» »

Router in Wireless system?

Router in Wireless system?

itsmeanthony ::

Imam router ASUS WL-520GC ter WNC-0305USB high-speed 11g wireless usb adapter. Moj problem je namreč v tem, da nikakor ne morem vzpostavit brezžične povezave, pa sploh ne vem kaj delam narobe. Nastavil sem ip-je, podmasko, gateway in dns-je ter SSID in ključ za WPA pa ne gre. Aja pa še to je zelo čudno da se mi je oddaljeni računalnik parkrat povezal, pol pa sploh ni več nič delalo. Kaj se tukaj dogaja mi sploh ni več jasno in bom vsak čas dobil živčni zlom, zato vas prosim, da mi pomagate rešit ta problem.

Lp in hvala,

Housy

Gapi ::

Prvo poskusi nastavt router na žici pol poskusi wireless brez zaščite in ko si prišel do tuki vklopi še zaščito (WPA/WP?) Na routerju pusti dhcp vklopljen.

itsmeanthony ::

Z kablom dela normalno, tak da z routerjom verjetno ni nič narobe. Probal sem tudi Open system varjanto (torej brez zaščite), pa se je prvič povezalo, nato pa spet ni šlo, tudi DHCP sem mel skoz vklopljen. Verjetno tudi z wireless usb adapterjem ni nič narobe, ampak nekaj ni vredu v mojih nastavitvah. Mi lahko morda ti Gapi ali morda kdo drug pove natančno, kje morem kaj nastavit, da mi bo zadeva delovala?

Lp in hvala,

Housy

Zgodovina sprememb…

ToJo ::

Sam imam isti router pa nisem imel nobenih problemov in nisem nič posebej nastavljal ne na PC ne na routerju. PC povezal s kablom na router, prenosnik preko wirlesa, zagnal EZSetap (kar je na CDju zraven routerja) in je bilo končano.

Gapi ::

Usb adapter se ti na drug AP poveže bp če je ta vkloplen z zaščito? Da povežeš stvari med sabo uporabljaš čarovnika od windowsow ali program priložen k ključu?

Gapi ::

Signal je ???? Koliko črtic???

itsmeanthony ::

Signal je med 70-78%, sem uporabil EzSetup, pa se je povezal prvič, pa drugič, pol pa zopet nič, uporabljam pa program, priložen k ključu. Sem probal povezavo ustvarit preko windowsov pa se ni mogo računalnik povezat.

Lp,

Housy

Zgodovina sprememb…

ToJo ::

A lahko napišeš koliko računalnikov imaš povezanih in kako (kabel, wirless).

Sam sem namreč PC s kablom priklopil na routrer in zagnal program od routerja EZSetyp (na routerju pritisneš gumb za čarovnika in nato zaženeš program). Ko sem pridobil potrebne podatke (katere lahko tudi sam vpišeš v postopku), sem preko wirlesa na prenosniku dobil omrežje in se na njega povezal z vpisom ključa, katerega si določil pri postopku na PC-ju.

Zelo enostavna zadeva, ne vem kaj delaš narobe (bodi malo bolj natančen pri opisu).

LP

itsmeanthony ::

Jaz sem storil popolnoma tako kot si ti navedel, ampak po 2 ponovnih zagonih se še povezava vzpostavi, po 3 in več pa sploh ne, tako da ne vem kje je tukaj sploh problem. Na router hočem povezat dva računalnika, moj je povezan z kablom, drugi pa wireless.

Lp,

Housy

ToJo ::

odpri nastavitve routerja in fizično spremeni ključ oz. geslo za dostop do omrežja. Nato isti ključ spremeni na vsakem računalniku in bi moralo delovati.

Ko prvič vpišeš ključ za omrežje, bi ti moralo ostati shranjeno in ni potrebno ničesar več.

Pa še ena stvar, kakšno povezavo imaš (SIOL ali kaj drugega).

itsmeanthony ::

Siol mam ja, zakaj pa je to važno, če smem vprašat?

ToJo ::

Ker je odvisno kaj vpisuješ v router nastavitve PPPoP ali avtomatic IP (kot pri T2).

Pa še to me zanima, se upaš prijavit v nastavitve routerja (preko PCja ki je s kablom povezan na router)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ToJo ()

ToJo ::

V internet brskalniku vpišeš http://192.168.1.1/ ter vpišeš uporabniško ime in geslo (privzeto je admin - admin)

itsmeanthony ::

Se prijavim brez problema. Jaz mam drugače statični ip, in ko sem takrat na siol klical ko sem štimal router so mi rekli, da morem kljub temu da mam statični ip zbrat PPPoE povezavo. Je mogoče to krivo, ker ko izbereš tip povezave, je ena izmed možnosti tudi tale --> "ADSL or other connection type that uses static IP address.".

Lp,

Housy

ToJo ::

Kolikor vem, moraš uporabiti PPPoE nastavitve kjer vpišeš uporabniško ime in geslo, ker se brez tega ne moreš prijavit. V vseh nastavitvah sta edino važne ravno ta (nastavljaš pod IP Config) ter Wirless nastavitve (SSID, key ter nastavitve zaščite) kar nastavljaš pod Wireless.

