» »

Navijanje Phenom II _955BE_

Navijanje Phenom II _955BE_

1
2
3

Dr_M ::

Oh ja, ce bi ta clovek kdaj imel racunalnik z intelom, bi videl, da ni intel nic boljsi, kar se tice it doesn't crash.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

TOP ::

Na koncu je najbolše povedano.Intel je za moške,Amd pa za otroke.:)).Ta je pa dobra

galu ::

Intel is for the rich and "show off" population, while AMD dominates the P/P area, and smart human population.

Povejte.. KDO je sploh že obremenil i7 do 100%?;)
Jaz še Phenoma nisem (Pa ne mi z Prime, pa takimi ven hodit).

DaVidQ ::

Intel is for the rich and "show off" population, while AMD dominates the P/P area, and smart human population.

Pa mi povej, zakaj ga navijaš, če ga pa še nisi obremenil do 100%?

Se ti ne zdi da moreš met še mal "lufta", sej po avtocesti se tud ne pelješ skoz 200km/h pa čeprav gre avto tok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DaVidQ ()

A lahko prosim ta crap od intela odnesete v intel teme in pustite AMD teme za AMD procesorje?
A je to tako tezko?

Če hočeš proc obremeniti,potle ga daj z video obdelavo tam ga boš na polno.Za igre in brskanje po netu ga ne boš.

klinker ::

Kolega redno v photoshopu kuri vseh 8 niti na 90-100%,s tem da sem mu ga se navil na 3.66Ghz z Mugen2 ;)

Ziher še nekej zraven dela, ker meni 2 PS okni, en program za arhitektiranje (ne, ni google sketchup) pa se mi Q6700 ne obremeni preko 60%.

klinker ::

Np...samo rahla obdelava svojih fotografij ;) sem tudi jst malo ostal,ko mi je pisal da ce je ql da mu cpu pride do 74°c,katere sem jst samo ob testu z
prime uspel dobit...z igrami,itd ni sel preko 67°c...pa mi je pol poslal screen z tem kar dela in task managerjem,pa sem samo slabo ostal,ker sem bil 100% da
ga ne bo do te mere izkoristu, ampak ga izkorisca se kako...5-6h dnevno ima pc na full obremenjen :)

Pol pa nej vzame 2x i7...:P
So pa ti ljudje ZELO redki ki imajo i7 za resne zadeve in ga uporabijo do 100%.

ninja007 ::

Meni je uspelo mojega 955BE brez dvigovanja voltaže navit do 3650mhz.
Zračno hladim z mugenom 2 in termalno pasto MX2.

Prime sem uspešno poganjal vso noč.
Mislim, da imam kar optimalno nastavljeno. Vsakega nasveta bom zelo vesel :)

ni mi uspelo prilepit slike, zato prilagam link:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ninja007 ()

Dvigni voltažo, najdi najboljši stabilen rezultat, prilepi sem, potem pa bomo se dalje pogovorajali o NB itd.:)

Vsak X4 955 gre brez kakega dvigovanja voltaže toliko,ko boš dvignil voltažo pa boš prišel med 3,8 in 3,9 tle pa se ustavi.Sem bral en Hrvaški test,ki so jih probali 10komadov in čiz vsi so šli BP 3,8do 3,9 in niti kančka več.Tako da je to max.Zanimivo je blo tud to da tile so bili čiz vsi 100% stabilni na tile frekvenci,mislim da kaj več AMD s temle proci ne bo uspelo.Bodo morali menjati jedro.Čeprav roko na srce je to lep dosežek in še stabilno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TOP ()

Vsak X4 955 gre brez kakega dvigovanja voltaže toliko,ko boš dvignil voltažo pa boš prišel med 3,8 in 3,9 tle pa se ustavi.Sem bral en Hrvaški test,ki so jih probali 10komadov in čiz vsi so šli BP 3,8do 3,9 in niti kančka več.Tako da je to max.

Stabile ali boot? Ker kolko sem gledal jaz po teh reviewih dajo boot rezultat.:|

na 3,8 stabile sam ne stock hladilnik.Ker boot je drugo in gre tud do 4,0

Jaz moram pri svojmu za 3600 dvignit na 1.36V. Za 3700 1.44V, 3800 pa 1.5V.

