» »

Boks

Boks

««
16 / 66
»»

Vitez ::

Ne, Namibijec nima nobenega pasu, IBF interkontinentalni pas ima Ganec Okine, ki je bil prvi planiran za Namibijca. Pas evropskega prvaka ima "Italijan" Leonard Bundu, po poreklu iz Sierra Leone. Dobil ga je v fajtu proti ravno tako Italijanu Petrucciju. Branil ga bo proti, glej ga šmenta, italijanskemu veteranu Brancu. Potem pa verjetno zmagovalec še s kakšnim Italijanom.

Skratka, naslov evropskega prvaka imajo Italijani in ga zgleda ne bodo dali kr tako z rok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

mojsterleo ::

^ jep res je borba bi bila potemtakem kar tako... za noben naslov. vprasanje ce bo v ljubljani... verjetno odvisno kaj bo na undercardu in koliko so pripravljeni tvegati.
pogledal sem kar sem nasel o namibijcu in edina sticna tocka ki da par idej je ta, da je premagal philipa koteya, katerega je nokavtiral (v 2 rundah) tudi britanec brook. po posnetkih sodec ima model tipicen afro-ameriski stil boksa, ki temelji na hitrosti in refleksih, ni pa posebno mocan. zavec zna boksati s takimi nasprotniki in ne verjamem da bo namibijec zdrzal do konca.

Vitez ::

Borba Zavec-Namibijec naj bi bila, kot sem napisal, za WBO interkontinentalni naslov, ki je očitno prost

mojsterleo ::

hmm kul. ce se ne motim je imel ta pas kar dolgo kell brook, potem so mu ga pa odvzeli ker mu ni uspelo izvesti obrambe v 120 (?) dneh. ce dejan dobi ta naslov bo to veljalo tudi zanj.... se pravi obramba enkrat julija, avgusta? ne vem no.

Vitez ::

Zdaj vidim, da je Zavec tudi že imel ta pas, v letih 2005-2006.

Prva obramba čez pol leta, naslednja čez 2 meseca, potem je pas očitno postal prost in ga je osvojil Italijan Abis, nato pa je bila spet za ta pas borba v Mariboru, tista prva z Mirando, ki je bila prekinjena.

Pacquiao - Bradley 9.6. v MGM Grand Las Vegas

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

Icematxyz ::

Na petkovi novinarski konferenci bo znan naslednji nasprotnik Dejana Zavca, prav tako pa tudi kraj in datum dvoboja.


V petek znan naslednji nasprotnik

mojsterleo ::

^ namibijec uushona, kdo pa drug?
me zanima ce bo v lj ali kje drugje.
also-
sedaj je potrjeno, pacquiao se bo 9. junija boril s timom bradleyem, prvakom polvelterske. borba bo v velterski.
lamont peterson, ki je premagal khana decembra lani, se je odlocil za rematch. borba bo v 19. maja v vegasu (v polvelterski). po moje bo precej praznih sedezev.

Vitez ::

Torej uradno: Zavec-Uushona, Maribor, dvorana Tabor, 24.3.

Tilen ::

Meh.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Vitez ::

Zavec bo gladko zmagal s KO ali TKO, to sploh ni vprašanje, vprašanje je, kaj bo to pomenilo za nadaljevanje.

Okapi ::

Nič kaj dosti, ampak od nečesa morajo profi boksarji pač živeti.

O.

Icematxyz ::

 Bethuel Uushona

Bethuel Uushona



Zmagovalec medcelinski prvak po verziji WBO

35-letni Zavec bo tako v 35. profesionalnem dvoboju lovil še 32. zmago, ki bi mu prinesla tudi naslov medcelinskega prvaka velterske kategorije po verziji WBO.


»Nezustavljivi« in »Afriški Tyson«, je afriški velterski prvak po verziji WBO - na WBO lestvici sicer zaseda visoko 6. mesto, svetovni prvak v tej različici pa je Manny Pacquiao


Vstopnice bodo po cenah 20, 30 in 50 evrov, v prodajo pa gredo že naslednji teden.


