» »

Problem z neplačanim računom

Problem z neplačanim računom

«
1
2

none1337 ::

Lep pozdrav priblizno pol leta nazaj sem v nemčiji naročil strežnik za igro CS1.6 in ga plačal za 3 mesece. Po treh mesecih sem se odločil, da serverja ne potrebujem več in server je tako ali tako padel dol zato sem takrat cist pozabil na ta mail in celotno zadevo povezano z tem serverjem.

Danes sem domov dobil račun neke nemške firme imenovane "mediafinanz" za 105€
Gor so kar eni telefonski stroški ter pa "pre-court debt collection changers" itd.
A imajo oni kakšne pristojnosti v Sloveniji ?

A me lahko dejansko tožijo oziroma se ti stroški v primeru, da ne plačam še povečajo ? al je to obupan poskus, da poberejo nekaj denarja ?

Hvala.

DeeJay ::

če bi bla ta firma v US pol bi reku fu*k 'em
glede na to da smo pa v EU, bo pa pomojem to kr mal težje
jaz osebno bi plačal, ker se zamudne obresti lahko samo še večajo + nastanejo še kaki dodatni stroški izterjave.

Okapi ::

Odvisno od tega, kakšno pogodbo si podpisal, oziroma kaj vse je pisalo v drobnem tisku. Večinoma v takih primerih piše, da se naročnina avtomatično podaljša, če je pisno ne prekineš, in če tega nisi naredil ...

Sicer pa preveri, kakšne telefonske stroške so ti zaračunali. Lahko je tudi kakšen nateg.

O.

none1337 ::

Pa lahko ta mediafinanz pride v Slovenijo in me toži za teh 100EUR ?

Okapi ::

Seveda lahko.

O.

Icematxyz ::

Pošlji mail tistem podjetju s katerim si prvič sklenil "pogodbo" in najel strežnik. Se pravi na tisti mail preko katerega si tako ali tako posloval. In jih vprašaj če jim kaj dolguješ in če ti lahko pojasnijo zakaj se gre.

Ker ta drug račun si dobil preko pošte domov? In to mi je malo smešno. Da ne bi dobil maila ali obvestila preko spleta. Le pošto z "grožnjo" preko pošte na dom.

Zgodovina sprememb…

none1337 ::

Ja nobenega opozorila nisem dobil ... tega gmaila sploh nisem uporabljal več danes sem se logiral in poiskal vse maile katere so mi oni poslali ... bil je en paypal račun takoj naslednji mail pa:

Dear customer,

we just would like to inform you about the following:

As you still did not pay your open bills, even though that we have sent you several reminders,
we have just transfered our title (29,37 to insurance benefits to a third party (collection), which will, if necessary, arrange legal measures to get our bills paid.

Due to this practise new invoices will be put down to your account.

Zdj sem pa domov dobu za 100EUR oO

Icematxyz ::

Ja no. Glede na ta mail bi jaz rekel da mislim da bo bolje če plačaš. In da poskrbiš da boš se z te "storitve" dokončno odjavil. Se pravi da ne bo potem ko boš poravnal dolg ti spet omogočili CSS strežnika. In bo čez nekaj mesecev situacija spet ista.

none1337 ::

Dober bom plačal ampak važno je, da so oni ta strežnik sklopili, ko nisem podaljšal ... računali so pa še vedno :s nevem kako je z tem

darkolord ::

Izklopli so ga verjetno PO TEM, ko nisi plačal :)

none1337 ::

ja pa lahko računajo pol za 3 mesece po tem ? racunajo za storitev katera ni delovala...

Okapi ::

A lahko dokažeš, da storitev ni delovala?

O.

none1337 ::

Vse loge imajo oni tko, da dvomim, da lahko kaj dokažem. Sem pa na drugih forumih prebral, da je tale mediafinanz nateg in, da bolj kot ne ustrahujejo. mogoče kdo ve, če so te že dejansko tožili koga?