Ales320 ::

Dr_M mogoče veš kateri batch imaš? Sprašujem zato, ker moram svojemu za enake hitrosti nastaviti enake voltaže. :)

Oba??8-O8-O
Jaz mam pri 3.9GHz, 4.7 volta.:O

Jaz sem se odločil, da multiplierja nebom spreminjal, ker mi potem CNQ ne dela(dela samo, če imam multiplier na 'auto'). Tako da sem minimalno navil bus speed na 205 MHz in bom tako pustil, da dela procesor z 3280MHz in vklopljenim CNQ.

temperature so pa super

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ninja007 ()

Ales320 ::

@DaChampR: Zato pa pravim, da imaš vredu primerek.

Mitja358 ::

Jaz sem se odločil, da multiplierja nebom spreminjal, ker mi potem CNQ ne dela(dela samo, če imam multiplier na 'auto'). Tako da sem minimalno navil bus speed na 205 MHz in bom tako pustil, da dela procesor z 3280MHz in vklopljenim CNQ.

temperature so pa super

Kako da ne dela C&Q. Jaz sem v BIOS-u spremenil multi iz auto na 18x in C&Q dela bp.

Meni ne dela.. se ne prestavi mam pa Gigabyte GA-MA790XT-UD4P plato. Bom probal z novim biosom, je pred par dnevi nov izšel

Tudi z novim biosom CNQ s custom multiplierjem ne dela.
Našel sem pa super rešitev: windows custom CNQ service. Imenuje se PhenomMsrTweaker.
Nastavljat se da CPU voltažo, NB voltažo in multiplier za vsako stanje posebej. (powersaving in performance)

Vse kaže na to, da mi zdaj stabilno dela na
-3710MHz z VCORE 1.36V
- in 824MHz z VCORE 0.944V

tiborrr ::

Pa še 0919EMPW:

Don't test the captain's validity or his vulnerability!

DJ MartiNi ::

Pa še 0919EMPW:

Izjemen rezultat. NB Freq. imaš precej visok. Hlajenje svoje dela. A plato so ti pa zamenjali?
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

Jep, plosco so zamenjali že en čas nazaj. Tole je še pod kaskado, pod tekočim dušikom ima ta čip potencial, da računa vsaj pri 6-6.1GHz, če ne višje.

Lep rezultat tole..>:D

Ja sam meni se zdi nekam slab,glede na to da je navit na 5,3ghz.

Skoda, da jaz nimam takega primerka. Moj ne gre cez 3820 niti za 1MHz... :\
Pri 1.55V gre ze pri bootanju v windowse na 65°C... ;( :\

Insade ::

Ja mogoce se ti zdi zato slab,ker ima Phenom zelo zelo slabi izkoristek v superPiju.
Ce je rekord 10.27 in je navit na 6600Mhz.....

Steinkauz ::

Za superpi je itak vedno bolš intel. Samo superpi ne pove nič :)

No, pa probajte vi boljše od 12.688 (s) * 5360 (MHz) = ~ 68000 (izkoristek oz. Performance produkt) pri takih brzinah. Drugače pa še team Green v akciji, nazaj nas hudo drži plošča, ki je le x8/x8 in ena grafika, ki ne gre nikamor:

Drugače pa je to novi AMD Pi32M državni rekord in #7 na svetu:

Ah, zajeb, #9 pa res 0:) P.S.: Kje je hudičev edit gumb v stari verziji ST-ja?

DJ MartiNi ::

Gumba že nekaj časa ni, ker so naredili downgrade iz meni neznanega razloga.

Rezultat v 3D Marku je več kot soliden. Saj tistih 8x/8x mislim da še ne zavira ne vem kako hudo celotno zadevo. Če boš imel priliko, bi bilo lepo videti zadevo, kako bi se obneslo z 16x/16x.

Vidim pa da imaš kar nizek Core VID. Predvidevam da ti višanje ne doprinese kakih bistvenih izboljšav pri stabilnosti. Jaz sem se nekako ustavil pri 1,5V + 0,1V CPU Extra-OV (v BIOSU imam nastavljeno na 1,6V). Kar je manj kot 1,5V + 0,1V ne zdrži prav dolgo pod Prime-om in kar je več ni kake bistvene razlike. Pretiravat pa itak ne smem, ker se situacija samo še poslabša.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

Kater cas je pa najboljsi v superpi 1M v SLO,ga imas ti?

