» »

Izkušnje s trgovino Mlacom in Funtech

Izkušnje s trgovino Mlacom in Funtech

Temo vidijo: vsi
««
8 / 12
»»

dottor ::

Jaz za mlacom sem se že navadu da je dobavna doba 10-14 dni, ampak do sedaj nisem imel nikoli problemov z njimi ne glede plačila, dostave, vračila, garancije...
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

hdx ::

Moja izkušnja z funtech. Kupim računalnik, ampak ni delal zvok, tako da sem ga poslal po pošti na njihov servis. Me pokličejo in rečejo, da je pošta uničila matično ploščo, ter da moram plačati novo. OK ni se mi dalo komplicirati, naročim novo matično ploščo, ter mi zaračunajo še za servis nekaj manj kot 30 EUR. PC prevzame kolega v njihovem podjetju, mi ga pripelje in zvok spet ne dela. Ker se mi ne da več ukvarjati z njihovimi servisi, bom v ponedeljek zahteval denar nazaj.

fosil ::

Močno dvomim o resničnosti te zgodbe.
Kako naj bi pošta uničila matično, ki je v ohišju?
Kako so vedeli da jo je uničila pošta in ne ti?
Če bi jo uničila pošta, zakaj bi ti plačeval in ne uveljavljal odškodnine pri pošti?
Tako je!

hdx ::

Zakaj bi lagal? Na matični naj bi bila neka praska, zaradi katere zvok ni delal, ampak so potem najdli napako še pri PCIe, to naj bi poškodovala pošta po njhovem. Ker imam v firmi veliko dela, se nisem hotel ubadat še s tem, zato sem dal tistih 60 eur, zato da bi mi čimprej zrihtali zadevo. Po telefonu so mi rekli, da bom plačal 60 eur, plačal sem 90 zaradi njihovega servisa, čeprav je PC pod garancijo. Paket po njihovem ni bil dovolj zavarovan, čeprav sem poslal v istem paketu, kot so mi poslali oni.
Nove matične plošče mi niso hoteli poslati po pošti, da se nebi spet kaj zgodilo, zato je kolega prevzel paket pri njih in mi ga danes dostavil. Ko sem prižgal računalnik, zvok spet ni delal, čeprav sem zvočnike testiral na 4 računalnikih in nikjer ni bilo problema.

gddr85 ::

ampak kako je pošta lahko pokvarila matično, če je ta bila v ohišju?

hdx ::

To je bolj vprašanje za njih kot za mene :) Lahko da so oni kaj zajebal in so obtožili pošto. Zahteval bom denar nazaj in naročil nov PC na mindfactory.
Plačal sem 20 eur za sestavo in testiranje, ampak zvok ni delal od prve minute, torej dvomim da so kaj testirali.

r3dkv1c4 ::

hdx ne blodi...prav.
Če nekaj ne storiš, ne odgovarjaš, se strinjaš?

Se pravi, da ob ugotovitvi, da zvok ni deloval, je hdx nekaj počaral....hocus pocus in pojavila se je nekaj "črtica" na matični.
Kakorkoli....meni take bedarije ne boš prodal, če pa je kdorkoli na funtechu tako zabit, da ti verjame, pa tudi ok.
Ampak očitno so tudi oni ugotovili tvojo zmoto in so lepo ponudili zamenjavo proti plačilu.
Vse ostalo je brezpredmetno.
To, da pa ti pišeš svoje izkušnje in hočeš očrnit prodajalca, zaradi svoje zmote in lastne napake, je pa skrajno podlo.

Se strinjaš?
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

eric_cartman ::

@hdx

Tole ne drži vode. Zgleda kot slabo sestavljena zgodba. Če si sam kaj rovaril po matični plošči je to tvoj problem in tako ponavadi tudi je, ko gre nek "mojster", ki je prvič odprl računalnik šarit po matični.

Pošta bi ti morala računalnik najprej odpret --> kar pa močno dvomim, da bi kaj takega počeli. Niti nimajo časa, povrh vsega pa je kaznivo.

Potem pa imaš tu še funtech, s katerimi ima ogromen procent ljudi dobre izkušnje, če niso na slovenskem trgu celo najbolj kompetentni, kar se tiče prodaje in sestave računalnikov in opreme.

