» »

Zoisova (korupcija?)

Zoisova (korupcija?)

«
1
2

3L33T ::

Ob koncu moje oš kariere >:D , sem bil predlagan za dotično štipendijo, in pričakoval vsaj obvestilo da je ne bom dobil, če že ne ostalega. Po brskanju skromnih strani zavoda za šolstvo, sem se raje napotil sem, kjer lahko pričakujem fair odgovore. Torej zanima me kdaj in kako bom izvedel če štipendijo prejmem ali pa ne? Sicer pa nimam veliko upanja, ker nimam prav nobenih vez govori pa se ..... marsikaj.
Danes živimo za jutri, ker jutri ne bomo živeli za danes!

virtual_reality ::

Sm mel podobne probleme...
"C makes it easy to shoot yourself in the foot. C++ makes it harder, but when you do, it blows away your whole leg."

CCD ::

Kaj se pa govori? Jaz jo bom mel letos tretje leto, bil sem popolnoma brez kakšnih vez pa sem jo vseeno dobil...res verjetno je, da jo tisti z vezami dobijo v vsakem primeru, pa če si jo zaslužijo ali pa ne, ampak zato jo ne vzamejo nekomu, ki si jo zasluži. Če misliš, da si med slednjimi, se nimaš česa bat...če pa do sedaj nisi bil obveščen, sicer se ne spomnim kdaj sem bil jaz ampak zdi se mi, da se to pošilja okrog že enkrat julija, ker je v primeru da štipendijo dobiš, treba do začetka septembra dobit in predložit vse potrebne dokumente. Pejt tja pa jih vpraš.

Me pa nekaj glede te štipendije mot...in sicer tisti, ki se morjo kao ful vozit do šole, kjer koli že ta je, imajo potem še enkrat večjo štipendijo, prevoz so jim pa itaq starci sposobni plačat (in jim ga)...če prevoza ne bi mogli plačat, pol bi to moral it v okvir republiške štipendije, ker tole potem sploh ni Zoisova štipendija, ki naj bi bila za posebej nadarjene, ampak je čisto navadna republiška, samo hudičevo težko jo je dobit. Edini kriterij za višino Zois. štip. bi moral biti šolski uspeh.

Ziga Dolhar ::

Edini? S tem se pa ne strinjam. No ja, jaz sem danes klicla na zavod za zaposlovanje v Kranju; gospoa mi je povedala, da se pisma z 'rezultati' "odobritve" pošiljajo nekako v drugem tednu septembra... Držmo pesti ;).

Hmm, CCD, si to morda dosegel kakšno 1-2-3. mesto na tekmovanju ali kaj podobnega? Ker na onem obrazcu so to kao "zelo pomembni" pogoji.

perci ::

Mah, te Zoisove štipendije mi grejo pa pošteno na jetra. Pa ne zato, ker je jaz nimam (priznam, da je ne zaslužim), ampak zato, ker so kriteriji za pridobitev totalno idiotski (vsaj, ko sem jaz končal OŠ so bili). Pri nas je bilo tako, da je v praksi vsak, ki je bil vedno odličen v OŠ in imel še Cankarjevo ali kako drugo priznanje, dobil to štipendijo. Ko sem sam prišel v srednjo šolo, je tretjino mojih sošolcev imelo Zoisove. Rekel pa bi, da so bili vse prej kot nadarjeni. To se je tudi pokazalo v uspehu, saj jo je večina kmalu izgubilo. Najbolj mi gre pa na jetra to, da je tisti zares nadarjeni niso dobili. V srednji šoli jo je bilo namreč takorekoč nemogoče dobiti. Moral si biti vedno odličen, imeti nevemkaka priznanja in veliko sreče, da si jo dobil. Ne vem, kako je s pridobitvijo te štipendije na faxu, ampak zdi se mi, da podobno kot v srednji šoli, saj je kolega s povprečjem 9 ne more dobiti. Nekateri pa jo imajo še od OŠ in če so bili kasneje pridni, so jo obdržali. Ima pa ta štipendija zelo malo veze z nadarjenostjo, kajti gre predvsem za pridnost.