Ni mi tok velik problem plačat to ampak bolj kot ne se počutim nategnjenega.

In pa še naslednje legalno vprašanje: V primeru, da jim plačam in si nato vzame 10ur in svojo zgodbo objavim na večini gaming forumov ... mi lahko tudi za to kaj težijo ? Predvidevam, da lahko svojo izkušnjo z njimi napišem brez straha, da me bojo še za to ganjal :D?

Hvala za odgovore :)

neki4 ::

ne plačevat kar tako na hitro, ko niti ne veš komu.

Okapi ::

mi lahko tudi za to kaj težijo ?
Težijo ti sicer lahko, ampak če ne boš lagal in jih žalil, ti nič ne morejo.

O.

Icematxyz ::

ne plačevat kar tako na hitro, ko niti ne veš komu.


Ja res je. Preden plačaš jim pošlji mail kaj se je zgodilo. In da nisi uporabljal več njihove storitve in poštnega predala. In da si sklepal da jim nisi nič več dolžan. In napiši da bi rad se odjavil od njihove storitve in da si dobil pošto na dom in napiši od koga. Pa da naj ti svetujejo komu in kaj moraš plačati in na kak način da bo se situacija razrešila.

Ampak vseeno mislim da nekega dvoma ni kdo ti je poslal pošto če si od njih dobil ta mail po nekaj predhodno poslanih opozorilih:

As you still did not pay your open bills, even though that we have sent you several reminders,
we have just transfered our title (29,37 to insurance benefits to a third party (collection), which will, if necessary, arrange legal measures to get our bills paid.


Ampak kot rečeno. Vseeno ni nič narobe če se predhodno še pri njih pozanimaš da ne bo potem spet kaj narobe. In seveda da se ODJAVIŠ.

Morda bi se mirne duše lahko požvižgal na te grožnje. To bi že konkretno mogel kdo s prakso na tem področju povedati. Ampak po drugi strani pa dolžen si jim. In vprašanje kam vse skupaj lahko vodi. Če boš se na vse skupaj požvižgal. To pa sam razmisli.

Vikking ::

za 100e si dobil domov, ker so že vračunani stroški, ko se je podjetje odločilo za mediafinanz, da reši problem neplačila.

Plačaj!

AndrejS ::

As you still did not pay your open bills, even though that we have sent you several reminders,

To pa ni bilo lepo od tebe

none1337 ::

As you still did not pay your open bills, even though that we have sent you several reminders,

To pa ni bilo lepo od tebe


Sej to je problem nobenih opominov nisem dobil ... niti na email niti domov. Tko, da ubistvu fantje lažejo ampak nevem, če lahko to dokžem. Oziroma, če je smiselno to dokazovat ali pa samo plačat 100€ in imam mir :s

neki4 ::

sej že sam ugotavljaš da gre verjetno za nateg.

___ ::

na dejansko firmo pošlji email, če si jim res kaj dolžen in zakaj..torej ne na mediafinanz ampak na firmo kjer si rezerviral tisti tvoj server...
če ti odgovorijo da si dejansko nekaj dolžan, plačaj in daj mir, če pa ti bodo sporočili da so tvoji dolgovi poravnani, jih pa prašaj od kod je ta tvoj mediafinanz dobil tvoje podatke.


lp

Aston_11 ::

Lahko je še slabše, tožijo te lahko v Nemčiji in boš moral gor. Plačat čimprej + poslat odpoved.

borealisx ::

ce nisi nic podpisal ti nic ne morejo

Aston_11 ::

Bla bla bla - eni imate ideje, ki bi morda palile v obdobju, ko ljudje še niso znali pisati in so se dogovarjali, ups, kako se že temu reče, ustno in niso nič podpisovali. Ker morda tudi ni bilo treba nič podpisovati, ker je bilo kaj več poštenja ali pa bolj učinkovite kazni. V državah, kot je Slovenija in v ostalih državah, kjer znajo tudi pisati poleg govoriti, pa je navada takšna, da velja tudi tisto, kar ni zapisano. Greš v trgovino, kupiš kruh, ne podpišeš pogodbe, pa je, glej ga zlomka, kruh vseeno tvoj. Tipično balkansko neznanje pa je, ko se trdi, da če nič ne podpišeš, ti nič ne morejo. Ignorantia maxima!!

borealisx ::

lol, ce gres v trgovino enkrat po kruh, ti oni ne morjo kr domov racuna poslat za vse ostale dni ko te ni blo hehe

Zgodovina sprememb…

msjr ::

Preberi si tale špeh.

