» »

Problem z omrežno soseščino

Problem z omrežno soseščino

hpkevn ::

Potrebujem pomoč.

Ob priklopu novega routerja se je v omrežni soseščini (Windows Network) pojavil nov "uporabnik", ki se pokaže pod imenom "Samba .. (Myname)". Če kliknem na lastnosti, dobim okno z rdečim križcem: "The server Myname does not accept remote requests". Zgodilo se mi je tudi že, da je pokazalo lastnosti in sicer: "Microsoft Windows NT Server 4.9", kar je, kolikor sem s pomočjo googla uspel odkriti, nekakšen "zaščitni znak" Sambe.

Če v nastavitvah za router kliknem na wireless, mi odvrne: "To use Wireless connection you must install appropriate Wireless dongle.". Vsi USB porti so sicer prosti, na routerju pa ni vidne nobene antene.

Da bi routerji imeli kako tako funkcijo, mi ni znano, sploh pa, če se je ne da kontrolirati (nastavljati). Potem sem razmišljal, če je to nemara posledica hekanja v računalnik. Pa ne more biti, kajti poizkusil sem že na raznih pc-jih (tudi posamično), tudi na takem, ki ima na novo naložen operacijski sistem in še nikoli ni bil priključen na internet. Ob odklopu routerja iz omrežja ta host ostane nedosegljiv in sploh ne vrača sumljivih odgovorov pri kliku na properties.

Pinganje ali pa traceroutanje tega hosta seveda pokaže na IP gateway-a (routerja), vendar si s tem ne morem dosti pomagati.

Vohunjenja po svoji lokalni mreži vsekakor ne bom dopuščal, vendar zaradi tega ne mislim ostati brez nje.

Kaj lahko storim?

Hvala za odgovore
  • spremenil: hpkevn ()

hpkevn ::

No malo sem raziskoval in najverjetneje gre za fileserver znotraj routerja. USB priključki pa so poleg antenam namenjeni tudi Diskom in/ali flash diskom.

Vprašanje je le kako zadevo spraviti v delovanje. V USB vtič sem priključil zunanji disk, pa se ne zgodi nič. V nastavitvah pa tudi ni nič na to temo. Gre pa za modem/router Prospero632+. Nekje zagotovo morajo obstajati tudi nastavitve za fileserver ali pa je router še kako potreben firmwire posodobitve.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prospero632 optični modem SIOL spremenite v router!

Oddelek: Omrežja in internet
2714295 (9069) Gringl
»

Samba gui

Oddelek: Omrežja in internet
171206 (921) Bug

Problem z ASUS WL500g

Oddelek: Omrežja in internet
91563 (1253) CaqKa
»

Težave pri kopiranju v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
5383 (350) beni
»

Povezava z crosswire kablom

Oddelek: Pomoč in nasveti
5561 (468) sash

Več podobnih tem