Sicer pa bi res rad slišal od kakšnega funtechovca, ki sigurno uporablja tale forum, kako "resnična" je tale zgodba.

hdx ::

Računalnik so sestavili oni, jaz nisem nič rovaril. Zvok ni delal od prvega zagona računalnika, nekaj dni sem se ukvarjal z driveri in ostalimi rešitvami in ker ni nič delalo sem ga poslal nazaj. To naj bi pošta poškodovala matično so rekli oni po telefonu ne jaz. Ker nisem kompliciral, sem še enkrat kupil novo matično ploščo in plačal 60 eur, jo dobil včeraj in isti problem, zvok ne dela.
http://shrani.najdi.si/?2U/Vr/1uTmX3XT/...

Na štirih PCjih zvok dela brez problema, torej zvočniki niso problem.
Meni je čisto vseeno kdo je uničil matično, tudi če bi jo jaz, kupil sem novo in pošteno plačal tudi servisno storitev, pa ne dela nič

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hdx ()

Qushaak ::

@hdx: Glede na to, da že več kot 8 let kupujem računalniške komponente izključno pri njih in nikoli nisem imel težav z zamenjavo. Samo ta tvoja zgodba je ena sama megla in res ne prepriča nikogar v njeno pristnost.
Funtech-ovcem verjamem, da bi sami zamenjali plato (če bi šraufenciger spodletu recimo), saj jim je v interesu da stranka dobi brezhiben računalnik.
To, da je pa pošta odpirala ohišje ni verjetno. Žal.

PredatorX ::

Qushaak je izjavil:

@hdx: Glede na to, da že več kot 8 let kupujem računalniške komponente izključno pri njih in nikoli nisem imel težav z zamenjavo. Samo ta tvoja zgodba je ena sama megla in res ne prepriča nikogar v njeno pristnost.
Funtech-ovcem verjamem, da bi sami zamenjali plato (če bi šraufenciger spodletu recimo), saj jim je v interesu da stranka dobi brezhiben računalnik.
To, da je pa pošta odpirala ohišje ni verjetno. Žal.



si kdaj kupoval na firmo? kakšne so izkušnje?

cen1 ::

Kaj za boga se dogaja z mlacom-om? Na zalogi nimajo praktično nič, dobavni rok 2-10 dni je pa v resnici vsaj x2 če ne celo x3! To me zelo čudi ker sem v preteklosti že kupoval pri njih brez problemov, tokrat pa katastrofa. Bom kaj več napisal ko (upam) končno dobim robo ampak tole je pa res razočaranje.

solatko ::

cen1 - dogaja se enako kot v vsem storitvenem sektorju. Ljudje kupujejo vedno manj in obračanje kapitala je vedno daljše, zato trgovci nimajo več zalog, ko pa naročijo, jih obravnavajo glede na količine, ki jih prodajo.

Večina poznavalcev, že kar nekaj časa kupuje v trgovinah izven SLO, ki imajo zaradi večjih količin prodaje, nižje cene in krajše dobavne roke. Bolj se bo ta trend nadaljeval, dražji bodo artikli in dlje časa bo potrebno na njih čakat, istočasno pa se bodo trgovine, druga za drugo zapirale.

To je čisto normalno dogajanje v potrošniški družbi.
Delo krepa človeka

šernk ::

pri spletnih trgovinah 90% stvari kar je "na zalogi", je večinoma vse pri dobaviteljih. in če lahko ena trgovina pri nas zrihta od dobavitelja v enem dnevu, lahko tudi druga, razen seveda če so neplačniki.

ob nakupu prenosnika pred 5 leti mi je en trgovec rekel: če sem ga jaz uspel dobiti v roku 24 ur, bi ga tudi oni če so resni, šlo se je pa takrat za ne ravno popularen prenosnik thinkpad R61 s quadro grafično za 1400eur (torej gamerji po njih niso posegali)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Brias ::

Gre funtech po poti AGT?

Za narocilo pure basic XFX napajalnika ( XFX 430W Pro430S (80+Bronze) 12cm P1-430S-XXB9 ) v vrednosti 42.10 EUR je potreben 100% avans.

