Forum » Omrežja in internet » Nastavitev hitrosti v ruterju
Nastavitev hitrosti v ruterju
faracajg ::
Pozdravljeni!!
v studentskem stanovanju kjer zivimo 4 cimri je v bloku mozno loviti 6 brezžičnih omrezij in med njimi je eden odklenjen. Linija je 2Mbit, vendar ko se 2 cimra obesita gor,zasedeta z youtubi celo linijo.Bojim se da bi lastnik to opazil in zaklenil ruter.Dopovedati se jima pa ne da ker imata prekratko pamet. Trenutno sem problem rešil tako da sem v ruterju blokiral njuni mac adressi. Vprašanje ki me zanima pa je,če je možno v ruterju kje nastavit da bi njima vleklo samo recimo 30kb/s tok da imata za googlat. Je pa menda ruter asus WL500g al neki podobnga
Hvala za odgovore
v studentskem stanovanju kjer zivimo 4 cimri je v bloku mozno loviti 6 brezžičnih omrezij in med njimi je eden odklenjen. Linija je 2Mbit, vendar ko se 2 cimra obesita gor,zasedeta z youtubi celo linijo.Bojim se da bi lastnik to opazil in zaklenil ruter.Dopovedati se jima pa ne da ker imata prekratko pamet. Trenutno sem problem rešil tako da sem v ruterju blokiral njuni mac adressi. Vprašanje ki me zanima pa je,če je možno v ruterju kje nastavit da bi njima vleklo samo recimo 30kb/s tok da imata za googlat. Je pa menda ruter asus WL500g al neki podobnga
Hvala za odgovore
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
5er--> ::
Zaklep teme anyone?
Drugače pa, če je lastnik tako tup, da pusti vse odprto, ne bo dojel zakaj mu net počasneje dela.
Drugače pa, če je lastnik tako tup, da pusti vse odprto, ne bo dojel zakaj mu net počasneje dela.
ABX ::
Boš moral nastavit QoS, vendar ne vem če to ima default firmware, ponavadi ga nima.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RouterOddelek: Omrežja in internet | 1299 (657) | čuhalev |
» | Težava AmisOddelek: Omrežja in internet | 3584 (3470) | Hayabusa |
» | Kako nastavit ruter da bo delal preklet internet?Oddelek: Omrežja in internet | 2818 (2214) | ZGI |
» | Je taka mreža možna?Oddelek: Omrežja in internet | 1578 (1332) | Hair |
» | Problem igranja CS preko ruterjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1621 (1454) | mymoon |