Kdo: Dejan Zavec vs. Bethuel Uushona
Kaj: Borba za interkontinentalni naslov po verziji WBO
Kdaj: Sobota, 24. marca 2012
Kje: Dvorana Tabor (Maribor)

Dejan Zavec & RTVSlo

Zgodovina sprememb…

mojsterleo ::

Vitez je izjavil:

Zavec bo gladko zmagal s KO ali TKO, to sploh ni vprašanje, vprašanje je, kaj bo to pomenilo za nadaljevanje.

Tale nasprotnik ni nevem kaj, malce bolje je rangiran kot Delgado, tudi njegov stil je tipično afro-ameriški "slick", Zavec pa je večkrat pokazal, da s tem slogom nima težav. Kot povedano zgoraj, pričakujem TKO v kakih 10 rundah, pa še to je precej pesimistična napoved. Zavec je čisto druga klasa kot Namibijec, in ga bo precej zgodaj dominiral. Glede na to, da je Zavec brez težav prenesel vse, kar je imel Berto za pokazati, ter da ima Namibijec nizek KO rating, je možnost presenečenja precej minimalna.

Po pričakovanju so dogodek postavili v Maribor, ker bi z Ljubljano precej tvegali (na pol prazna dvorana ni ravno biser za TV kamere). Sploh ker se Zavec v Sloveniji ni boril od februarja lani.

Kaj bo to pomenilo za nadaljevanje? WBO medcelinski naslov ne pomeni kaj veliko, tako kot večina teh pasov (razen pasov prvaka po določeni verziji) ima dokaj simbolično vrednost. Je pa bolje imeti kak pas kot nobenega pasa, če nisi ravno Floyd Mayweather ali Manny Pacquiao, pa še tedva sta večino časa opasana. Seveda Zavec Pacquiaota nikoli ne bo videl kaj bližje kot ga je iz tribune, ko je bil vabljen na Pac-Margarito, decembra 2010, tako da ne vem, kaj točno je plan njegovega kluba oz. managerja z WBO organizacijo. Podobno je namreč poskušal pred letom, dvema Frank Warren z takrat njegovim borcem Kellom Brookom, ki je bil dolgo Pacquiaotov WBO mandatory, vendar WBO borbe ni zahteval, niti ni Pacquiaotu odvzel pasu. Denar pač v boksu dela svoje. Vsaka od teh organizacij ima kake svoje čudne fore, v bistvu je še najbolj verodostojna organizacija ravno ameriški IBF, saj so recimo Bertu odvzeli pas, ker se ni hotel boriti z Baileyem (kot je bilo sprva dogovorjeno za zmagovalca Berto-Zavec), kar je na nek način hvalevredna poteza. No v bistvu ne da se Berto ne bi hotel boriti, ampak 1 milijon $ mu ne bi noben norec plačal za tako borbo.

Zgodovina sprememb…

Vitez ::

V bistvu je bilo tako, da je HBO dala vedeti, da niti slučajno ni zainteresirana za dvoboj Berto-Bailey, Berto, ki mu bolj kot vse, diši denar, je to izkoristil, ter se odločil, da pasu ne bo branil za neki minimalec proti klubskemu kolegu, zato je raje vzel revanšo proti Ortizu, ki naj bi zdaj bila po novem planu junija, DiBella pa se zdaj pogaja s Top Rank za Jones-Bailey, Bailey bo končno dobil svojo šanso, volk sit, koza cela.

Kar se tiče Zavca pa, nobena zmaga ne more škoditi, mogoče mu pa ta prinese vsaj kakšen fajt proti nekomu top 30, pustimo se presenetiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

mojsterleo ::

jep HBO sports je dozivel pred kratkim precejsnje spremembe v vodstvu, skrcili so tudi budget, tako da so bertu dali kosarico za bailey fajt. v ameriki ima namrec veliko 'boljsih' boksarjev pogodbe sklenjene za vec borb vnaprej. med njimi je tudi berto, vendar pa je ocitno HBOju prekipelo, ker se je ze parkrat boril proti subpar nasprotnikom za veliko denarja, novo vodstvo je pa ocitno udarilo po mizi.
ne vem pa zakaj vsi tlacijo borbe v maj in junij sedaj....razen ce bi radi imeli veliko praznih sedezev.
za dejana je seveda bolje da se bori proti namibijcu, kot pa da stagnira. ze tako in tako se bori samo 2x na leto kar je zelo pocasen tempo za nekega borca ki bi rad spet do kakega naslova. in pa spet tist standard problem boksa, da zmaga nad uushono ne prinese kaj dosti ker noben ne ve kdo je. medcelinski pas, ce ga bo dobil, mu pa po moje spet obeta borbo s kakim argentincem.

