» »

Izkušnje s trgovino Mlacom in Funtech

Izkušnje s trgovino Mlacom in Funtech

Temo vidijo: vsi
««
10 / 12
»»

solatko ::

Morda jih gripa daje in nima kdo sestavit. Pokliči jih, saj so čisto prijazni fantje.
Delo krepa človeka

Horas ::

ja, po mejlu se lepo meniš pa malo prtiskaš. po moje se tut nalašč mal napravlajo.

Horas - Precej sem sodeloval s Funtech-om, so bili vedno zainteresirani, da jim nedokončane stvari ne ležijo v prostoru in so vedno pohiteli. Najbolje je poklicat in dobiš informacijo takoj, mail imajo kar zaseden in včasih nimajo časa takoj odgovort.
Delo krepa človeka

-RS6- ::

-RS6- je izjavil:

21.1. sem naročil sestavo računalnika pri funtech. Vse komponente imajo rok dobave največ 1-2 dni. Status naročila v tem času ostaja nespremenjen "V obdelavi". Ravno prejšnji teden mi je šla še grafična na starem računalniku, tako da je tole čakanje še malo težje, kot bi bilo sicer.

Prejšnji teden v sredo sem jim poslal mail. Naslednji dan so me poklicali in poslali predračun. Danes sem dobil računalnik.

kolesko ::

Mlacom je tko tko no, kupi če najdeš ugodno reč in je res ne najdeš na amazonu ali pri švabih ali pri nas... Ne rečem ampak kakšne stvari pri nas dobiš al pa je tam tam cena.. KEr pri njih čakašd 10 dni da pridejo itemi, če najdeš cnej tujina rajše tam naroči pa bo clo prej prišlo. Slabe izklušnje imam tam z uveljavljanem prenosnika, ker ethernet vtičć ni delal, in sm se bockal, da mora vse brezhibno delovati ko je računalnik nov, saj garancija je da ti pripada od nakupa 7 dneh se mi zdi nov računalnik, ali pa clo vračilo plačila lahko zahtevaš če iz neznanega razloga ne zrihtajo. No pol so novo matično zamenjal in je blo ok. Drugo stvar so mi pa zdej malce začinili, ko so mi na star naslov poslali ohišje računalnika, saj je ena brihta rajše iz nekega sterega registra staknu moj naslov z mojim emailom, kljub temu da so oni po mailu naoročilo potrdili in so vidli moj posodbljen naslov, poleg tega da, sem tudi gor prijavljen s pravim naslovom. Poleg poštenine sm še plačal za benz v eno smer tako da sm pošnitno okol 15 eur plačal kar ni tako drago za 17 kg ohišje. Če bi bila tujina no go saj bi preplačal ceno ohišja. PRi njih sm se zdilal za popust nekaj malega za rame, ker so mi zafrknil pošiljko, če pa ne bojo dal ob prevzemu popusta pa tudi ne bom kupil,bom pa rajše drugje vzel ali tujina. Ker pri njih ne vidim razloga kupvat, razen če vidim določeno stvar da bi pod nujno vzel, saj konec koncev se isto načakam kakor, da sam naročam prek tujine, tudi pri naročilih če nisi zadovoljen , ali predolgo čakaš, lahko zavrneš, dokler ne podpišeš pa sprejemeš česa... Tudi to se dogaja žal. Tudi ob nakupu mislim da ti velja pravica odstopa od nakupa in vračila izdelka..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kolesko ()

kolesko ::

Pa na veliko obljubljao, težko jim je dat 5 odstkov popusta, pol ti oblubjo 3% popusta, ko se odločiš za nakup pa reče 2% lahko uveljaviš. No tak odnos majo, tudi če daš višji strošek na njihovo napako ko se gre za pošiljko pri poštnini ....

recmajkemi ::

AleksanderA je izjavil:

Funtech: 100% nakazilo - 4100€.

Čakalna doba: dober mesec

To veš, da si upravičen do obresti v kolikor si kupoval kot fizična oseba?
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

recmajkemi ::

41. člen

(1) Če podjetje molče ali izrecno pogojuje nakup blaga ali opravljanje storitev z delnim ali celotnim predplačilom in dobavi blago ali opravi storitev po prejemu predplačila, je dolžno potrošniku ob dobavi blaga ali izvedbi storitve obračunati in plačati obresti po obrestni meri, po kakršni se obrestujejo hranilne vloge, vezane nad tri mesece.