Ker se upaš povezat z Routerjem mislim da imaš kaj narobe naštimano v lastnostih TCP/IP omrežne kartice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ToJo ()

itsmeanthony ::

Am kako točno pa moram v windowsih nastavit podatke za omrežno kartico. Kateri ip moram vpisat, moj pravi statični ip ali ip od routerja (npr. 192.168.1.x, kjer je x poljubno število med 2 in 254)? Podmaska je 255.255.255.0, Gateway pa je 192.168.1.1. Dns-je sem pa vpisal te, ki so na siolovi strani --> klik.

Lp in hvala,

Housy

Zgodovina sprememb…

ToJo ::

Sam imam obkljukano Samodejno pridobi IP naslov in DNS strežnik - nisem nič spreminjal in mi lepo deluje.

Moj nasvet, vzpostavi internet povezavo brez routerja, priklopi router in preko EZSetup vpiši potrebne podatke (SSID naslov, key, uporabniško ime in geslo v PPPoP ter šifriranje oz. zaščito) in bi ti zadeva morala delovati. Potem pa se samo še preko wirlwsa priklopiš na SSID omrežje (katerega bo samo zaznalo), vpišeš key in je to to.

Vsaj tako sem sam naredil.

Sam sem namreč na začetku tudi poskušal spreminjat IPje (kot je navedeno v vseh forumih ipd), vendar povezave nisem vzpostavil. nato pa sem naredil "po svoje" in zadeva deluje OK.
Imam omrežj, računalniki se vidijo med seboj, iz vseh dostopam do interneta,...

pikovas ::

Zdravo!
Sem čisto nov pri uporabi routerja, zato imam tudi jaz malo problemov. Žična povezava mi dela OK, problem imam z wirelessom. Inspirion mi zazna omrežje ampak to je tudi vse. Kako naj nastavim router da me bo spustil na net? Ali moram tudi comp kaj prenastaviti (ta Vista mi tudi dela probleme)? In rad bi dodal zaščito z geslom za vse povezave - KAKO? Ponudnik storitev T-2. Ja imam router JAHT WA-4054EM in bi ga rad povezal Dell Inspirion 1520!

Lp Pikovas|O
Dell Inspirion 1520 ;-)

ToJo ::

V administraciji routerja (default IP address 192.168.2.1 , upor. ime admin, geslo 1234-PRIVZETO) nastaviš Avtomatic IP(Cable Modem Your ISP will automatically give you an IP address), določiš ime omrežja, ključ za dostop do omrežja ter zaščito- Ko to storiš preko wirlessa vzpostaviš povezavo z omrežjem katerega si ustvaril, vpišeš key in to je to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ToJo ()

itsmeanthony ::

Povezavo mi je zaj nekak le uspelo vzpostavit, ampak je tukaj zaj drug problem. Recimo ko ne downloadam nič, potem je povezava od 48Mb/s do 54Mb/s (govorim za wireless), ko pa vklopim recimo Azureus (za torrente), mi prvo kakih 10-20 sekund downloada z polno paro, pol pa mi teh 54Mb/s pade na 11 ali pa še manj. Odprl sem tudi port za Azureus, samo ne vem če sem naredil pravilno (tcp sem odprl, ali je prav?)?

Lp,

Housy

Zgodovina sprememb…

ToJo ::

Sam uporabljam utorrent in nisem nič nastavljal tako da ti ne znam pomagati.

pikovas ::

Hvala za pomoč! Sem rešil z resetiranjem routerja na tovarniške nastavitve, samo ne vem kako lahko nastavim zavarovanje povezave z geslom!
Še enkrat HVALA! LP pikovas ;)
Dell Inspirion 1520 ;-)

ToJo ::

"zavarovanje povezave z geslom"-tega pa ne razumem.

Šifriranje povezave in geslo (key) za dostop do omrežja nastavljaš pod Wireless-Security. V navodilih je zelo lepo opisano (samo prebrati je potrebno)

Gwanaroth ::

_Housy, za večino tvojih težav je kriv USB wifi adapter, verjemi. Sem postavil že kar nekaj wifi omrežij in teh usb adapterjev se ognem v najširšem možnem krogu.

Če imaš stacionarni računalnik, ti svetujem tole, če imaš laptop pa eno izmed teh.
Lights often keep secret hypnosis..

pikovas ::

Ja saj to sem mislil, pa hvala za pomoč! Samo ne vem ali ti ključ določi sam ali ga poljubno izbereš? In še eno vprašanje , ali lahko spremeniš privzetega uporabnika "admin" in kje če slučajno veš? "V navodilih je zelo lepo opisano (samo prebrati je potrebno)", če tako dobro razumeš Angleško! ;-)
LP in THX pikovas
Dell Inspirion 1520 ;-)

ToJo ::

Ključ ti lahko določi samo ali pa ga ti vpišeš. Sam imam AsusaWL520GC in nisem dobil možnosti da bi spremenil uporabniško ime. Ali se da pri tebi res ne vem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnike

Oddelek: Omrežja in internet
3013234 (2580) verto
»

AMIS-ov enkom modem

Oddelek: Omrežja in internet
4816033 (9606) d4vid
»

DVR snemalnik LS-9004H - vzpostavitev omrežja?

Oddelek: Omrežja in internet
113107 (2962) Housy
»

Wireless network router problems

Oddelek: Omrežja in internet
234761 (4074) yeszum1
»

Igranje iger preko multyplayer-a?

Oddelek: Omrežja in internet
81484 (1315) Mavrik

Več podobnih tem