Vitez ::

Canelo Alvarez - Shane Mosley na undercardu Mayweather-Cotto!

Seveda za Canelov WBC pas..

Uh, to bo močan večer..Upam, da se bo dalo ujet kakšen zastonjkarski link na netu, Margarito-Cotto sem uspel gledat.

Mosley drugače od januarja 2009, ko je nokautiral Margarita, ni pokazal ničesar, samo uspešno trži svoje ime.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

mojsterleo ::

zanimivo. mosley se je omenjal v kar nekaj kombinacijah, tudi za amir khana in jcc jr.-a.
borba canelo-mosley bo pri 154? ker mosley ni ravno velik borec za polsrednjo. mosley pocasi postaja podoben evanderju holyfieldu, vitali klickotu in hopkinsu ki so ze precej v boksarskih letih. canelo bo imel veliko energije pa tudi kar nekaj moci ima, vendar mosleya ne gre povsem odpisati. njegova sistematicna destrukcija margarita je bil izjemen dosezek. tudi hitremu mayweatherju je z 1-2 kombinacijami v prvih rundah povzrocal nemalo tezav.
vsekakor bo zmagovalec tega dvoboja lahko precej ponosen, ne bo lahka borba. mosley je zelo vzdrzljiv in ko prtisne v cisto, se zatresejo noge.
glede na to da je undercard borba, je super! nekaj sem bral da bi se lahko v tem terminu pojavila tudi winky wright in paul malignaggi.... slednji je po svoje ze kar malo nadlezen postal s svojim precenjevanjem.

Vitez ::

Ja, v 154-ki, kot rečeno, za Canelov WBC pas. Dva dvoboja za svetovnega prvaka v super velterski v enem večeru, noro.

Zanimivo je, da Canelo brani svoj pas na 3 mesece, samo zdaj ima pol leta pavze.

mojsterleo ::

no poraja se mi sicer vprasanje, od kje si je mosley zasluzil borbo za naslov v kategoriji v kateri je bolj malo boksal. denar je seveda boksa vladar....
canelo je res izjemno aktiven saj se bori prakticno v okviru dovoljenega tempa (ki je 1 borba / 3 mesece, oz. 1 borba / 6 mesecev v kolikor je bil borec v prejsnji nokavtiran). so pa bili njegovi nasprotniki v zadnjem letu bolj mehkega tipa... matthew hatton (pmm slabsi od zavca), britanec rhodes (soliden borec), kermit cintron (zakaj ta model sploh se boksa?). sedaj mosley ki je tudi precej v boksarskih letih. okej mosley je znano ime in zna boksat ampak tud to ni tisto pravo. se vidi da golden boy zelo previdno izbira nasprotnike in gradi canela v prihodnjo PPV zvezdo.

Vitez ::

Canelo je vsekakor planiran za veliko zvezdo, tipa Pacquiao ali Floyd, je pa vprašanje, kako visoko lahko gre, tako nekako neuradno za velikega zvezdnika štejejo nekoga, ki ima naslove vsaj v 3 kategorijah, to je Cotto, recimo. Alvarez ni osvojil ničesar v velterski, ima naslov v super velterski, do srednje bi že še prišel, dalje pa vprašanje..Ima še ogromno časa za superfajte.

Canelo-Chavez Jr. bi lahko bil en superfajt za težke milijone čez 5 let recimo.

Zanimivo bo videti, kako se bo Floyd odločil glede WBA supernaslova, za katerega boksa s Cottom, proti Mosleyu namreč ni plačal participacije oz. je Mosley posledično WBA superpas izgubil, Floyd pa ne osvojil. Floyda so do sedaj zanimali samo WBC pasovi, z eno izjemo, proti Judahu je dvignil IBF velterski naslov.

