» »

Droga Kolinska prodana // Istrabenz/Bavcar

Droga Kolinska prodana // Istrabenz/Bavcar

mtosev ::

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/ist...

Sicer mi je vseeno za Drogo Kolinsko je pa zanimivo kak je Bavcar uspel Instrabenz spraviti na kolena, da so rabili Drogo Kolinsko prodat. Jelincica bo pa kap, ker so kupci hrvati:D
comments?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
  • spremenil: mtosev ()

zee ::

Ad Droga-Kolinska: Koga briga državljanstvo lastnika podjetja? Glavno, da ga upravlja po pameti, ne pa partijski ali kakšni drugi liniji.

Ad Bavčar-Istrabenz: Resnično moraš biti velik talent, da spraviš uspešno podjetje na kant in hkrati ne odgovarjaš organom pregona in upaš na pomoč države.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Karaya 52 ::

Lastniki nismo bili Slovenici (razen posredno preko državnega deleža - če je sploh bil) tako kot kupci niso Hrvatje (v kolikor nima država deleža v Atlantic Grupu). Drugače pa menim da bodo obdržali nekatere znamke, večino proizvodnje preselili (vsaj izven LJ) in sprostili zemljišče ob šmartinki, ki postaja nov center LJ. V bistvu samo uresničevanje Istrabenzovih propadlih načrtov.

Double_J ::

Ekonomsko smo že toliko na psu, da bodo sedaj oni nakupovali naša podjetja in ne obratno...:)
Dve šivanki...

bluefish ::

Prodaja je dolgoročno totalno zgrešena. Delno že zaradi zemljišča, saj se na območju tovarne pripravlja projekt večjega stanovanjsko-poslovnega naselja.

Šimpanz ::

Mislim da bodo ljudeke odpustili Cockto, Barkafe in podobno pa bodo delali na hrvaškem ali kje drugje na balakanu.

BlaY0 ::

Boste vild zdej, kako se bo Argeta pa Cockta in še kaj pojavilo po celi Evropi... prej pa našim ni ratal v 50 letih zadeve spravit na police tujih štacun. To je šele blamaža. Cockto bi lahko že 30 let po celem svetu pil...

V glavnem slovenčki še tisto malega kar sami naredimo ne znamo prodati, najraje bi samo preprodajali in nič naredili - to je model slovenskega gospodarstva ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

klemenSLO ::

Še dobro da je Žito lani odkupilo 1001 Cvet, Maestro ter Zlato polje....
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

BlaY0 ::

Zakaj še dobro? Kaj so pa naredili s temi blagovnimi znamkami? Nič! V predal so jih pospravili, namesto da bi jih tržili po celem svetu...

Samuel ::

Meni se to ne zdi neka katastrofa. Sploh ob podatku, da so skupne naložbe iz Hrvaške z nakupom Droge Kolinske cca 500M EUR, slovenske na Hrvaškem pa preko 1.2 mrd EUR.

Absolutno potrebujemo tuje naložbe. S temi dvomi je treba opraviti za vselej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Samuel ()

USS Liberty ::

Sram me je, da sem Slovenec...
To je vse kar lahko rečem ob vsemu sranju, ki se dogaja v naši državi...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zheegec ::

USS Liberty je izjavil:

Sram me je, da sem Slovenec...
To je vse kar lahko rečem ob vsemu sranju, ki se dogaja v naši državi...

Kaj ima pa veze, kdo je kupil Kolinsko? Zaradi mene lahko tudi marsovci, dokler ni bila kršena zakonodaja.

Aja, saj vem, dajmo zapreti meje in se izolirat, saj smo samozadostni.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

BALAST ::

Bavčar je tajkun, ki zna vlagati le v nafto in električno energijo za ostalo gospodarstvo se mu pa dobesedno jebe.

USS Nimitz, saj ima vsaka država gospodarske kolapse, pri nas je edino to slabše, da tudi če poznamo eno znamko vsi slovenci še ne pomeni, da je dobra kvaliteta in poznana tudi po svetu. To kvaliteto prirejajo glede konkurence in je v tujini nemalokrat boljša, ker se hočejo prebiti na trg.

