» »

Kateri "Trojček" je najboljši?

Kateri "Trojček" je najboljši?

Drekcpekc ::

Pozdravljeni,
stanujem v Novih Jaršah in me zanima kateri "Trojček" je najboljši? Sedaj gledam kabelsko televizijo od Telemacha, telefon je od Telekoma, interneta pa še nimam. Gledal sem že ponudbe in opazil, da jih je kar nekaj. Kateri od teh ponudnikov bi bil najboljši (AMIS, Telemach,T-2, Siol)? Za internet računam na vsaj 2mbps, telefon mi ni pomemben(samo da dela), pomembna mi je pa tudi televizija(ali naj ostanem pri kabelski ali digitalno)?
mesečna naročnina naj bi bila okoli 30-40 €.
Bi pa prosil, če lahko poveste tudi iz lastnih izkušenj, najbolj me zanima kako je z digitalno televizijo (Izpadi,...) in internetom.

Pa še eno vprašanje, ali je potrebno zamenjati televizijo, če kupim npr. AMIS TV2.0 ali kakršno drugo digitalno TV pri kateri dobiš še sprejemnik? Sedaj imam televizijo znamka Gorenje, ki je stara vrjetno okoli 6 ali več let?

Lp

Okapi ::

A optike v Novih Jaršah še ni?

O.

Drekcpekc ::

Optika je ja. Zakaj?

Okapi ::

Ker je boljša od drugih možnosti. Jaz bi ti predlagal optiko od Siola in sicer duo (telefonija + 20/20 internet) + siolova kabelska tv prek optike (ki je boljša od iptv SiolTV, kar se kakovosti slike tiče). Vse skupaj je okoli 35 EUR in se mi zdi, da je to trenutno najboljši "trojček", vsaj kar se razmerja kakovost-cena tiče.

O.

Drekcpekc ::

Kaj se ne da dobiti siol kabelske tv v "trio" paketu?

Okapi ::

Ne, trio je z internetno tv. Ampak je isto, pač naročiš duo+kabelsko, dobivaš vseeno en sam račun.

O.

Drekcpekc ::

Pa kaj mi morjo pol kej vrtat po stanovanju, kr jst mam prključek za telefon in priključek od televizije čist na drugm koncu stanovanja? Pa še nekaj, kaj pa glede interneta, kaj tu prnesejo modem, pa ga prklopjo na navadn kabel od telefona, al ga morjo na novo prvlečt?

Okapi ::

Potegnit morajo optiko od tam, kjer je, v stanovanje. Če se da po cevi od telefona ali kakšni drugi napeljavi, gre po tej, če ne morajo zvrtati luknjo. Potem imaš, navadno v hodniku blizu vhodnih vrat, optični modem, ki ima priključke za računalniški, telefonski in televizijski (antenski) kabel. Kako boš naprej vlekel te kable, je pa tvoj problem.

O.

Drekcpekc ::

A to zgleda kot omarca ali je manjše? Pa, kaj je potem na drugi strani stene (torej v stanovanju) priključek, ali moram steno prevrtati da lahko speljem kabel iz modema v stanovanje?

Okapi ::

V stanovanju je optični modem, približno 20x15x3 cm velika škatlica. Imaš dva (en je za internet+telefon, drugi za kabelsko tv). Do njiju prideta skozi steno dva tanka optična kabla. Od modema naprej pa ti razpelješ kable - enega do računalnika, enega do telefona, enega do televizorja. Računalniški ni nujen, ker zadeva dela tudi brezžično.

Modem imaš po navadi na omarici ali polički, lahko pa ga pritrdiš tudi na steno.

O.

Drekcpekc ::

Kaj se pa pol zgodi s starimi prključki (telefon, TV), kaj ih lahku kr stran poberš?

Okapi ::

V bistvu ja, čeprav ne vem, zakaj bi iz sten vlekel kable:P Sicer pa je odvisno od napeljave, če lahko televizijski in telefonski kabel na eni strani priključiš na optični modem, ju lahko mirno še naprej uporabljaš.

O.

Drekcpekc ::

Aha, no sej tu me je zanimalu :D. Kolko cajta pa sploh traja da se use to zrihta, od takrat ko naročiš pa do takrat ko lahko uporabljaš?

