» »

Temo vidijo: vsi
««
10 / 11
»»

T-h-o-r ::

je superprevodnik

in je unobtainable :))
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Vikking ::

Ja, saj to me zanima. Za kaj se uporablja v tem domišljijskem filmu?

unobatanium

Sporočilo filma si pa nekako takole razlagam. Popolnoma vredu je če pobijamo indijance, vedno jih bo nekaj preživelo. Ter povsem vredu je, če uničujemo naravo saj se bo itak vedno generirala na nek način.

tsh2 ::

Kdo za hudiča, mi zna povedati, kaj je unobtanium? In za kaj se uporablja, če je tako drag?

unobtanium bi bila lahko naprimer zelo lahka in zelo trdna snov. potem bi jo lahko uporabljali za gradnje avtomobilov. da ko bi se zabil se avto ne bi razbil in ti se ne bi poškodoval, težak pa tudi ne bi bil kot tank in ne bi porabljal toliko bencina.

element ::

In za par miljonov na kilo, kot navedejo v filmu, bi se to izredno splačalo. :)

Za film niti ni pomembno za kaj se uporablja. Ima veliko vrednost in ljude hočejo na vsak način do njega. Če bi se dogajalo leta 1540, bi Na'viji sedeli na zlatu.

Izi ::

Če bi se dogajalo leta 1540, bi Na'viji sedeli na zlatu.

Če pa bi se dogajalo danes pa bi Na'viji verjetno sedeli na ogromnem nahajališču nafte, NATO pa bi vneto pobijal te modre teroriste. :D

Limit-sky ::

In za par miljonov na kilo, kot navedejo v filmu, bi se to izredno splačalo. :)

Za film niti ni pomembno za kaj se uporablja. Ima veliko vrednost in ljude hočejo na vsak način do njega. Če bi se dogajalo leta 1540, bi Na'viji sedeli na zlatu.

Seveda za film to sploh ni pomembno.
A ni ta unobtainium bistvo, zaradi česa hoče nekdo nekoga preseliti in nato pobit? A ja, važen je globlji pomen, ki ga mi, racionalci, ne moremo niti pod razno videti, kaj šele razumeti. Risanka z zelo poučno zgodbo za otroke. Dandanes je res težko pripraviti najstnike do ogleda pocahontas risanke. Je treba narediti show, ki ti vsa racionalna vprašanja postavi v ozadje.

element ::

Vikking ti je zgoraj podal link na članek Unobtaniumu v Avatarju.

In engineering, fiction, or thought experiments, unobtainium is a concept for any extremely rare, costly, or physically impossible material needed to fulfill a given design for a given application.

Predlagam ti še, da si prebereš članek "The science behind avatar", link je bil podan par strani nazaj.

Evo za racionalce :).

Limit-sky ::

Verjetno nam je to Cameron nalašč prikril, da bi sami googlali in se malo izobraževali.

Galaxy ::

Avatar prehitel Titanik in postal naj-dobičkonosnejši film v zgodovini. Vir

trenutno $1.9b ...

povezava z indijanci, kar dober video:

imagodei ::

@tsh2,

saj to je bilo že omenjeno.

Tisti, ki si drznemo povedat, da pri Avatarju ni vse v prezežnikih, ampak da ima tudi svoje (zelo očitne) minuse, nikoli nismo trdili, da je zgodba fuj-kak zato, ker očitno namiguje na ameriške Indijance. Saj prenos zgodbe v druge okvirje ni nič nenavadnega. District 9 je recimo očitno namigovanje na Apartheid, Body Snatchers so zgodba o zlobnih komunistih... Prestavljanje zgodbe v druge okvire je zelo stara tehnika, ki se je vede ali nevede poslužujejo vsi pripovedovalci. Eni bolj očitno, drugi manj; eni prestavijo celotno dogajanje, drugi samo tematiko. Že "tršica" za slovenščino v osnovni šoli nas je učila, da kavbojski filmi niso nič drugega, kot moderne pravljice: boj dobrega proti zlu, na koncu dobro vedno zmaga... Basni so še en tak očiten primer, ko je dogajanje prestavljeno v živalski svet, na koncu pa sledi nauk.

