» »

menjava zvočnika v prenosniku

menjava zvočnika v prenosniku

maxum ::

je možno zamenjatti zvočnik v prenosniku? trenutno je le en zvočnik notri v HP6720s, ki ni dovolj glasen za filme itd...+ zelo nekvaliteten zvok, hrešči.... rab bi vgradil novega, kje bi lahko kupil tak zvočnik in verjetno ni komplicirano da ga bi sam vgradil? kakšna je cena identičnega in kakšna močnejšega?... če kdo pozna kak link? sam nisem nič našel...:/
( zunanji zvočniki ne pridejo v poštev).
hvala :)

zcetrt ::

Pozabi.

Če pa nočeš pozabit, pa poskusi prit do zvočnika z izvijačem. Potem poglej, kako je kaj stisnjen v ohišje in kako mali je. Pa še to: Ni odvisno le od zvočnika. Važen je tudi ojačevalec, ki daje signal zvočniku. Lahko pa daš ven optično enoto in v pridobljeni prostor vgradiš ojačevalec in večji zvočnik, ki ga priključiš na izhod za slušalke :)
4.

kaj?? torej da se ne da?? sem prepričan da je kdo že menjal zvočnik, sicer pa kaj pa ko se pokvari? ga nekako morajo zamenjati... a nikjer nisem videl da bi v kakšni trgovini lahko kupil notranje zvočnike za prenosnik... nimajo vsi prensoniki enako močnih zvočnikov, pa ne bi rad kupil nekih čisto poceni, ne bi pa tudi zapravljal preveč, ne potrebujem ojačevalca, le normalen zvočnik.

Potem pa poglej part list in service manual za tvoj prenosnik. Hp-jeve se da dobit na spletu. A še enkrat: izhod je verjetno prilagojen zvočniku. Tudi če ti fizično uspe zamenjat zvočnik, bi ob drugačnih karakteristikah lahko preobremenil zvočni izhod ali pa ne bi dal bistveno več od sebe.

Če zvočnik crkne ti ga na servisu najbrž zamenjajo z enakim. To je enakih karakteristik in dimenzij.
4.

hmmm nimam več škatle in papirjev od prenosnika ker ni nič "pametnega" pisalo :) hehe... no konec koncev tudi če identičnega kupim bo ok, ker tale je pri koncu... a v nobeni trgovini nisem videl da bi lahko naročil zvočnik za prenosnik....:/

Na internetu poišči service manual. Pa poglej na ebay, če prodajajo zvočnik. Ali pa ga poskusi dobit od kakšnega nesrečnika, kateremu je crknil laptop in ga prodaja po delih.
4.

Ker ne želim sam menjati zvočnika oz. ga nikjer ne najdem,mi lahko nekdo pove kam naj ga nesem na kateri servis da mi ga zamenjajo poceni :)
prav tako mi nagaja Cqps lock ..sedaj je "touch luck" brez pritiska na tipko že nežen todik dobesedno jo vključi in izključi, včasih je sploh ne morem izključiti tako da bo očitno res treba odnesti na servis...pa sem jo snel že 20x in nazaj priključil, spucal, ni pomagalo :((((
torej kateri servis :(((
hvala
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23135697 (8499) darck
»

prvi hi-fi sistem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
21544164 (15272) Ales
»

kupujem avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
565097 (3385) miraldi
»

dovoljena meja obremenitve zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
4610837 (8783) čuhalev
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19627747 (15003) psytoma

Več podobnih tem