mojsterleo ::

canelo in chavez se po moje ne bosta nikoli srecala, ker sta pri razlicnih promotorjih. razen ce se eden odloci odkupiti pogodbo in oditi h konkurenci, ali pa tako kot cotto ki ni podaljsal s top rank in s tem dobil borbo s floydom mayweatherjem kot free agent.
sta pa canelo in jcc precej velika borca za svoje kategorije, zato trenutno tudi nadvladujeta. canelo bo verjetno koncal pri 160 ali 168, jcc pa ze danes rehidrira na 180 (bori se pa v srednji oz. do 160lb). vprasanje ce se jima ne bo zgodilo kaj podobnega kot z amirjem khanom, ki je za svojo kategorijo precej velik in je lahko s svojim slogom nadvladoval manjse tekmece.
glede floyda je pa res da ima ponavadi najraje naslove od WBCja, ki je tudi ponudil WBC platinum naslov za borbo s cottom (ta naslov je bolj tako kot kak pokal in nima prakticne vrednosti). ali se bosta s cottom borila zanj ali ne nevem. WBA super naslov je pa tudi bolj simbolicen, glede na to kako se podeljuje. po moje se ga bo floyd znebil takoj ko ga bo dobil, ali pa sploh ne bo vplacal za borbo zanj.

Okapi ::

En kratek intermezzo. Zavec je prvi slovenski svetovni prvak v boksu, smo pa Slovenci že imeli ženo svetovnega boksarskega prvaka, in to v težki kategoriji, v časih, ko je naslov še kaj veljal. Kdo je bil to?

O.

mojsterleo ::

Okapi je izjavil:

En kratek intermezzo. Zavec je prvi slovenski svetovni prvak v boksu, smo pa Slovenci že imeli ženo svetovnega boksarskega prvaka, in to v težki kategoriji, v časih, ko je naslov še kaj veljal. Kdo je bil to?

O.

primo carnera (italijanski valuev)

ps: zgoraj sem narobe napisal slo naj bi za WBC diamantni naslov (podobnega kot ga je nekaj casa imel sergio martinez). ne vem od kje mi je prislo v glavo da je platinast. :)

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

primo carnera (italijanski valuev)
Res je. Poročen je bil z eno punco iz Mosta na Soči (oziroma točneje, iz enega zaselka poleg), spoznala pa sta se v Gorici. Moj pokojni foter, ki je od tam, je enkrat kot mulc oblekel njegove boksarske hlačke. On je stal v eni hlačnici, njegov prijatelj pa v drugi.:)

O.

Vitez ::

mojsterleo je izjavil:


ps: zgoraj sem narobe napisal slo naj bi za WBC diamantni naslov (podobnega kot ga je nekaj casa imel sergio martinez). ne vem od kje mi je prislo v glavo da je platinast. :)


Profi boks je pač v prvi vrsti biznis in šele nato šport in ti diamantni in razni drugi naslovi so mišljeni zato, da imajo pridih neke "večvrednosti", čeprav niso regularni naslovi.

Sergio Martinez ima ta pas še evdno in ga brani kot vsak drug naslov.

Pri WBA pa je naslov superprvaka mišljen ravno tako kot pač nek "nadnaslov". Sem prepričan, da v ZDA vsi štejejo Cotta kot regularnega prvaga v super velterski, ne pa nekega Trouta, ali kaj je že, ki ima regularni navaden naslov.

Edit: vidim, da ste omenili, da smo imeli smao ženo svetovnega prvaka v težki. My mistake.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

mojsterleo ::

Vitez je izjavil:


Profi boks je pač v prvi vrsti biznis in šele nato šport in ti diamantni in razni drugi naslovi so mišljeni zato, da imajo pridih neke "večvrednosti", čeprav niso regularni naslovi.

Sergio Martinez ima ta pas še evdno in ga brani kot vsak drug naslov.

martinez nima vec WBC diamond naslova, se mu je odpovedal kaksna 2 meseca nazaj....ko so napovedali jcc jr.-rubio. jcc bi se moral po pravilih WBC boriti z martinezom, ampak je WBC potegnil z jccjevim promotorjem top rankom, martinez pa se je odlocil predati pas. odvec je povedat da se jcc ne bo nikoli boril z martinezom.. njegov promotor ne bo tega dovolil. verjetno bo jcc raje vacatal svoj pas kot se boril z martinezom.