Skratka, Avatarju ne očitamo tega, da je očitno črpal snov iz zgodovine ameriških domorodnih ljudstev oz. iz vzorca obnašanja ameriških oblastnikov (zemlja v primeru Indijancev, nafta v zadnjih desetletjih). Očitamo mu to, da je zgodba neoriginalna, že videna. Če hočeš, popolna kopija Pocahontas (one might say a children cartoon). Preveč je predvidljiva. Od trenutka, ko vidiš, da je glavni junak hrom in ko izveš da bo upravljal drugo telo, poznaš tudi razplet. Edino metoda ti še ni znana. Zveš jo pa približno po 2/3 filma, ko poskusijo rešiti Sigourney Weaver. Pravzaprav je zgodba ves čas predvidljiva za par korakov naprej.

Pa da ne bom še enkrat pisal celega romana - pač, zgodba ni Avatarjeva močna stran in kdor tega ni sposoben priznat, bo pač moral pogledati še kopico filmov, tako slabih, kot dobrih.
- Hoc est qui sumus -

Aston_11 ::

Če bi moral imeti vsak film originalno zgodbo, potem bi bila na dve leti 1-2.

@Aston_11,

saj, zato pa original zgodba ni pogoj za film. Je pa pogoj za overall dober film, vsaj pod mojimi kriteriji. Najprej zgodba, potem efekti.

Če je kontra, se pravi, hudi efekti, pa zanič zgodba, je film lahko sicer solidna zabava, ni pa celostno kvaliteten izdelek.

Če je huda zgodba, pa šepajo efekti (marsikje jih sploh ne potrebuješ, glej npr. The Man from Earth), je film še vedno lahko odličen.
- Hoc est qui sumus -

"Že "tršica" za slovenščino v osnovni šoli nas je učila, da kavbojski filmi niso nič drugega, kot moderne pravljice: boj dobrega proti zlu, na koncu dobro vedno zmaga."

ne posplošuj zopet :)

vesterni john forda so mnogo več kot to

meni je pa včasih smešno, kako hoče scenarist na vsak način šokirati z nepričakovanimi dogodki v zgodbi, naprimer da je nekdo nepričakovano ubit. je že malo ceneno. dosti takih stvari je naprimer v Inglorious Basterds, sicer zabaven in dober film. saj zgodba pri titaniku je tudi predvidljiva, pa je vseeno dober film. jaz ne gledam filma zaradi zgodbe ampak bolj zaradi posameznih zanimivih prizorov. mi gredo bolj na živce filmi z zapleteno zgodobno, da potem ne veš, kaj se dogaja.

@Thor,

jah, če jaz posplošujem, bi pa tebi lahko očital, da posamezne primere vlečeš ven kot reprezentativne. :)

Ja, itak je to posploševanje, ampak fora je, da kar drži: če greš na slepo izbrat eno kavbojko, boš dobil moderno pravljico brez posebej zapletene zgodbe.
- Hoc est qui sumus -

Nikec3 ::

Nominacije za oskarje, najbolj izstopajoči filmi:

- The Hurt Locker: 9 nominacij
- Inglorius Basterds: 8 nominacij
- Up in the Air: 6 nominacij
- Star Trek: 4 nominacije
- Nine: 4 nominacije
- District 9: 4 nominacije
- Sherlock Holmes: 2 nominaciji

http://oscar.go.com/nominations/films

hurt locker si vsekakor zasluži za najboljši film in režijo

najbolšo montažo si zasluži avatar

najboljšo cinematography (ne vem, kateri je to po slo :) ) pa inglorious b.

najboljši scenarij tudi inglorious b.