1M gotov nima, ker so intel precej bolš v super pi, sam še enkrat povem, da superpi pač nč ne pove.

Torej gotov razni inteli na boljšem hlajenju od zraka pridejo do 9sekund ali manj.

Aja, tib, vidim da kupuješ MSI 790FX-GD70.. Dobra plata z super PCIe hitrostmi, ampak je za dušik bolj boga, ker ne gre preko 1.5V proca navit. Tak da brez Voltmoda, dvomim da boš navil proc na toliko kot tam.

Tole je 1.675V (1.74V realno), kar piše 1.375V. Drugače pa je moj najboljši 1M z E8600 pri 7.203s, slovenski rekord pa drži Moonman s 7.031s. MSI 790FX-GD70 bo špica, tudi volt-modi nam niso nikoli delali težav.

In ne vem, zakaj za boga vlačite v to temo Intel, za boga! Tema je o navijanju Phenoma II X4 955 in ne, kako taisti čas potolče Intel pri ne-vem-koliko-manj-MHz. We know. We don't care. Move along! ;((

In ne vem, zakaj za boga vlačite v to temo Intel, za boga! Tema je o navijanju Phenoma II X4 955 in ne, kako taisti čas potolče Intel pri ne-vem-koliko-manj-MHz. We know. We don't care. Move along! ;((

To se dogaja pri vseh AMD temah...:8)

Ja sam meni se zdi nekam slab,glede na to da je navit na 5,3ghz.

Jst sm na tole odpisal, da pač superpi ni merilo.

Cak kva,mislil sem kdo ima AMD superpi1M rekord v SLO

Destroyers ::

@DaChampR

9,11,11,30 latence rama? ... You gotta be kiddin me...

@DaChampR

9,11,11,30 latence rama? ... You gotta be kiddin me...

Mah, to je malo na hitrco. Vse na auto bolj.:P Drugače mam 9-9-9-24 na 1600MHz in proc na 3.9

Destroyers ::

No to je ze boljse...nekje do 880 dram freq bi sicer še lahko stisnu z 1.95v (z 9,9,9,24,1T) ;)
...They wanna build the prison!...

No to je ze boljse...nekje do 880 dram freq bi sicer še lahko stisnu z 1.95v (z 9,9,9,24,1T) ;)

Bi ja, ampak tega ne delam ker praktičnih razlik ni. :/

Kaj pa imas te to za ene slabe rame?

Corsair DHX 1600MHz. In niso slabi, ker kolk meni grejo v glavo tile testi, so najpočasnejši npr. 1600MHz isto hitro kot pa najhitrejši 1333MHz, z najboljšimi latencami.;)

A daj ne mi tule buce prodajat

Prosim te lepo, za 1600Mhz-Cl9-9-9-24 al koliko ze,je res slabo,glede na to,da recimo kaksen OCZ ista frekvenca ter za cenejsi denar 110eu,lahko zmore 1900Mhz-CL7-7-7-24

Prosim te lepo, za 1600Mhz-Cl9-9-9-24 al koliko ze,je res slabo,glede na to,da recimo kaksen OCZ ista frekvenca ter za cenejsi denar 110eu,lahko zmore 1900Mhz-CL7-7-7-24

Moj RAM je stal 70€, BTW. Zakaj bi dal 40€ več, za 70pik več v 3DMarkih in 0.1FPS več v igrah? Kdo zdaj buče tu prodaja?

Mitja358 ::

Moj RAM je stal 70€, BTW. Zakaj bi dal 40€ več, za 70pik več v 3DMarkih in 0.1FPS več v igrah? Kdo zdaj buče tu prodaja?

Razlika je res malo večja in ne 0, 1 FPS.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cpu overclock

Oddelek: Navijanje
446894 (1981) KTr1sk
!

Slo-tech superpi team: intel core 2, i5, i7 & amd am2, am3 lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 )

264284295 (44888) krneki0001
»

Navijanje AMD Phenom II 955BE (strani: 1 2 )

686473 (4033) Machiavelli
»

Core i7 navijanje (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

40728339 (15456) galu
»

E7xxx serija (strani: 1 2 )

785728 (4127) Galaxy

Več podobnih tem