Thread govori o Mediafinanzu in podobnih linkih. Moja nemščina je žal bolj slaba, tako da sem bral prek Google translatea, vendar se je dalo razumeti, da takšnih računov NIKAKOR NE PLAČATI. Večinoma gre za različne vrste nategov (neupravičenih stroškov), ki se dajo lepo spodbijat.

V glavnem, da ne nakladam, tudi če ne znaš nemško je zgornji špeh samo z google translate-om zelo zanimivo branje.

none1337 ::

msjr hvala za tole ... z google translate sem dojel, da je to dokaj pogosti scam in ne bom plačal.
Če bi dobil takoj na začetku domov kakšen račun ali pa vsaj kakšen mail z opominom, da naj plačam predno dodajo 70EUR stroške bi pomoje plačal.

Pomoje, da se jim itak ne splača tožit za teh 100EUR, če pa slučajno pride, do tega pa lahko pomoje gmail/google potrdi, da v gmail nisem dobil nobenih opozoril pa tudi 5-6 kolegov kateri so z mano imel ta server lahko potrdijo, da strežnik ni več deloval, ko smo se odločili, da ne bomo podaljšali zadeve. Dobro, da mi ni bodo 2020 poslal račun za 5000EUR ker nisem 10krat preklical tega sranja.

Heh sej smo bli dost neumni... te serverji stanje 100% manj kot pa enaki serverji drugih firm.

Okapi ::

potrdi, da v gmail nisem dobil nobenih opozoril
Niso ti dolžni pošiljati nobenih opozoril. Ti si dolžan poravnavati svoje obveznosti, ne da bi te moral na to kdo posebej opozarjati ali te terjati. Ti jih sicer sedaj lahko ignoriraš in upaš, da bodo pozabili na vse skupaj, ampak zavedaj se, da se zamudne obresti nabirajo.

O.

Gregor P ::

Resnično je najbolje, da kontaktiraš firmo pri kateri si naročil strežnik in vprašaš, kako je s tem in za vsak slučaj še enkrat znova ponoviš, da smatraš zadevo za odjavljeno dne XX. Zgolj toliko, da razčistiš situacijo.

Nikakor pa ne plačaš nekega X računa neke Y firme, dokler ti to podjetje, kjer si naročil strežnik, ne potrdi tega; pa tudi v tem primeru še ni nujno, da si sploh karkoli dolžan; skratka preveri vsa dejstva in pogoje pod katerimi si sklenil pogodbo. Namreč velikokrat gre zgolj za prevaro oz. način, kako spleti od tebe denar, čeprav morda v resnici nisi nič dolžan. Znane so tudi spletne pasti, ko te ulovijo v začaran krog naročnine. Včasih pošljejo takšne dopise tudi ljudem, ki sploh ničesar niso naročili, pa so pač od nekje dobili tvoje podatke. Namreč takšno podjetje za izterjavo lahko naroči kdorkoli in ni vedno nujno, da podatki držijo.

Recimo, če bi pa dobil kar nek račun za neko storitev, katero nikoli nisi naročil ipd. potem pa lahko mirno takšne dopise ignoriraš.

