Forum » Omrežja in internet » Kako ločiti internet od skupne rabe???
Kako ločiti internet od skupne rabe???
djmatjaz ::
Zdravo!
Imam naslednjo težavo, in sicer imam dva računalnika povezana v mrežo ki koristita tudi internet, imam pa še jih par na wlan-u
in mi lahko seveda vidita mape ki so v skupni rabi in seveda bi to rad preprečil tako da preko wlan-a bi lahko koristil samo internet, in ne mreže ki je med obema računalnikoma !
Če obstaja kakšna ideja za to ali rešitev, prosim pomagajte mi
LP
Matjaž
Imam naslednjo težavo, in sicer imam dva računalnika povezana v mrežo ki koristita tudi internet, imam pa še jih par na wlan-u
in mi lahko seveda vidita mape ki so v skupni rabi in seveda bi to rad preprečil tako da preko wlan-a bi lahko koristil samo internet, in ne mreže ki je med obema računalnikoma !
Če obstaja kakšna ideja za to ali rešitev, prosim pomagajte mi
LP
Matjaž
djmatjaz ::
Vseeno bi rad vprašal še kateri router (cenejši razred) ima to funkcijo??
Obstaja še kakšna druga rešitev?
Hvala
Obstaja še kakšna druga rešitev?
Hvala
masterpsi ::
hmm,
1.tedva računalnika dodaj v drug workgroup.
2.Potem lahko določiš na firewallu od windowsov, da ima "file and printer sharing" dostop samo tvoj "subnet".
3. Ali pa določi pravice na mapi kdo lahko dostopa in kdo ne - torej dodaš sebe in uporabnika na drugem PCju (properties, sharing, permissions). Če opcije sharing ne vidiš, greš: tools, folder options, view, odkljukaš zadnjo: use simple file sharing. Mislim pa da morata ti in drug uporabnik oba imeti nastavljeno geslo za dostop v windowse. Predvidevam, da uporabljaš Win XP ali glisto pardon visto.
LP
1.tedva računalnika dodaj v drug workgroup.
2.Potem lahko določiš na firewallu od windowsov, da ima "file and printer sharing" dostop samo tvoj "subnet".
3. Ali pa določi pravice na mapi kdo lahko dostopa in kdo ne - torej dodaš sebe in uporabnika na drugem PCju (properties, sharing, permissions). Če opcije sharing ne vidiš, greš: tools, folder options, view, odkljukaš zadnjo: use simple file sharing. Mislim pa da morata ti in drug uporabnik oba imeti nastavljeno geslo za dostop v windowse. Predvidevam, da uporabljaš Win XP ali glisto pardon visto.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: masterpsi ()
ABX ::
Router mora podpirat VLAN.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic....
Router: WRT54GL + DD WRT firmware.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic....
Router: WRT54GL + DD WRT firmware.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569452 (6281) | c23po |
» | TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Omrežja in internet | 171312 (36205) | hojnikb |
» | Wifi router za deljenje USB mobilnega internetaOddelek: Kaj kupiti | 2640 (2272) | hojnikb |
» | Linksys WRT160NL (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22319 (9287) | betko007 |
» | VPN za routerjemOddelek: Omrežja in internet | 4174 (3502) | trnvpeti |