» »

par začetniških vprašanj - programi & kUbuntu

par začetniških vprašanj - programi & kUbuntu

masterpsi ::

Počasi se privajam na Linux in imam še par problemov s programi, katere nujno potrebujem:

In sicer:

1. Cisco VPN Client oz. njegova alternativa. iskal sem po netu programe in našel ta program, ampak med instalacijo mi je javilo napako, potem sem našel postopek kako odpraviti napako ampak ni delalo itd. skratka .. po 5poizkusih sem obupal. Tudi network manager naj bi se celo znal povezat, ampak ne dela (confirmed bug).

2. 2monitorja: rad bi na laptop priklopil dodatni monitor in imel "raztegnjeno namizje". Kolega mi je spisal eno skripto, katero sem "izgubil" kjer je pisala nova resolucija in na roke sem jo moral zagnati ... kak postopek na internetu howto?

3. dostop do shared folders - kako bi dostopal do datotek na mrežnem strežniku? isti kolega mi je nekaj na hitro razložil, ampak nič jasno - geslo vpisal v eno datoteko, IP&pot do mape v drugo datoteko (etc/cifspw).. any tutorial?

4.Skype & zvoki: instaliral sem skype, ampak me sogovornik ne sliši - meni zvok dela (slišim svoj glas v slušalkah), ampak očitno nimam prave "opreme" izbrane v nastavitvah. Imam IBM x60 laptop. Kaka alternativa skypeu?

5. še eno vprašanje glede KDE & gnome: Imam Kubuntu - torej KDE grafični interface. Instaliral sem evolution (email client) zaradi exchange & public folders. Ta program baje uporablja gnome "vmesnik", pa me zanima kaj to v praksi pomeni? Več rama, slabši performance?

Toliko za zdaj,

LP

Aljaz1980 ::

4. Team speak kot alternativa skype...

5. Namesti ti knjižice za gnome, torej malo več prostora ti pač tiste knjižice zasedejo na disku, performance in poraba nebi smela biti slabša, lahko pa sprobaš thunderbirda če ti evolution ne bo ustrezal

PaX_MaN ::

2.) To ponavadi rihtaš v gonilniških nastavitvah - vsaj pri ATIju in nVidii je tako. Za ostale boš (verjetno) moral nastaviti ročno.

3.) Nisem prepričan glede KDEja, ampak bi ukaz "smb://ip_strežinka/mapa_na_strežniku" moral delati. (Če dostopaš do njega redno, lahko daš povezavo v priljubljene.)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1076334910 (38) LightBit
»

Ubuntu 11.10 nared (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
18436022 (27051) MrStein
»

Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

813190653 (156592) Icematxyz
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

999141632 (104518) Icematxyz

Več podobnih tem