BlaY0 ::

BALAST: Kam zna Bavčar vlagat? Bavčar lahko samo kisle kumarce vlaga... Bavčar namesto da bi kaj naredil, kaj ustvaril, je samo kupoval in prodajal... kot pravi Slovenček.

Mr.B ::

Zadeva je zgrešena. Celo zgrešena za še tako nesposobne managerje, oziroma telebajske, ki ne vidijo dlje kot meter pred sabo. Namesto da bi se veselili, in tržili, porodajamo nekaj, kar pozna celi balkanski trg. In to si upamo narediti v času gospodarske krize, razen če je država oziroma banka dejansko bolj v K****, kot nam pripovedujejo pravljice.

Sicer pa slovenski Managerji, ki dobijo podjetje v dar (merkator, petrol, kolinska), delujejo na principu nekako takole :
Aha imam podjetje Avto d.o.o.. Lepo dsem politično ustrezen, dam papir, in sem v upravnem odboru. E Avto d.o.o., če nič ne dela ima stroške, če ne drugega, je potrebno zavarovanje, cestnina, kdaj tudi bencin. Ja samo če napišem samo stroške, ne bomo imeli profita, in mi uprava, bomo brez nagrad. Prask prask, prask. Ideja. Pa prodajmo Sedeže v Avtu. Super razlika je profit, ki ga dobimo za nagrado, konec leta. Vsi veseli, tudi delavci.
Pride novo leto, spet, so stroški, ah prodajmo fršterkerijo, pa rezervno gumo. Super spet profit, vsi veseli tudi država, podjetje deluje s profitom, odlično.
Pride spet novo leto, eh prodajmo motor....
Pride spet novo leto, prodajmo žarnice, volan armaturo, bencin....
In pride novo leto ? E podjetje nima za plače, ne more prodati, ne more se odpeljati iz krize, ? Ej to podjetje je znano, kaj bodo Slovenci rekli.

Sanacija , juhej, spet nagrada za dve leti sanacijskega načrta, država skozi okno fila miljone, avto pač ne more iti nikamor.

Potem pa se šele Politiki zavejo, aja, moramo kupiti motor, moramo kupiti bencin, moramo kupiti akumolator, Ah kdo se bo s tem ukvarjal, raje prodamo...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

BlaY0 ::

Mr.B: Lep primer si dal... avto... to je en popolnoma nerentabiln produkt na katerga se Slovenčki limamo. Z avtom ne moreš profita delat. Sem že napisal, da Slovenčki še tisto kar sami naredimo ne znamo tržit. Kje se je do zdaj pila Cockta? Nižje od Zadra že niso vedeli kaj je to. Boš videl zdaj kaj bodo Hrvati naredili... cela EU in cel Balkan jo bo pil!

Mr.B ::

Avto je prispodoba za podjetje.

PS: Z Avtom lahko delaš profit, ka daješ v najem, imaš taksi službo. Da če pa je doma, pa narediš na leto 5000 km. Potem je to čisti stošek.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

BlaY0 ::

Mr.B: Iz česa smo pa Slovenčki še bli sposobni narediti profit? Če kupiš avto za 100 in ga potem samemu sebi preprodaš za 150 a si naredil profit ali izgubo? slovenska (butalska) logika je, da je to čisti profit...

Mr.B ::

Ja, če ga kupiš ko nadzornik podjetja za 150 od samega sebe da. Pod pogojem da teh 150 ni tvoj denar, iz tvojega podjetja. Ampak si nadzornik v kvazi sinergiji državnega podjetja. Še bolje pa je potem, da ta avto konec leta prodaš hčerinskemu podjetju za 160, razliko pa si za uspešnost razdeli nadzorni svet podjetja:). Dvojni bonus. Potem pa se greš s sindikati Socialni dialog, in pobereš spet nagrado. Problem pa rata, da po desetih letih, to podjetje nima denarja na za plačilo tekočih stroškov, ampak tudi za razvoj, da bi lahko bilo konkurenčno, se razvijalo, rastlo...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

BALAST ::

BlaY0 preberi si še enkrat razlago o izmišljenem pilotskem primeru Avto d.o.o. :D

PaX_MaN ::

Namesto da bi se veselili, in tržili, porodajamo nekaj
Prodaja se nekaj, kar ima 155,1 milijona ojrof dolga. Al' bi radi še ene par 'reprogamiranj'? >:D >:D>:D>:D
, kar pozna celi balkanski trg.

