» »

Usb ključ ne predvaja določenih formatov

Usb ključ ne predvaja določenih formatov

Toros ::

USB KLJUČ ne predvaja določenih formatov | Kupil sem si USB ključek(kingston32GB),težava je v tem da mi noče predvajat DVDjev, BRRIPov in mkv formatov,ostale formate DVDRip,XviD,JPG,MP3 predvaja normalno zanima me v čem je fora, formatiran je na NTSF,posodobil sem gonilnike ostalo pa ne vem.Probe sem delal na namiznem računalniku na prenosniku in na WD HDTV Playerju.(Saw.VI.2009.SLOSubs.BRRip.AC3.XviD-SAvAGE,Freddy vs Jason 2003 1080p BD9 x264-IGUANA,Drag.Me.to.Hell.SLOSubs.2009.BRRip.AC3.XviD-SAvAGE)Vsak nasvet bo prišel prav.Hvala.
  • vrnil v prejšnje stanje: Mavrik ()

logout ::

Za konkretno pomoč je treba postaviti konkretno vprašanje, kolega.
Kot prvo, noben USB ključek ne predvaja filmov, je samo medij za shranjevanje podatkov. Če tebi torej nek film ne igra direktno s ključka, se je najprej za vprašati, ali ti igra ta isti film direktno z diska na računalniku? Če film direktno z računalnika igra, s ključka pa ne, se pričneš ukvarjati z merjenjem hitrosti ključka. Če film tudi direktno z računalnika ne igra, se ukvarjaš s playerjem za video.
Bilo je sicer slišati, da so nekateri uporabniki imeli opazne hitrostne probleme z USB ključki na Windows Vista in 7, a je isti ključek na XP deloval s pričakovano hitrostjo. Razišči tudi v to smer.

L.p., Kloko

Toros ::

Glej sorry kloko ker nisem tako pameten kot ti,zato sem tudi vprašal za nasvet,ne vem kako konkretno naj še opišem zadevo.Ne govori da nobeden ključek ne predvaja filmov ker imam še en ključek(kingston 4GB)in na njemu omenjeni filmi delujejo brez problemov.Težava je samo v omenjenem ključku, omenjeni filmi delujejo direktno na računalniku in tudi z drugega ključka(kingston 4GB).Uporabljam XPje(SP3)hitrost ključka: branje 20 MB/s; pisanje 10 MB/s,prilagam še sliko:
.

Karen ::

Kar ti je kloko hotel povedati da pišeš neumnosti: "ključek ne predvaja" je isto kot bi rekel
"kaseta ne predvaja". To je samo medij. Pri USBju predvaja računalnik, pri kaseti pa kasetnik, samo podatki so shranjeni na tem mediju. Torej moraš ugotoviti zakaj ti iz tega medija ne predvaja (ali je pokvarjena kaseta ali kasetnik po domače povedano). Kaj vemo, mogoče si kupil kak 4gb kitajski ključ ki so ti ga prodali za 32gb, pa ti sedaj pokaže kot da je film posnet v spominu ključka, v resnici ga pa ni (to je samo ena od opcij).
Rukni usb v računalnik. Film ki ti ga iz usb ključa ne predvaja skopiraj iz usb ključa na disk (če ne gre, glej prejšnji odstavek - so te nategnili z velikostjo ključa oz. je drugače pokvarjen ključ). Če si ga skopiral, ga predvajaj z diska. Dela? Če ne, ni problem v ključu, ampak v predvajalniku (programu ali video/avdio gonilnikih na računalniku). Če dela, potem glej naprej nasvete Kloko-ja.