Če gre za neko vrste spletno naročniško prevaro, potem ne rabiš skrbeti, tudi če si sprejel vse njihove pogoje za uporabo, pogodbe etc. ker takšni predvsem tebi v škodo napisana besedila ter pomanjkljivi formularji ipd. na sodišču nimajo nobene veljave. Običajno ti prevaranti računajo na tvoj strah, v zadnjem obdobju pa še najemajo podjetja tipa Mediafinanz, da je videti grožnja še toliko večja, in do sodišča sploh ne pride, ker to seveda ni v njihovem interesu.

Kako pa je v tvojem primeru, pa verjetno sam najbolje veš. Če bi šlo morda res za pomoto in so neko pošteno podtjetje, se da morda z njimi tudi zmeniti ipd.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

none1337 ::

Sem jih že kontaktiral prvi dan ampak odgovor je bil;

Dear Herr xxxx,

you accepted our AGB´s so this charge is correct. Your contract is cancelled at 22.05.2010. Pay your open bills.

Best regards
Thomas aka guru


http://board.gulli.com/thread/1017572-b...

To je ta firma ( bouncer4you ) katera naj bi že več folka na tak ali pa drugačen način nategnila. Res razjezilo me je to, da so napisali, da sem dobil več opozoril v resnici pa ni bilo niti enega.... sem prej že nekaj serverjev dal skoz in ponavadi, ko ne plačaš je konec ali pa dobiš neko opozorilo. Ne pa račun in pa grožnje čez pol leta :s sploh potem, ko so server sklopili takoj, ko ni bilo plačila oziroma podaljšanja.

none1337 ::

anyway, če kdo razume nemško lahko tole prevede:

Naja, als Mediafinanz-Kunde kann ich dir sagen dass das alles Gelaber ist. Wenn du den Kram ignorierst kriegst du keinen Eintrag oder riskierst eine gerichtliche Geltendmachung, das kann der Bouncer4you-Typ zwar _theoretisch_ machen, zu 99% gehe ich aber davon aus dass das nicht passiert, weil es tausend Leute gibt die ihm diese Kleinstbeträge schulden. Davon ist der Großteil minderjährig oder zahlungsunfähig.

Also: Von Mediafinanz nicht beeindrucken lassen und die Sache ignorieren. Das einzige, was der Laden kann, ist Briefe und Mails zu verschicken.


Ker google translate v angleščino čudno prevede in nisem čist siguren kaj pomen teh 99% ...

Pa še enkrat hvala za pomoč ane :)

imallears ::

Mislim, da govori o tem, da lahko na koncu pride do izvršbe, ampak je tip 99%, da se jim s tem ne bo dalo ubadati, ker je veliko strank mladoletnih ali pa nesposobnih za plačilo.

Pravi naj te Mediafinanz ne prestraši preveč, ker ti baje lahko pošiljajo samo pisma in maile.

Okapi ::

Res razjezilo me je to, da so napisali, da sem dobil več opozoril v resnici pa ni bilo niti enega.
To te sicer lahko razjezi, teže pa nima nobene. Niso ti dolžni nobenih opozoril pošiljati.

Poznam recimo en tak primer pri nas, ko so prodajali neke knjige ali nekaj takega na obroke, po ugodni ceni. Poslali so eno položnico, potem pa nič več. Kupci so naivno mislili, da so pozabili na njih, in se veselili ugodnega nakupa. Potem so pa čez 2-3 leta dobili opozorilo, da dolgujejo denar + zamudne obresti. In ni pomagalo izgovarjanje, da niso dobili nobenih položnic in opominov, ker po zakonu moraš za poravnavo svojih obveznosti sam poskrbeti.

O.

msjr ::

Poznam recimo en tak primer pri nas, ko so prodajali neke knjige ali nekaj takega na obroke, po ugodni ceni. Poslali so eno položnico, potem pa nič več. Kupci so naivno mislili, da so pozabili na njih, in se veselili ugodnega nakupa. Potem so pa čez 2-3 leta dobili opozorilo, da dolgujejo denar + zamudne obresti. In ni pomagalo izgovarjanje, da niso dobili nobenih položnic in opominov, ker po zakonu moraš za poravnavo svojih obveznosti sam poskrbeti.


