» »

Problem z neplačanim računom

Problem z neplačanim računom

1
2
»

connel ::

Šernk, seveda ni res, rubijo ti lahko samo tisto kar je tvoje, če je od drugega v skupnem gospodinjstvu lahko to vzamejo le če se ta oseba strinja s tem, ne smejo pa kar vse povprek jemati,..

Ziga Dolhar ::

Do izvršbe ne bo prišlo, brez da bi bilo vmes slovensko sodišče.

1. Tožijo te lahko praviloma v Sloveniji (po sedežu toženca). In boš tukaj povedal "svoje".

2. Če te bodo vseeno tožili v Nemčiji, in bo nemško sodišče vodilo postopek, pa bodo želeli opravit izvršbo v Sloveniji, bo slovensko sodišče pristojno za priznanje sodne odločbe. O tem bo odločalo - slovensko sodišče. Sodišče bo odprlo slovenski Zakon o mednarodnem zasebnem pravu in postopku in morda ugotovilo, da je za tak spor izključno pristojno slovensko sodišče, in odločbe ne bo priznalo. Sodišče bo morda tudi ugotovilo, da bi se v postopku moralo uporabiti slovensko pravo varstva potrošnikov. (Čeprav se glede storitev uporablja pravo izvajalca storitve, se glede varstva potrošnika uporabi potrošnikovo pravo.) In bo morda našlo še en razlog za nepriznanje odločbe. (Za dovolitev in opravo izvršbe je izključno pristojno slovensko sodišče. Ampak to je že mal pozno v postopku :))

3. Vprašanje "opomina" JE lahko izjemno relevantno, saj je nanj vezanih več rokov, mdr. tudi nekatere pravice, ki jih upnik NE more izvrševat PRED pravilnim izrekom opomina.

(Zgolj zelo okviren odgovor glede možnega razpleta. Z MZP-jem nisem imel veliko opravka in me kamot kak pravnik dopolni ali popravi.)
https://dolhar.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavrnitev položnice upravniku

Oddelek: Loža
385451 (1945) matobeli
»

Pravni nasvet glede sodne izvrzbe (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
28050424 (44518) Meizu
»

Vračilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5010452 (8478) moonpowd
»

problem z zlorabo ebaya

Oddelek: Omrežja in internet
343068 (1826) Pesimist
»

Izselitev podnajemnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14926825 (15179) 49106

Več podobnih tem