Timmah ::

Avatar - How It Should Have Ended
donde esta francesca

Reycis ::

Zelo sem bil nezadovoljen s filmim. Razen efektov, ki so zares izjemni film ne ponuja nicesar in se kar konkretno vlece. Sama zgodba je bila ze videna. Uspeh filma pripisujem predvsem velikemu pompu s katerim je bil spravljen. Pri temu filmu se jasno pokaze pomembnost marketinga, kjer se lahko drek prodaja kot zlato. Film z enako zgodbo (Battle For Terra Prime) je prisel k nam v kino dve leti po izidu in poniknil brez pompa. Avatar pa kar najvecja uspesnica vseh casov........ BOOOORING

atubbuta ::

Reycis je izjavil:

Razen efektov, ki so zares izjemni film ne ponuja nicesar...

To še zdaleč ni res. Film ima ogromno globokih sporočil. Predvsem o ljubezni in spoštovanju (predvsem, ko gre za drugačnost). Mar res nihče ni znal razbrati tega iz filma. Kot drugo, prikazano je sobivanje z naravo, rastlinstvom in živalstvom. Tudi prvič sem videl v filmu da pri lovu pokaže sočutje, ljubezen in spoštovanje do žrtve. Očitno so pa to stvari, ki jih večina spregleda in v tem ne vidi ničesar. Verjetno vam takim bolj sedejo psiho filmi, kar samo po sebi ni nič narobe. Ampak sprašujem se, čemu neka blazna kompleksnost, če ti je še primarnost tuja?
:)

blackbfm ::

Živimo v bolanem svetu, torej rabimo take filme..ne pa avatar zgodbice za otroke:D

SomethingEls ::

To še zdaleč ni res. Film ima ogromno globokih sporočil. Predvsem o ljubezni in spoštovanju (predvsem, ko gre za drugačnost).

Za sporočila kot sta ljubezen in spoštovanje :| so namenjene risanke...

Kot drugo, prikazano je sobivanje z naravo, rastlinstvom in živalstvom.

Če ne živiš v gozdu si ne dviguj ega z pridiganjem o sobivanjem z naravo.

Tudi prvič sem videl v filmu da pri lovu pokaže sočutje, ljubezen in spoštovanje do žrtve.

Ta je bla pa komična ja...

Očitno so pa to stvari, ki jih večina spregleda in v tem ne vidi ničesar.

Ne spregledam... ampak ne vidim ničesar. Razsvetli me. :|

Verjetno vam takim bolj sedejo psiho filmi, kar samo po sebi ni nič narobe.

Po čem to sklepaš?

Ampak sprašujem se, čemu neka blazna kompleksnost, če ti je še primarnost tuja?

Kakšna primarnost?

SomethingEls je izjavil:

Za sporočila kot sta ljubezen in spoštovanje :| so namenjene risanke...

So risanke, ja. Pokaži mi eno tako v današnjem času. Ja, so redke, skoraj jih ni več. Danes risanke prikazujejo večinoma eno samo agresijo, maščevanja, ...

Aja, tudi Avatar ima močan element katarze na koncu. In to je edina stvar, ki me v filmu res moti. Ampak jo sprejmem, saj večinoma folka rabi zadoščenje, da bad guyi pocrkajo. Taki pač smo. Osebno bi mi bilo pa lepše, da bi se ti bad guyi kaj naučili. Ampak Hollywood očitno ve, kaj gre najbolj v promet.

SomethingEls je izjavil:

Ne spregledam... ampak ne vidim ničesar. Razsvetli me. :|

Moje sožalje.

SomethingEls je izjavil:

Verjetno vam takim bolj sedejo psiho filmi, kar samo po sebi ni nič narobe.

Po čem to sklepaš?

Po nekaterih mojih znancih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: atubbuta ()

SomethingEls ::

So risanke, ja. Pokaži mi eno tako v današnjem času. Ja, so redke, skoraj jih ni več. Danes risanke prikazujejo večinoma eno samo agresijo, maščevanja, ...

V vsakem primeru je zgodba preveč predvidljiva, otročja in klišejska za nek soliden film.

Aja, tudi Avatar ima močan element katarze na koncu. In to je edina stvar, ki me v filmu res moti. Ampak jo sprejmem, saj večinoma folka rabi zadoščenje, da bad guyi pocrkajo. Taki pač smo. Osebno bi mi bilo pa lepše, da bi se ti bad guyi kaj naučili. Ampak Hollywood očitno ve, kaj gre najbolj v promet.