Toros ::

Ne vem kaj pišem v kitajščini al kaj.Nič ni narobe z računalnikom,predvajalnikom ali ne vem kakšnem programu,JA pokvarjen je KLJUČEK kot sem omenil že v prejšnem postu.Na ključek normalno lahko naložim za 30GB različnih datotek slik(JPEG),glasbe(MP3)in filmov v XviD formatu in to vse deluje normalno kamorkoli prenesem.Ne delujejo pa filmi posneti v zgoraj omenjenih formatih,kot sem delal poskuse tudi nekateri DVDripi,ki imajo večjo velikost video vzorca ali večjo podatkovno hitrost.In tudi takoj ko iz računalnika prenesem film in ga zaženem z usb ključka ne deluje.Zanima me to če se da ta ključek bilo kako popravit,formatirat ali kako drugače vzposobit da bi predvajal te formate,ker sem ga kupil samo zato da bom lahko prenašal filme večjih količin v GB in večje kakovosti iz računalnika na TV HD media pleyer.Je pa tako kot sem rekel vsak nasvet je dobrodošel pa še tako neumen kot sta bila ta dva pa brez zamere saj sta tudi ta dva rekla da pišem neumnosti.

Karen ::

Ne bit zdaj užaljen, ti si napisal da ti "USB ključek noče predvajat...". Če sem te prav razumel:
1. na usb-ju imaš film. Če ga vtakneš v TV HD media player ali v računalnik, ti filma ne predvaja.
2. če film iz USB-ja kopiraš na disk na računalniku ti ga z računalnika predvaja.
3. če imaš 32gb ključek je verjetno formatiran na NTFS (poglej v lastnostih pogona)
4. to da ti filma sploh ne začne predvajati (tudi ob zatikanju) na računalniku je čudno, ker če isti film dela z diska istega računalnika potem niso krivi kodeki.
5. nekako se mi vsiljuje misel, da je ključek prepočasen za streamanje, čeprav bi moral vsaj začeti predvajati, pa čeudi z zatikanjem
6. zaupaj nam, kaj se zgodi, da ne predvaja. Ti javi napako, se ustavi cela mašina, zablokira program za predvajanje ali kaj tretjega?
Lej, sprašuješ, mi pa skušamo samo pomagat. Bodi vsaj toliko dober pa tole preizkusi, da ne bomo ugibali na pamet, če že hočeš nasvet.

Toros ::

Gremo še enkrat od začetka:
1.na usb filma ne moreš dobit če ga ne preneseš nanj iz računalnika kajne,da in potem ga vtaknem v player ali prenosnik ali v drug računalnik in mi nekatere formate filmov predvaja nekatere pa ne kot sem opisal že v zgornjih postih.Sem pa delal še poskuse in ga formatiral na FAT32 tam mi pa te formate predvaja samo ne morem nanj naložit večjih datotek kot 5GB.
2.da če isti film kopiram nazaj na računalnik mi ga tam predvaja.
3.če bi dobro prebral prejšne poste sem že omenil da sem ga imel formatiranega na NTSF.
4.ne vem o kakšnem zatikanju misliš.Na računalniku ko zaženem določen film mi player(uporabljam KMPlayer)enostavno zamrzne(se ne odziva)seveda govoriva samo o formatih ki sem jih že prej omenil in film zagnan iz usb ključka(izmenljiv disk F,v mojem primeru).Na playerju pa mi pokaže da ne podpira tega formata,če pa ta isti film prenesem na drugi ključek(kingston 4GB)pa ga predvaja brez problemov,se pravi da ni problem v playerju.
Mislim da je problem v formatiranju.
1.V FAT32 mi predvaja vse,samo potem nanj ne morem naložit večjega filma kot 5GB jaz pa bi rad nalagal tudi filme večje kakovoasti(mkv)ki pa imajo tam od 7GB naprej.
2.V NTSF(formatiran v XP Windowsih)ko naložim zgoraj omenjeni format filma in ga potem vtaknem v player sploh ne zazna ključka če pa ga potem vtaknem nazaj v računalnik mi napiše F:/ni na voljo,datoteka ali imeniksta poškodovana in zato neberljiva,pod lastnosti pa mi napiše datotečni RAW.
3.V NTSF(formatiran v Windows 7)je pa tako kot sem opisal že zgoraj ne predvaja določenih formatov ki imajo izgleda večjo podatkovno hitrost ali kakorkoli drugega ne vem.
Formatirat sem poskusil že na vse možne načine v windowsih tudi z disk upravljalcem in Hard Disk Low Level Format Tool in HP USB Disk Storage Format Tool V2.2.3,pa ni nič boljše.
Še to najprej je bil formatiran v windows 7 potem pa se delal poskuse izključno na xpejih(ker trenutno nimam več dostopa do windows 7)in vsa formatiranja sem delal na xp in sedaj mi tudi noče predvajat v NTSFju samo v FATu kot sem že zgoraj omenil ker nimam dostopa da bi ga sformatiral v windowsih 7.
Sem zakompliciral kajne.
To je to bolj natančno pa ne znam opisat.
Vseeno hvala da se vsaj eden z mano ukvarja čeprav bi bila ta tema mogoče bolj primerna za rubriko pomoč in nasveti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Toros ()

