» »

TP-LINK TL-WR642G

TP-LINK TL-WR642G

rtmktl ::

LP,
imam omenjeni ruter, z njim pa tezave. Namrec, zadnje case me prav posteno heca, pri nalaganju kaksne strani. Ko se connectam na Siolov ruter (v obeh primerih Wireless), pa vse dela normalno. Uporabljam OS visto, in win7. Prav tako je tezava v Linux-ih. Tam sem opazil tezavo, ko kaj delam s SVN ukazi. Npr: svn commit (mi samo pise na prenasa, nikoli ne dokonca). Prav tako mi ne pusti komentirati na facebook-u (kar mu sicer ne zamerim :)) Takoj ko se priklopim na Siolov, vse stece normalno. Je pa nekaj casa tudi TP-Link delal OK, sedaj pa ne vec. Sem ga resetiral, nalozil nov firmware, a nobene spremembe. Kaj bi lahko bilo narobe?

Hvala za pomoc in lep pozdrav,
B

sgdjkdlsugi4 ::

Da ni ki resno pokvarjen kaj, isti model mam vec ko 2 leti in nevem, ce je sploh kdaj zablokiral ... Zdaj ce je prej delal normalno, lahko da je zacel crkovat, probaj nest na servis.

rtmktl ::

Ma zanimivo je to, da mi vedno ne nalozi samo tocno dolocene strani oziroma v linux-u, ne izvede tocno dolocenega ukaza. Kot sem ze omenil, na Siolovemu, dela. Naprimer na facebook-u igram igrico (happy island) in vse mi nalozi, razen tistega okvircka v katerem je sama igra.

sgdjkdlsugi4 ::

Si probal s kakim tujim laptopom ?

mtic ::

Jaz imam pa problem s takšnim tp linkom, in sicer se vsake nekaj dni, včasih pa tudi vsak dan prekine dostop do interneta oz. na računalniku prikaže stanje tega omrežja kot "nepovezljiv". Po resetu (izklop iz el. omrežja) internet postane normalno dostopen do naslednjega obveznega reseta... v čem bi lahko bil problem?

Nastavitve imam sledeče: internet je siolov, v routerju so nastavljeni up. ime in geslo od ispja, en komp je povezan prek kabla, ostalo brezžično. Kadar internet mrkne, ne dela ne preko kabla, ne brezžično, skratka obvezno je treba resetirat router.

Pozabil še to: če uporabljam samo siolov modem, stvar deluje normalno brez prekinjanja. Razlog za uporabo tega routerja je uporaba wlana, saj ga siolov modem nima (optika).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtic ()

revvs ::

mogoče ima router vgrajen kakšen firewall in ti ta blokira

mtic ::

hm, to ne vem, bom pogledal. Čeprav dvomim, da bi bilo to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372330105 (30561) ignats
»

Siol box + router

Oddelek: Omrežja in internet
255435 (3776) Daniel
»

WRT54GL - Gateway ?

Oddelek: Omrežja in internet
226976 (6599) Lukael
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375207 (4711) BorutK-73
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543394 (18934) imallears

Več podobnih tem