» »

Šrot prodal Kolonel?

Šrot prodal Kolonel?

1
2
»

MadMicka ::

Ne pozabit, da pred dvema letoma je bilo vse precej drugače. Delnice so šle gor in gor, gospodarska rast gor in gor, banke so imele na razpolago toliko denarja, da so dobesedno prosile klošarje, naj vzamejo kredit. Banke namreč živijo od tega, da dajejo kredite, če slučajno kdo ne ve. Ni pri vsakem poslu zadaj ne vem kakšna zarota.

Daedalus ::

pwnd.


Kaj drugega sploh ni za dodat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

IgorGrozni ::

Eh... Italijan je kupil ˝parkirišče˝, podjetje, ki ne proizvaja ničesar, ki nima premoženja ...razen deleža v nekem drugem podjetju ˝parkirišču˝. na koncu te verige je Infond Holding, ki pa ima več dolgov( tudi podjetja pred Infond holdingom imajo ohoho dolgov)...., kot so vredni deleži v Piv . Laško in Mercatorju.

Sam Inf. Holding ima v lasti cca. 25 % Mercatorja in 55 % Laškega ...a če se ne motim, je 10 % Mercatorja in 23 % Laškega že zasegla NLB. In v vrsti za zaseg čakajo še ostale banke, ki so posojale Infond Holdingu.

Tako da bo g. Italijan sumnljivega slovesa moral priskrbeti cca 450-500 mil €, preden bo lahko realno lastnik obeh deležev Laškega in Mercatorja. Za ta denar pa lahko lastniki postanete tudi vi, če le zberete ta denar...
Pa še kakšna tožba zaradi nedovoljene telovadbe čaka Infond Holding...

Sam Kolonel pa verjetno ni bil prodan za več kot nekaj 100.000 €, 1 mio, npr..., saj še tega vreden ni.


Zakaj pa mislite, da jo je Boško pobrisal ? Če bi bila ta tranzicijska veriga res realno lastnik večinskega deleža Piv. Laško, najbrž ne bi imel razloga za beg ...

Guido, Mauro, ...pač malo vzdiguje blato in bo poizkušal ribariti v mutnem...

Eh....pa res ni treba verjeti vsaki senzacionalno zapisani novici.

Lp.IG

kmetek ::

"Italijan sumljivega slovesa."

Človk mora oboževat slovenske mrhonovinarje.


In pa i know everything lawyer wannabeje.

T-h-o-r ::

"Italijan sumljivega slovesa."

Človk mora oboževat slovenske mrhonovinarje.



če je bil pa že celo zaprt
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

mojsterleo ::

mediji v tem primeru zganjajo obcutno prevec panike. italijan z nakupom deleza v kolonelu (koliksen ta je, trenutno ni cisto jasno) ni storil nic pametnega, saj mu to ne prinasa lastnistva nad laskim in ostalimi firmami. kolonel namrec te firme upravlja preko centra nalozb in infond holdinga, ki sta trenutno oba insolventna, cela skupina pa ima cca 900 milijonov € dolgov. kar pomeni, da so de facto lastnice celega premozenja banke upnice, ki so na lepa oka dajale kredite.

res je, da imajo italijani sedaj odlicno priloznost za napad na slovenski trg, toda razen unicredit banke, ki jo zanima mercator, nisem zasledil kaksnega vecjega interesa, razen ce se grejo kaksne igrice v ozadju, tako da ni sans, da bi cerani od kje potegnil denar, ki je potreben za poplacilo bank, tudi dolgorocno ne. upati je, da bodo banke upnice tokrat vsaj toliko pametne, da bodo delovale enotno, in razbile srotovo lastninsko hobotnico - z direktnimi prevzemi lastniskih delezev. zdi pa se, da tudi cerani tukaj namerava mesetariti, saj je ze napovedal ofenzivo proti uvk glede glasovalnih pravic v laskem.

krneki0001 ::

Italjan bi rad merkator.

mtosev ::

reko je da mu je Radenska zanimiva.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mojsterleo ::

ce je to res kar pise na 24ur, potem je to noro. tip je nabavil 30% kolonela, pa bi ze rad vsem po vrsti solil pamet. pa nasploh so ti sanacijski programi zadnje case samo pesek v oci - pececnik dviguje roke od steklarjev, valantov plan resevanja mure je propadel, istrabenz je tik pred stecajem. ni mi jasno, kaj tocno hoce tale italijan doseci, ker zaenkrat samo potiska palicni mesalnik v srotov drek.

