» »

Cdrom ne bere CDjev, lahko jih pa pečem

Cdrom ne bere CDjev, lahko jih pa pečem

levaky ::

LP!

Imam zanimiv problem. Ko v PC vstavim katerikoli CD, mi napiše, da sem vstavil prazen(blank) CD. Pa ni važno, ali je posnet ali resnično prazen.
Če ustavim prazen CD, lahko nanj z nerotom zapečem podatke in CD je normalno berljiv v drugih PCjih.

Enako velja tudi za DVD.

Je kdo že kdaj naletel na takšen problem? To se mi pojavlja na šestih računalnikih, ki imajo vsi enako opremo in zadeva ne nehala delovati na vseh pcjih na enkrat.

lp, Matej

gorenjc ::

A lahko malo več podatkov?:)Os, tam kjer so težave in verzija Nerota, ter isto tam kjer je možno brati cd/dvd.

Oh, stupid me, lahko bi vsaj to napisal ja:)

Problemi so na winXP, nero 7.10.0.1. Imeli smo tudi InfraRecorder in Nero 9 free edition.

Stvari delajo na win7 in winXP, različni pcji, različni neroti.

Ampak bolj je problem v tem, da pečem lahko brez problema, le CDja problematični PCji ne preberejo. Ne preberejo ne originalnih, ne pečenih.

Matej

Spajky ::

Crknil read laser? (ali umazan) ?
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Na 6 PCjih na enkrat? Morda, bom poizkusil zamenjati CDrom.

gorenjc ::

Če tole prav razumem.problem na xp-jih ( 6 mašin) isti software (nero 7.1), hardware tudi isti( kar se tiče cd/dvd enot).
A je problem pri branju tako cd/dvd-jev?

shark_nm ::

Poveži cd enoto pa zvočno kartico, daj noter en avdio cd in probaj zagnat....tako boš izključu sistemsko napako... Aja če pa imajo sploh še cd enote to možnost direktnega prenosa zvoka iz cdja pa ne vem, ker že dolg ne uporabljam cd/dvd enot...lp

amigo_no1 ::

Kakšen boot v live linux iz usb ključka, tam preveri branje cd/dvd-jev ..
Meni izgleda kot softwerska težava.

Kolikor sem včeraj še enkrat preverl, sedaj bere vse CDje, prebral je tudi stare in nove DVDje, le ene serije DVDjev še vedno noče.

Zna biti, da je bil problem v slabi tortici DVDjev. Se bom danes še enkrat lotil preverjanja, pa da vidimo kje smo.

lp, Matej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

best CD/DVD/BD cloning tool win10

Oddelek: Pomoč in nasveti
443070 (2052) Ijus
»

snemanje AUDIO CDjev ?

Oddelek: Zvok in slika
7871 (706) Senna4ever
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496103015 (27524) nuclear
»

Nec DVD rekorderji in LabelFlash (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6828559 (18876) Mitko_R
»

Label flash

Oddelek: Pomoč in nasveti
358333 (5603) shany

Več podobnih tem