Ok zdej so te banke mal zafrknile, ker imajo 0,01 % obrestno mero.

Pride do zanemarljivh 0.1 €
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

bauci ::

Pozitivna izkušnja s trgovino Mlacom. V ponedeljek plačal dva monitorja in v sredo jih je Pošta že dostavila v okolico NM. Pohvala obema.

MrStein ::

Kake imajo dostavne roke te dni?
Tisto 3-10 dni pomeni res okoli 10 dni ali le "ni na zalogi, ko pride, pride" ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein - Tam nekje 5-6 dni, po vplačilu, to pomeni, da ima na zalogi nekdo drug v SLO. Teh artiklov ne moreš vzet po povzetju, je treba naprej plačat, prišlo je pa do sedaj še vedno.
Delo krepa človeka

No, 5-6 dni ni, ker je od potrditve vplačila že 13 dni.
Motiti se je človeško.

Jaz sem vedno dobil v tem roku, je pa res, da že nekaj časa nisem nič naročil pri njih. Si jih poklical?
Delo krepa človeka

jaz sem 2 sistema v podpisu pri niih dobil v roku 15-16 dni.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

gavrin ::

Funtech 14.11. naročeno, 16.11 plačano za enkrat še nič....:(

Jarno ::

Mogoče bi v tem tem času dobil, če bi vsak artikel imel rok dobave 1-2 dneva. Če piše 3-10 dni, potem se načeloma računa od datuma plačila in to lahko v primeru sestavljenega računalnika znese dva tedna in več.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

blackbfm ::

pri meni so tudi zamujal, je bilo pa po povpraševanju naročilo takoj pripravljeno za prevzem.. imajo preveč dela:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

tetriandoch ::

Kakšne imate pa iskušnje z uveljavljanjem garancije pri funtech? Sprašujem zaradi garancije. Na spletni strani piše, da je garancije na računu ali na garancijskem listu. Na računu garancij ni. Garancijski listi pa so bili samo pri določenih artiklih. Če gledam garancijo pod izdelki na spletni strani pa je stvar tudi nejasna. Piše recimo zgoraj garancija 2 leti, spodaj pa 3 leta ipd. Ali je mogoče eno garancija uvoznika in durgo proizvajalca?

S sestavo in dobavo ni bilo nobenih problemov.

Zgodovina sprememb…

blackbfm - Po navadi imajo dela kar dost.
tetriandoch - Z garancijo nisem imel nikoli problemov, če prav je bilo kar nekaj izdelkov z napakami proizvajalca, nič oni krivi, so pa hitro rešili.
S parimi drugimi trgovinami sem imel probleme in sem parkrat sam uveljavljal RMA, ker so mi hotreli zamenjat s slabšim izdelkom.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Si jih poklical?

Ja. Odgovor standardni "jutri bo". :)
Motiti se je človeško.

Potem so se pa poslabšal.;(
Delo krepa človeka

lukap7 ::

Sem se registriral prav zaradi tega, da povem svojo izkušnjo z Funtech-om.
Uglavnem naročil sem pri njih vodni hladilnik za CPU od Corsairja. Na spletni strani je pisalo, da je rok dobave izdelka med 3 in 10 dnevi, kar seveda ni bilo res. Izdelek sem čakal več kot 14 dni (delovnih seveda), ampak ker so bili ravno časio Covida nisem želel nič težiti glede tega in sem zadevo enostavno pozabil. Ko sem naročen izdelek končno dobil sem ga seveda takoj zmontiral v računalnik da bi ga preizkusil, vendar sem še pred zagonom ugotovil, da je izdelek poškodovan (polomljen konektor za priklop USB kabla), zato sem ga zapakiral nazaj v embalažo in ga odnesel nazaj v trgovino, da bi se opravil garancijski postopek (preden kdo reče da je bil hladilnik nestrokovno zmontiran lahko rečem, da ni bil prvi tak ki sem ga zmontiral v računalnik tako da imam že kar nekaj izkušenj s tem in tudi konektor se ne polomi kar tako ko priklopiš USB kabel).
V trogvini so opravili "strokovni" pregled izdelka in ugotovili, da je poškodba fizična, zato so rekli, da se jim izdelka ne splača pošiljati v garancijo, ker jim bojo tako ali tako garancijo zavrnili in jim bodo zaradi tega nastali nepotrebni stroški, ter da ne morejo dokazati da tega nisem poškodoval jaz, zato naj se znajdem sam. Rečeno mi je bilo še, da izdelek lahko deluje tudi brez tega in da naj ga kar uporabljam kar se mi je zdelo zelo nestrokovno, saj običajno če kupiš neko novo stvar, jo kupiš zato da ti deluje v celoti in ne samo delno.
No zadevo sem potem s Corsairjem uredil brez kakršnegakoli problema, samo poslal sem jim pokvarjen izdelek in dobil sem novega, tako da še sreča da je vsaj nekdo strokoven in pripravljen pomagati.
Za konec pa še lahko povem to, da ko sem Funtechu napisal Email, da bom delil to svojo NEGATIVNO izkušnjo z njimi in njihovim odnosom do strank po forumih, sem dobil odgovor, da je to blatenje in pravno ni dovoljeno, ter da naj se pazim takih podvigov... Izgleda da tudi svoboda govora ni več to kar je bila...