Vitez je izjavil:


Pri WBA pa je naslov superprvaka mišljen ravno tako kot pač nek "nadnaslov". Sem prepričan, da v ZDA vsi štejejo Cotta kot regularnega prvaga v super velterski, ne pa nekega Trouta, ali kaj je že, ki ima regularni navaden naslov.
WBA super naslov je samo izgovor da poberejo vec denarja.... ker lahko kogarkoli razglasijo za super prvaka (kot npr. cotta ali felixa sturma), pridobiti pa ga je mozno tudi z unifikacijo. razlika od navadnega je v tem da se mora super naslov braniti na vsaki 2 leti. koncept si je menda izmislil lennox lewis...kakorkoli vec kot je naslovov manj so ti legitimni. s tega stalisca je IBF se vedno majka. v vsaki kategoriji imajo en naslov prvaka.

Okapi ::

Fail so že v osnovi vse te federacije in zveze. Tudi če ima vsaka en sam pas na kategorijo, to niso več "regularni" pasovi. Svetovni prvak je lahko en sam na svetu, ne pa pet ali kolikor jih pač že je.

O.

mojsterleo ::

Okapi je izjavil:

Fail so že v osnovi vse te federacije in zveze. Tudi če ima vsaka en sam pas na kategorijo, to niso več "regularni" pasovi. Svetovni prvak je lahko en sam na svetu, ne pa pet ali kolikor jih pač že je.

O.
no, ta cilj je do neke mere uresnicljiv preko unifikacije vseh 4 najpomembnejsih naslovov, ter pridobitve naslova lineal prvaka. temu je trenutno se najblizje vladimir klicko (en naslov drzi njegov brat vitali, med sabo pa se ne bosta boksala).

Vitez ::

Okapi je izjavil:

Fail so že v osnovi vse te federacije in zveze. Tudi če ima vsaka en sam pas na kategorijo, to niso več "regularni" pasovi. Svetovni prvak je lahko en sam na svetu, ne pa pet ali kolikor jih pač že je.

O.


Problem je v tem, da je dobrih boksarjev toliko, da bi potem bil vsak mesec dvoboj za svetovnega prvaka.

Razen tega, kot pravim, profesionalen boks je biznis. V interesu biznisa je več organizacij. 4 organizacije veljajo za glavne. Pa tako je v profesionalnem boksu že od časov Alija dalje. No, WBO je malo mlajša, mislim, da jo je ustanovil Don King.

Razen tega je dobrim boksarjem v interesu, da vsak najprej v "svoji" organizaicji zmeče nekaj slabših, nato pa se mogoče srečata v dvoboju za družitev za ogromno denarja.

Leo, po boxrecu Sergio Martinez brani diamantni pas proti Macklinu marca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

Okapi ::

Pa tako je v profesionalnem boksu že od časov Alija dalje.
Ja saj, nekako od takrat dalje so naslovi svetovnega prvaka krneki.

OK, boksarji se ne morejo ravno vsak mesec boriti, ampak tudi mundial je enkrat na štiri leta. Če bi imeli štiri nogometne zveze, en mundial letno in štiri prvake, bi bilo vse skupaj brezveze. Ali pa če bi imeli štiri teniške zveze - v eni bi bil prvak Djoković, v drugi Federer, v tretji Nadal ... Vse skupaj bi postalo podobno brezveze, kot je sedaj v boksu.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

mojsterleo ::

Vitez je izjavil:


Leo, po boxrecu Sergio Martinez brani diamantni pas proti Macklinu marca.

boxrec ni 100% zanesljiv vir, imajo pogosto kaksne napake. tudi dvoboj zavec-uushona se ni notri napisan.
http://articles.nydailynews.com/2012-01...
ipd.

Vitez ::

Kar se Kličkov tiče pa, nista atraktivna, sta pa, kot pravi Tyson, učinkovita. Kralja kategorije.

Nisem zadovoljen, da bo Vladimir boksal z Mormeckom, ker Mormeck sploh ni naravni težkaš, tak težkaš lahko tudi jaz postanem, če se za 10 kil zredim. Baje so hoteli Heleniusa ali pa Furyja, ki pa nista hotela podpisati.

Vitali bo pa boksal s Chisoro, s katerim bi se moral pomeriti že nekaj časa nazaj. To bo mogoče celo zanimiva borba.

mojsterleo ::

Vitez je izjavil:

Kar se Kličkov tiče pa, nista atraktivna, sta pa, kot pravi Tyson, učinkovita. Kralja kategorije.