Zgodba ima potencial a pogrne, ko se ljudi in navije razdeli na good in bad guye. Spor bi se zgodil, če ne prej, potem ko bi se naviji razvili, (kar se bi skoraj sigurno zgodilo)ter bi se razlike povečevale. Optimalno je bilo, da so ljudje napadli, ko naviji še niso bili na tej stopnji.

To boš verjetno brez premisleka obtožil.

Moje sožalje.

Prosil sem, da me razsvetliš...

Film ma dobre vibe. Je lep, adrenalinski in še kaj. O puhlosti pa nebi govoril, saj te jaz ne zaznam. Jo pa pri večini ostalih filmov. Si kar predstavljam, da vam je všeč kaka Krožna cesta. Za tiste, ki ne vejo ali bi ali nebi naredil samomora, se potem hitrej lahk odločijo. :lol
Od psiho filmov mi je všeč bolj kak Čudoviti um ali pa Dvom. Vsak od teh ima svoje pozitivno sporočilo.

Če se vrnem na Pandoro; tam je imela narava malenkost drugačne karakteristike, kot na Zemlji. Princip pa po svoje podoben. Tam je strah in tistega, ki ga nosi "odplaknila", tu ga pa le pošteno natepe. Navaji divjaki? Se mi še zdaleč ni tako zdelo. Jaz sem v filmu videl ljudi kot divjake. Mar ni blo tam to tako prikazano? Naravo pa je treba kultivirat. To so znali naši dedje. Danes naravo izžemamo, iztrebljamo, in izničujemo. Glej The Matrix; tako se obnaša virus.

Urby-Kris, o kakšnem razvoju Navajev flancaš? Kako bi se lahko razvili? Če si gledal filem, si lahko opazil, da so bili Navaji razviti v popolnost. Try to think wider! Poskušam te razveselite, a se čutim popolnoma nemočnega.

naviji so pač meli upload že na biološki bazi

zato niso rabili tehnološkega razvoja :D

Kaj je tehnologija?

kar ne zraste v naravi

Lonsarg ::

Glede tega, da hočete intelektualnost v filmih. Zakaj se pa potem noben ne pritožuje nad neintelektualnimi igrami? Zakaj se igra igre? Za doživetje, včasih tudi za zgodbo jasno, to je čisto različno, ampak dostikrat je samo zaradi doživetja.

Modern Warfare je res hudo doživetje vojne, res si notri in je to samo po sebi čisto dovolj. Pa je lahko 0 zgodbe zraven(čeprav so jo vseeno dodali).

Zakaj zaboga to ni dovoljeno v filmih?!? Kaj vas moti, da je vsaj en film tak, ki cilja na doživetje in ne dogajanje? namreč velika razlika je med intelektualnim skropocalom in pomankanjem le tega. V Avatarju gre zgolj za pomankanje intelektualnosti, ker se gre film za doživetje, ki je res enkratno.

blaz87 ::

Ni kaj za reči! Film je vrhunsko zasnovan tako po zgodbi, katera VEČINI ljudi ustreza oz. jim pride do srca. Tako kot je že bilo omenjeno marketing je naredil precej svojega in tudi prav je tako.

Glejmo gor ali dol, film je dober, presegel je cilje, zgodba naj je še nevem kako kopirana je dobra in upodobljena v drugačni podobi.

Zacveteli so tudi forumi kritik, pa naj so dobre ali slabe, cilj je dosešen.(Govori se o tem)

mayhem ::

blaz87 je izjavil:

Ni kaj za reči! Film je vrhunsko zasnovan tako po zgodbi, katera VEČINI ljudi ustreza oz. jim pride do srca. Tako kot je že bilo omenjeno marketing je naredil precej svojega in tudi prav je tako.

Glejmo gor ali dol, film je dober, presegel je cilje, zgodba naj je še nevem kako kopirana je dobra in upodobljena v drugačni podobi.

