» »

Zvočniki Logitech Z-5500

Zvočniki Logitech Z-5500

xtrEeme ::

Torej rad bi nabavil omenjene zvočnike Logitech Z-5500, vendar sem skeptičen glede nakupa, ker je cena dokaj visoka zato me zanima nekaj stvari.

-Prvo kot prvo nevem če se splača nakup zaradi tega ker je soba v kateri bi jih namestil dokaj majhna (4 x 4 metre) in me zanima če v takšnem prostoru lahko zvok pride do pravega izraza, ki ga ponuja ta sistem
-Slišal sem(preko kolega, ki jih prav tako uporablja), da se jih da povezat na računalnik tudi preko optičnega kabla, ker nisem najbolj vešč v teh stvareh me zanima kakšna je sploh razlika in kakšen izhod mora imeti zvočna kartica, da lahko priklopim zadevo preko optike
-Ker imajo zvočniki tudi dokaj visoko skupno RMS moč (500 W), me zanima če je zvočna kartica Sound blaster xtreme x-fi audio primerna za priklop teh zvočnikov
-Mogoče še samo tako za info. če kdo ve kje bi jih lahko dobil najceneje (sam imam v mislih spletno trgovino solo.si)

Trenutno uporabljam Genius SW 5000 zvočni sistem in nisem najbolj navdušen nad njimi zaradi potenciometrov za nastavitev glasnosti, ki so narejeni dobesedno katastrofalno (vsaj na mojem modelu), saj je nastavitev glasnosti zelo nelinearna, potem ob glasnosti nad polovico jakosti se opazi šumenje že pri zvoku, pri višji glasnosti je pa že čisto neposlušljivo in še kar nekaj stvari me moti, ki jih nebom našteval ker tema ni o tem.

Torej hvala za morebitne nasvete.
lp
  • spremenil: xtrEeme ()

lasse007 ::

- Tvoja soba se mi ne zdi premajhna (16m2).

- Zvočnike se da povezati digitalno in sicer z optičnim in koaksialnim kablom (lahko je en vir zvoka na optiki, drugi pa na koaksialni povezavi). Zvočna kartica mora imeti digitalni optični ali koaksialni izhod in zaželjeno je, da podpira kodiranje v Dolby Digital (nekatere podpirajo tudi kodiranje v DTS), ker je drugače razen DVD filmov vse v stereo. (Obstajajo tudi že matične plošče z integriranimi zvočnimi karticami z Dolby Digital.)

- Zvočniki imajo svoj ojačevalec in tu je zvočna predvsem vir zvoka.

- Trgovina solo.si ima slab sloves, kaj pa rabljeni?
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lasse007 ()

xtrEeme ::

hmm rabljeni kaj pa vem, raje razkiram malo več denarja za nove

KoMar- ::

Cena ni niti približno visoka, glede na to, kaj boš dobil. Jaz jih imam že nekaj let za domači kino v podobno veliki sobi in so ravno prav :)

lasse007 ::

Jaz sem jih kupil lansko leto za 290EUR, zdaj so pa za dobrih 100EUR dražji.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

xtrEeme ::

Zanima me še če kdo uporablja zvočno kartico Club 3D Theatron DTS Agrippa 7.1, kako je združljiva z Windows 7 ? Ali so driverji pravilni in ali deluje vse ok?

shinko ::

jaz imam omenjeno zvočno kartico. ni problemov v win 7...

DeeJay ::

Jaz uporabljam omenjen sistem že 4 leta za domači kino in je super! Skoz mam sosede na vratih :D Prklopljenega imam na SB Audigy ZS2 (windows 7) preko digitalnega kabla.
Trgovine solo.si se izogibaj na par kilometrov, da ne boš imel problemov, kot kar nekaj uporabnikov tega foruma. Če pobrskaš malo po forumu boš najdu o tej trgovini obsežno temo.

xtrEeme ::

Kje lahko drugje nabavim omenjeno zvočno kartico pri nas? ne najdem v nobeni drugi online trgovini

shark_nm ::

jaz imam 5500 pa agripa...deluje super, edino ni to to. Moraš vedt da so to računalniški zvočniki,ter da smo od kino efekta še daleč. Moraš imet v rezervi, da nisi potem razočaran


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5.1 zvok v PC igrah?

Oddelek: Zvok in slika
384843 (1259) KTr1sk
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33048943 (17437) Matej_K
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018352 (10688) sash69
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310679 (9954) T-Majo
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika
455261 (3576) jRk0

Več podobnih tem