Forum » Zvok in slika » Wd TV Live
Wd TV Live
kmetek ::
Novi WD TV LIVE Wifi na voljo
HDD WD TV LIVE WiFi (WDBGXT0000NBK-EESN)
za 109,90 kar impresivna zadevica, upoštevajoč, da ima wifi vgrajen.
HDD WD TV LIVE WiFi (WDBGXT0000NBK-EESN)
za 109,90 kar impresivna zadevica, upoštevajoč, da ima wifi vgrajen.
gorann ::
v cem to mislis, da je s kablom zalost? ker wifi za streamanje in sharanje res ni dober, kabel je precej boljsi
Desty ::
Uaa, jaz sem ga pa ravno danes naročil na Pixmanii za 102€ skupaj s poštnino. Bi raje naročil pri nas (zaradi garancije).
ziu ::
Vprašam še tukaj:
Torej...imam naslednjo težavo.
Nabavil sem WD TV Live, z vgrajenim Wi-Fijem. Z lahkoto sem se povezal z internetom, preko Linksys routerja, tako da youtube in podobne zadeve prek WD TV-ja (na televiziji) delajo BP. Sem pa na WD TV priključil tudi običajen zunanji USB disk, ki bi ga rad uporabljal kot "mrežni disk", da bi lahko prek PC-ja upravljal z njim.
Problem je, ker mi WD TV-ja računalnik ne zazna v omrežju. Edini znak, da je WD TV povezan v omrežje, mi pokaže zemljevid omrežja (glej sliko). Nikjer drugje ga ne najdem. Tudi z "Dodaj napravo" ne gre. Pomoč. PROSIM!
LP
Torej...imam naslednjo težavo.
Nabavil sem WD TV Live, z vgrajenim Wi-Fijem. Z lahkoto sem se povezal z internetom, preko Linksys routerja, tako da youtube in podobne zadeve prek WD TV-ja (na televiziji) delajo BP. Sem pa na WD TV priključil tudi običajen zunanji USB disk, ki bi ga rad uporabljal kot "mrežni disk", da bi lahko prek PC-ja upravljal z njim.
Problem je, ker mi WD TV-ja računalnik ne zazna v omrežju. Edini znak, da je WD TV povezan v omrežje, mi pokaže zemljevid omrežja (glej sliko). Nikjer drugje ga ne najdem. Tudi z "Dodaj napravo" ne gre. Pomoč. PROSIM!
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ziu ()
Imava podobno težavo, pred dnevi sem od matkinega laptopa komot dostopal do mojega pcja, sedaj pa kar jamra :P
demokedes ::
Pozdravljeni,
Da ne odpiram nove teme. Imam WD TV Live. Priporočil mi ga je znance, kar naj bi imel dopro podporo, glede dodatnih firmwareov. Kateri firmware se najbolj splača dat gor. Ali originalnega, ali obstaja tudi kaj neuradnega v smislu DD-WRT za linksys (in podobne) routerje?
Da ne odpiram nove teme. Imam WD TV Live. Priporočil mi ga je znance, kar naj bi imel dopro podporo, glede dodatnih firmwareov. Kateri firmware se najbolj splača dat gor. Ali originalnega, ali obstaja tudi kaj neuradnega v smislu DD-WRT za linksys (in podobne) routerje?
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.
cekr ::
Pozdravljeni,
Zadnjega uradnega si naloži.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
PARTyZAN ::
Razvoj edine pametne alternative (WDLXTV Live) bolj kot ne stangira, tako da ja. Kar uradnega zaenkrat.
demokedes ::
Se pravi, da bolj svetujete uradnega, kot pa WDLXTV Live?
lp,
lp,
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.
ahilus in ostali, daj več povej o tem novem wd tv live wifi playerju? glasnost, podnapisi itd.
mevdenko ::
jaz sem danes kupil wd live wifi. Glede na to da je to moj prvi media player, nisem zahteven uporabnik. Kar me je prvo zmotilo je to, da podnapisi ne predvajajo šumnikov. upam da se napaka kmalu odpravi v naslednjem updajtu. več o napravi kasneje ko odgledam nekaj filmov. z ključka mi je zelo lepo predvajal HD 720p, v naslednjih dneh ga vključim v mrežo, če bom znal.
SkyEye90 ::
Nastavi kodiranje besedila na windows 1250, pa bodo delali šumniki. S HD pa nebi smel imet nikoli nobenih težav z zatikanjem, zato pa je namenski predvajalnik ;)
Sicer pa po podatkih nima WDTV Live WiFi čisto nič boljšega, kot pa vgrajen WiFi. Vsaj opazim ne.
