Forum » Loža » Ičšem pravo pasmo psa zame-manjši čuvaj
Ičšem pravo pasmo psa zame-manjši čuvaj
wcpapir ::
Iščem pravo pasmo psa zame, rad bi manjšega ki ima lastnosti čuvaja in se dobro uči. Zelo pomembno mi je da mi je pes všeč. Všeč so mi rottweiler-ji ampak je pes pravi "bik" ko zraste, ga ima kolegica in je prava gmota mišice in se bojim da lahko postane neobvladljiv v določenih primerih. Tudi malce mi je prevelik, nekaj nižjega bi imel.
Razmišljam o psici, ker pes bo večino časa spuščen v ogradi okoli hiše- ograja je visoka 2m, na nanjižjem delu je 1,3m. Razni "generatorji" da izbereš lastnosti psa in lastnika mi ne najdejo nič pametnega.
Mešanček med pittbulom in rottweilerjem bi bil krasen pomoje, pittbul je malce nižji od rota tako da če bi prišlo nekaj vmes bi bilo super
Pomembna lastnost je tudi kratka dlaka.
-ideal, ampak dobit lep primerek je nemogoče vsi so "Devil look".
Razmišljam o psici, ker pes bo večino časa spuščen v ogradi okoli hiše- ograja je visoka 2m, na nanjižjem delu je 1,3m. Razni "generatorji" da izbereš lastnosti psa in lastnika mi ne najdejo nič pametnega.
Mešanček med pittbulom in rottweilerjem bi bil krasen pomoje, pittbul je malce nižji od rota tako da če bi prišlo nekaj vmes bi bilo super
Pomembna lastnost je tudi kratka dlaka.
-ideal, ampak dobit lep primerek je nemogoče vsi so "Devil look".
- zavarovalo slike: WarpedGone ()
jype ::
Če pes ne bo not z družino, potem ne bo nikoli dober čuvaj, ne glede na pasmo.
Portuguese Podengo @ Wikipedia
Odličen čuvaj, samo mora odraščat not, pri družini, pa odgovorna oseba ga mora šolat.
Ne kupovat pitbulov pa rotweillerjev za čuvaje, ker se jih ljudje zelo bojijo in bodo z njimi (ljudmi) težave na sprehodih in ko bo v družbi.
Če hočeš met psa, ki lepo zgleda, najbolš da kupiš plišastga al pa glinastga za na TV omarco.
Portuguese Podengo @ Wikipedia
Odličen čuvaj, samo mora odraščat not, pri družini, pa odgovorna oseba ga mora šolat.
Ne kupovat pitbulov pa rotweillerjev za čuvaje, ker se jih ljudje zelo bojijo in bodo z njimi (ljudmi) težave na sprehodih in ko bo v družbi.
Če hočeš met psa, ki lepo zgleda, najbolš da kupiš plišastga al pa glinastga za na TV omarco.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Kak misliš odraščat not? Pes v hiši nebo odraščal, to je logično, ker ima mama alergijo. Seveda bo spal v predprostoru itd. Ampak v dnevno, kuhinjo itd. lahko gre le ob praznikih ki jih določim jaz.
Da bi se bali da se ne bomo dovolj ukvarjali z njim ni bojazni. Z čuvajem ne mislim da požre vse, ki pride čez ograjo, ampak da ravno ne spi če kdo pleza čez.
Da bi se bali da se ne bomo dovolj ukvarjali z njim ni bojazni. Z čuvajem ne mislim da požre vse, ki pride čez ograjo, ampak da ravno ne spi če kdo pleza čez.
dzinks63 ::
Če res nočeš rottwailerja, (je super pes, posebej psičke, so manjše in zelo privržene družini, oster čuvaj (celo malo preveč)), drugače pa imaš zelo veliko alternativ,
npr:
Nemški bokser
Ameriški staffordshire terier
Foksterier - kratkodlaki
...
npr:
Nemški bokser
Ameriški staffordshire terier
Foksterier - kratkodlaki
...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
LordTado ::
Jaz bi rekel staford,so 70% pitbuli če hočeš tako ostrino pogleda,lahko pa jih lepo naučiš mirnega obnašanja.
En moj kolega ga ma v stanovanju v bloku...
Res pa je da moraš pazit da se ne zgrabi s kakim psom,ker se mu lahko odpre agresija in je pol nevaren...
