (2727) | hamax |
⊘ | Napad psov N0`2 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 53879 (45327) | hamax |