blabla ::

Rabiš biti 8 let odličen v OŠ. Imeti moraš vsaj dve srebrni priznanji in na IQ testih v ene petem razredu se nisi smel zafrkavat. 8-)

MI_KO ::

sk8ter, dve vprašanji:
- Kaj si moral na zavod za ..... poslat tvoje podatke (uspehe,...) oz. kak veš da s bil predlagan

- Si bil potem povabljen na dodaten test

Sicer pa je Zoisova ŠIT. Jaz jo imam že peto leto, pa sm vsako leto manj zadovoln. Kolegi dobivajo več k sit višje štipendije pa še nevem kakega uspeha ne rabijo kazat. Jaz dam 3500 za avtobus sošolc pa 5000 za vlak, pa ma on 19k višjo štipendijo kot jaz!!!!!

Osnova za zoisovo je 11k sit, poveča se ti lahko max. za 19k sit če se daleč voziš in 5k sit če si bil odličn (1*5k ne vsako leto +5k) Če si s centra boš mel največ 11k sit, pa še trdo boš moral delat za to.

Če maš minimalno šanso si zrihtaj socialno al pa od kake firme (veze!).
MI_KO

Ziga Dolhar ::

Hmmm, jest sem bil letos -- 4. letnik ekonomske -- odličen, na poklicni maturi sem dosegel vse točke (zegn!), dosegel zlato priznanje iz matematike in ekonomije ter leto nazaj srebrno v gospodarskem poslovanju (to smo itak dobil vsi, ki smo se udeležil državnega... jao, glupost :]), pa še nekej takih gluposti...

Dve leti nazaj (na začetku 3. letnika) mi pa še republiške niso dal.

MI_KO ::

Ziggga kolk misliš da boš mel v 1. l faxa (verjetn greš tja, ane?) štipendije?

Da te presenetim: Borih 18000 brez dodatka za prevoz. Upam da stanuješ min. 10km vstran od faxa, potem dobiš še 19k zravn.
To ti povem zato, kr sm mel tud podobne rezultate, pol pa sm skor pop..... ko sm vido, da mi to pri šrip en drek kaj pomaga. (Za fax pa itak ni blo točk)

Ziga Dolhar ::

Hmm, naslednje leto grem na maturitetni tečaj (fuj fuj fuj) v KRanj -- 20 km proč. Pol pa v Ljubljano... 45 km.

JurijTurnsek ::

nam so lani komi novembra sporočil če smo jo dobil (in sem jo), pa da ne boš v skrbeh plačajo tudi tiste mesece do novembra...
http://www.slatnaskejta.com

LapD ::

Zdej septembra se ne dobi ne? Bo pa zato oktobra dvojna doza:D . Jst sm čist zadovoln s to štipendijo, ker ne prinaša nobene škode. Sam je fajn če jo dobiš že v OŠ ker si potem v srednji dober pa jo še vedno maš. Kritetiji so pa taki da morš bit 6, 7, 8 razred odličen, dobr spisat neki test (nevem v katerem razredu, sam ga itak vsi pišejo) in pa met ene 3 bronasta priznanja. Men je to zadostovalo, čeprov sm mogu še neke športne rezultate prikazat.

andrej ::

hm, jaz mam popolnoma drugacen izkusnje. Pred davnimi leti sem jo dobil v OS. Predlaganih nas je blo kakih 10, dobila pa sma samo 2. Najbolj zanimivo je blo, da so bli vsi ostali samo odlicnjaki, vseh 8 let, midva pa bolj tak, parkrat odlicna v zadnjih letih pa prav dobra pa sma edina dobla. Tako, da uspeh (vsaj) takrat ni bil najbolj pomemben.

Uspeh sploh ni najbolj pomembno merilo. Bolj pomembno je da si na splosno nadarjem in da si dosego kak pomemben rezultat na drzavni ravni.