Duhec ::

1. Ne znajo vsi playerji predvajat NTFS formata iz USB medija in očitno ti player sfuži USB boot/fat tabelo, če ga potem PC, na katerem si naredil format, ne prebere več.
2. Naredi CHKDSK /R USB ključka.
3. Preizkusi preimenovat datoteko s končnico mkv v končnico mpg, če ti tudi zablokira. (formatiraj usb ključ na ntfs format, skopiraj iz diska delujoč .mkv, ga na usb ključku preimenuj v mpg in ga štartaj)
4. Poizkusi kombinacijo z vklopom ali izklopom cache-a za USB ključ. (Device Manager, desni klik na USB ključ, Lastnosti, zavihek Policies, izberi "Optimize for Performance".
5. Poizkusi še s kakšnim drugim playerjem (npr. VLC), če tudi zablokira pri odpiranju problematičnih končnic.
6. Tole bolj ugibam, poigraj se in formatiraj USB ključek v NTFS formatu s kako drugo vrednostjo velikosti dodelitvenih enot (cluster size)..

Toros ::

1.Kot sem že povedal s playerjem ni nič narobe imam še en ključek(4GB) formatiran na NTSF kateri normalno predvaja tiste omenjene formate filmov ki jih ključek 32GB noče in tudi PC noče predvajat s ključka.
2.Ne vem kaj je to CHKDSK /R USB ključka kako se to naredi?
3.Preimenovanje nič ne pomaga,mi pa ne predvaja kot sem tudi že zgoraj omenil DVDjev,nekaterih avi formatov:DVDRipov,BRRipov ki imajo izgleda večjo podatkovno hitrost.
4.Kako se to naredi z vklopom ali izklopom cache-a za USB ključ."Optimize for Performance"pa imam vklopljeno ker brez tega itak ne moreš formatirat na NTSF.
5.Playerje sem preizkusil pri vseh je isto(VLC,GOM,KM)
6.Ključek sem probal formatirat na vse velikosti dodelitvenih enot pa ga lahko samo na 4096 bajtov ali na privzeto drugje noče dokončat formatiranja.
Kot sem že rekel mislim da je fora samo v formatiranju ali obstaja še kakšen program za formatiranje ali kako drugače popravilo usb ključkov.
Še malo bom probaval če ne pa bo šel v nadaljno prodajo saj za normalno uporabo prenosa podatkov slik,glasbe in navadnih avi filmov deluje dobro.

m3k ::

2.Ne vem kaj je to CHKDSK /R USB ključka kako se to naredi?

Odpri MS-DOS okno za Ukazni poziv|Command prompt ter napiši in vnesi F:\ (črka tvojega usb pogona) in potem zaženi ukaz CHKDSK /R

4.Kako se to naredi z vklopom ali izklopom cache-a za USB ključ."Optimize for Performance"pa imam vklopljeno ker brez tega itak ne moreš formatirat na NTSF.

