» »

Težave z povezavo z internetom

Težave z povezavo z internetom

janilemy ::

Danes sem selil računalniško sobo in naletel na težavo in sicer v drugi sobi se nemorem povezat z internetom. Ko priključim modem, se najprej vklopi lučka za internet, nato tudi pc link, nato pa se to ponavlja znova in znova do onemoglosti ( pustil sem že 1 uro ) ... Problem je v tem da mi le v 1 sobi v hiši gre povezat na internet, v 3 ostalih pa ne ( včasih sem lahko tudi v 2 sobi povezal, kjer pa sedaj več ne gre ) ... Na info triera so mi rekli da je mogoče problem v signalu ( prešibak signal ) samo mi ni jasno kak bi lahko bilo ravno tako naklučje da je v 1 sobi dovol močan signal, v drugih 3 pa ne ... V vseh 4 sobah pa dela TV normalno ... Serviserje sem naročil, samo sem malo neučakan, pa mogoče že pozna kdo rešitev.

Zanima me torej če ve kdo ali ima triera ( UPC maribor ) kakšne varnostne ali kakekoli nastavitve da lahko prikljapljaš internet le v 1 sobi oz 1 vtičnici in nemoreš to prenašat oz kaki bi lahko bili kakšrni koli problemi v zvezi z prenosom modema. Za kakršne koli informacije v zvezi z tem bi bil hvaležen.

Še mogoče kratke info ( imam kabelski internet, modem thomson, povezan z pc preko mrežne kartice in z koaksalnim kablom v tv vtičnico ... )

Hvala za pomoč

Lp Jani

gkovac ::

ta, da nebi mogel imeti interneta v ostalih sobah je mal bosa...

si ti preveril tvoje kable? si 100% da je z njimi vse OK? si priklopil pravi kabel v modem?
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

janilemy ::

vse kable pa vse sem preveril, pa modem ( v spodnji sobi dela vse 100% ) potem pa z istimi stvarmi priključim v zgornji sobi pa ne dela ... Pa stvar je v tem da sem pred časom že priključeval zgoraj pa je delovalo ( zato mi je še bolj čudno ) Tisti na info triera je nekaj pravil o ojačevalnikih da jih bo serviser prinesel, samo to se mi zdi nelogično da bi bila to napaka :D saj tud spodaj ni nobenih ojačevalnikov nosil ... Drugače pa iz moje strani je vse pravilno izvedeno, zanima me le če kdo ve če mogoče provider blokira možnost povezave drugje, oz blokira zaradi MAC adrese ki se nastavi na njihovem strežniku ali biločesa takega ... Da bom vedel vnaprej posredovat ... Zanimajo me možne napake, da jih odpravim :D

Hvala in LP

blackbfm ::

Ja mac je lahko problem. Samo če se povezuješ povsod z istim računalnikom potem to odpade.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793563901 (730) c23po
»

KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4359 360 361 362 )

Oddelek: Omrežja in internet
180642695787 (9408) Spc
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7814616 (13205) styled
»

Postavitev domačega omrežja in sharing printerja in faxa

Oddelek: Pomoč in nasveti
101271 (1114) serafin
»

Kaj je garsonjera, 1,5 sobno stanovanje..

Oddelek: Loža
4130812 (29818) LeQuack

Več podobnih tem