En moj kolega ga ma v stanovanju v bloku...
Res pa je da moraš pazit da se ne zgrabi s kakim psom,ker se mu lahko odpre agresija in je pol nevaren...
Nemški bokser je prevelik in pretežak.
Stafford je super.
Foksterier mi ni všeč.
Stafford se mi dopade, bom še prebral podrobnosti zdaj da zvem čimveč o njem
Stafford je super.
Foksterier mi ni všeč.
Stafford se mi dopade, bom še prebral podrobnosti zdaj da zvem čimveč o njem
Cofko Cof ::
Še en predlog (čeprav morda prevelik?): Argentinska doga. Zame ena lepših pasem. Kar dobro učljiv, mišičast čuvaj
Mi smo imeli boksarja, ki ni bil ravno čuvaj. Je bil pa najbolj prijazen (morda tudi najlepši :D) pes daleč naokoli, čeprav so se ga ljudje neizmerno bali. Da hiperaktivnosti ne omenjam. Zdaj imamo chow chowa, ki bi ga vsi mečkali, a je kar samosvoj in odličen čuvaj. Se pravi sta oba pravo nasprotje svojemu izgledu in zakoreninjenim predsodkom o psih. Zdaj se pa odloči.
Mi smo imeli boksarja, ki ni bil ravno čuvaj. Je bil pa najbolj prijazen (morda tudi najlepši :D) pes daleč naokoli, čeprav so se ga ljudje neizmerno bali. Da hiperaktivnosti ne omenjam. Zdaj imamo chow chowa, ki bi ga vsi mečkali, a je kar samosvoj in odličen čuvaj. Se pravi sta oba pravo nasprotje svojemu izgledu in zakoreninjenim predsodkom o psih. Zdaj se pa odloči.
Ars longa,vita brevis.
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: WarpedGone ()
Okapi ::
Najboljši čuvaji so šarplaninci, pri njih ni trte mrte, ko je treba branit hišo. Ampak imajo dolgo dlako, pa tudi kar veliki so, tako da ta odpade.
O.
O.
Vice ::
Vsak ki bi si rad omislil psa bi moral najprej pogledati kakšen pes mu sploh ustreza po karakterju, se pravi o pasmi tudi kaj prebere, ne pa preko nekih kvazi generatorjev iskati pasmo. Nekdo ki reče rabim čuvaja za bajto in vzame nekega psa, za katerega misli da se ga bodo vsi bali že samo zato ker velja za neuravnovešeno ravno zaradi istomeslečih lastnikov boš sebi naredil bolj medvedjo uslugo...
Pri tebi pa se že takoj vidi da boš moral ti paziti na psa in ne kontra.
Kot drugo imaš veliko drugih pasem ki jim tebi željene ne sežejo do prve dlake...
Predlagam, da če si preveč len da bi pogledal kakšno knjigo, da greš na mojpes.net ali kakšno podobno stran... Pa še vprašaš lahko bolj strokovne ljudi ali celo najdeš kakšnega psa ki ti res ustreza tako tebi kot drugim članom družine...
Pri tebi pa se že takoj vidi da boš moral ti paziti na psa in ne kontra.
Kot drugo imaš veliko drugih pasem ki jim tebi željene ne sežejo do prve dlake...
Predlagam, da če si preveč len da bi pogledal kakšno knjigo, da greš na mojpes.net ali kakšno podobno stran... Pa še vprašaš lahko bolj strokovne ljudi ali celo najdeš kakšnega psa ki ti res ustreza tako tebi kot drugim članom družine...
SkIDiver ::
Starša imata nemškega pinča, visok cca 45cm. Se ne premakne od hiše dokler ne gre kdo stran od hiše. Izredno prijazen in čustven pes, ki se naveže na lastnike, ko treba čuvat je pa za svojo velikost brutalen pes.
Je tudi zelo lahko učljiv.
Je tudi zelo lahko učljiv.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stroški psa (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10907 (8206) | jype |
» | zakaj ma folk pitbule? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 26132 (17323) | LordTado |
» | Sosedov pes (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11921 (7864) | Ramon dekers |
» | Pasji teror (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9756 (5785) | Utk |
» | Kupujem psa: samca ali samico?Oddelek: Loža | 4761 (4382) | opeter |