Res je, da so ble kadrovske stipendije bistveno visje, ampak pri njih si potem vezan na doloceno podjetje. Aja, pa ko zacnes studirat dobis en dodatek, pa se za uspeh zraven tudi, samo tocno vec ne vem kak to gre.

Tomi ::

To je en velik golaž. Sicer jaz Ziosovo imam, pa ne vem, kaj sploh gledajo, ker sem imel občutek, da so bili tisti testi porazni. Ok, res sem bil vsem 8 let odličen, kar mi je uspevalo tudi še v SŠ.
Po drugi strani pa je moja prijateljica ni dobila, pa bi si jo zaslužila, par njenih sošolcev pa jo je dobilo, in prvo letov srednji tudi izgubilo. Tako da..:\
metrodusa.blogspot.com

ABX ::

Mah, jaz sem raje prodajal cd-je :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

kuglvinkl ::

Tudi pri nas so se dogajale scene s temi štipendijami. Velika večina jih je v SŠ izgubila (kar postavi pod vprašaj metodologijo izbora).

Kakorkoli, v tretjem letniku faksa sem se prijavil na razpis za vladne štipendije (dobil na min. za finance). In tako imam zdaj, ko sem absolvent (še en mesec...) s povprečjem v četrtem letniku okrog 9,6, okrog 45k SIT, vse na max, nič default (OK dobil bi še 100 pik, če bi bil naravoslovec). Jah, pol te pa čudno gledajo v vasi, ko imajo delavke v Lisci plačo 60k SIT. Jah, študentje, samo ležijo itd. To, da sem za tako povprečje kri scal, je seve vseeno.

MA za to mi je vseeno, bolj zanimivo, če ne smešno se mi zdi, da DURS pričakuje, da bom v resnici za njih delal več kot je določeno v pogodbi.

Your focus determines your reallity

Matek ::

Jaz prav tako upam da jo bom dobil, bil sem vseh 8 let odličen, pa na tistih testih mi je tudi fanj šlo, pri prvih, ki smo jih pisali vsi, sem imel baje zelo dobre rezultate, za druge pa ne vem, sam mam kr dober občutek, ker sem v bistvu smo v bistvu samo jaz in še eni trije vse končali, potem smo pa gledali po razredu, kako drugi hitijo. Meni se zdi ti testi najbolj odločajo, glede uspeha je edina zahteva da si pravdober ali več, vem da smo meli na naši šoli enga tipa, ki ga je ful sral okoli, sam je bil fejst brihten, in je teste pisal super, pa pol ni dobil, so dobili pismo domov da bi dobil, če ne bi bil dober. Tiste fotokopije priznanj s tekmovanj smo tudi morali poslati, sem mel tudi neka zlata iz logike in angleščina, pa na dosti državnih sem bil, tako da res upam da bom kaj dobil.

Ko pa eni pravite da je treba met veze, jaz nimam s tem nekih izkušenj, v bistvu mam veliko prijateljev ki nimajo prav nobenih vez, pa so dobili štipendije preprosto zato, ker so dobro pisali teste.

BTW, zanima me kako ste izpolnili podatke o prevozu in s čem se vozite. Jaz se bom vozil z vlakom, pa vsi pravijo naj napišem avtobus, da bom več dobil ven, sam raje ne bi, ker poznam par ljudi, ki jih je nekdo prijavu, pa morajo zdaj vračat tisto kolk so več dobili. A obstaja kaka vmesna vrednost? Baje da se da oboje zbrat, ker jaz bom v bistvu uporabljal oboje, velikokrat imamo pouk tako dolgo, da bi moral čakat par ur na vlak, pa bom ob določenih dnevih hodil domov z avtobusom, tako da me zanima če se to da izpeljati.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

perci ::

kuglvinkl: 9,6???? Pa ti si psiho >:D . Če si ob takem povprečju samo kri scal, je še v redu ;).

