Forum » Omrežja in internet » Linksys WRT54G in geslo
Linksys WRT54G in geslo
[5er] ::
Pozdravljeni
Sem že prebral nekaj tem, pa v nobeni nisem pravega odgovora ali pa so bili preveč zakomplicirani (za moj problem more biti lažja rešitev).
Torej na v naslovu omenjeni router imamo doma trenutno priklopljene 3 računalnike (2 prek wirelessa, 1 prek kabla), omrežje pa ni zaščiteno z geslom, bi pa to radi naredli, ker so sosedi blizu, pa nikoli ne veš kdaj ti kdo hoče linijo krast. :D
No, mene zanima kak to nardit, ker nikjer ne najdem te opcije.
Aja pa še to me zanima, se da stran z nastavitvami ( http://192.168.1.1/ ) nastavit da bo v angleščini? Pri meni je kot privzet jezik nastavljena nemščina. :S
Hvala.
Sem že prebral nekaj tem, pa v nobeni nisem pravega odgovora ali pa so bili preveč zakomplicirani (za moj problem more biti lažja rešitev).
Torej na v naslovu omenjeni router imamo doma trenutno priklopljene 3 računalnike (2 prek wirelessa, 1 prek kabla), omrežje pa ni zaščiteno z geslom, bi pa to radi naredli, ker so sosedi blizu, pa nikoli ne veš kdaj ti kdo hoče linijo krast. :D
No, mene zanima kak to nardit, ker nikjer ne najdem te opcije.
Aja pa še to me zanima, se da stran z nastavitvami ( http://192.168.1.1/ ) nastavit da bo v angleščini? Pri meni je kot privzet jezik nastavljena nemščina. :S
Hvala.
Lep dan! ;)
- spremenil: [5er] ()
bluefish ::
Nastavi WPA2 ali WPA ključ z AES enkripcijo. Za postopek se posvetuj z navodili, ki so tudi na netu na proizvajalčevi strani v formatu PDF.
Prav tako je nedvomno kje omenjena sprememba jezika.
Prav tako je nedvomno kje omenjena sprememba jezika.
[5er] ::
Aja, pa še to ... je vseeno na katerem računalniku se bo to nastavlo, al je treba npr. na tistem, ko je priključen s kablom?
Lep dan! ;)
bluefish ::
Ja, je vseeno. Seveda boš potem moral na tistih dveh, ki se povezujeta wireless ponovno vzpostaviti povezavo z na novo nastavljenim geslom. Tako je morda najbolje, da to delaš na tistem, ki je povezan s kablom.
Pa ne pozabi spremeniti gesla za dostop do nastavitev routerja.
Pa ne pozabi spremeniti gesla za dostop do nastavitev routerja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 341541 (41997) | ignats |
» | Router kot dostopna točkaOddelek: Omrežja in internet | 4003 (2624) | BlaY0 |
» | prenosnik in povezava z internetom preko routerja - nekaj vprašanjOddelek: Pomoč in nasveti | 2478 (1962) | Miro-Slav |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52177 (23927) | simone |
» | Router in Wireless system?Oddelek: Omrežja in internet | 3701 (3461) | ToJo |