» »

Driverji za zunanji TD - Windows Vista

Driverji za zunanji TD - Windows Vista

AnaNika ::

Najprej vsem en lep pozdrav,

sem nova na tem forumu in se bolj malo spoznam na svet računalništva, zato mi prosim ne zamerit, če bom spraševala kakšne neumnosti:)

Doma imam laptop Acer, z Windowsi Vista (so bili naloženi že ob nakupu računalnika). Pred dnevi sem kupila novi zunanji trdi disk (http://www.mimovrste.com/artikel/206006... - upam, da se to ne šteje za nedovoljeno reklamo), ki ga imam namen uporabljat samo za filme, ki bi jih potem gledala na playerju. Ampak tukaj se pojavi problem, da mi računalnik noče inštalirat TD! Piše, da ni driverjev, pa tudi preko sple5ta mi jih računalnik ne najde. Seveda sem že brskala po netu, pa nisem našla nič, kaj bi se meni zdelo, da bi bilo za mene uporabno (tudi če bi kaj našla, verjetno ne bi vedla, da je to za mene uporabno:)).

Imam še en problem, ki sicer ni povezan z TD, ampak vseeno: Z nerotom ne morem zapečt nobenega cdja do konca! probala sem že različne variante - disc at once, brez tega, večja/manjša hitrost zapisovanja, različni cdji (verbatim), ... pa nikakor ne gre. ne gre pa tudi ne z ashampoo burnerjem. najprej mi začne zapisovati, potem pa se malo po sredini ustavi in napiše: could not write to disc at 8x (nekaj takega). in da bi se izognila pečenju cdjev, ki mi očitno ne grejo (ne vem, mogoče pa mi pekač ne dela? se je pokvaril?), sem šla v nabavo zunanjega TD, pa tudi ta mi sedaj ne dela.

Naj omenim še to, da sem do sedaj ugotovila, da bi morala disk iz NTFS formatirat v fat32, kar mi je tudi uspelo. sicer sem to probala kar v visti, pa je bila tam samo možnost iz NTFS v exFAT, pa sem probala, je trajalo pet ur, ampak ni bilo uspešnp, ker mi ga player (phillips 3360) ni prepoznal. no, potem sem si z neta potegnila en paragorn (oz. nekaj podobnega) program, s katerim mi je uspelo TD formatirat v fat32, da mi ga je player prepoznal, ampak ni pa mi bral podnapisov, čeprav sem jih imela na TD?! no, druga posledica tega programa je bila, da sem očitno uspela zbrisat eno particijo trdega diska (tako mi je bilo rečeno od računalničarja, ki mi je računalnik potem spet spravil malo v red), in se mi rač sploh ni hotel zagnati. no, to je sedaj urejeno, sedaj pa se srečujem s problemom, ki sem ga opisala zgoraj (ni driverjev).

Marsikje sem že prebrala, da vista povzroča razne probleme z (ne)združljivostjo programov. mislite, da bi bilo bolje, da vržem te windowse dol in si naložim xpje?

Vem, da sem bila malo dolga:), ampak vseeno upam, da mi bo kdo odgovoril.

Lep pozdrav,

Ana

)

5er--> ::

ne vem, mogoče pa mi pekač ne dela? se je pokvaril?

No, fino da si že sama ugotovila vzrok. Resno. Nesi v garancijo, če še lahko.

Če se ti disk, ko ga priklopiš na pc, pojavi v "moj računalnik" in lahko nanj prenašaš datoteke, nimaš problemov z gonilniki za trdi disk. Verjetno je ta računalničar pozabil namestit kakšne gonilnike za modem ali kaj podobnega na laptopu. Če ti vse dela, se jaz ne bi sekiral.

Marsikje sem že prebrala, da vista povzroča razne probleme z (ne)združljivostjo programov. mislite, da bi bilo bolje, da vržem te windowse dol in si naložim xpje?

Ne bi bilo bolje. Ti kar obdrži svoj legalen vista operacijski sistem.