Nisem zadovoljen, da bo Vladimir boksal z Mormeckom, ker Mormeck sploh ni naravni težkaš, tak težkaš lahko tudi jaz postanem, če se za 10 kil zredim. Baje so hoteli Heleniusa ali pa Furyja, ki pa nista hotela podpisati.

Vitali bo pa boksal s Chisoro, s katerim bi se moral pomeriti že nekaj časa nazaj. To bo mogoče celo zanimiva borba.
americani tako in tako vedno nekaj jamrajo cez dobre evropske borce. klickotom so zavistni, ker imata zelo dobre sponzorske pogodbe v evropi. menda samo za vsak oglas med rundami dobi njuna promocijska firma K2 500.000 eur od sponzorjev.
za primerjavo, tudi floyd mayweather je slogovno zelo dolgocasen borec, pa ga americani kujejo v zvezde, kot najboljso stvar po narezanem kruhu.
klickota dominirata ker sta dovrsila borbeni slog za njuno veliko postavo. v tezki kategoriji je se nekaj velikih borcev (npr. helenius), ki niso nic posebnega.
drugace je vlad-mormeck totalni mismatch v stilu lanskega vitali-adamek. razlika bo samo v tem, da bo vladimir borbo zaradi defenzivnega sloga nekoliko zavlekel, verjetno bo TKO v kaki 10 rundi.
chisora je pmm premagal heleniusa v zadnji borbi, in je vsaj na pol legitimen nasprotnik vitaliju, ki pa je od obeh bratov bolj cvrst in agresiven, saj na borbo vrze za tezko kategorijo zelo spodobnih cca 800 udarcev.
zanima me, ce bo potem kaj z vitali-haye. ukrajinec bi zelo rad v prihodnje nalomil gobcnega angleza. :)

Zgodovina sprememb…

Vitez ::

Mislim, da je Helenus premagal Chisoro.

Klička enostavno uničujeta nasprotnike že zarad višine. In če si večji, držiš nasprotnika na distanci in to je že pol zmage, če si vsaj približno tolk dober, kot on.

Jaz sem rekreativni boksar, pa se pr sparingih zelo mučim, da pridem blizu nekomu, ki je višji od mene. Ti morš enostavno "it not", on pa te drži na distanci. Če si dost boljši od njega, ni glih problem, če sta enaka, pa je problem, kaj šele, če je on boljši.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

mojsterleo ::

jah normalno da je to tako. vitali je adameku lepo rekel, da za tezko kategorijo ni dovolj, da vec pojes, ampak moras biti preprosto velik.
helenius je recimo precej velik, ampak ni tak mojster distance. chisora ga je kar posteno namatral.
ni vse samo v velikosti. klickota recimo skoz trenirata in vzdrzujeta tezo in kondicijo, zato poznata svoje zmoznosti in omejitve. za 'omari' sta zelo atletska in lahko drzita tudi hitrejse nasprotnike (adamek, haye) dokaj uspesno na distanci. to je preprosto to. je pa treba upostevat da so udarci v tezki kategoriji zelo siloviti, saj imajo borci neredko 80%+ ko ratinge, zato je tezko ostati popolnoma nepremagan. 1 dober udarec lahko hitro odloci borbo. to dobro ve vladimir, zato je slogovno nekoliko bolj defenziven, dokler ne pogrunta tekmeca.

Zgodovina sprememb…

Vitez ::

Še Arreola, ki je 193, ni Vitaliju nič mogel sredi Los Angelesa, Ukrajinec ga je razbil ko kanto...

Tyson je 178, on je dobro razbijal veliko večje od sebe, ampak tudi njegove težave so se začele, ko so prišli veliko večji, ki so bili tudi tehnično na njegovem nivoju. Recimo Holyfield.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

mojsterleo ::

tyson je bil pravi pacquiao tezke kategorije. dokaj majhen, mocne noge, zelo hiter in strasljiv po vrhu. njegov trash talk je legendaren. seveda se s tehniko da takega nasprotnika premagati a vseeno. verjetno bi imel tudi vladimir klicko proti njemu veliko dela. nekako dvoboj v smislu pac-floyd. prvi je hiter, mocne noge, mocni kratki udarci, drugi pa boljsa tehnika, drzanje razdalje, desni direkti.

