» »

Satelite - rasvetljitev

Satelite - rasvetljitev

necy99 ::

Pozdravljeni,

2 WAY SATELLIT:
Satelitski internet imam že dolgo kar dolgo časa, zato kdor sanja da bo imel "2 way satellit connection" doma še naj sanja naprej, cene so tako visoke da si jih ne moreš kot normalni uporabnik privoščiti. Ja hitrosti so seveda ceni primerne: 2mbit downlink in 256 kbit uplink. Uplink je majhen zaradi tega ker je sat kroznik 130 cm x 60 cm velik... Ni podoben tehnično in vizualno navadnim sat. antenam, zato morate vse novo kupit. Cena vse skup (Uplnik odajnik,DVB-S,DVB-T...) 600.000 SIT. Na mesec je pa naročnina 300$. Za večje uplink hitrosti pa že rabiš pravo uplink postajo. PA KO ŽE V TEM GOVORIMO, KOLK SE SPOZNAM NA SLOVENSKI ZAKON NE DOPUŠČA LASTNE SATELITSKE UPLINK POSTAJE...

DOWNLINK Satellit connection:
Ja tisti ko je imel ali ima Europa online, kot ponudnika ze dalj casa lahko ve da so bili hitrosti na zacetku (1 leto) do 5,6 mbit, se pravi 900 kb/s!! Sedaj imajo finančne probleme in imajo še samo MULTICAST (2mbit). Unicast bodo kmalu ukinili. Kaj se pa tiče ponudnikov tega (resselerjev) v Sloveniji jih pa tako rekoč ni! Ker nimajo pojma o čem se gre... Pridem tja kupit, pa jih sam učim tam kak se naredi, niso imeli pojma al gre Flashget, FTP, irc... Aja pa še to preko Eol-a gre samo downloadat iz HTTP serverja, nimaš podpore ftp, socks.... Nič... Če pa gre iz ftp-ja če podpira http ukaze je pa prenos do 5-8 kbs, pa še to ne. Pa še fijli so koruptani. Če je noč dobra:) maš prenos okol 25 kb/s, pa čeprav že dolgo nisem mel... Ni pa drago to pa je tudi res...

Obstajajo še alternative kot DIRECTPC, to je ena firma ki ponuja internet preko satelita(400 kbit), še obstaja ena firma ki se v tem času začenja trženje le te ponudnbe, hitrost bo ok 50 kb/s do 80 kb/s... Lahko tudi več, gre pa preko VPN connectije(kdor neve kaj je to naj pozabi na ta servis), vse mores sam nastelat, ker ni resselerja v Sloveniji in ga tudi nebo)... Če bo dosti zanimanja sem že jaz razmišljal o tem ker imam dosti informacij, znanja... o tem:)... Cena je 8.000 SIT na mesec, 3 mesece vnaprej... DELA PA VSE NAPSTER, FTP, IRC... VSE vglavnem

Upam da sem vam lahk mal pomagal...

luni ::

hmm koristen info in samo se en dokaz, da satelitske povezave se zdalec niso zrele za masovno in resno uporabo... vseeno pa je v tem po moje prava prihodnost
Artificial Intelligentia

Sharac ::

Prihodnost je v optiki in 10mbit clientih po vecjih urbanih mestih .

Satelit je dobra opcija le za odrocne kraje kamor se ne splaca vlect kabla itd itd . pa se to le za "surfanje" kajti odzivni casi so zanic. - odzivni casi bodo z povecanjem popularnosti online iger in drugih realtime dejavnosti na netu cedalje bolj pomembni.

miranpozar ::

Po mojem pa je prihodnost nekje med satelitom in 10Mbit mrežami - in sicer v brezžičnem omrežju. Neka zadeva, ki se bo rodila iz GSM, GPRS, UMTS ipd. zadev v povezavi z internetnimi in LAN tehnologijami v enem! To sploh ni tako daleč!
Bomo hodili okoli s svojimi "dlančniki" (jao, kako glup izraz) in bili vedno on-line! To bo kul!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

hatch ::

t.i. EM eter je ze sedaj izredno zabasan, in da bi prekonj potekale megabitne povezave je skoraj nemogoce (ko bo 50000 uporabnikov na majhnem podrocju).

Prihodnost je v optiki.. 10Mbit v vsak dom... na svedskem so v nekaterih manjsih mestih to tudi realizirali in stvar deluje perfektno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri kabel 60m? UTP,FTP?

Oddelek: Pomoč in nasveti
205729 (4677) LuiIII
»

Za vse željne satelitskega interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
374152126 (107028) amigo_no1
»

kabelski internetnet VS. ADSL (strani: 1 2 )

877101 (5422) Soprano
»

ADSL ali kabel (strani: 1 2 )

614806 (3985) marjanX
»

Kaj bo po ADSLju?

221621 (1124) jolandic

Več podobnih tem