Ammm:
Izguba je predvsem posledica [...] padca tečaja srbskega dinarja.

Je pa res dober, tale trg.:))

Pravzaprav je Kolinska+Droga precejšen fail, razen pri, erm, kisu, hrenu, kavovinam, kečapu, pecilnem prašku, vanilin sladkorju, kavi, čaju, rižu, pa še to maksimalno 60% - kava, čaj - pri čemer je čaj večinoma preprodaja, ostali pridejo komajda do piškavo mizernih 30%.
Tržni delež tako opevane Cockta - 'nacionalni interes' pa te fore - je v sloveniji daleč od 'interesantnega'[sic]:
Cockta + Jupi + Fresh:14%
Coca-Cola :25%
Fanta:7%
Radenska:7%
Schweppes:5%
Mercator:10%(!) (beri: čip roba, skoraj tako priljubljena kot supadupa Cockta? Ovbe!)
Ostali:32%
Vir je odločba UVK za priglašeno koncentracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Mr.B ::

Problem je, da podjetje posluje dobro. In to v času gospodarske krize :
V prvih 9 mesecih leta, ki je za podjetja iz likvidnostnega vidika zelo zahtevno, je Skupina Droga Kolinska uspela zmanjšati svoj neto dolg iz 190,3 milijona EUR na 155,1 milijona EUR, kar je posledica dobrega poslovanja in letos redefiniranega in poudarjenega upravljanja s tveganji.


PRoblem je ta, da je bil dogovor že narejen dolgooo nazaj z Bavčarejm. Situacija pa se je spremenila, saj bi lahko bilo podjetje ob koncu gospodarske krize, prevelik finančni zalogaj za skupino, ki je zadevo kupila.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

BlaY0 ::

Bavčar je že zdavnaj hotel to prodat (pa mu Kosmina ni pustil), zdaj se pa neumnega dela...

Karaya 52 ::

DrogaKolinska ni bila prodana ker svojih produktov ni znala tržit. "Kolinska" kolikor vem obstaja samo še kot nepremičnina v LJ, združitev pa je Drogi prinesla nekatere znamke oz. produkte ki jih proizvaja na obali in še kje... Skupina je imela - kolikor vem iz medijev - še lansko leto dobiček, tako da je povsem jasno da je bila prodana zaradi težav Istrabenza. Nasploh smešen holding, energetika, prehrambena industrija in turizem. Verjetno se bodo v prihodnosti osredotočili na slednje, s poplačilom bank pa si lahko malo oddahnemo tudi davkoplačevalci. Vse kar smemo od države zahtevati je ureditev davčnega okolja ki je privlačno za tuje in domače investicije.

bluefish ::

Vse kar smemo od države zahtevati je ureditev davčnega okolja ki je privlačno za tuje in domače investicije.
In seveda uvedba boljši nadzor, da se zgodbe s slamnatimi firmami in lombardnimi krediti v tej meri ne bodo več pojavljale.

Bananovec ::

PaX_MaN je izjavil:

Namesto da bi se veselili, in tržili, porodajamo nekaj
Prodaja se nekaj, kar ima 155,1 milijona ojrof dolga. Al' bi radi še ene par 'reprogamiranj'? >:D >:D>:D>:D
, kar pozna celi balkanski trg.

Ammm:
Izguba je predvsem posledica [...] padca tečaja srbskega dinarja.