Za osebni prevzem ali za dostavo po posti od mene zahtevajo 100% avans.

jukoz ::

A ni 100% avans za večino stvari pri njih?
A nimajo tako vse internetne štacune? A jaz kaj narobe delam al kaj?

Brias ::

jukoz je izjavil:

A ni 100% avans za večino stvari pri njih?
A nimajo tako vse internetne štacune? A jaz kaj narobe delam al kaj?


Nekaj casa res nisem kupoval pri njih a nazadnje ni bilo problema placati po tem, ko je roba prisla. Nazadnje je roba prisla v 3 tednih in tudi znesek je bil bisveno visji.

MacGyver141 ::

Pri funtechu je zmeraj bil (saj zadnje 5 let) 100% avans.

AC_DC ::

MacGyver141 je izjavil:

Pri funtechu je zmeraj bil (saj zadnje 5 let) 100% avans.

Ni res.

http://www.funtech.si/si/nakupovanje/na...
Plačilo po povzetju opravite ob prejemu blaga na vaš naslov dostavni službi oziroma, če ste prejeli obvestilo v vaš poštni nabiralnik, na izpostavi dostavne službe, ki je navedena na obvestilu o prispelem paketu, kjer lahko paket prevzamete.
Znesek nakupa pri plačilu po povzetju je omejen na 300 EUR. Nad to vrednostjo je potrebno znesek nakupa plačati z drugimi načini plačila.

Brias ::

Za osebni prevzem:

Izberite način plačila

GOTOVINA
Plačilo z gotovino ob prevzemu blaga na sedežu podjetja.Vsaj en artikel v košarici ima dobavni rok 3-21 dni, zato ta način plačila ni možen.

PLAČILO PO PREDRAČUNU
Plačilo po predračunu (nakazilo na TRR oz. plačilo prek spletne banke).cena ob plačilu po predračunu: 42,10 €

PLAČILNA KARTICA
(BA, Maestro, Eurocard/Mastercard, Visa, Karanta) Popust pri artiklih se bo zmanjšal za 2 odstotni točki.Vsaj en artikel v košarici ima dobavni rok 3-21 dni, zato ta način plačila ni možen


Za dostavo po posti:

Izberite način plačila

PLAČILO PO PREDRAČUNU
Plačilo po predračunu (nakazilo na TRR oz. plačilo prek spletne banke).cena ob plačilu po predračunu: 46,10 €

PLAČILO PO POVZETJU
Plačilo z gotovino ob prevzemu blaga po pošti. Popust pri artiklih se bo zmanjšal za 2 odstotni točki. Strošek dostave s povzetjem znaša 4 EUR (dostava) + 1,50 EUR (povzetje).Vsaj en artikel v košarici ima dobavni rok 3-21 dni, zato ta način plačila ni možen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brias ()

Han ::

Funtech naroča/dobavlja robo prek večjih SLO uvoznikov/dobaviteljev. Če ima npr. Eventus izdelek na zalogi, kaže Funtech spletna stran rok dobave 1-2 dni. V tem primeru 100% avans ni potreben in lahko plačaš po povzetju.

Qushaak ::

Govorim kot reden naročnik za svoje stranke od sredine leta 2007.
Ne vem o čem to govorite, da je vedno potrebno 100% plačati vnaprej. Je že res, da večino strank nakaže preko TRR, samo to velja ista cena kot če bi se keš neslo tja. Jasno pa je, da je keš tvegano imeti in za večje količine precej raje vidijo nakazilo.
Tudi za večino stvari res dobim v roku parih dni. Včasih pa ravno katera zmanjka, vendar sem samo ene 2 ali 3x čakal več kot dva tedna (in še to sem vedel zaradi katere komponente) - ostale so že zdavnaj bile na lagerju.

V vseh teh letih se pri njih z načini plačila ni nič spremenilo. Še vedno imajo najboljši odnos do strank daleč tu naokoli.
Sicer pa ni nikoli anrobe, če se za kakršenkoli nakup odločiš dosti prej in nimaš težav z morebitno zakasnelo dobavo pa še najnižje cene lahko malo loviš. Vse je v taktiki....

bajsibajsi ::

Obujam temo. Od kdaj je Funtech postal jajc in ne omogoca placila ob prevzemu v trgovini? Ne omogoca, ker prakticno vecine artiklov tako ali tako nimajo na zalogi. V preteklosti sem vedno lahko placal ob prevzemu (tudi vecje zneske).