Sem si rekel da želim sprobati še kakšno drugo trgovino v Sloveniji kot Mlacom ali Mimovrste, ampak mi je zelo žal te odločitve.

To je moja ZELO SLABA izkušnja z Funtechom, zato tam ne kupim nikoli več nobene stvari in tudi drugim ne priporočam, ker v primeru uveljavljanja garancije lahko porabite preveč živcev in prostega časa kar pa defenitivno ni vredno kakršnegakoli denarja.

Lep pozdrav vsem in upam da ni veliko podobnih primerov kot je moj.

Vuli ::

to je pa šalabajzersko delo. Iste zgodbe že 20 let. Sramota.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

rdecaluc ::

Pri funtechu naročil izdelek na zalogi, dobil email da so prejeli naročilo. 5h kasneje je bilo naročilo preklicano ker ni bilo zaloge.
(Naročil iz nemčije in je bilo pri meni v 4 dneh)
Frend je čakal računalnik skoraj 3 tedne ampak ajde okej pač korona. Bolj me moti to da se na telefone sploh ne oglašajo.
Sicer pred korono pri njih nisem imel težav.

Pri Mlacomu pa poklical, se vse zmenil in dobil isti dan. In tudi drugače za artikle ki jih niso imeli v ponudbi sploh ni bil problem dobavit.
Est modus in rebus. ,typos

ne klicarit pište na mejl, jaz sem še vedno dobil v uri ali dveh odgovor.

NejcSSD ::

Funtech poklikal željene artikle vsi na zalogi ali 1-2 dni, naslednje popoldne prevzel (5600x, 32gb 3200 ripjaws, MAG B550 tomahawk, p2 crucial ssd, ...).
Med 23. in 24.12.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

D3m ::

Uuuu Tomahawk.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Rias Gremory ::

Jaz imam načeloma v redu izkušnje s Funtechom.
Naročil 14. decembra, plačal 15. decembra. Enega izmed artiklov so odstranili od naročila, o tem so me obvestili, prav tako so me obvestili da je rok dobave 3-10 dni. Naročilo je bilo 22. decembra zaključeno, 23. decembra dostavljeno. S hitrostjo dostave sem bil zadovoljen.
Moti me to, da sem jih preko maila vprašal, če je možno da naročijo ohišje, ki je dobavljivo iz tujine (tako so mi povedali) in pošljejo vse skupaj. Odgovora nisem dobil.
Raje vidim, da mi napišejo "ni možno" kot pa popolnoma nič.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

NejcSSD ::

D3m je izjavil:

Uuuu Tomahawk.

Najugodneje v Evropi :D

https://www.mimovrste.com/plosce-amd-pr...
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

MaticKregar ::

Jaz sem pri funtech vzel namizni pc, ki sem ga z vaso pomocjo sestavil. Odnos bil vredu, sestavili pc, ponudili drugo ohisje, ker prvotnega ni bilo nazalogi. Skratka, brez problemov...

Ima kdo izkušnje z zamenjavo komponente (RAM) pri Funtechu?
Komponenta je (verjetno) OK, vendar ni kompatibilna z matično (imam odprto temo glede te težave). Rad bi zamenjal z drugim modelom RAMa. Seveda pa nisem 100% da je RAM brezhiben ker matična tudi do POST-a ne pride.
Zakonske podlage seveda nimam, plačal sem 16.12., dobil par dni kasneje. Vse skupaj testiral šele nekaj dni nazaj.