Je pa res dober, tale trg.:))

Pravzaprav je Kolinska+Droga precejšen fail, razen pri, erm, kisu, hrenu, kavovinam, kečapu, pecilnem prašku, vanilin sladkorju, kavi, čaju, rižu, pa še to maksimalno 60% - kava, čaj - pri čemer je čaj večinoma preprodaja, ostali pridejo komajda do piškavo mizernih 30%.
Tržni delež tako opevane Cockta - 'nacionalni interes' pa te fore - je v sloveniji daleč od 'interesantnega'[sic]:
Cockta + Jupi + Fresh:14%
Coca-Cola :25%
Fanta:7%
Radenska:7%
Schweppes:5%
Mercator:10%(!) (beri: čip roba, skoraj tako priljubljena kot supadupa Cockta? Ovbe!)
Ostali:32%
Vir je odločba UVK za priglašeno koncentracijo.

Jaz pa sploh nisem vedel, da znamo Slovenci narediti kaj tako dobrega kot je Cockta . Nikoli vedel, da je to slovensko.

Hmm, vse druge Cola produtke bi morali podražiti za 50%, le Cockti bi ostala ista cena. Če še med nami ni dovolj priljubljena, kako bo potem šele tujcem všeč?

BlaY0 ::

Saj to je problem... še tisto kar naredimo, ne znamo promovirati. Priljubljena je toliko kolikor so jo priljubljeno hoteli narediti. En kolega pride enkrat na leto iz Nemčije in nazaj pelje par velikih six packov Cockte. Še vsakemu tujemu kolegu je bila Cockta všeč, meni pa ni jasno kako to, da jo samo v Spodnjem Dupleku prodajali...

kihc ::

Nevem, jaz sem Argeta pašteto in Cockto zasledil v trgovinah v Lulei. In to ne v trgovinah s kakšno eksotično hrano, ampak kar lepo v supermarketu (ICA, Willy:s).
x

BlaY0 ::

Bravo :P

Kakšna je bila pa cena?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

USS Liberty ::

To kar se je zgodilo z Istrabenzom je sramota za Slovenijo. Na čelo ene dobre firme so postavili fdv marksista, ki nima blage veze, kako se eno firmo vodi. Bavčar je na to funkcijo prišel za nagrado, ker je prestopil v LDS in bil nekaj časa fanatični LDSovec. Ena prvih stvari, ki jo je Bavčar naredil, je čista norost, to je, da je Avstrijcem prodal bencinske servise, ki so bili za Istrabenz kura, ki nese zlata jajca, nato pa se je šel nakupovanje in mešetarjenje s turističnimi in živilskimi podjetji, katera mora Istrabenz sedaj razprodajati, da poplača enormne dolgove do bank, ki si jih je Istrabenz nakopal, ko je pohlepni Bavčar hotel tajkunsko olastniniti Istrabenz, kjer mu je asistiral tudi bivši prvi nadzornik, dolgoletni prvi mož Israbenza Komsmina, ki je znan po tem, da je že prej asistiral pri prodaji Banke Koper Italijanom…

Potop Istrabenza in razprodaja hčerinskih podjetij je bila povsem nepotrebna in vse to se je zgodilo zaradi pohlepa enega človeka, ki mu ni bila dovolj velika plača in ostali privilegiji, ki jih pri nas uživajo predsedniki uprav velikih firm. On je hotel pohopsasti celo firmo, ki se je zaradi njegovega pohlepa potopila, sedaj pa joka in s prstom kaže na druge, namesto, da bi se skril pred javnostjo zaradi sramote, ki si jo je nakopal.

Glavni krivec je Bavčar, kriva sta tudi Kučan in Drnovšek, ki sta tega človeka sploh postavila na čelo Istrabenza, kriv je tudi nekoč vsemogočni LDS, ki je za časa svoje dolgoletne vladavine v Sloveniji načrtno uvedel takšen sistem s takšno luknjičasto zakonodajo, ki je ljudem blizu LDS oblasti omogočala, da divje privatizirajo firme. Del krivice pa nosi tudi prejšnja desna vlada, ki bi morala to luknjičasto LDS zakonodajo takoj spremeniti, pa to ni pravočasno naredila in so t.i. boj proti tajkunom začeli, ko je bilo že vse prepozno.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Samuel ::

Čudno res Nimitz, kako so vsi levi krivi, a dejanski krivec Janša, ki je sproduciral ta dva tajkuna Bavčar/Šrot pa prav nič.