 Funtech jajc

Funtech jajc

gddr85 ::

to imajo že precej cajta tako
za kašne cenejše stvari, vente, potrošno robo je res mal čudno..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gddr85 ()

Han ::

Zaradi drugega dobavitelja, ki ponavadi nima robe na zalogi. Tam kjer je dobava 3-21 dni, moraš plačat vnaprej. Kjer je dobava 1-2 dni, lahko še vedno plačaš ob prevzemu v trgovini.

LeQuack ::

Lol kakšen je to dobavni rok 3-21 dni. A to je od vremena odvisno al od česa?
Quack !

D3m ::

Od dobavitelja.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Han ::

Malo bolj eksotične komponente, ki se jih ne proda veliko, naročajo glede na povpraševanje. V povprečju traja dobava 10-14 dni.

bajsibajsi ::

Malo bolj eksoticne? Ko sem nazadnje malo bolj natancno preverjal graficne kartice (okoli novega leta), so imeli od cca. 40 kartic kaksnih 35 z dobavo 3-21 dni. Razumem, da zaloge pomenijo strosek, ampak po drugi strani pa tudi niso vec v "malem murgelskem kabinetu". Skoda, svoj cas so bili dobri. Najbrz med prvimi pri nas, ki na celotnih sistemih niso tezili z nalepkami.

solatko ::

bajsibajsi - Imajo dva ali tri večje dobavitelje, Avtera,.... od njih robo dobijo isti dan, če pokličeš do 10 zjutraj, problem pa so artikli, ki jih te trije nimajo in jih naročajo pri x dobaviteljih in ti zahtevajo kupnino takoj, torej preden pošljejo robo.
Ker nimajo nobenih zagotovil, da bo stranka naročeno res vzela, se lahko zaščitijo samo z plačilom takoj. Naročenega in ne dvignjenega materiala, namreč ne morejo vrniti, brez razloga in bi jim stalo v trgovini, dokler nebi prodali nekomu drugemu.
Naročilo spelješ pač tako, da narediš 2, v enem so tiste stvari, ki imajo rok 1-2, v drugem pa 3-21 in to zadnje tudi takoj plačaš, ko dobiš predračun.
Delo krepa človeka

Han ::

Grafične se tako ali tako bolj splača naročit iz Nemčije, kjer so 10-30% cenejše. Žal moraš tudi v tem primeru plačat vnaprej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Gregor P ::

Saj večinoma se plača vnaprej (oz. s kreditno kartico); bistvena je le stopnja verodostojnosti prodajalca oz. zaupanja, da bo ravnal korektno (tudi če na koncu ne more dostaviti naročenega).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

bajsibajsi ::

Han je izjavil:

Grafične se tako ali tako bolj splača naročit iz Nemčije, kjer so 10-30% cenejše. Žal moraš tudi v tem primeru plačat vnaprej.


Ja saj, potem sem jo kupil iz Nemcije. Na Funtech gledas potencialne kartice za nakup: prva - dobava ~21 dni, druga - dobava ~21 dni,, tretja - dobava ~21 dni, cetrta - dobava ~2dni cena 52 evrov drazja, peta - dobava ~21 dni, sesta dobava ~21 dni, sedma - dobava ~21 dni, osma - dobava ~21 dni, deveta - dobava ~21 dni, deseta - dobava ~21 dni, enajsta - dobava ~21 dni, dvanajsta - dobava ~2 dni cena 39 evrov drazja, trinajsta - dobava ~21 dni itd.

Za "stare" racune, katerih uporabniki so vedno prevzeri in placali vse narocene artikle, bi lahko bilo z ustrezno kodo brez tezav urejeno placilo ob prevzemu. Ampak najbrz je to too much of a hassle, da bi se bilo v Sloveniji vredno ukvarjati s % strank, ki to opcijo zelijo. Tako kot veliko ostalega s postavitvijo web strani (npr. neucinkovito filtriranje artiklov, mikroskopske slike ipd).

solatko ::

bajsibajsi - Iz Nemčije si jo pa dobil po povzetju ali kako?
Delo krepa človeka

bajsibajsi ::

Ne, konkretno zadnjo kartico, ki sem kupil v Nemciji, sem placal preko Paypala - preprosto, elegantno, hitro in ucinkovito. Funtech tudi te moznosti nima.