Furbo ::

Da ni spet kaka AMD plata s supernovim procesorjem in posledično rabiš samo bios update?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Žal ne, gre se za Intel J4105M (plata+cpu kombo, Računalnik se ne prižge, ASROCK J4105M ).

A2233 ::

lukap7 je izjavil:

Sem se registriral prav zaradi tega, da povem svojo izkušnjo z Funtech-om.
Uglavnem naročil sem pri njih vodni hladilnik za CPU od Corsairja. Na spletni strani je pisalo, da je rok dobave izdelka med 3 in 10 dnevi, kar seveda ni bilo res. Izdelek sem čakal več kot 14 dni (delovnih seveda), ampak ker so bili ravno časio Covida nisem želel nič težiti glede tega in sem zadevo enostavno pozabil. Ko sem naročen izdelek končno dobil sem ga seveda takoj zmontiral v računalnik da bi ga preizkusil, vendar sem še pred zagonom ugotovil, da je izdelek poškodovan (polomljen konektor za priklop USB kabla), zato sem ga zapakiral nazaj v embalažo in ga odnesel nazaj v trgovino, da bi se opravil garancijski postopek (preden kdo reče da je bil hladilnik nestrokovno zmontiran lahko rečem, da ni bil prvi tak ki sem ga zmontiral v računalnik tako da imam že kar nekaj izkušenj s tem in tudi konektor se ne polomi kar tako ko priklopiš USB kabel).
V trogvini so opravili "strokovni" pregled izdelka in ugotovili, da je poškodba fizična, zato so rekli, da se jim izdelka ne splača pošiljati v garancijo, ker jim bojo tako ali tako garancijo zavrnili in jim bodo zaradi tega nastali nepotrebni stroški, ter da ne morejo dokazati da tega nisem poškodoval jaz, zato naj se znajdem sam. Rečeno mi je bilo še, da izdelek lahko deluje tudi brez tega in da naj ga kar uporabljam kar se mi je zdelo zelo nestrokovno, saj običajno če kupiš neko novo stvar, jo kupiš zato da ti deluje v celoti in ne samo delno.
No zadevo sem potem s Corsairjem uredil brez kakršnegakoli problema, samo poslal sem jim pokvarjen izdelek in dobil sem novega, tako da še sreča da je vsaj nekdo strokoven in pripravljen pomagati.
Za konec pa še lahko povem to, da ko sem Funtechu napisal Email, da bom delil to svojo NEGATIVNO izkušnjo z njimi in njihovim odnosom do strank po forumih, sem dobil odgovor, da je to blatenje in pravno ni dovoljeno, ter da naj se pazim takih podvigov... Izgleda da tudi svoboda govora ni več to kar je bila...

Sem si rekel da želim sprobati še kakšno drugo trgovino v Sloveniji kot Mlacom ali Mimovrste, ampak mi je zelo žal te odločitve.

To je moja ZELO SLABA izkušnja z Funtechom, zato tam ne kupim nikoli več nobene stvari in tudi drugim ne priporočam, ker v primeru uveljavljanja garancije lahko porabite preveč živcev in prostega časa kar pa defenitivno ni vredno kakršnegakoli denarja.

Lep pozdrav vsem in upam da ni veliko podobnih primerov kot je moj.

Žal je veliko takih primerov in podobnih primerov.
Sam nisem naredil domače naloge in prebral vseh teh negativnih komentarjev glede Funtech zato sem tudi sam med njimi. Zakon o varstvu potreošnikov (Vhttp://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred... kršijo na mnogih področjih, če naštejem samo nekatere:
- 2. člen ZvPot, Podjetje mora s potrošniki poslovati v slovenskem jeziku ... poglejte si njihove spletne strani, kjer gre za spakedranščino več jezikov, četudi se večino izrazov, da čisto lepo prevesti v slovenščino;
- zavajajoče navedbe o zastopstvih (namreč, če lahko neko stvar pri njih naročiš še ne pomeni, da so uradni zastopniki), gre za zavajanje kupcev
- glede garancijskih rokov in garancijskih listov je zakon jasen v 16-18. členu, kot so sporočali že drugi uporabniki na tem forumu se Funtech zahtev zakona ne drži, kaj šele, da bi dajali slovenska navodila kot se to od njih zahteva v 20. členu zakona.
- ne držijo se obljubljenih dobavnih rokov (zavajanje kupcev), ne obračunajo obresti za avansna plačila kot to od njih zahteva 41. člen zakona (pa sploh ne gre za nekaj centov temveč za odnos in spoštovanje zakona in potrošnika)