Sicer pa po podatkih nima WDTV Live WiFi čisto nič boljšega, kot pa vgrajen WiFi. Vsaj opazim ne.
mafa ::
kupujem to napravo pa me zanima,če je možno prek nje gledati posnetke iz spleta(24ur.com)alspletno tv voyo.si
Gregor P ::
Meni se tudi zdi nemogoče, glede na to da se moraš za voyo posebej registrirati, za dostop do večine vsebine pa celo plačati.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
ironmaiden ::
Jaz zaradi neuporabe prodajam WD TV LIVe za samo 60€ če koga zanima
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ironmaiden ()
Poldi112 ::
No, moja izkušnja je, da wdtv kar radi crkujejo. Jaz imam zdaj drugega, oba kolega, ki sta jih nabavila (eden live, eden tako kot jaz prvo verzijo), imata pa tudi že nove, ker so stari po cca 2-3 letih crknili. In to vsi z enakimi simptomi - vedno manj filmov predvajajo. Na začetku sem pa tja kakšnega hd filma ne potegne, nato sem pa tja kakšnega še potegne, potem začne še pri 700 mb rip-ih hecat in takrat ga vržeš v smeti. Na tej točki je tudi že v standby občutno bolj topel, kot bi smel biti.
Problem je pa, da silne izbire ni. Xtreamer se mi nikoli res ni dopadel, Egreat, ki mi je bil všeč (s1a oz. nekaj takega) je bil pa nedosegljiv, sploh v slo. Plus da je bil 3x dražji od wdtv live, najcenejši egreat na mimovrste je bil pa takrat 160 in me ni ravno navdušil. Tako imamo pa zdaj pač nekaj, za kar vemo, da bo crknilo po par letih, a dokler dela dela ok, pa še manj problemov z izgubljanjem daljincev je, ker imamo vsi rezervne:)
Problem je pa, da silne izbire ni. Xtreamer se mi nikoli res ni dopadel, Egreat, ki mi je bil všeč (s1a oz. nekaj takega) je bil pa nedosegljiv, sploh v slo. Plus da je bil 3x dražji od wdtv live, najcenejši egreat na mimovrste je bil pa takrat 160 in me ni ravno navdušil. Tako imamo pa zdaj pač nekaj, za kar vemo, da bo crknilo po par letih, a dokler dela dela ok, pa še manj problemov z izgubljanjem daljincev je, ker imamo vsi rezervne:)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Moj dve leti star WDTV Live še vedno dela brez problemov. Uporabljam pa zadnjo stabilno verzijo WDLXTV Live firmwara.
Robert1 ::
Jaz uporabljam WD TV Media Player live dobri dve leti in sem zelo zadovoljen. Uporabljam ga za gledanje vseh formatov filmov na plazmi in LCD-ju. Pred kratkim pa sem kupil hišni kino (100" platno in projektor) in mi projektor preko HDMI kabla ne zazna Media playerja (zazna mi pa PC ali DVD-player, preko katerih pa lahko gledam filme).
A je komu jasno v čem je problem?
A je komu jasno v čem je problem?
ce mas receiver pol proba preko njega
men je tko delal bp, bom pa probal direkt iz wd tv potegnit kabel pa povem
edit: probal, meni zazna takoj, mogoce moras kaj na projektorju nastavit, meni avtomatsko najde vir, probaj rocno izbrat hdmi
men je tko delal bp, bom pa probal direkt iz wd tv potegnit kabel pa povem
edit: probal, meni zazna takoj, mogoce moras kaj na projektorju nastavit, meni avtomatsko najde vir, probaj rocno izbrat hdmi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gorann ()
westnikky ::
Kupujem WD bratu za novo leto pa me zanima katerega od omenjenih dveh priporocate?
Cena je ista, pa me zanima katere so glavne razlike (razen da prvi podpira wi-fi)? Se ne spoznam prevec, tko da bi bla za vsako pomoc hvalezna? Tudi kaj drugega v tem cenovnem razredu lahko predlagate vendar zaenkrat vidim, da najvec hvalijo Wd-je.
http://www.mimovrste.com/artikel/224000...
http://www.mimovrste.com/artikel/217010...
Hvala ze v naprej!
Cena je ista, pa me zanima katere so glavne razlike (razen da prvi podpira wi-fi)? Se ne spoznam prevec, tko da bi bla za vsako pomoc hvalezna? Tudi kaj drugega v tem cenovnem razredu lahko predlagate vendar zaenkrat vidim, da najvec hvalijo Wd-je.
http://www.mimovrste.com/artikel/224000...
http://www.mimovrste.com/artikel/217010...