Pa taki posti v smislu "sramota Slovenije". Človek, po svetu se dnevno dogajajo precej hujše malverzacije. Malo se izobrazi...

Beli_Zajcek ::

USS Liberty je izjavil:

Sram me je, da sem Slovenec...
To je vse kar lahko rečem ob vsemu sranju, ki se dogaja v naši državi...


Ni panike. Tudi nas je sram, da si Slovenec.

USS Liberty ::

>>>>>>>>>>>>Čudno res Nimitz, kako so vsi levi krivi, a dejanski krivec Janša, ki je sproduciral ta dva tajkuna Bavčar/Šrot pa prav nič.

Sem v zadnjem stavku napisal, da del krivde nosi prejšnja desna vlada, ki ni pravočasno spremenila zakonodajo, ki je nastajal dolga leta za časa vladavine LDS. To bi morala biti ena prvih stvari, ki bi jo morala storiti prejšnja vlada, pa ni strorila, zato imajo pri tej zgodbi za moje pojme tudi oni umazane roke.

Dejanski krvec Janša???? WTF??? A je Janša postavil Bavčarja na čelo Istrabenza? Je bil Bavčar, ko se je zavihtel na čelo Istrabenza podpredsednik LDS ali SDS? A je Janša spisal take zakone, ki so raznim Bavčarjem omogočili, da preko raznih slamnatih bajpas firm in poštnih nabiralnikov privatizitajo firme? A je Janša uvedel tak sistem, da so pri na nas tajkuni brez enega samega evra garancije lahko dobili posojilo pri NLB lažje, kot povprečen Slovenec dvigne 20 evrov na bankomatu?

Levi bodo Slovenijo spremenili v mešanico Kolumbije in Albanije, kriv bo pa Janša...

>>>>>>>Pa taki posti v smislu "sramota Slovenije".

Če to kar se je zgodilo z Istranebzom, ni sramota, potem res ne vem kaj je. A potem lahko nadaljujejo s tako politiko in se tolažimo, da v Zimbabveju in Paragvaju se pa dogajajo še hujše stvari?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Mr.B ::

Kaj je točno zgodba z Drogo je ?
1. Lahko gre dejansko tako slabo bankam, da so morale nekaj prodati.
2. Lahko je zgodba ta, da se adhoc, hiti, saj se bo NLB, oziroma delež le te prodal ruskim bankam, pa potem dogovori pod mizo nebi bili možni.
3. Podjetje ki posluje pozitivno in konkretno znižuje svoj dolg, katerih podjetij je v Sloveniji bore malo, je nesmiselno prodajat. Kaj takega prodajat, hmm morda pa ker je znamka, pa ne bo v Ljubljani več brezposelnih, morda je dobra izbira. NE.
4. Ali nebi bilo smotrno prodati recimo kakšne energetske zadeve. Hm, verjetno ne, ker bi potem bili nesposobni se pogajati o ceni bencina, kar pa bi bil pokop za Petrol.
5. Dogovor je bil verjetno že prej, samo se ni realiziral, sedaj pa podjetje ki v času krize deluje zelo uspešno, po treh letih ko bo vrjetno krize konec, bo posloval pa odlično, bo to podjetje, ki si ga ne bo mogel vsak privoščiti...
6. Lahko je zgodba zgolj v >>slovenčkih<<, ki dilajo z nepremičninami v Ljubljani.
7. Se bodo šli turizem ? Glje še sanja se jim ne kako deluje turizem. 1x nategni in to je to, saj je svet velik.

Dejansko prodajamo zdravi del gospodarstva, ki ima tako free možnost razvoja. Sam znati je potrebno. Samo tega znanja pa ni.