Prodajajo računalnike (sestavo in testiranje ter namestitev programske opreme ti zaračunajo) brez potrebnih Atestov in s tem izigravajo zakon saj za naročen računalnik dobiš dva predračuna, kjer je na enem komponenta - spomin na kar dobiš pojasnilo tudi v mailu s tekstom, kjer je jasno, da se svojih kršitev zavedajo, in da jih delajo zavestno:

Spoštovani,

pošiljamo vam predračun za naročeno blago. Predračuna se lahko plača v enem znesku.
Dobavni rok: 3-10 dni.
Prosimo za plačilo predračuna v priponki na naš TRR pri DELAVSKI HRANILNICI : SI56 6100 0002 4145 102

Za pomnilnik dobite posebej ponudbo zaradi spodaj navedenega.

V kolikor boste naročili storitev sestave komponent in toliko komponent, da bi iz njih lahko sestavili osebni računalnik, bomo morali zaradi zakonodaje vaš nakup zavrniti. Razlog za to je dejstvo, da "se sme dajati v promet samo proizvode, ki so skladni s veljavnimi tehničnimi predpisi". Zahtevan postopek ugotavljanja skladnosti obsega izjava o skladnosti, preizkusno poročilo oz. certifikat ter izdelavo tehnične dokumentacije. Takoimenovano "certificiranje" oz. izdelava takšne dokumentacije predstavlja dodaten strošek. Ker gre v naših primerih za individualne sestave, bi morali vso potrebno dokumentacijo pridobivati za vsak sestav posebej, kar pa stroškovno ni smiselno.
Ker verjamemo, da tudi vi nad takšnim dodatnim stroškom ne bi bili navdušeni, vam omogočamo nakup vseh artiklov za vaš sestav vključno s storitvijo sestave komponent ob določenih pogojih. Upoštevajoč zakonske omejitve lahko vgradimo komponente do takšnega stanja, da se sestav ne more obravnavati kot "osebni računalnik". Definicija osebnega računalnika: "proizvod, ki ga prinesemo domov, nanj priključimo miško, tipkovnico, monitor, vključimo v elektriko in z zagonskim gumbom spravimo v delovanje, da se prikaže slika. Od tu naprej ga brez poseganja v notranjost začnemo uporabljati."
Torej naša rešitev je v tem, da vam sestavimo komponente do te mere, da se kombinacije komponent še ne more obravnavati kot osebni računalnik. Pomnilnik oz. RAM vam bomo tako prodali na ločenem računu in tudi fizično izročili ločeno od ostalih sestavljenih komponent. Od tega trenutka je vaša skrb, da omogočite pravilno vgradnjo zadnje komponente, ki zaključi celoto v računalnik. Predlagamo vam, da prepustite vgradnjo pomnilnika strokovni osebi oz. podjetju, ki bo lahko tudi pridobilo vso potrebno dokumentacijo za vaš računalnik.

Lahko rečem samo, da največ kar uporabnik lahko naredi je, da kršitve sporoči na Tržni inšpektorat ter pač svojo izkušnjo deli še s kom, da prepreči nesrečo še koga. Sam sem šel zakon brat po njihovem arogantnem odgovoru, da oni delajo vse v skladu z zakonodajo... ter nato vse (in še več kot sem najprej pomislil saj nisem poznal zakona) predal pristojnim institucijam.
Upam, da bo dovolj nezadovoljnih kupcev od pristojnih organov zahtevalo, da to podjetje primerno kaznuje in zapre.

in kaj točno je problem, sem prebral povšno ne da se mi vse sem pa zihr da si en tistih ko mu stopi na živce že vsaka mlebkost.

tudi jz sem 2 pcja naročil v zadnjih 5letih pri njih. pri obeh dobil po 2 računa.vendar rame so mi đe oni vstavili ni blo treba meni

Choc ::

Tudi jaz sem kupoval sestavljene računalnike pri njih in nikoli ni bilo problemov.

