» »

Ne boota Viste

Ne boota Viste

Suly ::

Problem je nastal ker računalnik po večih korakih (spodaj opisanih) kar naenkrat ni želel več bootat Viste.

Prvi korak je bil da sem z Hiren's boot cd 10 skrčil nesistemsko particijo D: in ustvaril novo (tretjo particijo). Ponovno sem zagnal računalnik in vse tri particije so delovale, tako da v tem koraku ni bilo nič narobe.

Drugi korak sem želel namestiti Windows XP na novo ustvarjeno tretjo particijo. Ko mi boota s CDja izberem naj namesti na tretjo particijo, pred tem pa jo formatira. To brez problema naredi, kopira nove datoteke, ter potem tisti obvezn restart. In tukaj se vse ustavi, ko je potrebno ali bootat in lokalnega diska v nadaljno namestitev v XP ali pa bootat v lokalni disk C: na katerem se nahaja Vista.

C: diska se nisem dotikal, tako da mi niti približno ni jasno zakaj ne boota, in tudi ne pusti nobenega obvestila. Ali je možno da sem kje zmrdal boot MBR ali karkoli ? Se da to kako ponastavit z Hiren's boot cd 10 ?

Suly ::

Našel eno pirovo rešitev. Če na tretjo particijo namestim Windows 7, imam na izbiro boot menu za Visto in 7. Oboje deluje brez problema. Ker pa zaradi gonilnikov volana, ne želim Viste in 7, ampak Visto in XP se mi pojavi zgoraj opisan problem.

Kakor hitro imam gor Visto in poskušam z instalom XP (probal 3, pro x64, pro x32 in performance edition, pri eni napiše da ne najde OS, pri drugih sploh nič ne javi, čeprav na drugem računalniku vsi trije delujejo brez problema).

Kje so rešitve ?

neskoncno ::

Uh....

Si probal dat od Viste CD not pa repairat startup?
Alpa si probal popravit celotn instal Viste?

No vidim kje je problem Bootloader od Windows XP, ki je bil nameščen zadnji ne prepozna Win Viste. Zato je zadeva taka da je bolše prvo namestit Win Xp in naknadno Win Vista vendar tudi to se da odpravit.

Popravi Bootloader!

Suly ::

Zgleda bom danes cel dan preživel za računalnikom.

Ko sem poskušal namestit XP x64 mi je napisalo missing NTLDR, zato sem vzel XP performance edition in je namestitev uspešno končalo. Tako da zdaj sta gor tako XP kot VISTA, vendar je težava v bootu.

Če nastavim aktivno particijo na kateri je XP, se kar zažene v xp, brez da me vpraša kateri OS želim izbrati,
če nastavim aktivno particijo na kateri je VISTA, se računalnik sploh ne boota, ne kaže ničesar.

Z bootloaderom nimam pojma kako se dela. Če mi lahko kdo pomaga, za zadnji problem bi bil zelo vesel, ker mi že rahlo preseda to trošenje časa za računalnikom :)

Suly ::

Ok, uspelo z easy BCD. Glavni boot menu Vista & XP, vendar če kliknem na XP, mi še da potem možnost XP x64 (ki niti ni bil nameščen) in performance edition, vendar tudi če kliknem na x64 mi zažene performance edition, tako da razen te vizualne napake je ostalo porihtano. Če pa kdo ve, kak se še ta podmeni odstrani, pa lahko napiše.

neskoncno ::

U bistvu ti easy BCD konfigurira bootloader. Moja napaka ti ga nisem omenil že takoj:)

Z njim lahko odpraviš tudi to napako z x64 in preformance edition

jizzer ::

Probaj prvo samo XP gor nardit pa potem Visto

Suly ::

neskoncno, druge opcije nikjer ne najdem :)

majeric10, bilo bi enostavneje, vendar odpade, ker so podatki ključnega pomena in ravno zato sem se z vsem tak dolgo zafrkaval. Zgubo celo popoldne , ampak zdaj je tak kot mora bit, razn pač ona vizualna napaka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows star 25 let! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7924906 (22086) pegasus
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942264462 (64054) Seljak
»

TRIPLE BOOT Mac OsX Xp in VISTA

Oddelek: Pomoč in nasveti
222139 (1638) maxsis
»

zagon računalnika

Oddelek: Operacijski sistemi
202082 (2007) mera
»

Pomoč pri bootanju vista, xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
131688 (1550) matjaz23

Več podobnih tem