Id vse je JANŠA kriv. Kako se ne zavedaš. Sej danes tudi JANŠA nebi vodil države bolje kot jo NAŠI libertarci. JA sej resi Junij 2010 so sposobni dati prvi protikrizni ukrep. Halo danes je že vse prepozno. No saj jasno ratuje, da služba v državni upravi, ni več varna....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Volk| ::

Če je Kolinska v minusu, zakaj pa pol ne prodajo še železnic, ki so tudi v minusu.
Zakaj prodajajo samo dobre firme, ki delajo dobiček?

Naši diplomirani ekonomisti poslujejo na ravni osnovnošolcev.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

BlaY0 ::

Zato, ker Slovenci rabimo svoje avtomobile/vlake pa svoje bajte/stanovanja, če ne nismo srečni...

BALAST ::

Če že posplošujemo...

Zaradi zamenjave vlade Janša-Pahor, stari tajkuni izgubljajo kredite, izgubljajo naročila, tonejo v dolgove.

Krivec je stara vlada, ki ni dobro nadzirala finančnega prometa. Seveda ima pahorjeva tudi velik madež, ko je v tako kratkem času poglobila javni dolg za 4x napram Janševi vladi. Ampak tudi Bajuk je v Janševi vladi prikril miljardni dolg na koncu mandata, ki pa še takrat ni bil vračunan. Finance

Ja ljudje, treba bo kaznovat vladne predstavnike in postavit na čelo kakšnega boljšega finančnika od navadnih ekonomistov.

USS Liberty ::

>>>>>>>>Zaradi zamenjave vlade Janša-Pahor, stari tajkuni izgubljajo kredite, izgubljajo naročila, tonejo v dolgove.

Tajkuni sedaj tonejo predvsem zato, ker jih je močno udarila recesija in ne morejo odplačevati kreditov, ne pa zato, ker bi jih udarila vlada. Če ne bi bilo recesije, bi bavčarju, kordežu, šrotu in podbnim najbrž celo uspelo prilasti si podjetja, ki so jih vodili in tukaj jih nobena vlada ne bi mogla ustaviti...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

PaX_MaN ::

Jaz pa sploh nisem vedel, da znamo Slovenci narediti kaj tako dobrega kot je Cockta .

Kurac pa dobro. Imeli so dvajset let fore preden je Coca-cola oreng uletela na naš trg in kakih štirideset pred Mercatorjevo Colo. V tem času bi moral Cocktin tržni delež doseči vsaj 90%, sedaj pa obdržati vsaj 70%.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Okapi ::

Dejansko prodajamo zdravi del gospodarstva,
Tebi lastniški odnosi v kapitalizmu niso najbolj jasni, ne? Niso to več dobro stari časi, ko je bilo vse naše. Kolinsko prodaja neka zasebna firma, ker pač rabi denar. Zakaj bi nas sploh moralo zanimati, a so naredili najboljši možni posel?

O.

Karaya 52 ::

BALAST> Zaradi zamenjave vlade Janša-Pahor, stari tajkuni izgubljajo kredite, izgubljajo naročila, tonejo v dolgove.

Ja kaj pa to pomeni? Da država ruši gospodarske subjekte oz. to bi naj bilo nekaj pozitivnega? Se pravi če se zameriš plebsu te banke po direktivi centralnega komiteja ne kreditirajo, naročnike odženejo, kaj še? Mogoče podtaknejo požar?

BAlAST> Ampak tudi Bajuk je v Janševi vladi prikril miljardni dolg na koncu mandata, ki pa še takrat ni bil vračunan.

Tega podatka v linku ni, gotovo spet mešanje DARSa, javnega, državnega dolga...

Mr.B ::

Ha Ha Ha blast. Zmanjkalo je denarja, zaradi gospodarske krize. To da pa v državni banki obstajajo nadzorniki, ki so takrat in danes prihajali iz ustreznih političnih krogov, nima ničesar skupnega.

Kaj misliš, kdo je omogočil, da recimo ti. tajkun zastavi delnice podjetja, ki ga bo kupil, za kredit. Ali pa kako lahko Merkur, oziroma kavzi neznani d.o.o. dobi 150 milEUR kredita. Jaz pa moram zastaviti obe ledvici, jetra, itd, za 15kEUR kredita.... To verjetno nima nikakršne zveze s korupcijo......

