» »

VLC, streamanje filma ne dela !?

VLC, streamanje filma ne dela !?

MrStein ::

Zgodba (skrajšana):
Punca na oddaljeni lokaciji bi pogledala film, pa da ne bi najprej dve uri prenašala, sem si, mojster, rekel: Nič bomo streamali, saj imam VLC!
No namesto prijetnega gledanja filma smo imeli skoraj enourno mučenje. Stvar ni hotela delati, pa da se ubiješ.

Torej:
VLC 1.0.2, dam streamanje AVI fajla preko HTTP porta 80, brez transkodiranja... ne deluje.
Probal na PC-ju na istem LAN-u ali kar lokalno na drugo instanco VLC.

Če dam kako transkodiranje (bilokatero), dela. No ja, kvaliteta filma se s tem ne izboljša, pa precej CPU pokuri.

Sicer za drugič vem: apache gor, pa bo delalo tako streamanje kot prenos datotek (ena druga zgodba).

Samo me res zanima, a je treba kako skrito opcijo vklopit al kaj. Ali so preprosto pozabili na funkcijo "preprosto streamaj fajl in ne delaj nič drugega" ?

LP,
David

PS: Fajl je AVI z XVID videom, audio pa VLC identificira kot "mpga". OS je Windows XP.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BaRtMaN ::

mux= has to be set

Meni tudi zanimivo ne dela muxanje nazaj v avi. Če pa nastavim mux=ogg pa dela.

Primer:

MrStein ::

muxanje v AVI ne podpira VLC in nikoli ni. Samo ne vem, kaj bi muxal. Hočem le bedasti fajl streamat, brez kilokakšne obdelave.

1.) Bom kaki http server uporabil
2.) Če koga zanima, so mi en nasvet v VLC forumu napisali (nisem še probal) : http://forum.videolan.org/viewtopic.php...

Aha, v docu piše, da avi mux obstaja, a s pripombo: The only supported output method is file.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Pesimist ::

Ftp server postavi. Naredi playlisto na lokalnem disku. Spremeni linke v playlisti z notepadom iz C:/mojifilmi/akcija/rambo.avi na ftp://username:password@tvojip/rambo.avi, ce rabi podnapise se lahko te dodas kot opcijo in ne pozabi vse presledke z %20 izpolnit v imenah folderjev in filsev. To bo najenostavnejsi simple stream iz ftpja z VLC 0.8.6i

Drugace pa zbrisi VLC 1.0.1 in si instaliraj 0.8.6i. VLC je z vsakim novim releasom vedno slabsi. In naredi tak kot si ze orginalno mislo z streamom in web playlisto. Tak si jaz tudi TV stremam na drugo lokacijo btw.

Imas se Winamp remote na izbiro. Tisto je vse avtomatsko in enostavneje, le transcodira sproti brez opcije izklopit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380106692 (23059) jurre
»

Program za avto download podnapisov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
21730572 (17079) KontraCepec
»

IPTV stremanje

Oddelek: Omrežja in internet
123205 (2697) preem
»

VLC Stream preko interneta (in skozi routerjev NAT)

Oddelek: Zvok in slika
113055 (2809) Paramedic
»

AVI preview v eDonkeyu???

Oddelek: Programska oprema
111971 (1780) BigWhale

Več podobnih tem