A2233 - Si lastnik ali zaposlen pri konkurenčni firmi, ki bi sedanje povpraševanje po novih računalnikih rad izkoristil za močno zvišanje cen pa ti cene Funtech-a pri tem nagajajo.
Funtech je pri nas ena boljših trgovin, kjer dobiš praktično vse, kar je potrebno za sestavo novega PC-ja po kolikor toliko normalnih cenah. Certificiranje je izsililo oziroma zlobiralo podjetje PCX, ki je hkrati dobilo tudi licenco za to početje, saj so skoraj edini, ki sestavijo več računalnikov istega tipa, poleg tega jih certificiranje nič ne stane, ker to opravijo v hiši in so tako postali najkonkurenčnejša firma za ta opravila v SLO. Mali sestavljalci so se pač morali prilagoditi in ne ponujajo popolnih sestav. Ti gre ali tvoji firmi to v nos?
Delo krepa človeka

strom_15 ::

Funtech podjetje ni ravno zaupanja vredno podjetje, saj piše na njihovi spletni strani, da je določen artikel na zalogi, potem pa naknadno ugotovijo, da temu ni tako.

So še boljše računalniške trgovine v Sloveniji tudi z nižjimi cenami.

Cveto ::

Če govorimo o fizičnih trgovinah, kjer znajo tudi kaj svetovti, potem težko. Funtech je kar ok, se jim pa zgodi napaka, tako kot vsem.

strom_15 - Funtech nima lastenga skladišča, v katerem bi bilo na voljo vse, kar si kupci zaželijo, zato zaupajo poslovnim partnerjem, da so njihove informacije o zalogah artiklov ažurne in podajo rok dobave, kot jo imajo dobavitelji na svojih straneh. Seveda kupce to ne zanima kaj dosti, ko iščejo željene komponente, je pa enako s katero koli trgovino na svetu, ki ima tudi kakšnega neresnega dobavitelja ali pa so problemi v transportu (nedelujoča pristanišča, covid problemi v prehajanju mej,....) in na to nimajo vpliva, razen da dobavitelja menjajo, če se to dogaja prepogosto, seveda, če tak obstoja, saj ima probleme z držanjem rokov skoraj vse svetovno gospodarstvo, zakaj bi bil Funtec izjema?

Kar je odvisno od njih, sem spoznal po veliko naročilih pri njih, so še kako zaupanja vreden partner.

Glede na tvoje trditve, da je veliko boljših in cenejših, te vsled poklicnega zanimanja prosim, da jih objaviš.
Delo krepa človeka

Machete ::

solatko je izjavil:

strom_15 - Funtech nima lastenga skladišča, v katerem bi bilo na voljo vse, kar si kupci zaželijo, zato zaupajo poslovnim partnerjem, da so njihove informacije o zalogah artiklov ažurne in podajo rok dobave, kot jo imajo dobavitelji na svojih straneh. Seveda kupce to ne zanima kaj dosti, ko iščejo željene komponente, je pa enako s katero koli trgovino na svetu, ki ima tudi kakšnega neresnega dobavitelja ali pa so problemi v transportu (nedelujoča pristanišča, covid problemi v prehajanju mej,....) in na to nimajo vpliva, razen da dobavitelja menjajo, če se to dogaja prepogosto, seveda, če tak obstoja, saj ima probleme z držanjem rokov skoraj vse svetovno gospodarstvo, zakaj bi bil Funtec izjema?

Kar je odvisno od njih, sem spoznal po veliko naročilih pri njih, so še kako zaupanja vreden partner.

Glede na tvoje trditve, da je veliko boljših in cenejših, te vsled poklicnega zanimanja prosim, da jih objaviš.

Če plačaš slovensko ceno, želiš zalogo. Popoldne na pošti. Čakaš lahko iz tujine sam. Trgovina naj ima zalogo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Machete - Za kaj takega rabiš kar veliko osnovnih sredstev, katerih pa v SLO ni. Iz tujine iskano blago ravno tako čakaš ali pa ga celo ne dobiš pa imajo večje zaloge in banke za seboj.
Tudi za pralni stroj ali hladilnik ni rezervni del popoldne na pošti pa gre za slovenske proizvode.