Vitez ::

Folyd je dolgocajtn, samo ne vem, če sem videl boksarja boljše tehnike, odkar spremljam boks. Tip je enostavno stroj.

mojsterleo ::

floyda je zanimivo gledati v pocasnem posnetku. dostikrat se zdi, da ga zadane kar dosti nasprotnikovih udarcev, ko pa pogledas v slowmo, pa vidis da je skoraj vse poblokiral z ramo ali rokavicami, obenem pa se imel cas nasprotnika prtisnit v cisto (se posebno iz bloka z levo ramo -> desni direkt). neverjetno!
je pa njegov slog dokaj neprijazen do gledalcev, ker ni agresor in raje caka na napake nasprotnika z varne razdalje. tako se zgodi da v rundi vrze kdaj manj kot 15 udarcev... sicer zelo natancnih pa vseeno. za primer, pacman jih lahko vec kot 70.
odvec je povedat da ima folk raje ce se veliko dogaja, kot pa gledati nek takticni standoff.. kot tudi npr. v haye-valuev.

Zgodovina sprememb…

Vitez ::

Proti Philipu Ndou-ju se je celo tako delal norca z nasprotnika, da je nekaj časa samo eskivaže delal, pa bloke. Najmanj suveren je bil proti de la Hoyi in Judahu, ter mislim da Castillu pred leti.

mojsterleo ::

Danes se je na tehtanju za borbo Dereck Chisora - Vitali Kličko (težka kategorija, borba bo jutri), zgodil neverjeten incident. Ko sta se oba borca po tehtanju srečala face to face, je Chisora prtisnu Kličkota po obrazu. Neverjetno!

Tilen ::

Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje. Ne vem, če je to ravno pametna poteza. Jutri stavim na KO. Chisora bo hudo tepen.

“I am going to hit back on Saturday,” the Ukrainian champion said. “He will get his beating.”
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

mojsterleo ::

Uf jaz si ne bi upal prtisnit takele omare kot je Vitali Kličko. Se mi je pa zdelo, da se bo to slej ko prej zgodilo, ker je že na Vladimir-Haye tehtanju skor prišlo do tega. Dokaj nesramno, ampak v bistvu je borba vsaj dobila nekaj zastonj publicitete, čeprav bo menda Chisora kaznovan od WBC-ja za 50.000$ ...

Angloameriški težkaši zelo prezirajo oba Kličkota. Predvsem zato, ker sta uspela za svoje borbe narediti dober poslovni model, ki sili njune nasprotnike, da se borijo v Evropi. Američani in Angleži pa se ne marajo boriti na celini.

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tilen ::

Kdaj točno je jutri dvoboj? Tega pa res ne bi rad zamudil. :D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Icematxyz ::

Bo treba počakati in pogledati odgovor v ringu da. Heh.

WarpedGone ::

Hmmm, umazana poteza s ciljem živciranja kličkota da bo v ringu mal bol jezen in mal manj previden.
Manjpreviden kličko je dobra novica, ne vem pa kaj rečt glede jeznega kličkota ...

KO in 3.
Zbogom in hvala za vse ribe

mojsterleo ::

prenos bo na RTL ob 22.15. s tem da bo sigurno ring walk + reklame + blebetanje vsaj 30 minut - ce ne vec.

Vitez ::

mojsterleo je izjavil:



Angloameriški težkaši zelo prezirajo oba Kličkota.


Kislo grozdje, ker jima nič ne morejo.

Chisora je sicer iz Zimbabveja. Zgleda, da je že predolgo v Angliji, čisto angleško nesramen je postal.

Sem mislil navijat za njega, smao take poteze sovražim. Upam, da ga Kličko razbije.

Icematxyz ::

Dejansko je zanimivo da, kako si gre boksar tik pred dvobojem znižati bazo morebitnih podpornikov in navijačev. Je pa verjetno povečal bazo gledalcev da.
««
16 / 66
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UFC - tema (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Šport
959132963 (909) oo7
»

Mayweather vs. Paul

Oddelek: Loža
162145 (1295) Ganon
»

Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šport
17033608 (27256) Jst
»

Boksarski dvoboj leta z zamudo zaradi težav s spletnim prenosom

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
359446 (6342) Vazelin
»

Cro-cop jih je dubu po pic.. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15618788 (10851) jakaspaka

Več podobnih tem