Okapi ::

To moraš pa na Siol vprašat. Monterji rabijo kakšno uro, da zrihtajo svoje.

O.

Drekcpekc ::

Pa samo še zadnje uprašanje, da te nebom "mučil" predolgo :). Ali Siol odpove moje sedajšnje ponudnike (telekom in telemach) ali moram to storiti jaz? in ali obdržim staro telefonsko številko?

whatever ::

Dobiš oba obrazca, eden je za prenos številke, drugi je za prenos neta k drugemu ponudniku. Siol te odklopi od drugega ponudnika neta. Če maš pa zdaj trenutno kabelsko od Telemacha (samo TV), pa nisem ziher, če Siol odklopi Telemach. ->080 1000
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Drekcpekc ::

ok, hvala za vse odgovore, še posebej Okapi :D, če bom meu pa še kakšnu uprašanje bom pa pač še uprašou :)

Okapi ::

Jaz sem moral Telemachovo kabelsko sam odjavit. Pri telefonu se pa lahko odločiš, da boš obdržal sedanjo številko ali vzel novo. Pri novih menda celo lahko izbiraš, kakšno bi rad (izmed nezasedenih, jasno). Pa za neko malo doplačilo lahko vzameš tudi dve številki.

O.

Drekcpekc ::

Evo, samu da še povem... sm se odločil za telemahov trojček za 33€, s kabelsko TV. Hvala za pomoč :D

Gost ::

Halo? Kaj pa T-2? Za 30 EUR na mesec dobiš tam največ.

Telemach je po mojih izkušnjah zelo slabo podkovan na internetnem področju.

fosil ::

Jaz sem imel do pred kratkim telemachov internet in ni bilo nobenih težav.

Me pa zanima kako je s telefonom pri telemachu, ima kdo kakšne izkušnje?
Tako je!

Wox ::


Me pa zanima kako je s telefonom pri telemachu, ima kdo kakšne izkušnje?


Ja. Malo dela, malo ne.

astras ::

definitivno T-2 ;)
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Spajky ::

Jest sem vzel Telemachov S analogni trojček za 22€, interneta (zdej 1/0,256) niti ne rabim (wifi do optike k sosedu na T2), s telefonom zadovoljen, ker ga itak ne rabim dosti ... 8-) ... najceneje IMHO
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Drekcpekc ::

Živjo, samo da povem vsem tistim, ki pravite naj vzamem T-2. Na eni spletni strani sem prebral, da naj bi šel T-2 v stečaj (vzroka nevem). ;)

Zgodovina sprememb…

srus ::

Še en glas za T-2. Kvaliteta interneta in IP telefonije je enaka Telekomovi, kvaliteta IP televizije poseka Telekomovo na vsej črti in je tudi boljša od mojega analognega kablaša. Govorim iz lastnih izkušenj - IP tehnologija je baker + ADSL ali VDSL. Telekom je z vpeljevanjem MPEG4 kodiranja naredil največjo neumnost, kar sem jih doživel od njih.

Primerjave QoS med obema ponudnikoma na optiki ne morem narediti. V firmi imam od samega začetka le T-2 optiko.

astras ::

ma kaki stecaj :)
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

LUTi ::

Če imaš na voljo optiko, ni kaj razmišljat! ;-)

Če gre v stečaj boš pač takrat prešaltal - najverjetneje na tistega, ki bo "podedoval" optično infrastrukturo (do ni nekaj, kar bi se kar pustilo...), sicer pa na tistega, ki bo takrat najbolj zanimiv od ostalih. Zakaj bi šel že zdaj "za ziher" raje peš, kot se peljal z avtom (ker temu lahko sfali bencina)?! Peš lahko nadaljuješ kadarkoli... ;-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LUTi ()

house ::

Po 5-ih letih, kateri trojček vzeti? Kako je s Telemachom?? Je stabilen?

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1881563301 (301) MrStein
»

Inštalacija interneta v stanovanje - pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
295795 (5050) Spajky
»

Najbolši internet v sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
559282 (6714) slovenček
»

Slovo od Siola in Telemacha - kaj sedaj?

Oddelek: Omrežja in internet
253870 (2955) Slovencelj
»

Dilema Siol, T-2, UPC , digitalna kableska,optika

Oddelek: Zvok in slika
194760 (3794) Alexius Heristalski

Več podobnih tem