MTB ::

Jaz sem jo imel v srednji šoli (deset let nazaj), pa sem bil do 6-8 klasa prav dober, sem pa imel vse vegove iz matematike, ki jih je bilo možno osvojit... V četrtem letniku srednje so mi jo vzeli, ker sem imel 2 pri angleščini (sva se imela s prfokso rada), vendar sem jo na faksu dobil nazaj. Ko jo enkrat dobiš je ne moreš zgubiti, razen če imaš ocene prenizke. Ko jih popraviš, jo imaš nazaj.
Da sem jo dobil sem pa izvedel šele oktobra...

Gandalfar ::

za stipendijo zves kaksen mesec po zacetku sole .. (konec septembra) ko te doma pricaka pismo kjer te povabijo na podpis pogodbe..

Pa se to ne dobijo vsi naenkrat ampak nekako v roku enega tedna. Saj bos videl ko bo folk zacel zlo vesel hodit v solo :D

5er--> ::

Jaz grem jutri v 1. letnik gimnazije Koper. Že celo poletje pa se žrem s tem ali bom ali ne dobil Zoisovo. (več) Par(ov) dejstev.
1. Vsa leta sem bil odličen.
2.Na tistih testih sem bil kao 3x nadpovprečen, ostalo pa visoko povprečje.:8)
3.Šel sem na vsa možna tekmovanja.
4.Dobil sem tole: (kar se upošteva;(()

Sedmi:
Kemija-Bron, Srebro
Matematika-Bron, Srebro (prvi na regijskem, šel na državno in zamočil)
Zgodovina-Bron

Osmi:
Kemija-Bron-(Državno šel-nič)
Matematika-Bron
Fizika-Bron-(sva šla na regijsko in zamočila)
Slovenščina-Bron-(državno zamočil)
Angleščina-Bron-(državno zamočil)
Zgodovina-Bron-(za državno se je blo eno goro za piflat na koncu pa so spraševali kateri ljudje so na bankovcih8-O!)
Italjanščina-Bron*

*Z IT je pa tako: Na državnem tekmovanju sem dosegel 5. mesto!!! (prvi štirje so šli na potovanje po Italiji;() Računal sem na zlato, a so mi na koncu šolskega leta začudeno povedali, da tekmovanje ni bilo priznano s strani zavoda-zato NIČ!;((

5.Pri skupinskem preverjanju znanja (točke za se upisat naprej) sem dosegel: SLOVENŠČINA - 28,5/30
MATEMATIKA - 29/30 :\

6.Sodeloval sem v mednarodnem projektu "European Youth Electronic Magazine" (in šel malo po evropi. Najprej v Malto8-), letos pa še v Estonijo.:D)

Aja, pa ste slučajno opazili (tisti, ki zelo radi hodite po tekmovanjih), da so te ljudje iz zavoda malo "zmešani"? Letos sem imel na teden tudi po 3 država tekmovanja!;((

Najprej hvala ker Ste prebrali.
Kaj mislite štipendija bo ali ne?

5er--> ::

Pa predlagali so me tudi.

BigHugo ::

5er-->: Ne se sekirat, sigurno bo. Samo tako :)) naprej še v srednji šoli.
LP BigHugo

5er--> ::

Ej, hvala BigHugo do sedaj si eden redkih, ki mi je vlil zaupanje!

Enjoy!

Tomi ::

Samo ne biti preveč optimističen, ker so na ZZ tako čudni, da se lahko tudi zgodi, da je, čeprav si po moje upravičen do štipendije, ne dobiš.
Samo verjetno temu vendarle ne bo tako.
metrodusa.blogspot.com

Ziga Dolhar ::

To o ZZ je res. Sam imam recimo ločena starša, obadva naju preživlja mati. Nisem dobil republiške štipendije.

Dobilo jo je pa 3/4 sošolcev... lep del se je vozil s svojimi avti v šolo (3. letnik), lep del so bili člani družine zasebnikov, nekaj tudi "fejst" zasebnikov.

Jao, jao, jao. Ampak šolskih dosežkov pa ne bom omenjal.