Pa ni po povzetju, ampak gotovinsko placilo ob prevzemu na sedezu podjetja. Primer: kupec zeli kupiti termalno pasto za 4 evre. Ker je pri Funtech za to pasto, tako kot za 90% njihove celotne ponudbe, dobava ~21 dni, ne omogocajo vec moznosti placila ob prevzemu na sedezu podjetja (glej sliko zgoraj) niti moznosti placila s placilnimi karticami! Ostane edino jajcanje s placilom po predracunu. Ce bi pasto narocil z dostavo, je seveda potrebno dodati se 4 evre za postnino. V tem primeru placas 200% prvotne cene za je**** pasto.

Menim, da razumem, zakaj taksen odnos s Funtech strani - slovencki radi narocujejo stvari in potem ne izpolnjujejo svojih obveznosti. To je jasno ze samo, ce prebiras "ebay" temo na ST. A dejstvo je, da ima kupec s pojavom globalozacije precej sirsi spekter moznosti, saj je, zlasti na IT podrocju, prisotna izredno zdrava konkurenca ponudbe. Z omejitvami si zagotovo ne sirijo krog popvrasevanja. Kakorkoli, slaba praksa, ki zgolj odvraca potencialne stranke.

greatdrakon ::

Ma dobro, glede teh malih stvareh res ni razumno da imajo tako politiko...bi se morali malo modernizirat... sem pa nedavno naročil en računalnik za sodelavko pri njih (komaj preprečil katastrofalen nakup v Big Bangu, samo SLO je pa še vedno moral bit)... računalnik je bil nared za prevzem (skupaj s testiranjem in sestavljanjem) v roku 6 delovnih dni (pa sem izbiral ekzotiko). Tako da vse ni slabo... še. Tudi po mojih lastnih naročilih večinoma nabavijo stvari v roku tedna.
Osebno še vedno raje vzamem pri njih ko pri mlacomu (če že sploh kupim v SLO), kjer so me že parkrat nategnili z dobavnimi roki...

bajsibajsi ::

Saj ne recem, da niso OK. Ce prelistas moje vecletne (stare) objave, sem bolj ali manj vedno priporocal in hvalil Funtech. Tudi marsikateremu kolegu v RL priporocal, da je kupil PC pri njih, kljub nekoliko visjim cenam, kot ce bi nabavil v tujini.

Ampak to jajcanje s predhodnim nakazilom denarja, zalogami... kot, da smo v 80-ih.

Zgodovina sprememb…

jukoz ::

Hm, a ste kdaj pogledali kakšne cene imajo - vse je cca 20% manj kot kjerkoli drugje v SLO. In garancijo imaš v SLO.
Ene paste se ne splača kupovat pri njih, razen če res želiš prišparati 2 EUR. Ampak en disk za 50EUR se pa že splača pri njih vzet.

Pri naročilih iz tujine je pa tako... Dokler ne rabiš garancije je super, pol se pa zaplete...

Ne vem no, jaz sem začel večinoma pri njih jemat, res pa je da raznih grafičnih ne jemljem, tudi sestavljenih kišt ne, samo velike količine diskov in komponente. Smešno mi je ko so pri cenenih 1Gbit mrežnih daleč cenejši kot TechTrade iz Trzina, ki je za to specializiran. Tudi to mi je všeč, da v iskalnik vpišeš kar iščeš in ti da ceno, tudi če ga oni nimajo v ceniku in je samo v ceniku pri enem od dobaviteljih - npr kakšen HP server.
In ja, njihove cene so hudo konkurenčne napram drugim.