Glede phillips 3360 in ne-branja podnapisov pa je lahko več vzrokov.
Nekateri predvajalniki sploh ne berejo zunanjih podnapisov, drugi sprejemajo le določen format podnapisov, spet tretji hočejo, da imajo podnapisi enako ime kot film...
Najbolj sigurna varjanta bi bila, da si dobiš podnapise, ki imajo končnico .srt
Nato pa ime datoteke s podnapisi preimenuj tako, da bo isto, kot ime filma.
Primer:
Moj_super_novi_spiratiziran_film.avi (to bi bila datoteka s filmom)
Moj_super_novi_spiratiziran_film.srt (to bi bila datoteka s podnapisi)

Pa obe datoteki naj bosta v isti mapi.

AnaNika ::

5er,

najprej hvala za odgovor. Jha, glede pekača bo bolj bogo, ker ni več v garanciji:)(seveda so se problemi z njim pojavili prvi mesec po izteku garancijskega roka, kot je običajno pri tehničnih stvare (vsaj pri meni no)). No ,pa sej to ni moj glavni problem, bolj me zanima rešitev za TD. Ko TD priklopim v računalnik, se mi sicer zažene setup, ampak potem ko ga začne nameščat, mi napiše, da ni gonilnikov in da naj vstavim cd (ki ga nimam) oziroma če hočem, da mi poišče gonilnike na netu. Ko kliknem da, mi pa napiše, da jih ne najde.

V "moj računalnik" se mi pojavi ikona WD (nekaj takega), kot da je to ta TD, ampak potem, ko pa npr. hočem kakšen film prenest na TD, naredim desni klik in ko hočem poslat na TD, mi ga tam sploh ne izpiše (npr. usb navadni ključ pa mi izpiše in lahko normalno prenašam). Aja pa še to: ko na ta WD klikenm desni gumb in dam properties, mi napiše, da je velikost mislim da 614 MB (ali GB, sej ne vem:)) in da na njem ni več praznega prostora, tak da sem nekak sklepala, da to glih ni TD, če je njegova velikost 500 GB:)

Za player pa je tak, da mi pri enih filmih bere, pri enih pa ne. V bistvu je celo tak, da mi, ko dam divx film na "normalni" usb ključ (ki je samo 2 GB), bere podnapise, ko pa sem ga dala na TD, mi pa jih več ni bral.


LP:)

toblak ::

Pozdravljena AnaNika:), ni rečeno, da je pekač pokvarjen...

Sicer pa dobrodošla na forumu!

Sončka iz Lj:)

AnaNika ::

toblak,

hihi:) se mi je zdelo, da se boš tu pojavla. Raje kaj pametnega svetuj:)

LP

fosil ::

Zunanji USB diski ne rabijo kakšnih posebnih driverjev in bi moral delat brez kakršnekoli instalacije.

Je pa vprašanje kaj si sčarala s particijami in formatiranjem.
Tako je!

AnaNika ::

fosil,

ja, tudi jaz sem mislila, da zunanji TD ne rabijo posebnih driverjev oziroma če že, da mi jih bo računalnik sam nekje poiskal. sej pa mora biti ta oprema narejena tudi za take, kot sem jaz:), ki se kaj preveč ne spoznamo na računalništvo (praktično nič v mojem primeru). v navodilih, ki so bila zraven TD, je sicer omenjen neki cd, ampak jaz ga zraven nisem dobila, pa tudi slike, ki so v tisti knjižici z navodili, so popolnoma drugačne tistim, do katerih pridem jaz, če TD priključim na računalnik.

kaj sem pa sčarala s particijami in formatiranjem, pa ne vem, ampak s formatiranjem očitno nekaj pozitivnega, ker mi prej player ni prepoznal TD, zdaj pa mi ga. no mi ga je vsaj prej, preden sem uspela računalnik delno uničit:)

bo ga zgleda potrebno še enkrat prepustit v roke komu bolj izkušenemu, da mi to vse poštima, drugače mi bo uspelo če windowse dol vrečt:)

hvala vsem za odgovore,

lep pozdravček iz mb


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup tablicnega racunalnika - za studij

Oddelek: Pomoč in nasveti
124280 (3700) kerco46
»

[DivXviD] Philips predvajalniki (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Zvok in slika
2954393144 (49640) NejcSSD
»

Usb ključ ne predvaja določenih formatov

Oddelek: Strojna oprema
1611633 (9538) Toros
»

[divXvid] Hyundai predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
13639086 (11135) JanezC
»

Edini blu-ray predvajalnik z MKV podporo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9019677 (12257) filipc

Več podobnih tem