Forum » Elektrotehnika in elektronika » kako povezati
kako povezati
Futsal ::
Pozdravljeni,
Zanima me nekaj in sicer:
Rad bi v stanovanju naredil tiste vtičnice ko jih imamo v službi (UTP UTIČNICE). To bi pa naredil zarad tega ker se bo stanovanje razbijalo in bi kabel napeljal do posameznih točk pri katerih mislim da bi blo kej takega.
Torej prašanje je kako se to poveže. Sedaj imam rutat in je ok štekam. SAmo ko je velik teh kablov pa ne štekam, se pol nardi to na swič al kako ?
Recimo do tukaj štekam:
1. signal - T2. TELEKOM ...?
2. MODEM
3. ROUTER (ok tuki bi razumel če bi imel router tolk vtičnic)
4. Nimam pojma ..kaj po routerju gre en kabel do swiča in potem kabli naprej ?
Prosim za razlago. kako bi vi to izvedli. Recimo da bi vsaka soba imela svojo utb utičnico. No pa še kako narediti če bi imela ena soba dve vtičnice?
Zanima me nekaj in sicer:
Rad bi v stanovanju naredil tiste vtičnice ko jih imamo v službi (UTP UTIČNICE). To bi pa naredil zarad tega ker se bo stanovanje razbijalo in bi kabel napeljal do posameznih točk pri katerih mislim da bi blo kej takega.
Torej prašanje je kako se to poveže. Sedaj imam rutat in je ok štekam. SAmo ko je velik teh kablov pa ne štekam, se pol nardi to na swič al kako ?
Recimo do tukaj štekam:
1. signal - T2. TELEKOM ...?
2. MODEM
3. ROUTER (ok tuki bi razumel če bi imel router tolk vtičnic)
4. Nimam pojma ..kaj po routerju gre en kabel do swiča in potem kabli naprej ?
Prosim za razlago. kako bi vi to izvedli. Recimo da bi vsaka soba imela svojo utb utičnico. No pa še kako narediti če bi imela ena soba dve vtičnice?
Janko in Metka
jini ::
jaz sem vse kable na eni strani priklopil na razdelilni panel od tam naprej pa na glede na potrebe na stikalo, usmerjevalnik, modem ali pač kam drugam.
TESKAn ::
Glej, da boš položil cevi v zid, če že razbijate in to čim več. Kable že potem vlečeš skozi te cevi, ko je stena poštimana do konca.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
marsovcek ::
Nekje si planiraj vozlišče in tja postavi vso telekomunikacijsko navlako (modem itd.). Do vsake vtičnice potem vleci iz te točke, če bosta v eni sobi dve vtičnici pač vtakni dva kabla v cev. Prvega do ene vtičnice in drugega naprej, za prvo vtičnico pa še uporabi globoko dozo, da boš lažje uredil kabelsko solato .
Futsal ::
hvala. Ja splaniral si bom in bom nekako narisal in cevi položil to mi ni tak problem. Samo me zanima KAKO POVEZATI?
Torej način povezave me zanima? Če vzamemo primer T2 - dinamični IP (mogoče uzamem statiko k jo že mam sedaj doma)
Ali gre za modemom routar in potem swič, namreč nimam rutarja z 8 porti. Al grem iz rutarja z enim kablom na swič - 24 portni in potem do Tv ja , računalnikov itd...
To me zanima način povezovanja..
aja še tole kako sploh mislim :D
Torej način povezave me zanima? Če vzamemo primer T2 - dinamični IP (mogoče uzamem statiko k jo že mam sedaj doma)
Ali gre za modemom routar in potem swič, namreč nimam rutarja z 8 porti. Al grem iz rutarja z enim kablom na swič - 24 portni in potem do Tv ja , računalnikov itd...
To me zanima način povezovanja..
aja še tole kako sploh mislim :D
Janko in Metka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Futsal ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Inštalacije v hiši - mal nasvetov potrebujem (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 25555 (5843) | ramon |
» | Vezava vtičnic (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 22798 (9308) | tony1 |
» | Ločitev elektroinštalacije dveh sob (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11724 (10481) | mirator |
» | Optika napeljavaOddelek: Pomoč in nasveti | 8929 (7567) | bhocevar2000 |
» | Električna napeljava (homemade ali strokovnjak?) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 44239 (38370) | smile- |