» »

Učenje uporabe računalnika

Učenje uporabe računalnika

JanezB ::

Uporabljam PC in Notebook že vrsto let (Windows, Office, E-mail, Photoshop in podobno). Naučil sem se uporabe sam in praktično za nezahtevne rutine nimam problemov.

Sedaj pa me je dober znanec prosil, da ga naučim uporabljati računalnik. Predstavljam si, da bom moral začeti »z nule« torej opis delov računalnika, opis funkcij, in uporaba aplikacij. Želel bi najti enostavni učbenik, ki ga lahko downloadam, ki mi bo vodilo pri učenju znanca z najuspešnejšimi razlagami tematike. (najkrajša pot do znanja)

Prosim če kdo ima kakšen primeren material (slo- ali eng.) ali pozna kak site za download, da mi pošlje celjanko@volja.net

LP
Janez

eboycina ::

uff. Jaz se spomnim, da ko sem pred ene 10 leti približno kupil en PC sem kot darilo zraven dobil knjigo z naslovom Moj prvi PC. Moram priznat, da je nisem niti odprl tako, da ne vem če je ok. Jaz sem imel neko modro, ki je bila še kaka starejša izdaja. Sem pa našel da je izšla že šesta. http://www.pasadena.si/knjigarna/?id=49...

zee ::

Pred leti sem sestedesetletnega znanca (recimo mu zelo oddaljeni stric) naucil uporabljati racunalnik brez kakrsnekoli knjige.

Zacel sem pri osnovah sistema (ikone, tipkovnica, miska - enojni, dvojni klik) in nato prav pocasi in potrpezljivo naprej (tiskanje, tipkanje dokumentov, posiljanje/prejemanje elektronske poste, ...). Zdaj je relativno happy user.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Aston_11 ::

Jaz sem mojega očeta, ko je 2 leti nazaj dobil računalnik, vprašal, kaj bi sedaj rad počel s PC. Rekel je, poslal bi el. pošto temu pa temu. OK, sem ga naučil to. Potem je rekel, rad bi pripel sliko. Pa sem ga naučil to. Si je pa zraven pisal komande, da si je lahko prebral tudi, ko me ni bilo. Nato je hotel slike s fotoaparata na pc, pa sem mu dal picaso gor. In nato v tem stilu naprej. Rekel sem mu tudi, naj čimveč poskuša. Klika naj vse živo, kar vidi, brez strahu, če bo kaj uničil, bomo že popravili. Skratka, jaz sem mu raje razlagal tisto, kar je potreboval, ker mi je bilo jasno, da če mu povem vse, ne bo razumel nič (prehitro poln buffer). Sedaj se je že zverziral in praktično ne rabi kaj več od Picase, 1x letno Worda, FF.

Tody ::

JanezB najhujša napaka je da bi začel tako kot si ti začel.

Navadnega uporabnika trenutno ne briga kaka procesor ma notri in kaj je ram in za kaj se uporablja niti kaj je trdi disk. Že tako bodo imeli zadosti informacij.

Predlagam način kot ga je napovedal Aston 11. Vprašaj človeka, kaj bi rad in to pokaži. Svetuj mu novejše brskalnike, novejše odjemalce pošte. IE6 in outlook express 6 TO NISTA.

Razloži mu koncept tabov in favorits in počas ima že zadosti :) Mogoče se tebi zdi to full mal ampak boš videl da bo to za več kot eno uro dela.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalniška nepismenost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11214171 (11388) solatko
»

Prostor za trening začetnika

Oddelek: Na cesti
183764 (3115) Arctander
»

Paradoks iskanja zaposlitve in možne rešitve

Oddelek: Programiranje
468396 (6178) Smurf
»

Prigode računalniških serviserjev/administratorjev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37445313 (10997) cortez
»

[Java] za zacetnike

Oddelek: Programiranje
196061 (4746) matematik1

Več podobnih tem