Zacveteli so tudi forumi kritik, pa naj so dobre ali slabe, cilj je dosešen.(Govori se o tem)

Se popolnoma strinjam s tabo:)
Lep pozdrav.....

gzibret ::

Ker ste iz filma naredili problem človeštva, bo ta del debate v bližnji prihodnosti prestavljen v svojo temo. Do takrat pa bodo posti izbrisani.
Vse je za neki dobr!

gzibret ::

Double_J ::

Mau sm šu z zamudo gledat.

Tisti predstavnik korporacij in delničarjev me je spominjal na Thomasa.:D
Dve šivanki...

dronyx ::

Ali se Avatar bolj splača pogledati v Xpandu, ali navadni dvorani z 3D očali?

So izjeme, ki se jim 3D ne dopade, ampak ne boš vedel dokler ne probaš ane:) Alice v čudežni deželi bo fajn film, to bom zihr gledu, samo zaradi spominov iz otroštva, ko sem risanko na kaseti pomoje okoli 100krat pogledat in je res taka posebna zgodba, ne une simpl risanke.

Na moč zadovoljen z razpletom podelitve Oskarjev.

Od časa do časa pa celo prijetno presenetijo. Bom začel verjet, da ni kuhinje zadaj.

IOW - Avatar je veliki poraženec - vsaj glede na pozitivne kritike, ki jih je dobival na forumih po celem svetu. K sreči se Akademiji očitno Avatar kljub vsemu ni zdel "D best muvi evr". Še najboljši film leta ni.
- Hoc est qui sumus -

Smrekar1 ::

blaz87 je izjavil:

Zgodba v Avatarju je za minus tri. Čisto nič posebnega, prežvečena, preprosta, predvidljiva, ampak ne zares slaba.
Kar mu pa zamerim so zanič dialogi in še slabši liki. Dialoge bi primerjal z vsakodnevno vožnjo na delo (v šolo), liki so pa naravnost mizerno plehki, stacionarni in enodimenzionalni. Sramota za tak film, sploh pa ker je Cameron imel scenarij napisan že pred dobrim desetletjem in je imel več kot dovolj priložnosti da te stvari izboljša. Glasba je tudi pod nivojem.

Avatar je razglednica z nekega drugega planeta, v kateri se tudi nekaj stvari dogaja - ampak to dogajanje niti ni važno, važna je razglednica.

Da ne bomo samo komentiral absolutno kaka je zgodba, liki itd. Gremo raj relativno. District 9 recimo je čisto v vsakem področju slabši od avatarja. Lik, zgodba, dialog, vse, ti je tudi ta film potem totalno sux? Namreč ne vem kje bi lahko našel kak agrument v prid District 9 napravm Avatar. Pa če grem potem naprej Legija, ki je trenutno v kinu, bolj totalno boring, predvidljivga, prežvečenga filma pa še ne, dogajanje pa dialoge bi lahko strnil v 5 minut, če ne bi imel poškodbe, da se mi ni dalo iz pojstle vstat, bi prekinil sredi filma.

Mislim malo bedno je slišat toliko konta komentarjev, ko pa bi isti komentator, ki je te komentarje izrekal za Avatar isto naredil za 99% filmov. Potem je to zmotno predstavleno, ko daje videz, da je samo proti Avatarju, v bistvu mu pa vsi filmi niso všeč.

Lonsarg je izjavil:

Da ne bomo samo komentiral absolutno kaka je zgodba, liki itd. Gremo raj relativno. District 9 recimo je čisto v vsakem področju slabši od avatarja. Lik, zgodba, dialog, vse, ti je tudi ta film potem totalno sux?

Nisem ga gledal, ampak po opisanem sodeč mi res ne bi bil ravno všeč.

Pa če grem potem naprej Legija, ki je trenutno v kinu, bolj totalno boring, predvidljivga, prežvečenga filma pa še ne, dogajanje pa dialoge bi lahko strnil v 5 minut, če ne bi imel poškodbe, da se mi ni dalo iz pojstle vstat, bi prekinil sredi filma.

Gledal sem napovednik in se mi je zdel strahotno beden.

