Slo-Tech - Kljub manjšim nevšečnostim v sredo je Amazon tudi letos za božič beležil odlično prodajo. Laskavi naslov najbolje prodajanega izdelka si je prislužil Kindle, ki je zmagal tudi v absolutni razvrstitvi vseh dosedanjih božičev. Ker Kindle brez čtiva ni kaj prida, se ne gre čuditi, da je letos število prodanih e-knjig prvikrat preseglo število prodanih papirnatih knjig (podatek resda velja le za 25. december, ko je za naročilo fizičnih knjig prepozno, za e-knjige pa niti ne). Na drugem mestu med elektroniko je bil iPod Touch 8 GB, bron pa je pripadel navigaciji Garmin nuvi 260W. Sicer je bil najprometnejši dan 14. december, ko so uporabniki kupili 9,5 milijona izdelkov ali 110 na sekundo.
Seveda Amazon niti slučajno ni želel narediti ogromne (največje možne morda?) reklame za SVOJ Amazon Kindle(tm). Vsi se namreč zavedamo, da amazonove statistike niti sam amazon ne mora prirediti. ;)
Odlično, filam ga lahko kar preko usb, celo moj polnilec za telefon (mini usb) je kompatibilen. Nalagam lahko txt in pdf če bi hotel kaj s travnika. Baterija zdrži nekaj 1000 strani, za tisto kar sem ga kupil - branje e-knjig je super. Iz amerike pa pride v slabem tednu. Drugače imaš pa povsem kulturne teste na : http://www.monitor.si/clanek/tanka-bela...
Knjig je precej, iz vseh področij, a so nekatere kar drage. Naprava sicer prikazuje pdfje, a je le-te vseeno bolje pretvoriti v mobi format, sploh če vsebujejo v glavnem besedilo. Aja, pa še Wikipedia deluje, ostale naslove pa pri nas blokirajo.
V slovenščini se najdejo knjige, ki so jim že potekle avtorske pravice. Torej tista stara zamorjena navlaka, s katero so nam težili po šolah. Najdejo se tudi kakšne druge, samo v google vpišeš 'e knjige'.
Jaz berem knjige v angleščini, če si želi kdo slovenske, si s kindlom ne bo dosti pomagal.