» »

Kindle mednaroden

Kindle mednaroden

Svetovna in ZDA različica

vir: engadget
engadget - Amazonov bralnik e-knjig, Kindle, bo postal tudi mednaroden. Do sedaj je bila uporaba mogoča le v ZDA, saj so uporabniki dobili poseben, brezplačen račun za uporabo mobilne, 3G povezljivosti, prek katere so lahko prenašali knjige. Brez te povezave je Kindle umrl v dveh tednih, saj se ni mogel pogovarjati z Amazonom. Na svoj račun bo sedaj prišlo še prek 100 drugih držav, med katerimi je celo Slovenija! Model, ki ga bomo dobili po svetu, bo nekoliko starejši Kindle 2 in ne Kindle DX. Kindle 2 v ZDA stane $260, medtem ko bo mednarodna različica za 20 doalrjev dražja, s čimer naj bi pokrili stroške mobilnih operaterjev po svetu. E-bralnik, ki je bil vezan na ZDA, je za povezovanje uporabljal omrežja operaterja Sprint, medtem ko bo mednarodni model uporabljal AT&T in njegove svetovne partnerje. Le hitro po prednaročilo, prve pošiljke bodo šle na pot 19. oktobra.

5 komentarjev

mspiller ::

Low Book Prices: New York Times Best Sellers and New Releases are $9.99, unless marked otherwise. When traveling abroad, you can download books wirelessly from the Kindle Store or your Archived Items. U.S. customers will be charged a fee of $1.99 for international downloads.


Sem pogledal cene knjig in vecina jih je blizje 14 dolarjev (+ 2 za tujino). Sicer podpira PDFje, vendar moras poslati PDF na dolocen amazonov email naslov, potem pa dobis preko wirelessa konvertirano v PDF direktno na device. Trenutno je pretvarjanje se zastonj, Ima/je imel/bo imel Amazon plan, da bi racunal 10 centov na pretvorbo. Ne vem ce bi ravno kaksne sluzbene zadeve posiljal preko navadnega emaila Amazaonu, da mi pretvori PDF.

Obstaja pa tudi alternativa: Sony PRS 600. Stane 300 dolarjev, je iste velikosti, ima touchscreen. Minus je, da nima wirelessa. Zraven pride pa tudi s konverterjem za PDF.

Vsekakor pa je minus visoka cena knjig napram novim hardcopy, pri katerih pri uporabi nisi tako omejen. Se posebej ce tukaj upostevas, da lahko fizicno knjigo posodim komu in s tem se price/value poveca.

Tko da so far not very impressed.

karagoth ::

Brisanje knjig sedaj tudi mednarodno :P

borchi ::

> Model, ki ga bomo dobili po svetu, bo nekoliko starejši Kindle 2 in ne Kindle DX.

Amazon recently introduced an international version of the Kindle 2, and today confirmed a similar international Kindle DX. As the international Kindle 2 is $20 more than the domestic, the Kindle DX could see a price bump as well.


?
l'jga

Zmajc ::

16$ za 1 knjigo v digitalni obliki? ni variante da to uporabljam za kupovanje knjig.

Drugače pa meni osebno knjige ni problem v PDF/etc konvetat na PCju in uploadat nazaj bralnik. Se pač založim z literaturo vnaprej če kam grem in potrebe po naročilih preko wirelessa sploh nimam.

Trenutno uporabljam bralnik BeBook in mislim da bom na tam kar ostal. Vsaj dokler bralniki ne doživijo kake revolucionarne spremembe ...ali pa mi ne zadeva crkne.

Bistri007 ::

Samo da ne bo uporabljal Simobilov prenos podatkov...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon predstavil nove kindle

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4813227 (10456) Bor H
»

Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13428980 (22235) trnvpeti
»

Mednaroden tudi Kindle DX

Oddelek: Novice / Ostale najave
455117 (4122) nekikr
»

Kindle mednaroden

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
53989 (3432) Bistri007
»

Amazon Kindle (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
546879 (5532) JayKay

Več podobnih tem