Smorny ::

Jaz sem bil prav dober zadnji dve leti v OŠ, bil na veliko tekmovanjih in fasal ziosovo, celo srednjo sem bil prav dober, zaj na faxu tudi nimam največjih problemov. Fora je pa v tem, da se vsi okoli mene gulijo, jaz pa večino časa prelenarim.
To, da ti pri pridobitvi pomagajo veze pa močno dvomim, ker se je en moj sošolec v OŠ na vso moč trudil (in njegovi vplivni starši tudi) pa ni bilo nič iz tega. Pričakujem, da bo letos okoli 35k na mesec.:)
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smorny ()

5er--> ::

Kakšna čast! Tomi in Ziggga sta pisala!!!!:))
(Pa brez zamere ostali)
Aja, Zigga kaj pomeni pri tebi "Jao, jao, jao."? Si kar neznam razlošit brez Smajl-ov™:
Glih ta ZZ me skrbi, ker so na naši šoli letos kar "kogarkoli" predlagali.

Malo manj Enjoy!

5er--> ::

Mam pa tudi jaz eno slabo izkušnjo.;(( Mojo sestrično kar v šoli niso predlagali pa je blo rešeno. Zoisovo je dobila njena sošolka z "vplivnimi:O" starši.

Ziga Dolhar ::

jao >> :\
jao jao jao >> :\ ;( ;(( ;( :\

teoo ::

če se ne sam zmigaš jo boš težko dobu!

Jst sem si jo zrihtu na koncu 4. letnika.
Moreš pa sam napisat priporočila, ki jih profesorji samo podpišejo (so ponavadi preveč leni, da bi jih napisali sami), rezultate kakšnega tekmovanja pa moreš obvezno met.
Se pa splača mal potrudit ker je prow fajn živet z minimalno podporo staršev, najbolj bi bil vesel pa če mi oni sploh nič nebi dajali


ajt

Ziga Dolhar ::

tremor: enako. Jaz se z mami ponavad skregam, če mi hoče kej dat :).

JurijTurnsek ::

sm men preseda to kak nekateri čakajo na te štipendije -- mam občutek, da vsi ki se tu žerete al jo boste mel al ne, jo sploh ne nucate, kr ste že itak puni keša...

lohka bi se mal sprostil, pa če je je, če pa ni ni... pa uživite v poletju k ga je konc:P
http://www.slatnaskejta.com

Ziga Dolhar ::

8-O

Binji ::

bi reku da je unim ku majo prevc kesa bl vseenu ku unim ku ga nemajo, a? Kjra logika
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

3LeR. ::

hm jst jo mam pa sm bil 8 let odlicen pa une MFBT teste sm pisal nadpovrpecno. mel sm kup priznananj.. nic na drzavni ravni sam srebrna pa bronasta. Pa vem da mi je reazredna napisala ful dobr priporocil, ker sta stara locena in mi je hotla mal pomagat al whatever..
Dobil sm jo bp. Se na teste mi ni blo treba it se 1x. Res je da tud to kar dobivam ful pomaga sam u pizdo.. Hodm na vegovo(tehnicna gim. smer računalništvo) in sm bil zdej 3 leta pravdober (res da z 2jko ker mata je ziva prasica tuki) pa mam tko 28k .. pa od tega je 12 potnih stroskov. Ta zoisova je sla u kurac zadnje case ... vem da so ucas tisti k so bli pravdobri dobival tko oko 40 zdej pa apn..
Aja btw nism se slisal da bi jo kdo po vezah dobu sam hej to je slovenija ...tuki je vse možno. Upam da bo letos kj bols ..upam da bo cez 30 sam... Vsako leto gre osnova glih tok dol da se mi nc ne pozna bonus na uspeh... Sj se ne prtozujem al pa kj sam nismo loaded tko da bi mi tistih par jurjev kokr bi jih vec dobu vsak let ornk prov prsl.

Ubistvu komi cakam fax, da si zrihtam eno posteno kadrovsko..
Aja vsem unim k se cakate a boste dobil al ne .. dobr se spomnm tistga poletja k sm jst cakal tko da.... GOOD LUCK!

