Forum » Navijanje » Čuden šum
Čuden šum
st0jko ::
No... Končno sem dobil hladilnik za proc (mugen2) in lotil sem se navijanja mojega, sedaj že starega, Q6600. iz prve sem dvignil FSB na 400, množilnik na 9, rame na 800, Voltažo CPUja na 1.5v. Aja.. enejblal sem še loadline calibration. Sicer ne vem kaj je to ampak slišalo se je uporabno.
Anyway.. Zaženem, boota windowse - Idle temp 50-51°C, 10 min prime95 je dvignil do 63°, potem sem ga pa izklopil, kajti iz računalnika se je slišal nek čuden, zelo tih, šum. Ugotovil sem da ne prihaja od nobenega ventilatorja, pač pa od nekje drugje. Sliši se ga tisti trenutek ko je procesor obremenjen, ko se razbremeni ga več ni.
Za hlajenje NB imam poskrbljeno (40mm fan na rebrih), pravtako na mosfet rebrih.
matična Gigabyte x38
Kaj bi ta šum lahko bil, ali je nevaren? aka- lahko pričakujem kak kondenzator v glavo?
Anyway.. Zaženem, boota windowse - Idle temp 50-51°C, 10 min prime95 je dvignil do 63°, potem sem ga pa izklopil, kajti iz računalnika se je slišal nek čuden, zelo tih, šum. Ugotovil sem da ne prihaja od nobenega ventilatorja, pač pa od nekje drugje. Sliši se ga tisti trenutek ko je procesor obremenjen, ko se razbremeni ga več ni.
Za hlajenje NB imam poskrbljeno (40mm fan na rebrih), pravtako na mosfet rebrih.
matična Gigabyte x38
Kaj bi ta šum lahko bil, ali je nevaren? aka- lahko pričakujem kak kondenzator v glavo?
keks?
ModriN96 ::
En element na plati more piskat, ko maš proc v obremenitvi, kr pomen da je tut un element mal preobremenjen oz pač neki ne štima.
Skor sigurn je neki z napajanjem/napetostjo narobe.
Skor sigurn je neki z napajanjem/napetostjo narobe.
svecka ::
Lahko bi bil transformator v napajalniku (večja obremenitev z dvigom voltaže)...večinoma brnčijo le ti v raznih napajalnikih/polnilcih. Če imaš možnost probaj še z drugim napajalnikom da boš 100% prepričan da izločiš napake.
Valvoline ::
Prešvoh napajalnik 100%. Delal bo že,sam boljše ga je zamenjat. A je to silent varijanta napajalnika ? Takšen k se komaj sliš ?
Poskus zamenjat ventilator napajalnika za hitrejšega,ziher bo boljše.
Poskus zamenjat ventilator napajalnika za hitrejšega,ziher bo boljše.
Ja napajalnik mam res CRAP. LC 550W (je precej obremenjen sodeč po temperaturi) Kaj priporočate za čim manj €
keks?
Valvoline ::
Ja napajalnik mam res CRAP. LC 550W (je precej obremenjen sodeč po temperaturi) Kaj priporočate za čim manj €
Ta je še kar soliden. Poglej če se ventilator suče,al pa zamenjaz za mal hitrejšega,verjetn ne ohladi dobr komponent napajalnika.
P.S na mojem ex računalniku sem sprobal utišat ventilator napajalnika tako da sem nastavu na manjšo hitrost z potenciometrom,pa je takoj napajalnik začel piskat :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
ventilator dela dobro. zadaj fajn piha ven, samo je pač topel zrak. pa ohišje napajalnika je toplo.. na oko ene 50°
keks?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Šumenje v napajalnikuOddelek: Strojna oprema | 3025 (2150) | 69charger |
» | LC6550GP - Piska (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5743 (4837) | Pyr0Beast |
» | Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 29476 (18022) | LittleDevil |
» | 2 problema (glasnost in vročina)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2108 (1677) | Jan987 |
» | Kter napajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2438 (2090) | mojcamaja |