Hvala ze v naprej!
jst bi tega z wifi.
bi pa mel raje kabel povezan, bi ti vsaj vse predvajalo, ko bi sharal podatke preko pcja
bi pa mel raje kabel povezan, bi ti vsaj vse predvajalo, ko bi sharal podatke preko pcja
Cena je enaka, en je več kot dve leti star model, drugi je star par mesecev. A imaš sploh kaj za razmišljat?
Vzemi tega z wi-fi jem. Je novejši (nov) model, sicer pa podpira enake formate kot stari (:
westnikky ::
Lih to me je zmotilo, ker ima model star 2 leti in nov model isto ceno, v nakaterih trgovinah pa je star model se drazji (big bang).
Ampak kot kaze se bom vseeno odlocila kar za novega.
Hvala za pomoc.
Ampak kot kaze se bom vseeno odlocila kar za novega.
Hvala za pomoc.
e-marko ::
Ali tale predvajalnik predvaja tudi video vsebine zaščitene s cinavia sistemom? Ker npr. PS3 je imel s tem težave dokler niso našli fix...
Kako je torej pri tej wifi verziji?
Ali se wifi da izklopiti, da ne seva po nepotrebnem, če priklopim kabel?
Hvala.
Lp
Kako je torej pri tej wifi verziji?
Ali se wifi da izklopiti, da ne seva po nepotrebnem, če priklopim kabel?
Hvala.
Lp
...somebody, somewhere...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()
zoot ::
Lp
Tudi sam sem razmišljal o nakupu WD TV Live vendar me je zmotila ena zadeva. Jaz sicer imam doma DVD in televizijo z USB-jem vendar mi diska enostavno ne zazna (sklepam da zaradi tega ker je v formatu NTFS in ne v FAT). Sedaj sem na njihovi strani našel nekaj, kjer piše, naj bi "WDBHG70000NBK" podpiral NTFS, medtem ko druga "WDBGXT0000NBK" verzija, PAL:
>EDIT: pod zavihki kliknite "Specifications"
http://www.wdc.com/en/products/products...
To me sicer nebi nič motilo, samo jaz ne najdem nikjer v Sloveniji na spletu, da bi prodajali verzijo, ki podpira NTFS.
Če ima kdorkoli zunanji trdi disk v formatu NTFS in mu predvaja vse filme na (bodite pozorni "WDBGXT0000NBK") http://www.mimovrste.com/artikel/224000..., tako FULL HD v .mkv datotekah (oz mu zazna disk) naj mi prosim odpiše.
Še nekaj, je možno če prek Wi-Fija gledaš filme, nastavit podnapise?
Hvala
Tudi sam sem razmišljal o nakupu WD TV Live vendar me je zmotila ena zadeva. Jaz sicer imam doma DVD in televizijo z USB-jem vendar mi diska enostavno ne zazna (sklepam da zaradi tega ker je v formatu NTFS in ne v FAT). Sedaj sem na njihovi strani našel nekaj, kjer piše, naj bi "WDBHG70000NBK" podpiral NTFS, medtem ko druga "WDBGXT0000NBK" verzija, PAL:
>EDIT: pod zavihki kliknite "Specifications"
To me sicer nebi nič motilo, samo jaz ne najdem nikjer v Sloveniji na spletu, da bi prodajali verzijo, ki podpira NTFS.
Če ima kdorkoli zunanji trdi disk v formatu NTFS in mu predvaja vse filme na (bodite pozorni "WDBGXT0000NBK") http://www.mimovrste.com/artikel/224000..., tako FULL HD v .mkv datotekah (oz mu zazna disk) naj mi prosim odpiše.
Še nekaj, je možno če prek Wi-Fija gledaš filme, nastavit podnapise?
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zoot ()
Gre za video format NTSC in PAL. Ne pa datotečni sistem NTFS in FAT. Tole si čisto pomešal.
Itak, da podpira NTFS formatirane diske. Nastavljanje podnapisov nima veze s tem kako je povezan (kabel/Wifi).
Sam grem jutri po tale predvajalnik. Sem gledal še druge ampak več ne rabim in več tudi ne mislim plačati...
LP
Itak, da podpira NTFS formatirane diske. Nastavljanje podnapisov nima veze s tem kako je povezan (kabel/Wifi).
Sam grem jutri po tale predvajalnik. Sem gledal še druge ampak več ne rabim in več tudi ne mislim plačati...
LP
Čudno, da je eni za PAL drugi za NTSC? Pa saj vsak DVD predvajalnik podpira oba formata.
Kako pa je s HDMI sistemom? Tukaj PAL in NTSC tako nimata vpliva, ali pač?