Tjulenj ::

najhujš je k ti ne pošlejo nobenga obvestila (vsaj pri meni je bilo tako), še nekje do konc oktobra ne. ker dobivaš za en mesec nazaj, pa ker prvi mesec VEDNO zamudijo, si pol nekje 20 oktobra (al pa 20 novembra ko prideš na faks)
že čist depresivn da boš mogu brez štipendije nekak prežvet... tko da je treba ostat optimist, če so jo men dal, pol res to ni pretežko dobit, brez kakršnih koli vez :)

kockish ::

5er-->: bos dobu, ni problem ce je tako kot si povedal.... aja, bronasta priznanja ne stejejo cisto nic, samo srebrna in zlata stejejo.

Jaz sem imel dobre rezultate na testih, zlato vegovo priznanje, 3x srebrno vegovo priznanje in srebrno pri fiziki... odlicen vseh 8 let. Kljub temu je skoraj ne bi dobil, ker je una ki daje predloge za to skoraj zamudila rok :|

Aja, kako ste naredili na faksu za dobit vec $$$ ? Se mi sploh splaca prijavit moje stanovanje v lj kot zacasno bivalisce ali je kak podoben trik? Se sploh da to?

5er--> ::

Zgleda, da sem zgrešil taktiko:\. Ta se (je) glasi(la): "Pojdi na vse možno itak nimaš kaj zgubit."
Kaj naj s to nadaljujem ali si izberem par stvari in te do konca?
Razredničaro sem pa tudi imel ful faco. Skoraj siguren sem, da mi je napisala priporočilo. (Mogoče pa tudi učiteljica od AN?! - sva se zelo dobro razumela)

Pa, da ne odpiram nove teme:
Informatika v 1. letniku sux. "Naučila vas bom zelo dobro uporabljati Windowse, Word in mogoče tudi malo Excela.";(( Jaz bi bil bolj vesel z Linux:)), Flash in karkoli drugega. Tako pa se bom celo leto dolgočasil. (Pozna kdo kakšno dobro stvar proti spanju?:D)

Pa še tri knjige moramo kupit:;((
-PC & M$ Windowz
-Naučimo se uporabljat M$ Word 97:|
-Naučimo se uporabljat M$ Excel

BTW: Zgoraj naštete stvari (in še marsikaj več) obvladam>:D! Bom kaj odnesel od tega leta?

Ziga Dolhar ::

5er, pa bi šel ti učit folk o Linuxu in Flashu? Kolk bi pa oni imeli od tega?

Gandalfar ::

5er: si preprican da ne bos nic odnesel? Koliko sedaj uporabljas stile pa macroje v wordu? Jaz vem, da so me pri informatiki prisili uporabljat stile v Wordu in ceprav sem jih ze prej poznal sem sele takrat spoznal njihovo koristnost in nadmoc.

Poleg tega verjetno profesorica ne bo imela nic proti ce vmes ircas ali pa kaj taksnega. Lahko se celo kaj ucis >:D >:D >:D vmes med urami informatike. Izkoristi ta cas na kaksen koristen nacin. Lahko tudi novice za S-T pises ;-)

Samo ne moti pouka in poskusaj pomagati profesorju. Ceprav se tebi ne zdi znajo kaksne stvari, ki jih ne poznas in ti bodo znale koristit...

Mogoce niso eksperti za nove tehnologije in stvari ampak vedo pa kako efektivno uporabljati programe. Poskusi se tega naucit.

5er--> ::

No ja. Mogoč, ampak res samo mogoče imata prav:D! Upam, da me bojo res prisilili uporabljati stile pa macroje. Glede učenja >:D >:D >:D in ircanja pa nam je ze prvi dan rekla, da:"Delali boste le tisto kar bom rekla. Vidim pa lahko vse kar delate z mojega PC-ja. Tisti, ki pa ne bo imel več kaj delat gre ven." ali nekaj takega. Ma zgleda vseeno še kar faca. Samo priden bom mogel bit in mogoče dobim še kakšno ekstra pravico. (kar mi je do sedaj kar uspevalo)

jlpktnst ::

Informatika: Ja, hehe. Cel 1. pa 2. letnik. V kotu tk da mi ni v monitor vidu, pa vedno na netu. Pa se vseeno sm se word pa excel naucu.
Prof. lahk vidi kaj delas?? (a sem res bedak?) Kaj pa mate instalirano? Mogoc lahk vidi net-promet... sm da bi pa vidla ko ti minolovca spilas...???