solatko ::

bajsibajsi- Funtech ni uvoznik, oni so samo dealer za grosiste in ravno od ponudbe grosistov so odvisni. Nekaj let nazaj, je imela Avtera, veliko širši asortiman na zalogi, danes je ta firma zelo boga po ponudbi, tako je tudi z ostalimi večjimi, kolikor jih je še ostalo v SLO, saj je trg majhen, dobava iz širše EU pa hitra in dostopna. Zato je veliko malih firmc, ki iz tujine naroči določene proizvode in jih samo prepošlje v Funtech, vendar rabijo plačilo v naprej, saj jim iz tujine pošljejo v momentu, ko je na njihovem računu denar, prej ne. Zato je dobavni rok od 3-21 dni, saj v tem roku pride čisto vsaka roba iz tujine do Funtecha in se tako, lahko držijo rokov, ki so jih navedli, tako, kot so se še vedno držali roka 1-2 dni, saj se jim stanje pri grosistu sproti ažurira. Funtech pa niti slučajno ni finančno sposoben pokrivati stotine, različnih, naročil tedensko. Kot vsi, ki kupujete pri tej firmi veste, nimajo nikakršne zaloge, morda občasno kak RAM ali disk, ki jim je slučajno ostal, od storniranega naročila, kakšnega kupca.

In Funtech ni klasična trgovina, če prav imajo prostore, kot je to HN in podobni.
Delo krepa človeka

Gerbic ::

Ampak to jajcanje s predhodnim nakazilom denarja, zalogami... kot, da smo v 80-ih.


Ne vem, kje je tvoj problem. Predhodno nakazilo v času, ko ima vsak elektronsko bančništvo res ni noben bavbav, sploh glede na to, da so zanesljiva trgovina.
Jajcajo pa večinoma potrošniki, ki si zmišljujejo z naročili, ki jih potem ne prevzemajo, zato so potrebne varovalke takega tipa. Če si resen kupec, potem to sploh ni problem. In primerjava cen z Nemci, je naravnost smešna. Ker je popolnoma jasno, kolko je veliko nemško tržišče in koliko slovensko. Ena Slovenija nima šans konkurirat Nemcem, pa če kurcaš vse trgovce počez, začni pa prvo pri politiki, ki ti je nabila 22% DDV-ja... Lahko pa greš in kupiš kjerkoli, nihče ti ne brani.

LeQuack ::

Problem pri nakazilu na TRR je edino, da čeprav smo kao v 21 stoletju banke še zmeraj delujejo počasi kot polž in tako vplačila vidiš šele naslednji dan oz. včasih še celo kasneje če slučajno plačaš pozno v dnevu. Tako lahko traja 1 do 2 dni preden trgovina sploh zančne procesirati naročilo, potem pa še dodaten čas za dobavo in dostavo.
Quack !

bajsibajsi ::

Gerbic je izjavil:

Ampak to jajcanje s predhodnim nakazilom denarja, zalogami... kot, da smo v 80-ih.


Ne vem, kje je tvoj problem. Predhodno nakazilo v času, ko ima vsak elektronsko bančništvo res ni noben bavbav, sploh glede na to, da so zanesljiva trgovina.
Jajcajo pa večinoma potrošniki, ki si zmišljujejo z naročili, ki jih potem ne prevzemajo, zato so potrebne varovalke takega tipa. Če si resen kupec, potem to sploh ni problem. In primerjava cen z Nemci, je naravnost smešna. Ker je popolnoma jasno, kolko je veliko nemško tržišče in koliko slovensko. Ena Slovenija nima šans konkurirat Nemcem, pa če kurcaš vse trgovce počez, začni pa prvo pri politiki, ki ti je nabila 22% DDV-ja... Lahko pa greš in kupiš kjerkoli, nihče ti ne brani.


Ker povrsno beres, ti bom olajsal. Namrec vse kar si napisal, sem omenil ze sam.

bajsibajsi je izjavil:

Ne, konkretno zadnjo kartico, ki sem kupil v Nemciji, sem placal preko Paypala - preprosto, elegantno, hitro in ucinkovito. Funtech tudi te moznosti nima.

Pa ni po povzetju, ampak gotovinsko placilo ob prevzemu na sedezu podjetja. Primer: kupec zeli kupiti termalno pasto za 4 evre. Ker je pri Funtech za to pasto, tako kot za 90% njihove celotne ponudbe, dobava ~21 dni, ne omogocajo vec moznosti placila ob prevzemu na sedezu podjetja (glej sliko zgoraj) niti moznosti placila s placilnimi karticami! Ostane edino jajcanje s placilom po predracunu. Ce bi pasto narocil z dostavo, je seveda potrebno dodati se 4 evre za postnino. V tem primeru placas 200% prvotne cene za je**** pasto.

