» »

Poštnina!!

Poštnina!!

Golden eye ::

A mogoče kdo ve kakšni pridejo stroški če kupuješ iz tujine. Če kupuješ iz Evrope al pa iz ZDA??? Povejte vaše izkušnje!!

OZZY ::

Najbolje je da se pozanimaš tam kjer boš kupu. Poveš kaj hočeš oni pa naj ti povejo kok bi te prišla poštnina. Pošiljanja je včasih več vrst in se tudi razlikujejo v ceni.

Moraš pa vedeti kok je carinska meja za pošiljko iz te države, ker ti potem zaračunajo še carino in ddv ter cel postopek in to kar podraži celo stvar.

Mislm pa da če naročuješ iz držav EU ti tam ne obračunajo njihovega davka. Vsaj pri meni je bilo tako ko sem nekaj naročeval iz nemčije. Zato pa imaš lahko smolo na carini.

LP
Boris
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OZZY ()

Golden eye ::

Naj mi kdo navede primir ko je kupil kakšno stvar!!! Začena cena in kolkšn je bila potem ko si jo dobil na dom!!!(razlika):D

OZZY ::

no ti bom jaz napisal en primer mojega naročila:

Sem kupu v nemčiji kar nekaj časa nazaj to:
senfu dual radiator+termalno pasto artic silver 2 (takrat tega še ni bilo v SLO) in pa bakren distančnik za AMDja (tud ni blo za dobit v slo).

Skupaj z poštnino me je prišel paket v našem denarju 23500 sit (sicer malo manj ampak sem zaokrožu)-no vsaj tako piše na potrdilu o plačilu uvoznih dajatev by naša carina.

Potem pa so na to računali še 10 posto carine kar znese skupaj 25800. Na ta znesek pa so nabili še ddv, ki je bil takrat še 19% in je zneslo skupaj cc 30700.

da pa bi bilo vse skupaj še lepše pa so mi računali še posredovalnino ali pa ovestilo da so opravili postopek in da so mi potem paket dostavili. V takratnem denarju približno 950 sit.

Tako je bil moj paket potem dražji za kar 9 jurjev. Če bi to prej vedu ne bi naroču.

Da pa bo vse skupaj bolj sočno so vzeli za odmero carine celoten znesek paketa z poštnino. Tako da sem plačal carino in ddv tudi še na štroške pošiljanja ki so takrat znašali 40 dem ali cc 4500 sit. Ne vem ali je to pravilno ali ne. Vsekakor pa se mi zdi zelo izkoriščevalno-no ja država te lahko nateguje na vse načine. Če bi lenkrat imel pred sabo vse poslance in uradnike in če bi imel možnost......... Se bom vzdržal nadaljnih besed o pras*** pokvarjenih. V glavnem vse pred zid.

Splih pa se mi zdi da zaračunajo še neko klinčevo posredovalnino da mi dostavijo položnico dobesedno izkoriščanje. Da plačam prvo poštnino in potem še dostavo položnice. Nikoli več. Od takrat vedno uvažajo zame znanci ,ki so oproščeni plačevanja carine. Kako ne povem.

Od kod mi podatki. Mam še vedno doma shranjeno ta obračun in račun.

Tko zdej pa grem odspat za dve ure in na dopust.

lp

Go with the flow.

Ziga Dolhar ::

Ja: z embalažo si naredil promet neki TUJI osebi, kar pa državi ni všeč, saj spodbuja izvoz (ni carin), ne spodbuja (oz ravno obratno) pa uvoz -- s carinami.

Stroški povezani z nabavo sredstva pa knjigovodsko povečujejo njegovo mero, torej je "pravilno", da so ti računal še carino na to. Aja, na to carino so ti morda še dodatno DDV zaračunal ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj tako visoka carina? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6521253 (10655) BorutK-73
»

Carina iz USA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7219220 (5950) St235

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27097009 (73874) Tilen

Carina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13842343 (38124) Tilen