Stipendija: Nobenih problemov pri pridobitvi. Test intelegence je v 7. (vsaj pr nas je bil, sm zdej je mal drgac...). mel sm mel sm 166 pik (156+10 od tekmovanj - ka pa vem kira vse zlata, se ne spomnim vec8-)). pa je bil problem seveda... Sm ko je stipendija kurceva - po pravilu inflacije bi mogli vedno vec dobit. V 1. letniku sem mel 11k, v drugem pa 18,5 k (uspeh).

zdej sm 3. in upam da bo grda drzava dala dnar, cene bom volil opozicijo ko bom velik>:D

ajd pa LP

p.s. : 5er ne pozabi shekat zascite v soli, samo glej da te ne dobijo

Tomi ::

To, da se Ziosova ne usklajuje z inflacijo, je kar logično. Ker pri takšni masi ljudi, ki jih je potrebno financirati, gre za to preveč denarja. Recimo povprečen študent ima ~45k sit štipendije. Par procentov na vseh teh n tisoč pa že nekaj pomeni.
Kar pa se tiče opozicije, sem se pa prepričal, kako drži besedo. Bajuk je pred izvolitvijo za premierja obljubil vsem v šolskih sferah brezplačen dostop do interneta. Saj ne, da ga sedaj nimam, samo na žalost ne povsod. Metulj leta samo na fakultetah.
metrodusa.blogspot.com

5er--> ::

Jaz sem mislil, da bo na pc-ju inštaliran kakšen VNC. No v glavnem so te tri črke v imenu programa:\-Uporabljal sem ga v OŠ za potrebe remote desktopa.>:D Pol so pa vsi kar gledali kako se miška pri njih "sama" premika>:D >:D >:D)
Šola maza net najet vod. Stvar leti!>:D(doma mam modemčka:'() Pa v knjižnici je vsem dostopen PC. (ima pekač, pa še v enem kotu je tako da nihče ne gleda!)

Aja, v šoli že na vse zgodaj grozijo tako da sem malo več za pisalno mizo in malo manj za PC-jem.

LP in Enjoy!

fictionel ::

jst jo tut prcakujem...
sm pisu teste ful nadpovprecno, pa mam 4 zlate, pa ene 8 srebrnih u 7&8... (2 zlata sta za racunalnistvo :D )

no, uglavnem,men je socialna rekla da jo bom gotov dobu... upam pa da jo bo cimvec >:D >:D >:D

karto za bus mam cca 9.5ksit...

Matek ::

fictionel, tisto se ne steje od računalništva. Tam maš našteto ko izpolnjuješ katera priznanja velajo. Sicer pa če maš na testu dosti dobre rezultate, itak priznanja niso tolko važna. Bolj važna so za nominacijo v primeru da ne pišeš dosti dobro.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

fictionel ::

men so rekl da štejejo...

za raččunalništvo ne šteje sam ob vpisu!

Tomi ::

Moj prejšnji post je sicer omenjal inflacijo, samo na mesečni ravni ni bilo take inflacije, kot se je sedaj povečala štipendija.
Pri meni je šla z 43k na 45k. Ni slabo, moram reči.
metrodusa.blogspot.com

Matek ::

Jesssss. Dobil:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1917471134 (10862) History
»

Zlati maturantje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5614547 (6057) jype
»

Štipendije (Zoisova in morebitne druge)

Oddelek: Loža
395320 (3872) Volta
»

Obdržim štipendijo?

Oddelek: Šola
373965 (3023) Invictus
»

Zoisova štipendija (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8012176 (10328) alum

Več podobnih tem