T-h-o-r ::

kaj hoče? pobrati denar, potem pa oditi :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

borchi ::

kater denar?
l'jga

mojsterleo ::

konkretnega denarja v skupini itak ni, ce pa sta infond holding in center nalozb insolventna (ne moreta poplacevati dolgov). ostane edino izcrpavanje podjetij, v katerih imajo deleze, vendar pa to na kratki rok ne more zagotoviti niti priblizno dovolj denarja za poplacitev 900 mil € dolgov. ce bodo banke uveljavile svoje garancije, bo po vsej verjetnosti srotova lastniska hobotnica skoraj povsem razlastninjena. v delu sem bral, da cerani sicer pripravlja sanacijski nacrt v vrednosti 350 mil €, vendar je vprasanje, od kje bo vzel denar, kot drugo pa tudi, ce bodo banke pripravljene iti skozi se eno kalvarijo tipa istrabenz.

Thomas ::

Bankam je čisto prav. Vsem vpletenim je čisto prav. Niti delavcev jaz ne gledam kot povsem nedolžnih, nikakor ne.

Niti varčevalcev pri bankah, če izgubijo denar.

Niti davkoplačevalci niso povsem nedolžni.

VSI so mislili kako je vse lepo in prav, ko so se odobravali krediti. Tisti ki niso, so krivi toliko, kolikor niso sfurali svoje.

Ena taka grška tragedija vse skp.

Icematxyz ::

A je Janša kršil zakon???


V bistvu če je kršil zakon naj pove kdo drug. Sam sem zadevo izpostavil zaradi tega ker je lagal. Da so vaški fantje v črnih majicah in s črnimi očali samoiniciativno se organizirali - bla bla. A isti vaški fante ga je 2 leti nazaj varoval na neki drugi prireditvi?

Slovenija je res majhna država ampak istega vaškega fanta pa v vseh vaseh zagotovo ne najdeš?

V bistvu a mi je mar za Janšo in če je lagal ali kršil zakon? Ne. Ampak človek se zamisli če zaradi take malenkosti raje lažejo kot da povejo resnico. Kakšni ljudje so to? Pa ne samo Janša. Tudi vsi ostali. Zaradi takšnih lažnivcev pa četudi o malenkostih. Oziroma velikih stvari ki jih je zakuhal Golobič nimamo zadnje čase nikakršnega zaupanja v naše politike.

In to je slabo. Tudi sprenevedanje politike da točno ne ve kaj šrot počne se mi zdi apatično. Banke - Šrot - Politika. To še vedno deluje usklajeno in soglasno. Samo en od teh bi mogel na bremzo stopit pa nič več ne bi šlo. Ampak ne. Navzven mešetarijo in se sprenevedajo od zadaj pa točno prav vsi vedo kaj počnejo.

Kot da res niso bančniki in politiki točno seznanje s tem kaj se dogaja. In kot da Šrot res dela brez blagoslova stvari?

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Saj zadolženo firmo, kot je Kolonel, se da verjetno kupit za par evrov, če si pripravljen prevzeti obveznosti. Na zdravje nacionalnemu interesu. :))
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tajkuni in naše gospodarstvo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21644416 (3854) WizzardOfOZ
»

Istrabenz Holding in stečaj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11410215 (5565) Icematxyz
»

Droga Kolinska prodana // Istrabenz/Bavcar

Oddelek: Loža
473704 (2981) Bananovec
»

Banke odlozile odplacevanje dolgov Bavcarju (Istrabenz) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
856966 (4658) mtosev
»

Prevzemi podjetij

Oddelek: Loža
133016 (3016) Vikking

Več podobnih tem