Ne, to ni relevanten primer. Sem še malo bral o teh primerih in bom čisto po kmečko razložil. Sistem deluje takole:

Greš v trgovino, kupiš štruco kruha, pri blagajni rečejo da zahtevajo registracijo od tebe, daš svoje podatke in odideš s kruhom.

Potem dobiš čez čaz račun za še 10 kil kruha, ki ga seveda sploh nisi kupi. Trgovina se sklicuje na splošne pogoje, ki jih imajo spravljene v centrali.

Jasno da nisi dolžan plačati kruha, ki ga nisi kupil, ne glede na splošne pogoje.

Pa preden se boste začeli pritoževat pogodba gor, dol: papir prenese vse, lahko zdajle s komerkoli podpišem, da je moj suženj za naslednjih deset let, oba podpiševa, pa še vedno ne bo veljalo nikjer.

Sam sem imel pred leti podobne izkušnje s Svetom Knjige, kjer je bilo napisano da se lahko izpišeš samo na koncu enoletnega obdobja, drugače pa moraš obvezno kupiti knjigo četrtletja. Kljub pogodbi in vsemu, so me po mojem prijaznem dopisu lepo TAKOJ in brez problemov izpisali.

Okapi ::

S to majhno razliko, da Svetu knjige je pomembna njihova podoba v javnosti, in se nočejo v slabi luči pojaviti v kakšnem Tedniku, Mediafinanzu pa dol visi za javno podobo.

O.

msjr ::

Ampak za vse veljajo enaka pravila.

ALT ::

veljajo ze, ampak ti mislis da so pravila taka, kot je svet knjige reagiral. v resnici pa so ti oni najbrz naredili uslugo in te na svojo skodo oprostili obveznosti. kar pa ne pomeni da bo mediafinanz tako naredil..

Avenger ::

none1337, prevajat se mi sicer ne ljubi, človek pa pravi, da se 99% ne bo nič zgodilo, da vse kar ti lahko ta firma naredi je da pošlje še kak mail in da je najbolje vse skup ignorirat. E-mail opomini, dopisi itd, NE štejejo, sploh, ker vemo kaj je z dokazljivostjo. Meni je enkrat neka nemška firma sicer po pomoti (je bil račun že plačan) poslala tak dokaj enostaven dopis - lepo na papirju, kjer je bil moj konto in dolžni znesek, brez kakršnih koli groženj. Skratka, na tvojem mestu NE bi plačal nič. To kar počne tista firma - pravi da so poslali nešteto opominov in zdaj prodali terjatev drugi firmi - je navadno ustrahovanje.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

neki4 ::

igrajo malo na čustva, nimaš kaj plačat takih zadev.

Okapi ::

nimaš kaj plačat takih zadev.
Mu boš kril polovico zamudnih obresti, če bo prišlo čez leto ali dve do izvršbe?

O.

mtosev ::

Ne placat,ker bos lahko na Preverjeno razlagal kak in kaj je bilo
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

none1337 ::

po vsem kar sem prebral sem skoraj siguren, da je to bolj kot ne ustrahovanje.

Ampak v primeru, da bi oni res hotel it naprej z to zadevo kako naj bi to sploh izgledal ?

1: Kot prvo oni morajo nekako dokazat, da sem to res jaz naročil right?
2: Kako bodo Nemci tukaj delal kakršnekoli izvršbe ? prvo bi zadeva morala it na nekakšno sodišče ?

neki4 ::

nimaš kaj plačat takih zadev.
Mu boš kril polovico zamudnih obresti, če bo prišlo čez leto ali dve do izvršbe?

O.


Jaz mu povem svoje mnenje, tako kot ti. On naj pa naredi kakor želi. Lahko mu boš pa tudi ti vrnil kar celih 105 EUR, če ga bodo nategnili. >:D

none1337 ::

Danes sem spet dobil eno pošto v nemščini ... in tokrat namesto 105EUR hočejo 103EUR katere bi pa "moral" plačat do 14 februarja :D(mal so pozni).
In pa čeprav sem na strani Januarja celotno zadevo preklical so mi oni poslali mail kjer hočejo, da jim plačam še dodatnih skoraj 40EUR v naprej za server do MAJA. čeprav je server offline že več kot pol leta haha.

