» »

Postavitev domačega omrežja in sharing printerja in faxa

Postavitev domačega omrežja in sharing printerja in faxa

serafin ::

Prosim za pomoč in navodila kako naj med seboj povežem in programsko uredim povezavo dveh računalnikov in multifunkcijske naprave (fax,printer,scaner).
Nahaja se v 2h sobah.
Stanje je sledeče:
1.soba
-modem, wifi router,....
-računalnik 1
2.soba:
- laptop (wi-fi)
- epson multifunkcijska naprava (printer,scaner,fax)
Povezava je sledeča:
-računalnik 1 je fizično z kablom povezan na wi-fi router (soba 1)
-računalnik 2 preko wi-fi dostopa do interneta in je nanj povezana multifunkcijska naprava (tiskalnik in fax)

Zanima me kako z kabli povezati omenjeno in kako z win XP sp.3 nastaviti nastavitve da bo možno tudi z računalnika 1 printati (share printerjev?), ter ali je možno da bi telefonsko linijo priklopil na računalnik 1 in na Epsonu (fax,printer) ki je z USB kablom priklopljen na računalnik 2 (laptop) prejemal faxe. Ali je možno tudi z računalnika 2 (laptopa) pošiljati faxe, če je fizični kabel za telefonsko linijo priklopljen v računalnik 1.
Prosim za čimprejšnjo pomoč, saj omenjeno zaradi službenih obveznosti in uporabe potrebujem čimprej.
Še to-naprošam da mi bolj po kmečko pojasnite kako nastaviti (po možnosti z windovsi in brez komand line.
Hvala
Serafin

ameba ::

Na računalniku 1 omogoči sheranje printerja. To nastaviš v nastavitvah printerja. Če se ne motim je to v nadzorni plošči ( control panel ), nato bi moral računalnik 2 avtomatsko najti sheran printer, pri opciji iskanja printerja.

To tko na hitr kot se spomnim iz glave, trenutno nimam XPjev pri sebi.

Kar se tiče pošilanja faksom pa naj ti kdo drug pove, mislm da to ni mogoče....

serafin ::

Ne najde. Oz. zahteva uporabniško ime in geslo. In spet ne deluje. Ali veš mogoče kako bi lahko sheral cel disk računalnika 1 a da ga vidi le moj laptop. Slišal sem da se da vpisat kodo za disk. hvala

DeeCoy ::

Na w7 se da to bp (imaš pod skupna raba na disku napisano: "Zaščita s geslom"), za xpje pa nevem.

serafin ::

Fantje in dekleta prosim ne mi pošiljat brezveznih odgovorov, ki le jemljejo čas in prostor na forumu.
Prosim za konkreten odgovor na dano vprašanje, na konkretno pomoč in ne za po možnosti maca ali kaj podobnega. Navedel sem specifikacijo stvari in torej da imam XPje, sp.3 in me ne zanima kako z WIN7 ali čem drugim.

Glede na temo foruma, se mi zdi neverjetno da nihče od vas ne ve kako urediti zadevo in moram očitno klicat serviserje da mi nastavijo omenjeno.
LP in hvala

DeeCoy ::

S takole prijazostjo se ti odpovemo in kar kliči serviserje.

serafin ::

Ni panike DeeCoy ali past ali kaj si že. Očitno sem se zmotil v strani, saj sem mislil da je namenjena pomoči in realnim rešitvam, ne pa napeljevanju naj zaradi težav z nastavitvijo sharinga printerja in faxa, zamenjam kar cel operacijski sistem. Poleg tega so mi xpji čisto všeč in ne vidim razloga da bi jih menjal, prepričan sem da so tudi znalci ki mi bodo uredili omenjeno težavo, pa brez da bi rabil menjati operacijski sistem.
Odpovedujem se jast vam.
Reklam je že tako prenatrpan net in se jim večina izogibamo. Pa nas posiljujete z njimi na vsakem koraku. Pa tudi vidim da si zares frajer ko tako na velik zvon obešaš kako mašino imaš. Hecno se mi zdi da pa sharinga na xpjih neznaš nastavit.
LP

serafin ::

pa še to....ni čudno da ljudje zgobljajo živce ko googlajo za kakim odgovorom in naletijo na odgovore kjer je vse prej le dejanski odgovor na enostavno vprašanje ne. Kilometrske zmazke pišete, namesto da bi pustili ljdi pri miru z reklamami za nekaj kar vas nihče ni vpraša.
Potem si pa še pameten in še frajer ker imaš takšno kišto.
Pa vidim da ima bolj kišta tebe, ko pa osnov kot je sharing ne poznaš.
Jast sem saj tiho. Lahko te pa podučim v začetnem programiranju v basicu ko smo se ukvarjali z programiranjem ko PCjev še ni bilo in ko si moral znati programski jezik če si hotel kaj koristnega iz računalnika kot so bili takrat. Kot naprimer commodore, spectrum ali pa moj prvi---ZX 81 ki je imel celo 1 K spomina. Pa smo vse uredili in sprogramirali. Od grafike, do printanja in ostalega crapa...Sedaj pa imate nekateri maašine za nekaj tisoč evrov, pa ne poznate drugega kot navodil in uporabe programov. Ko pa pride do logičnega reševanja težav pa zmrznete saj ste omejeni na en program ali en operacijski sistem ki ga obvladate o ostalem ali kakem drugem programu pa nimate pojma in zmrznete.
Zares ne potrebujem takšnih strokovnjakov, raje plačam serviserje, saj se bojim urediti po nasvetih znalcev kot si ti deecoy, saj predvidevam da bi mi scvrlo računalnik, printer, fax, verjetno pa še kak hladilnik ali pralni stroj ki je prek elektrike povezan na isto omrežje kot računalnik.....ali naj ti rečem raje vaba....me zanima za kaj le....kaj privabljaš.....znalce.....ha ha ha......
PADOBRANAC..............

gendale ::

prosim če si odrežeš jajca, takim ljudem kot si ti bi morali prepovedati razmnoževanje

lp

JayKay ::

serafin ::

ja ja Gendale saj si otročiček. Kar bodi a škoda besed za take komentarje...:(
JayKay hvala. To je pomoč in odgovor. Odgovor na točno tisto vprašanje ki sem ga potreboval. Ne pa promocija programov in debata o operacijskih sistemih.
Zares ti hvala JayKay. Sem uredil in nastavil v 5h minutah.
Seveda deluje.
Thanks. To cenim.;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17037133 (20847) gazer
»

telefax na računalniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
151556 (1302) Han
»

Skener IP?

Oddelek: Strojna oprema
144750 (4466) imagodei
»

Katero multifunkcijsko napravo - cca. 100 eu ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
517382 (6096) 5er13
»

katero multifunkcijsko (tiskalnik, scaner, kopirec) napravo kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
133061 (2754) Tear_DR0P

Več podobnih tem