Mislim malo bedno je slišat toliko konta komentarjev, ko pa bi isti komentator, ki je te komentarje izrekal za Avatar isto naredil za 99% filmov. Potem je to zmotno predstavleno, ko daje videz, da je samo proti Avatarju, v bistvu mu pa vsi filmi niso všeč.

Moraš se zavedati, da več kot 99% filmov ne zasluži 2,5 milijarde dolarjev, dobi 9 nominacij za oskarja in še kopice drugih nagrad. Te stvari o Avatarju predstavljajo hudo izkrivljeno sliko, saj je film vsebinsko zelo, zelo šibek. Posledično mora dobiti tudi primerno dozo kritike, kjer ta kritika sodi.
To, da je bil samo nominiran za oskarja za najboljši film, dobil ga pa ni, se mi ne zdi ravno dobra kritika.

Še vedno sem istega mnenja. Zdi se mi velika škoda, da ni dobil oskarja. Zmagovalnega res nisem gledal, bi šel pa skoraj da staviti, da name ne bi naredil desetine takega vtisa, kot Avatar. Če ima film predvidljivo zgodbo, to še ne pomeni, da je slab! Sploh pa vidim, da se večina folka obrača po vetru. Na začetku, ko so bile same pozitivne kritike ste ga hvalili, potem se je našl ene par takih frajerjev, ki so stvar popluval, je bla situacija že slabša. Zdaj, ko pa ni oskarja, pa vsi povprek čez film.

stari poln k vas že imam

vsi jokate, kako je lahko nek bedni film premagal ta pivpivpiv film, pa še poln barv je

pa the hurt lockerja skoraj nihče ni pogledal

Matr si se razburla. Take it easy! Le svoja mnenja delimo tukaj.

atubbuta je izjavil:

Še vedno sem istega mnenja. Zdi se mi velika škoda, da ni dobil oskarja. Zmagovalnega res nisem gledal, bi šel pa skoraj da staviti, da name ne bi naredil desetine takega vtisa, kot Avatar. Če ima film predvidljivo zgodbo, to še ne pomeni, da je slab! Sploh pa vidim, da se večina folka obrača po vetru. Na začetku, ko so bile same pozitivne kritike ste ga hvalili, potem se je našl ene par takih frajerjev, ki so stvar popluval, je bla situacija že slabša. Zdaj, ko pa ni oskarja, pa vsi povprek čez film.

Jaz Avatarja nikoli nisem hvalil, je pa res, da me takrat ni bilo na tem forumu. Na IMDB-ju sem mu pa napisal ne ravno laskavo recenzijo in mu dal 6 zvezdic (od 10). Toliko si jih zasluži, več pa ne.

atubbuta> "Če ima film predvidljivo zgodbo, to še ne pomeni, da je slab!"

Če govorimo zelo splošno, potem ravno ta povezava velja: film s predvidljivo zgodbo je slab. Zanič. Bruh. Če ima film predvidljivo zgodbo to načeloma pomeni, da je ali že videna, ali pa (redkeje) tako osnovnošolska, prozorna, očitna, pravljično preprosta (karakterji so črno-beli, dobro na koncu vedno zmaga), brez vsakih nepredvidljivih zapletov. Zakaj bi spodobno inteligentna oseba sploh želela gledat tak film?

Seveda: to rešujejo predvsem:
- s krvjo, črevi in ostalimi bruhi
- z akcijskimi scenami (najraje predolgimi)
- z golimi dekleti in/ali seksualnimi prizori
- s specialnimi efekti

Trdim, da so to slaba nadomestila za dobro zgodbo. Če film vsebuje našteto, sicer ne pomeni, da je zanič (tega ne trdim). Pravzaprav, če so omenjene scene primerno zapakirane v zgodbo, so čisto sprejemljive oz. lahko kamot dodajo k kvaliteti filma. Če pa film gradi na njih, namesto na razvoju karakterjev in zgodbe, pa to ni dober film. Lahko je povprečen, ne pa dober ali celo odličen.

Ko bomo razumeli to, bomo lahko odgovorili na vprašanje, zakaj je LOTR (film) približno 561x boljši, kot npr. Harry Potter.
- Hoc est qui sumus -

Imagodei, pod tole se takoj podpišem.