BLAST, a misliš prvi ukrep v gospodarski krizi, Junij leta gospodovega 201 je metoda za lažje odpuščanje, in nižje odpravnine. Hm, če delaš v kakšni državni upravi, se slučajno bojiš za delovno mesto. Od tega ukrepa, gospodarstvo danes še nima nikakršnega pozitivnega učinka.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

BALAST ::

Da država ruši gospodarske subjekte oz. to bi naj bilo nekaj pozitivnega?

Na nek način jih, ker jim ne verjame več na lepe oči "politične povezave". Seveda se takratni izkoriščevalci lepo vpletejo v državne subvencije in neposredno medsebojno prodajo, tako da ni takojšnega kolapsa, kot je dal Mr. B v primeru Avto d.o.o. Zdaj pa presodi sam če je to pozitivno. če dolgoletnemu partnerju bank diha za ovratnik, nova zajedalska vlada, ki je bolj ostra pri državnem vlaganju.

Zmanjkalo je denarja, zaradi gospodarske krize. To da pa v državni banki obstajajo nadzorniki, ki so takrat in danes prihajali iz ustreznih političnih krogov, nima ničesar skupnega.

Če te prav razumem, se ti sklicuješ izrecno na gospodarsko krizo? Ja politični krogi so navznoter sklenjeni, ko pa se politika zamenja se tak krog hitro razbije in postavi nove osebe, ki ne dopustijo enega ali drugega starega mačka, da bi kaj preveč mahal z repom.

Sem pa redni študent v pripravi diplome, tako da me "še" ni potrebno mešati v javno upravo. :D

Karaya 52 ::

Šov za javnost nič drugega, pri razpletu zgodbe je bilo preveč politike v odnosu banke-istrabenz/laško. Napake državnega vmešavanja pač ne moreš reševati s še več državnega vmešavanja. Kdo je dobil deleže podjetij bo v prihodnjih letih še veliko govora, isto bo s Kramarjevo nagardo oz. 90% obdavčitvijo. Zaenkrat jim je uspelo problem raztegniti v pravno mašinerijo, čez 10, 15, 20 let, ko bo sodišče ugotovilo da je 90% obdavčitev protiustavna, bodo sledile odškodnine z vsemi obresti.

kihc ::

BlaY0 je izjavil:

Bravo :P

Kakšna je bila pa cena?


Po pravici povedan se ne spomnem, ampak ni mogla preveč iztopat od preostalih.

Majo pa Švedi svojo kopijo Cockte, Julmust, katerega pijejo v božičnem času. Okusa sta praktično identična.
 Julmust

Julmust

x

koyotee ::

hahahah, mtosev, ti ne znaš drugega kot kopirati novico s 24ur in potem napisati comments???
get a life, kot da te kaj briga, kaj se dogaja v naši državi. raje poskrbi za svojo leno rit, razvajenc
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Double_J ::

Bavčar je LDS, Šrot pa SD. Je pa res da so se malo prerivali različne struje hočejo svoj del pogače...
Dve šivanki...

Bananovec ::

kihc je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Bravo :P

Kakšna je bila pa cena?


Po pravici povedan se ne spomnem, ampak ni mogla preveč iztopat od preostalih.

Majo pa Švedi svojo kopijo Cockte, Julmust, katerega pijejo v božičnem času. Okusa sta praktično identična.
 Julmust

Julmust


Cockta ima lepšo embalažo ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tajkuni in naše gospodarstvo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21644284 (3722) WizzardOfOZ
»

Istrabenz Holding in stečaj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11410178 (5528) Icematxyz
»

Postojnsko jamo (koncesijo) - najboljšemu ponudniku! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
746127 (4464) gzibret
»

Šrot prodal Kolonel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
655283 (3727) dronyx
»

Banke odlozile odplacevanje dolgov Bavcarju (Istrabenz) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
856935 (4627) mtosev

Več podobnih tem