Sem polnoleten(18) ampak živim še pri starših in dejansko nisem lastnik od nobene stvari... še avto je pisan na fotra. Če nočem plačat lahko pridejo v hišo od starih in začnejo "rubit" ?

Saj sem 99% siguren, da ne bodo šli naprej z to zadevo ampak v primeru, da bi a se lahko jaz pritožim oziroma povem svojo plat zgodbe tukaj ? In pa iz teh 30EUR kolikor naj bi jih bil dolžan tej firmi do kakšnega zneska lahko pride to ? Več kot 500EUR ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: none1337 ()

Avenger ::

To je bulšit in ne nasedat.

Če bi šlo zares, rabijo oni izvršbo, ko to imajo pošljejo rubežnika, ki ti na naslovu na katerem si prijavljen da stalno bivaš rubijo kar jim paše. Najprej potrkajo sami, če se kej upiraš, pripeljejo policijo. Njih ne zanima, da nisi lastnik ničesar, avta ti itak ne bi odpeljali, bistveno je stalno bivališče, tam se šteje, da so stvari, ki so not v tvoji lasti ali solasti. Če se pa slučajno motim, pa naj kdo popravi...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Icematxyz ::

Kaj pa če bi se obrnil na njihovo zvezo potrošnikov naprimer? Zadeva je lahko nateg. Lahko pa ni. In upoštevati kot dejstvo mnenje laikov je lahko zelo neprijetno na koncu.

none1337 ::

Ok hvala ;) pa kdo ve, če gre to naprej do kakšnega zneska lahko to naraste ? Ker na začetku naj bi bil račun 30EUR ... te računi v nemščini so kr ~100EUR ... da mi ne bodo pol hotl za 1000EUR+ stvari pobirat lol.
Osebno o zakonodaji nimam pojma ampak mislim, da ne morejo kar tko pridit ... sigurno me morajo prej obvestit pa, da se lahko jaz pritožim na to.

Okapi ::

Zamudne obresti, stroški opominov in še kaj lahko kar naraste, odvisno, kaj piše v drobnem tisku. Pa verjetno so ti računali naročnino, ker se nisi pravočasno odjavil.

O.

neki4 ::

Znesek lahko zraste eksponentno. Predno ti rubijo, boš verjetno dobil kakšen obisk kakšnega uglajenega gospoda, ki ti bo najprej razložil zadeve. Ampak to samo, če bo znesek letos zrasel iz 100 na 1000eur.

Vidim pa da se tudi avtor teme vedno bolj smeje ;)

šernk ::

Avenger je izjavil:

To je bulšit in ne nasedat.

Njih ne zanima, da nisi lastnik ničesar, avta ti itak ne bi odpeljali, bistveno je stalno bivališče, tam se šteje, da so stvari, ki so not v tvoji lasti ali solasti. Če se pa slučajno motim, pa naj kdo popravi...


hmmm ne vem če je to res...ker potem bi ena hiša ostala brez strehe že zaradi tega.

priemr:sam imam 0,0 premoženja, živim v najemniškem stanovanju (kjer ste rekli da me lastnik tako ali tako ne more kar tako vreči na cesto), torej lastniku te hiše lahko po tvoje vse zasežejo???
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavrnitev položnice upravniku

Oddelek: Loža
385477 (1971) matobeli
»

Pravni nasvet glede sodne izvrzbe (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
28051117 (45211) Meizu
»

Vračilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5010545 (8571) moonpowd
»

problem z zlorabo ebaya

Oddelek: Omrežja in internet
343076 (1834) Pesimist
»

Izselitev podnajemnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14926883 (15237) 49106

Več podobnih tem