V lastnostih USB ključa, Strojna oprema-Lastnosti-Polices, vklopi Optimize for quick removal, se pravi zgornjo opcijo in formatiranje na NTFS mora delat.

6.Ključek sem probal formatirat na vse velikosti dodelitvenih enot pa ga lahko samo na 4096 bajtov ali na privzeto drugje noče dokončat formatiranja.

Probaj še s tem programom RMPrepUSB - Bootable USB format utility, nikoli ne uporabljaj privzetega windows formatiranja, ker ni primerno za usb flash medije.

RMPrepUSB_2.0.602.zip

Toros ::

Naredil sem CHKDSK /R USB ključka in tudi probal z RMPrepUSB - Bootable USB format utility ni nič boljše.
"Optimize for Performance"pa imam vklopljeno ker brez tega ne morem formatirat na NTSF.Imam počasi dovolj tega ključka tako da bo šel v nadaljno prodajo ali pa v koš.

mayhem ::

Jast imam eno uprašanje glede USB na TV.
Imam LG plazmo z usb vhodom, ko dam na ključ avi. format z podnapisi vse dela.
Ko pa dam dvd film na ključ nastane problem, ker se ne morem premikati po menuju od DVD-ja za izbiro podnapisov in ostalega.
Kakšna ideja ???
Lep pozdrav.....

cekr ::

Če ti predvajalnik bere samo fat32 si v riti. Ti ni pomoči. Se mi pa zdi malo čudno, da ti HD predvajalnik ne bi bral HTFS. Sicer obstaja tudi exFAT, ki reši določene omejitve, tako da lahko poskusiš tudi tega. Vendar ni rečeno, da ga bo tvoj predvajalnik sploh zaznal.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

mayhem ::

Kako misliš fat32 a TV, da je v fat 32?
Ključ imam pa NTFS.
Lep pozdrav.....

mayhem ::

A ima gdo problem, da iz ključa ne more zanati dvd-ja na tV-ju.
Menu se prikaže ampak po menuju se ne da premikati, ker ključ nima daljinca :(

Na računalniku dela saj tam je miška s katero lahko šarim po menuju DVD-ja.

Hvala vnaprej
Lep pozdrav.....

Sssaga ::

Imam LG plazmo z usb vhodom, ko dam na ključ avi. format z podnapisi vse dela.
Ko pa dam dvd film na ključ nastane problem, ker se ne morem premikati po menuju od DVD-ja za izbiro podnapisov in ostalega.
Kakšna ideja ???ima gdo problem, da iz ključa ne more zanati dvd-ja na tV-ju.
Menu se prikaže ampak po menuju se ne da premikati, ker ključ nima daljinca :(


Mam LG plazmo in predvaja DVD. Podnapise vklopim preko daljinca - TV daljinca :)); kot tudi audio recimo (spoken language)

USB je 16GB, NTFS

Res ne vem kake probleme imAte. Če niso problemi pri kompu, potem je težava v TV-ju in ne v USB-ju.

PS: resno vas naprošam, da podate čim več koristnih podatkov, kor recimo model TV-ja in po možnosti kak link, porkamizerija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sssaga ()

Toros ::

TV ti ne podpira gledanja tega formata.Itak pa ne vem kaj boš sploh gledal DVDje na takem TVju če hočeš izkoristit zmogljivost TVja ti je najboljše da si filme,nadaljevanke gledaš v mkv formatu 720 ali 1080.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Format usb ključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
253494 (1403) Skylord
»

Problem s kopiranjem mkv datotek

Oddelek: Zvok in slika
167643 (7225) Jst
»

Edini blu-ray predvajalnik z MKV podporo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9018778 (11358) filipc
»

NTFS

Oddelek: Programska oprema
384971 (4558) 5er-->
»

Formatiranje usb ključa

Oddelek: Pomoč in nasveti
3314832 (14832) tomaz-

Več podobnih tem