Menim, da razumem, zakaj taksen odnos s Funtech strani - slovencki radi narocujejo stvari in potem ne izpolnjujejo svojih obveznosti. To je jasno ze samo, ce prebiras "ebay" temo na ST. A dejstvo je, da ima kupec s pojavom globalozacije precej sirsi spekter moznosti, saj je, zlasti na IT podrocju, prisotna izredno zdrava konkurenca ponudbe. Z omejitvami si zagotovo ne sirijo krog popvrasevanja. Kakorkoli, slaba praksa, ki zgolj odvraca potencialne stranke.


Z zadnjim stavkom lepo zaokrozis problematiko in ignoranco ponudnikov na Slovenskem. Seveda se je prirocneje zgovarjati na majhnost trga. ;)

solatko ::

bajsibajsi - Nobena nemška trgovina za manipulacijo z blagom ne potrebuje lastenga kapitala, za njimi so banke, ki pokrivajo stroške zalog, to pa se potem poplača, ko je posel realiziran. Naše banke ne podpirajo takih poslov, zato imajo lahko trgovci samo toliko zalog, kolikor imajo denarja viška.
Delo krepa človeka

Gerbic ::

bajsi, zakaj potem sam ne izkoristis trzne nise in furas uspesno racunalnisko podjetje v slo z zalogami, nemskimi cenami in prilagoditvijo vsem kapricam kupcev, pa ne pozabi na brezplacno dostavo in moznost vracila, in seveda 19% DDV?

barocco ::

bajsibajsi je izjavil:

Obujam temo. Od kdaj je Funtech postal jajc in ne omogoca placila ob prevzemu v trgovini? Ne omogoca, ker prakticno vecine artiklov tako ali tako nimajo na zalogi. V preteklosti sem vedno lahko placal ob prevzemu (tudi vecje zneske).

 Funtech jajc

Funtech jajc


ja tudi sam sem v SLO kupoval,pri njih in ja vedno plačal na sedežu oz. po povzetju.Živim blizu 10 min stran..
Žal po povzetju zadnji nakup opravil enkrat okotbra ali novembra 2016 za 550€.

So bli hitri,če je blo na zalogi ..naročil danes , naslednji dan dobil obvestilo,da lahko pridem iskati na sedež in plačam..the best je blo ..
Škoda ,da te opcije ni več.Imam tak občutek ,da je zdej enako,kot če kupim pri MF ipd..,če že moram plačevati vnparej..
Drugače pa še DINOKOMP pripelje po povzetju ,so mi pripeljali ohišje decembra 2016..
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

radmannsdorf ::

Kdo je uvoznik za XFX napajalnike? Naročil pri Mlacom, predviden čas dobave je 2-10 dni, po temi sodeč, pa je možno da bom čakal dlje. Sem navajen da od ostalih spletnih trgovin dobim potrdilo naročila vsaj naslednji dan. Tukaj sem zaenkrat dobil samo generirano sporočilo da so prejeli naročilo in da mi bodo potrdili naročilo. Ali pri njih poteka tako, da bom potrditev prejel tisti dan, ko bodo artikel dejansko že poslali? Izbral sem dostavo na dom.
Jasno da komaj čakam. :)

radmannsdorf ::

Dobil mail, rok 2-10 dni je postal 2-3 tedne. Sem vzel malo boljšega za 20€ več, ki je na zalogi. Čakam...

MostWanted ::

kaj se dogaja z mlacovo stranjo?

vaša povezava ni zasebna. napadalci poskušajo ukrasti vaše podatke preko mlacom.si

še komu to naredi?

Han ::

Površno implementiran https.

Duhec ::

Certifikat jim je potekel...

p.s.
Dodaj stran kot izjemo in boš lahko dostopal naprej.
http://blackbird.si/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()
««
8 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AGT Računalniki, AGT Trgovina (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Kaj kupiti
785302057 (37603) igorpec

AGT računalniki (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
562133022 (72562) kuglvinkl
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16531698 (20540) cholt45
»

AGT računalniki d.o.o. (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6815598 (11396) gendale

Več podobnih tem