Indija koromandija pa je precej oddaljena od slovenskih ponudnikov.
Delo krepa človeka

crniangeo ::

Že večkrat kupil pri njih robo. Nikoli težav, če nimajo, povejo, ponudijo alternativo za enak denar, cenejše ali pa dražje.

Glede njih vse top.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Gagatronix ::

Osebno se Mlacoma drzim se iz casov, ko so bili v Trnovem.

mihor ::

Gagatronix je izjavil:

Osebno se Mlacoma drzim se iz casov, ko so bili v Trnovem.

Jaz sem bil prvič pri njih, ko so bili še pri Žalah. :) Ampak FunTech je bolj kul.

jotunn ::

solatko je izjavil:

strom_15 - Funtech nima lastenga skladišča, v katerem bi bilo na voljo vse, kar si kupci zaželijo, zato zaupajo poslovnim partnerjem, da so njihove informacije o zalogah artiklov ažurne in podajo rok dobave, kot jo imajo dobavitelji na svojih straneh.

Ok pac nimajo lastnega skladisca, saj verjetno niso edini. Ampak v tem primeru pac ne pises da je stvar na zalogi. Na zalogi je takrat, ko je stvar v TVOJEM skladiscu in v tvoji zalogi, ne ko je stvar (mogoce) nekje na svetu v enem X skladiscu. To pac ni "na zalogi". In ja pri nas se vse preveckrat dogaja, da se razume, da je stvar "na zalog" takrat, ko proizvajalec potrdi, da bo mogoce enkrat v naslednjih nekaj dnevih/tednih/mesecih sel izdelek v proizvodnjo. In potem traja dobava "iz zaloge" par tednov, z miljonom izgovorov zakaj naj bi dobava iz zaloge v Ljubljani do Kranja trajala en mesec.

jotunn - Oni nimajo skladišča, robo dobijo v trgovino tisti dan, ko si obveščen, da so stvari pripravljene za prevzem ali pošiljanje. Kaj ti ni jasno?
Oni imajo na spletni strani objavljen rok dobave, katerega jim ponuja dobavitelj, če laže on, laže tudi Funtech. Preprosto. Se pa trudijo, da je tega čim manj, tudi z izbiro dobaviteljev, kjer je to sploh možno. Če je za določene komponente samo eden, izbire ni.
Sami ne naročajo robe iz tujine, ker so potem verjetno problem reklamacije in garancija.
Tisto kar piše rok dobave do 3 dni v tem času pride, ostalo pa upajo, da vsaj približno takrat. Zaloge pišejo - pri dobavitelju.
Delo krepa človeka

Oni imajo na spletni strani objavljen rok dobave, katerega jim ponuja dobavitelj, če laže on, laže tudi Funtech. Preprosto. Se pa trudijo, da je tega čim manj, tudi z izbiro dobaviteljev, kjer je to sploh možno

S cim tocno se potem tolk trudijo ce je itak vse odvisno pomoje od enega ali dveh dobaviteljev, zalog pa nimajo.. ce bi vsaj stran posodobili da bi se hitreje odpirala..

blackbfm je izjavil:

Oni imajo na spletni strani objavljen rok dobave, katerega jim ponuja dobavitelj, če laže on, laže tudi Funtech. Preprosto. Se pa trudijo, da je tega čim manj, tudi z izbiro dobaviteljev, kjer je to sploh možno

S cim tocno se potem tolk trudijo ce je itak vse odvisno pomoje od enega ali dveh dobaviteljev, zalog pa nimajo.. ce bi vsaj stran posodobili da bi se hitreje odpirala..

ti to resno? njihova stran čisto lepo dela.

poglejte ka je mlacom naredil, groza. konfig je zdaj še bolj beden kot je bil

ti to resno? njihova stran čisto lepo dela

Probaj iskalnik, ima občuten zamik, rezultati so bolj polovični, pa tudi pri navadnem brskanju sem večkrat doživel slowdown. Ne bi rad prevec ku*cal funtecha, kot trgovina so ok, ampak obcutka da se oni prav trudijo pa ze dolgo nimam vec :)
««
10 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AGT Računalniki, AGT Trgovina (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Kaj kupiti
785314285 (49831) igorpec

AGT računalniki (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

562140604 (80144) kuglvinkl
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

16533317 (22159) cholt45
»

AGT računalniki d.o.o. (strani: 1 2 )

6816387 (12185) gendale

Več podobnih tem