Dodal bi še tole:

imagodei je izjavil:

Če govorimo zelo splošno, potem ravno ta povezava velja: film s predvidljivo zgodbo je slab. Zanič. Bruh. Če ima film predvidljivo zgodbo to načeloma pomeni, da je ali že videna, ali pa (redkeje) tako osnovnošolska, prozorna, očitna, pravljično preprosta (karakterji so črno-beli, dobro na koncu vedno zmaga), brez vsakih nepredvidljivih zapletov.

Avatar ima neslavno lastnost, da pade v obe kategoriji. Zgodba je že videna, po vrhu pa še osnovnošolska, prozorna, očitna, pravljično preprosta in brez vsakih nepredvidljivih zapletov.

Ramon dekers ::

avatar si kar lepo zasluži 8 zvezdic. zgodba je daleč od predvidljive, saj ne moreš predvideti da bo dejansko zmagala "gaja." kar se same zgodbe tiče, ok ni ravno za razmišljanje, ampak ok, bolj je kopija kakšnega indijanskega filma. Sicer pa sam film hoče predstaviti ljudi kot kavbojce, kar je pač realnost.efekti pa so fenomenalni tko da nevem kaj vam ni jasno.pa tudi zgodba ni slaba, glede na filme ki jih dobivamo v kinematografe in na splošno sceno.

tsh2 je izjavil:

Kdo za hudiča, mi zna povedati, kaj je unobtanium? In za kaj se uporablja, če je tako drag?

unobtanium bi bila lahko naprimer zelo lahka in zelo trdna snov. potem bi jo lahko uporabljali za gradnje avtomobilov. da ko bi se zabil se avto ne bi razbil in ti se ne bi poškodoval, težak pa tudi ne bi bil kot tank in ne bi porabljal toliko bencina.

in če misliš da bi snov uporabljali v komercialne namene se motiš lol.tudi avtomobili na elektriko bi že morali biti. že v prejšnem stoletju..kapital je glavni

aja v primerjavi z hurt lockerjem je avatar krepko pred njim, sploh nevem kaj narod vidi na tem bombašu.to je tako kot da bi rambo dobil vse nagrade.nek bedak se ima za bomebneža deaktivira bombe in juhu.mislim da je bil black hawk down 10x boljši in realen

Zgodovina sprememb…

Smrekar1 je izjavil:

Avatar ima neslavno lastnost, da pade v obe kategoriji. Zgodba je že videna, po vrhu pa še osnovnošolska, prozorna, očitna, pravljično preprosta in brez vsakih nepredvidljivih zapletov.

Jaz bi pa dodal še to: Pa kaj potem, če je zgodba osnovnošolska ali pa prozorna, kot praviš! Koliko James Bondov je narejenih natanko tako?! Pa ne da bi 007 pretirano hvalil, ampak če ima vse skupaj še nekaj VEČ, potem to ne more biti več slabo. Potem lahko trdim, da je skladba, ki prevzame pogosto uporabljene akorde slaba? Mislim, da ne, saj je kompozicija tista, ki to definira.

Tudi musical Mamma Mia ima zgodbo banalno. Ampak htm sploh ni point v zgodbi ampak izključno v VZDUŠJU. Podobno je pri Avatarju, ki pokaže nove, drugačne, morda pozabljene poglede. IMO!

Bor H ::

Hec je sam da te pogledi niso ne novi ne drugačni, pozabljeni pa samo v smislu, da nam vsi govorijo da so pozabljeni, torej konformistična upornost.
««
10 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avatar: The Way of Water [Avatar 2] (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
18933367 (6650) opeter
»

3D Filmi? Ne pa ne! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11120066 (13082) kitl76
»

Prenosi s spleta slabo napovedali dobitnike oskarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6816746 (14695) BaToCarx
»

Unreal Engine 3 podpira 3D

Oddelek: Novice / Grafične kartice
267449 (6632) HeMan
»

Oskarji 2010 za pirate nezanimivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5418172 (15783) Bor H

Več podobnih tem