» »

Gericom supersonic force 17120 problem z monitorjem in zmrzovanje

Gericom supersonic force 17120 problem z monitorjem in zmrzovanje

mijav ::

Pozdravljeni
Imam okoli dve leta star gericom supersonic force 17120 ki je začel delati probleme ravno, ko je prišel iz garancije. Najprej se je pojavil problem, da se je na sredini monitorja pokazala črna črta, ki je razdelila sliko na dva dela, slika je pa na obeh polovicah imela nepravilne barve in je migetala gor in dol. Ne vem ali je to povezano z dejstvom, da je grafika namesto 60Hz dsignala pošiljala monitorju 50 Hz signal in mi ni dovolila zvišati nazaj na 60Hz. Nakar je problem kar naenkrat zginil in laptop je deloval normalno, dokler se ni pojavil drugi problem, po določenem času uporabe (cca 1-2 uri) laptop zmrzne. Popolnoma niti CapsLock tipka ne reagira več. Sem poskusil instalirati Visto, potem Win7, pa Linux Ubuntu, povsod isti problem. GLede na to, da ko enkrat zmrzne in ga ponovno prižgem hitro zmrzne, če ga pa pustim da se ohladi deluje spet okoli 2 uri domnevam da je problem v pregrevanju, zato sem probal merit temperaturo z SpeedFanom, ki pa mi ni pokazal da bi se temperatura CPUja dvignila nad 60 stopinj, včasih zmrzne celo pri 52. Sedaj pa se je vrnil še problem z monitorjem in prenosnik je več ali manj neuporaben.

Malo sem že obupan, saj sploh ne vem v čem je problem, če se sploh to da popravit, in ali se sploh splača?
Vnaprej hvala za odgovore

l30n ::

Zdravo! Imam enak problem kot vi - NB se ugaša po cca 1h. Kako ste vi to rešili oz. kaj je bil vzrok težave, da se sam ne spuščam v prevelike stroške popravila!!!

Hvala in lp, Leon

logout ::

Najprej temeljito čiščenje notranjosti, če ni spremembe se ugotavlja naprej.

L.p., Kloko

mkmorfius ::

REFLOW GRAFIKE!!!!! Cena cca 100€
Blockchain Loterija TrueFlip - Zadeni 400BTC - goo.gl/a7tvR6
Kupi Bitcoin (BTC) ali Ether (ETH) z VISA ali MasterCard - goo.gl/xj936M

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4115356 (2126) sh00ter92
»

Hp compaq 6830s težave

352968 (2284) userf480
»

hitrost procesorja - obdelava videa

293279 (2826) xteakwondox
»

Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
39128795 (12675) erzy
»

Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505487 (4535) lordgreg

Več podobnih tem