Disk pa mora delati NTFS itak, saj je tako ali tako večina filmov po 8GB, kar FAT sistem ne podpira.
Kako pa je s HDMI sistemom? Tukaj PAL in NTSC tako nimata vpliva, ali pač?
Disk pa mora delati NTFS itak, saj je tako ali tako večina filmov po 8GB, kar FAT sistem ne podpira.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkyEye90 ()
@SkyEye90
Sicer mam nek philipsov dvd predvajanik, ki je star 2-3 leta, samo ima HDMI, medtem ko mi diska ne zazna od takrat ko sem spremenil
Ja, saj vem samo me tale link moti:
Pri nas piše, da prodajajo drugi model.
@e-marko
Če zdaj predvajam film iz PCja prek Wi-Fija na TV mi noče predvajati podnapisov. (.srt)
Si šel iskat predvajalnik? Če si, imaš NTFS disk?
Hvala
Sicer mam nek philipsov dvd predvajanik, ki je star 2-3 leta, samo ima HDMI, medtem ko mi diska ne zazna od takrat ko sem spremenil
Ja, saj vem samo me tale link moti:
Pri nas piše, da prodajajo drugi model.
@e-marko
Če zdaj predvajam film iz PCja prek Wi-Fija na TV mi noče predvajati podnapisov. (.srt)
Si šel iskat predvajalnik? Če si, imaš NTFS disk?
Hvala
@zoot
Ja, sem dobil. Sedaj šele spoznavam vmesnik in se malo igram. Naložil sem zadnji fw update in koliko sem do sedaj poizkusil je vse predvajalo. Tudi zunanji 2TB NTFS prepozna brez težav.
Lp
Ja, sem dobil. Sedaj šele spoznavam vmesnik in se malo igram. Naložil sem zadnji fw update in koliko sem do sedaj poizkusil je vse predvajalo. Tudi zunanji 2TB NTFS prepozna brez težav.
Lp
@e-marko
Mogoče veš ali imaš "WDBGXT0000NBK" ali "WDBHG70000NBK"? In pa kje si kupil WDTV.
p.s. Po tem ti ne bom več težil, lahko pa še malo opišeš prve vtise
Mogoče veš ali imaš "WDBGXT0000NBK" ali "WDBHG70000NBK"? In pa kje si kupil WDTV.
p.s. Po tem ti ne bom več težil, lahko pa še malo opišeš prve vtise
Zgodovina sprememb…
Tule so vsi modeli:
Americas WDBHG70000NBK-HESN
Canada WDBHG70000NBK
EMEA WDBGXT0000NBK-EESN
UK WDBGXT0000NBK-UESN
APAC-NTSC WDBHG70000NBK
APAC-PAL WDBGXT0000NBK-SESN
Japan WDBHG70000NBK-JESN
Australia WDBGXT0000NBK
Na škatli piše P/N:WDBGXT0000NBK-01 in model: WDBGXT0000NBK-EESN.
Kupil sem pri mimovrste.
Sam sem zadovoljen, saj je točno to kar sem potreboval. Preveriti moram še samo ali predvaja video vsebine zaščitene s cinavia sistemom. Moram najprej "dobiti" en film za katerega sem prepričan, da je tako zaščiten.
Ti kar teži, če bom le lahko pomagal, zakaj pa ne. Zato je forum.
Mene pa zanima ali je kje možnost, da ta WDTV sam pridobi informacije za filme na seznamu. Torej info in poster, ki ga prikaže ob surfanju po seznamu. V nastavitvah sem opazil eno nastavitev za katero pa ne vem, če je namenjena točno temu ali ne. Gre za Meta-Source Manager. Trenutno je izbran TMDB Meta Source lahko pa se doda še dodatne. Kako je s tem? Hvala.
LP
Americas WDBHG70000NBK-HESN
Canada WDBHG70000NBK
EMEA WDBGXT0000NBK-EESN
UK WDBGXT0000NBK-UESN
APAC-NTSC WDBHG70000NBK
APAC-PAL WDBGXT0000NBK-SESN
Japan WDBHG70000NBK-JESN
Australia WDBGXT0000NBK
Na škatli piše P/N:WDBGXT0000NBK-01 in model: WDBGXT0000NBK-EESN.
Kupil sem pri mimovrste.
Sam sem zadovoljen, saj je točno to kar sem potreboval. Preveriti moram še samo ali predvaja video vsebine zaščitene s cinavia sistemom. Moram najprej "dobiti" en film za katerega sem prepričan, da je tako zaščiten.
Ti kar teži, če bom le lahko pomagal, zakaj pa ne. Zato je forum.
Mene pa zanima ali je kje možnost, da ta WDTV sam pridobi informacije za filme na seznamu. Torej info in poster, ki ga prikaže ob surfanju po seznamu. V nastavitvah sem opazil eno nastavitev za katero pa ne vem, če je namenjena točno temu ali ne. Gre za Meta-Source Manager. Trenutno je izbran TMDB Meta Source lahko pa se doda še dodatne. Kako je s tem? Hvala.
LP
Sem po brskanju za informacijami ugotovil, da tale meta source deluje samo za usb disk in ne za filme, ki so na mreži. Pa še pogled v vmesniku mora biti pravilno naštiman.
Baje bo to porihtano v enem od naslednjh fw.
Lp
Baje bo to porihtano v enem od naslednjh fw.
Lp
Aha hvala. Si mogoče gledal že kakšen film prek wi-fija iz PCja? Ti delujejo podnapisi? :)
Ty
Ty
Zgodovina sprememb…
mal neumesno, ampak kaj ma veze prenos podatkov preko lufta s podnapisi skor dvomim, da je vzrok wifi
pa si probal isti film na oba nacina?
pa si probal isti film na oba nacina?
problem je ker oces preko serverja namesto da sharas podatke
doloci na pcju disk k mas a filme in ostalo v skupno rabo
v samem meniju od wdja mas moznost gledanja preko sharanja alpa serverja
doloci na pcju disk k mas a filme in ostalo v skupno rabo
v samem meniju od wdja mas moznost gledanja preko sharanja alpa serverja
glej
doloci mapo na pcju za skupno rabo pa nastimaj da ne rabis gesla za dostop
pol pa v wd meniju najdes sharanje pod video moznost in najdes svoj pc. kliknes in ti najde mape ki si jih dal v skupno rabo
ce ti ne najde tvojga pcja probaj veckrt vn iz podmenija v meni pa nazaj na sharanje dokler ne najde tvoj pc
ko te vprasa za geslo das ok tud ce so okncki za geslo zasedeni.
doloci mapo na pcju za skupno rabo pa nastimaj da ne rabis gesla za dostop
pol pa v wd meniju najdes sharanje pod video moznost in najdes svoj pc. kliknes in ti najde mape ki si jih dal v skupno rabo
ce ti ne najde tvojga pcja probaj veckrt vn iz podmenija v meni pa nazaj na sharanje dokler ne najde tvoj pc
ko te vprasa za geslo das ok tud ce so okncki za geslo zasedeni.
Sem ugotovil, da meta source deluje za My Media Library kjer najde info za vse. Tudi za zadeve na mreži. Super, ni kaj.
@zoot
Snami navodila: http://www.wdc.com/wdproducts/library/U...
Od strani 26 dalje imaš rešitev tvojega problema.
Pod Content Source moraš izbrati Network Share in nato Samba.
Potem pa imaš na strani 36 poglavje Share a Folder on Your Computer.
Če tole pregledaš ne moreš zgrešiti, je vse korak za korakom razloženo s sličicami.
Lp
@zoot
Snami navodila: http://www.wdc.com/wdproducts/library/U...
Od strani 26 dalje imaš rešitev tvojega problema.
Pod Content Source moraš izbrati Network Share in nato Samba.
Potem pa imaš na strani 36 poglavje Share a Folder on Your Computer.
Če tole pregledaš ne moreš zgrešiti, je vse korak za korakom razloženo s sličicami.
Lp
MosquitoB ::
Upam, da mi kdo lahko pomaga, kupil sem WD TV Live, naredil upgrade firmware, zdaj pa se pri predvajanju filma npr. DVD-R zgublja zvok, pri AVI fajlih ni tega problema. A mi lahko kdo pomaga pls.
thx
thx
Katero verzijo fw imaš?
1.05.18 ali že 1.06.04?
Sam sem še na 1.05.18 in bom preveril, nato pa nadgradim in javim, če se bo na novem pokazal ta problem.
Lp
1.05.18 ali že 1.06.04?
Sam sem še na 1.05.18 in bom preveril, nato pa nadgradim in javim, če se bo na novem pokazal ta problem.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Xtreamer ali kaj drugega?Oddelek: Zvok in slika | 20134 (19293) | Han |
» | WD TV Live HUB (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22760 (16198) | kamuee |
» | WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 4 … 29 30 31 32 )Oddelek: Zvok in slika | 153751 (36320) | king67 |
» | Nakup WD HD TV PlayerOddelek: Kaj kupiti | 5167 (3340) | Robert1 |
» | WDTV Live ali Xtreamer?? to je zdaj vprašanjeOddelek: Zvok in slika | 7848 (3832) | umexteacher |